Äntligen påsk!

2010-03-31 21:28:30 Högtider
» Kommentarer(3) «


Älskar påsk. Vi hade tänkt vara i stugan i Bohuslän men tyvärr så har N jour i en hel vecka fr.o.m. imorn kväll. Så istället får det bli en lugn och skön helg här hemma. Hoppas på vårväder och en eller flera grillkvällar!


Så här härligt vårväder hade vi vid stugan förra påsk


Albin fiskade tillsammans med sin morfar


Påskgubbar behöver också sova middag

Glá påsk kära ni ♥

Ingen snuss vid min sida

2010-03-29 23:14:00 Blandat om Albin
» Kommentarer(0) «



Natten till idag sov Albin i sin säng hela natten lång. Första gången sedan i somras, så när jag vaknade och upptäckte att han inte låg bredvid mig fick jag lite småpanik och skyndade mig in till hans rum för att se/höra så att han andades. Och där låg han och sov så gott så :)


Foto från mars 2009

Hoppas snussisen sover lika gott i sin säng i natt. Jag kommer förstås sakna att ha honom nära men på sikt så är det ju väldigt bra om han kan sova i sin säng hela nätterna.

Favvisar

2010-03-28 20:33:19 Vardagsbabbel
» Kommentarer(1) «


Nu är denna helg snart över och en ny vecka ligger framför oss.

Har nyss läst i kapp några av mina favvisbloggar. Vill ni också läsa dem så hittar ni dem nere i högerspalten =)

Dags för soffmys med älsk. Vi ska se Flickan som lekte med elden.

Bästa söndagskvällen till er ♥


Sånt som gör mig glá

2010-03-28 11:38:13 Helg
» Kommentarer(0) «


Ingen vidare väder men glad ändå. Vaknade hyfsat utvilad trots sommartid och en timme mindre i natt. Albin sov nämligen fram till 10.15 den nya tiden. Helt klart en bra start på dagen!

Nu har vi ätit frukost och om några timmar bär det av till 2-årskalas hos Emil. Har förberett Albin i ett par dagar nu på att vi ska dit. Har visat foto på Emil och idag när jag visade samma bild och frågade om Albin visste vem det är vi ska till så svarade han Eeemiiil.

Sånt som gör mig glad just nu:

♥ I slutet av maj ska vi och två andra familjer (bland annat Emils) spendera en helg i Astrid Lindgrens värld. Ska bo i campingstuga där. Absolut något att se fram emot! Albin kommer ju älska att få komma hem till Pippi.

♥ Kalset hos Emil idag. Längtar!

♥ Att det är påsk nästa helg!

♥ Att jag har planerat in en liten överraskningsresa för min familj i början av juni för att fira att jag har fyllt 25 år då och att P har börjat sitt sommarlov.


Hemmakväll

2010-03-27 23:44:22 Känslor
» Kommentarer(0) «


Hade inget partyhumör i kroppen den här lördagen heller. Kändes trist att berätta för bästisen att jag inte ville följa med den här gången heller. Samtidigt skönt, eftersom jag verkligen kände mig för trött och osugen på att gå ut.

Istället har jag haft en go hemmakväll med älsk och våra fina barn. P har även haft en kompis här så vi har varit en familj på fem idag. Albin har varit gosigare än vanligt så det var också det som gjorde att jag bestämde mig för att stanna hemma. Måste ju passa på att vara nära när han vill kramas och sitta i knät. Tror inte att det finns något som slår den kärleken man kan dela med sina barn.

Morgonen startade jag och Albin i vår tvåsamhet på undervåningen medan N och P fortfarande sov. Vi körde race med Albins bilar. Jag körde hans Bobby car och han hade den andra bilen som han har fått från gammelmormor. Kul som bara den att köra i kapp på vardagsrumsgolvet. Så underbart när Albin gapskrattar av förtjusning. Sedan varvade vi ner en stund med en nyinköpt film, nämligen Karusellerna sover som är en julkalender från 90-talet. Älskar den julkalendern! Den näst bästa efter min favorit Håll huvet kallt som utspelar sig i Lysekil. Den här som vi tittade på idag utspelar sig på Liseberg och har samma känsla. Se den för att förstå vad jag menar!

Till min stora glädje verkar Albin också fångad av När karusellerna sover. Han satt helt stilla i mitt knä och tittade utforskande på de tre första avsnitten. Efter julkalenderdosen fixade vi stor frukost med kokta ägg och massa annat gott.

Dagen har sedan rullat på med tvättning varvat med mera lek och mys tillsammans med min goding.

När barnen hade somnat kollade jag och älsk på den andra delen av Män som hatar kvinnor. Rysligt bra med betoning på rysligt. Uschamejja. Jag blir så skraj av sådana där filmer... Men gillar dem ju ändå på något vis. Skönt att den slutade hyfsat lyckligt.

Imorn hoppas jag på en glad dag. Jag vill ju vara glad. Glad ända in i själen. Om solen skiner då blir det en glad dag. Så vi får se vad morgondagen har för väder att komma med.

Med kärlek

Saturday

2010-03-27 12:51:52 Helg
» Kommentarer(0) «


Skönt med lördag men mycket att hinna med. Massa tvätt och sånt där tråk. Ikväll står det utgång i min kalender... Inte sådär jättesugen på det men får se om suget kommer framåt kvällen. Hoppas det!

Imorn blir en rolig dag med bland annat kalas hemma hos Emil som fyller 2 år. Ska bli så kul att träffa honom och hans goa familj igen... Det var typ ett halvår sedan nu. Vill ju att Albin ska kunna leka med honom oftare men tiden bara susar förbi.




Blandade känslor

2010-03-26 22:31:44 Helg
» Kommentarer(1) «


Ingen vidare fart i den här bloggen längre. Beklagar. Tung i hjärtat. Men vardagen spinner på. Har till min stora glädje jobbat hela veckan. Sååå underbara kollegor. Önskar så att en fast anställning där skulle kunna bli min.

Nu är det fredagsmys på hög nivå. Soft som bara den.


Puss & kram

20 månader stor/liten

2010-03-21 09:44:47 Albin fyller månader & år
» Kommentarer(1) «


God morgon sötisar!

Idag blir min snussis 20 månader. Han är en liten grabb som överraskar oss med nya kunskaper gång på gång. Så det finns mycket stort i den lilla kroppen. Många tankar, mycket bus, stor intelligens, mycket kärlek till omvärlden, många ord som vill komma ut men som är svåra att forma och mycket aktivitet. Och STOR egen vilja. På gott och ont.

Framförallt har en stor motorisk förmåga. Han kan vara högt och lågt och klurar snabbt ut hur han ska ta sig upp på olika föremål, eller under eller runt. Tror vi har en uppfinnarjocke i familjen. Brås på sin morfar kanske?!

Äntligen har jag en kabel som passar mellan kameran och datorn så här får ni se ett gäng med foton från den senaste månaden. Albin 19-20 månader.





Sedan flera månader tillbaka har Albin 12 tänder


Upp o ner, ner o upp - klätterapan!




Fin marsdag


"Kul när mormor drar mig ner för snöhögarna!"




Tittut!




Våra småttningar väntar på att pappa ska komma hem






Nyvaken. Koncentrerad på Bolibompa på tv:n.

 


Ibland måste man faktiskt sova också...


Några av orden som vi kan förstå att Albin menar (hans uttal inom parentes):

- Mamma
- Pappa
- Philip (Uppo)
- Tindra (Iiinda)
- Äpple (Päpple)
- Majs (Mäjjs)
- Brandbil (tuut tuut)
- Helikopter (ett ljud som vi har förstått betyder helikopter)
- Flygplan (ett annat ljud som vi har förstått betyder flygplan)
- Mormor (mommo)
- Morfar (mommo)
- Farfar (fafva)
- Farmor (något liknande fafva)
- Noomi (onå)
- Emil
- Pippi
- Du
- Tack tack
- Hej
- Hej då (Häädå!)
- Gonatt
- Öppna (Öppa eller ibland Öppla)
- Måne (Omlå)
- Stjärna (något otydligt som bara vi förstår)
- Snäcka (något otydligt men ganska lätt att känna igen)
- Mimmi
- Välling (mämmle och ibland bämle)
- Soppa (åppa)
- Hoppa (oppaa!)

Han hittar alltså på många egna ord som han sedan fortsätter att använda när han märker att vi förstår vad han menar. Mämmle har han sagt i flera månader till välling, och Uppo säger han alltid till sin storebror som heter Philip.

Något som han överraskade oss med för ca 1,5 månad sen är att han helt själv kan ta på sig sina skor och knäppa dem. Det är inget som vi har försökt lära honom utan helt plötsligt stod han ute i hallen med skorna på rätt fot. Sådant är så himla häfigt tycker jag!




Helg

2010-03-19 16:53:11 Vardagsbabbel
» Kommentarer(3) «


Skönt med helg. Har varit en omtumlande vecka. Till viss del bra och kul. Till viss del jobbig och trist.

Just nu står Albin på en stol vid diskbänken och häller vatten mellan olika bunkar. Detta är en av hans favvosysselsättningar nu för tiden! Och han blir väldigt pist off när man vill att han ska sluta.

Kärleksfull helg till er ♥

En drömmare

2010-03-18 20:37:30 Känslor
» Kommentarer(1) «


Blandade känslor just nu. Mycket upp och ner. Berg och dal. Men jag är ju en drömmare. Så hoppet finns ju kvar. På det viset är jag väldigt stark. Jag kan bryta ihop inuti. Men vara glad utåt.

Ibland har jag en stark längtan efter att vara en av dem som så lätt kan skaka av sig. Skaka av sig alla känslor. Och gå vidare. Gå vidare utan ärr i själen. Utan ledsamhet i lungorna. Vara oberörd.

Men den förmågan saknar jag. Jag berörs. Jag känner. Jag såras. Men utåt är jag glad. Jag är hon som alltid ler. Hon som alltid skrattar.

Misstolka mig inte nu. Jag har nära till glädje och skratt. Det är äkta. Men inom mig bär jag på mycket. Jag är en drömmare. Både på gott och ont.

Bums i säng

2010-03-16 20:15:52 Vardagsbabbel
» Kommentarer(0) «


Trött efter en jobbig förkylning och två dagar hemma med en överaktiv Albin. Han blir helt hyper av sin akutmedicin... Känner tyvärr igen det så väl. Minns att jag ofta fick hjärtklappning, blev kallsvettig och rastlös av bricanylen som jag tog när jag var barn. Känns nästan lite läskigt att ge Albin den där medicinen nu när jag har märkt hur han blir av den.

Som pricken över i:et var jag själv utmattad igår när Albin var sprallig. Idag har jag varit piggare men efter några timmars städning och tvättning är jag nu redo för sängen. Bara ut till tvättstugan en gång till...

I morgon ska jag jobba och på kvällen är det modeshow här på orten. Ska bli kul att se Jessie och de andra på catwalken.


Svårt

2010-03-15 15:23:30 Känslor
» Kommentarer(1) «


Varför ska det vara så svårt?...

Grillad lax

2010-03-14 22:38:58 Mat & bak
» Kommentarer(1) «


Grillen stod ju ändå framme i trädgården sedan grillpremiären igår, så idag slängde jag och älsk ihop några foliepaket med potatis och lax i - toppat med kryddor, margarin och vitlök. Yummie!

Recept för ett foliepaket:

1 tinad (eller färsk) laxfilé
- Några potatisar som har fått koka cirka 10 min
- Ca 35 gr margarin
- Citronpeppar
- Aromat
- Salt
- Franska örter
- 1 pressad vitlöksklyfta

Lägg ner laxfilén, potatisarna och margarinet på en ganska stor foliebit. Krydda efter eget tycke och pressa vitlöksklyftan över. Gör ett paket av folien och grilla tills laxen är genomstekt - ca 15 min.

Till detta serverade vi dill - och gräslöksdipp. Somrigt som bara den mitt i mars med snö upp till fönstren ;)

Här kommer en bild sedan gårdagens grillning.





Dagens tusslis

2010-03-14 22:11:00 Blandat om Albin
» Kommentarer(0) «


 
Outfit: Tröja som mormor och morfar köpt på Polarn O. Pyret, Mammas (mina) gamla 80-talsbrallor med Nalle Puh-tryck och tofflor som mamma (jag) köpt på H&M.



Albin har varit tusslig idag med feber och rinnsnuva. Så nu är vi gång med intensivmedicineringen av hans förkylningsastma igen. Nu när han är förkyld inhalerar han Pulmicort fyra ggr/dag samt Airomir (liknande Bricanyl) minst 1 gång/dag. Han är så duktig med att ta sin "anka". Nu under kvällen har hostan slagit till men jag hoppas så att han slipper långdragen hosta den här gången...

Älskar dig min lilla groda! Vill att du ska vara frisk och kunna njuta av livet varje dag under din uppväxt, och så klart så mycket som möjligt även i resten av ditt liv. Jag bannar mina dumma astmagener som antagligen har gett dig denna dumma sjukdom. Ser ändå ljust på att du fått börja med medicin i så tidig ålder och hoppas att det ska vara nyckeln till att du slipper nedsatt immunförsvar och sådana astmaanfall som jag hade som liten.


Tillbakablick

2010-03-14 19:13:00 Albin i magen
» Kommentarer(3) «







Sommar, sommar, sommar...

2010-03-14 08:27:58 Vardagsbabbel
» Kommentarer(3) «





Foton från vårt sommarparadis i Bohuslän (sommaren 2009)

Sommaren 2010, du är så efterlängtad - hoppas vi möts inom kort!

Typiskt oss

2010-03-14 00:07:53 Vardagsbabbel
» Kommentarer(0) «


Firandet av min pappa blev inte av idag för P är sedan några dagar tillbaka febrig. Nu har även lillskrutt feber och jag är frusen och småförkyld. Så typiskt oss att bli sjuka när vi ska hitta på något särskilt.

Så tyvärr blir väl inte firandet av pappa av imorn heller, och vårt "hälsa-påande" i Torsby har blivit uppskjutet på oviss tid. Trist som bara den.

Hoppas mina godingar mår bättre imorn. ♥

Nu säger jag natti natti.

Grillpremiär

2010-03-13 23:28:07 Helg
» Kommentarer(0) «


Förra helgen pratade vi om att ha grillpremiär, och den här helgen har vi haft grillpremiär. 13 mars, mitt ute i snödrivorna i trädgården - där stod N och skötte sig alldeles utmärkt som grillmästare.

Till middag blev det grillade fläskkotletter och potatisgratäng med hemmagjord tzatziki och egenkomponerat kryddsmör. Mmmmycket gott.

Ska tillägga att vi åt inomhus och att vi längtar som galningar efter ljumna vår- och sommarkvällar med bästa vänners sällskap - hoppas vi får till många härliga grillkvällar i år!

Vinterland & hallongrottor

2010-03-13 11:04:15 Mat & bak
» Kommentarer(0) «


Har inte någon överföringssladd mellan kamera och dator än. Vår söta lilla buskatt har ju gnagt av den. Så kameran är spängfylld med foton som skulle ha varit publicerade här i bloggen.

Istället får ni här några bilder tagna med min sambos mobil.



Förra helgen gottade vi oss på vår altan och i vår pytteträdgård. Solen stekte och vårt vinterland var vackare än nånsin. Tindra njöt av att känna vårvärme och lekte av sig ordentligt ute i snön. N kastade små snöbollar framför henne - och Tindra hoppade högt!



Albin tyckte också att det var kul att vara ute. Mormor och morfar kom hit och busade med honom. Vi har grävt fram en gång på baksidan och som ni ser har snön nått ända upp över staketet. Kolla in snöhögarna i bakgrunden på fotot!



Igår bakade jag och P hallongrottor. Jag har aldrig gillat hallongrottor tidigare men våra blev faktiskt supergoda.

Här är vårt recept och tricket till den goda och lite knäckigt sega konsistensen tror jag är att vi inte tog 2 msk bakpulver utan 1,5 msk.

250 gr smält margarin
1,5 dl socker
4 dl mjöl
1 dl marzanpulver (sånt som man gör marzansås/vanlijsås av)
1,5 tsk bakpulver
Hallonsylt


Blanda ihop alla ingredienser förutom hallonsylt. Rulla ihop små bollar av degen och tryck ut på ett bakplåtspapper på en plåt. Tryck ner extra mycket i mitten på kakorna och häll i hallonsylt. Grädda i ugnen (200 grader) 10 min.

Lova att testa detta även om ni inte gillat småkakor förut, det är mmmm gott!


Let´s dance & underbara Skavlan

2010-03-12 22:53:35 Helg
» Kommentarer(0) «


Vilken hög nivå det var på kvällens Let´s dance i tv4! Min favorit är helt klart Claudia men alla som var kvar i dagens program är charmiga på sitt sätt. Innan årets Let´s dance hade jag något emot Molly men nu tycker jag att hon verkar vara en mycket ödmjukare och goare människa - säkert Jonathans förtjänst för han verkar ju vara godhjärtat rakt igenom.

När vi (jag) ändå snackar hög nivå kan vi (jag) ju passa på att kommentera kvällens Skavlan. Briljant som vanligt!
I ♥ Fredrik Skavlan.

Puss & gonatt från glada & trötta Måsbarnet.

Planer

2010-03-12 11:20:18 Vardagsbabbel
» Kommentarer(1) «


Jag är ju svag för det här med planer. Vill ha något att se fram emot. Så imorn är dagen bokad för att fira min pappa och på söndag ska vi ev. åka till våra vänner i Torsby.

Nice!


Gomorron fredag

2010-03-12 08:34:02 Vardagsbabbel
» Kommentarer(1) «


Ljuvligt med denna fredag tycker jag. Varför då? Jo för att en av mina bästa kompisar - solen - tittar fram mellan några enstaka moln i skyn. Och för att det just är fredag! En oplanerad helg väntar.

P har varit febig i ett par dygn men idag mår han bättre. Hoppas han är helt frisk framåt kvällen!

Nu blir det frukost för mig och barnen och sedan ska jag och Albin ut på en promenix.

Bästa fredagen till er vettja!

Resetips del.1 Puerto Rico Gran Canaria

2010-03-11 20:46:17 Resor
» Kommentarer(5) «


Lugn dag, nästan lite långtråkig. Tänkte därför piffa till den med mina resetips som jag har haft i tanken länge.
Ni kommer alltså få några olika tips på underbara platser och hotell som jag har besökt och kan rekommendera.
Idag blir det antagligen bara detta första resetips men fler kommer så småning om.


Altamar Hotel Puerto Rico Gran Canaria May 07

Först ut är Puerto Rico som absolut kan betraktas som en plats på jorden för mig. Tyvärr har jag ingen koll på hur många gånger jag har varit där på semester men det är i alla fall ganska många gånger.
Tack vare mina Gran Canaria-älskande föräldrar så har jag fått uppleva denna solsäkra ort flera gånger under min uppväxt.

Som sagt detta är ett solsäkert resmål, som jag vill tipsa om för att jag själv är förälskad i detta ställe och för att jag vet att det är en lagom resa för de som vill ha exotisk värme utan att behöva flyga till andra sidan jorden.
Flygresan tar cirka fem timmar och för att ta sig med buss från Las Palmas flygplats till Puerto Rico tar det cirka en timme.


 

Det jag älskar med Puerto Rico är de höga bergen som sträcker sig upp som två väggar på var sida om centrum, den annorlunda arkitekturen med hotellbyggnader som trappsteg uppför bergssluttningarna, den otroliga utsikten från dessa hotell, den starka solen som slår mot mig när jag drar upp skjutdörrarna ut till balkongen på morgnarna, folket som bor och jobbar på Gran Canaria och mycket mycket mer.

 

När jag går längs det snirkliga och välskötta promenadstråket som sträcker sig från stranden i Puerto Rico till den vita långa stranden Amadores, så känner jag mig fri. På ena sidan av mig har jag en vilt trafikerad bilväg och en av de höga bergväggarna med hotellbyggnader som ser ut att hänga fritt på det skrovliga och torra underlaget, på min andra sida sluttar berget nästan 90 grader rakt ner i det djupa klarblå havet.

File:Puerto rico playa gran canaria.jpg

Puerto Rico har ett center nere i dalen mellan de två bergssluttningarna. I centret finns flera butiker och restauranger. Tyvärr är stämningen väldigt upptrissad i detta köpcenter och det är svårt att undvika injagarna som står utanför varje restaurang och bar. Detta center ligger väldigt nära ortens strand. Här finns även en lång pir med solstolar för oss som inte gillar sand mellan tårna. Jag rekommenderar starkt bad från en av pirens badstegar där många färgglada fiskar och annat vackert väntar under ytan.

För barnfamiljer och andra som föredrar ett center med aningen mindre turisthålskänsla finns ett mindre köpcenter med bra matställen uppe i berget som sluttar ner dels mot Puerto Rico och dels mot det nybyggda området Amadores. Här uppe finns även lekparker, en fin minigolfbana och några olika våghalsiga aktiviteter som till exempel bungyhoppning på jättestudsmattor.



Hotell som jag kan rekommendera

Altamar
Altamar

Ett kärt hotell för mig eftersom jag har varit där några gånger när jag var liten. Har många härliga minnen från Alta mar och kan därför se fördelarna ur ett barns perspektiv. Det bästa som jag tyckte då var att hotellet har en barnklubb. Hur kul som helst att träffas på "Gröna mattan" och har busiga aktiviteter mitt på dagen. Minns allra mest att vi klädde ut oss till pirater och att vi planerade och förberedde en Cabaré som vi uppträdde på en kväll i slutet av veckan.

Altamar har två pooler och ett perfekt läge för de som vill ha fin havsutsikt. Hotellet ligger i ett lugnt område uppe i ett av bergen. För att komma till närmsta köpcenter tar man sig en liten kort promenad och för att komma ner till stränderna kan man passa på att motionera i de många trapporna eller längs de slingriga vägarna ner mot Puerto Ricos centrum. Det finns också busskommunikation och taxi för de som önskar.



Babalu

Babalu är ett trestjärnigt enkelt lägenhetshotell beläget på samma höjd och ett stenkast från Alta mar.
Som ni ser på bilden är utsikten drömlik och även detta hotell är byggt med lägenheterna "klättrande" upp för berget.
Alldeles i närheten ligger ortens mindre center med butiker och mysiga restauranger.

J.B
J.B

J.B har jag ganska vaga minnen av, men det jag minns är att det är ett hotell med fantastisk utsikt beläget högt uppe på en utbuktning i berget. Från hotellet ser man ner över centrala Puerto Rico, stranden och hamnen. Höjer man blicken fångas man av det starka solljuset som gnistrar vackert över det djupblå havet och långt bort i fjärran anar man den mäktiga horisonten. Stora och välskötta balkonger och nyrenoverat vintern 2009/2010.

Puerto Rico

Har även bott på det sexvåniga lägenhetshotellet som finns med rakt fram på detta foto. Tyvärr kommer jag inte ihåg namnet och kunde inte hitta det hos Apollo, Fritidsresor eller Ving. De underbara blommorna som ramar in foton heter Buganvillas - och dem finns det glädjande nog gott om i hela Puerto rico.

Resor till Gran Canaria passar ypperligt under vinterhalvåret. Kanske dags att boka in en vecka eller två för nästa vinter?

Världens bästa pappa

2010-03-10 22:49:30 Högtider
» Kommentarer(0) «




/Anna & Albin

Jag har haft en alldeles speciellt bra dag tillsammans med min pappa som fyller år idag. Förra veckan mailade han mig och sa att den allra bästa födelsedagspresenten för honom skulle vara att jag följer med honom på de jobbmöten han hade bokat in på sin födelsedag. Självklart ville jag ge honom denna present och blev så klart jätteglad för att jag skulle få följa med honom
"en dag på jobbet".

Så idag har jag varit iväg på en roud trip i Värmland. Först styrde vi kosan mot ett spännande och expanderande företag som har sitt kontor i Sunne. Hade en trevlig och väldigt lärorik stund där och åkte sedan vidare till Arvika för att luncha. Efter god mat körde vi de sista milen fram till vår huvuddestination för dagen, nämligen Hillringsbergs herrgård. Underbart vackert ställe! Där blev vi bjudna på fika och ett par kortare föredrag innan det var dags för min pappa att ta ordet. Hans föreläsning var obeskrivligt bra och bemöttes med många hjärtliga skratt och en lång applåd. Längst bak i föreläsningssalen satt jag stolt som en tupp. Och minst lika fascinerad som sist jag hörde honom prata om energieffektivisering, som är hans specialområde. Tänk att något som låter så trist kan framställas så spännande, intressant, engagerande, inspirerande och kul! Och tur att det faktiskt kan förmedlas av min pappa så att fler får upp ögonen för hur otroligt viktigt det är.

Tack pappa för en jätterolig och inspirerande dag med bra nätverkande, god mat och fint väder.

Du är den bästa pappan man kan tänka sig.


Grattis vännen

2010-03-09 19:05:10 Högtider
» Kommentarer(4) «


Idag fyller min goa vän Anna 25 år. Många grattiskramar till henne ♥


Här är ett foto på min bonusson P, Anna och mig från sommaren 2010.
Längtar tills vi är i Bohuslän tillsammans igen!

Familjen Annorlunda ♥

2010-03-08 20:00:18 Vardagsbabbel
» Kommentarer(2) «


Har haft en ganska seg dag med massa krångel och missöden som trasslar till min tillvaro. Så nu ska det bli skönt att bänka sig framför tv:n och drömma sig bort ett slag.


Ut på promenix

2010-03-08 11:23:56 Vardagsbabbel
» Kommentarer(2) «


Nu ska vi ut och njuta av vårsolen.

Vad gör ni idag?

Upp o hoppa

2010-03-08 07:14:51 Vardagsbabbel
» Kommentarer(1) «


God morgon måndag,

Hoppas du har många sköna soltimmar att bjuda på.
Idag har jag inget jobb att gå till så Albin ska vara hemma med mig hela dagen. Vi ska ut på en lite längre promenix mitt på dagen och för övrigt ska jag ringa några jobbsamtal och försöka få ordning på min PPM - eller vad det nu heter. Under de senaste veckorna har nämligen olika företag som vill förvalta min PPM-pension ringt och tyvärr så gick jag med på ett erbjudande som jag ångrar nu.

Har ni några tips angående det där eller är ni lika vilse i pannkakan som jag vad gäller pensionsparande?


Vår i luften

2010-03-07 11:10:37 Vardagsbabbel
» Kommentarer(0) «


Har haft en mysig morgon tillsammans med min son. Han har hjälpt mig med att göra frukost och lägga in tvätt i tvättmaskinerna. Trycka på knappar är en av hans favoritsysselsättningar så tvättstugan är väldigt spännande. Där får han trycka på knapparna både på torktumlaren och tvättmaskinerna.

Nu ska jag plocka bort disken efter frukosten och sen ska jag, Albin och älsk vara utomhus. Luften är varmare idag så nu är snart våren här.


Tuuut tuuut

2010-03-07 09:16:00 Blandat om Albin
» Kommentarer(1) «


I förrgår åkte jag och Albin till brandstationen för att hämta N efter jobbet. Till Albins stora lycka erbjöd sig en av brandbilsförarna att köra runt några kvarter med Albin i framsätet. På bilderna kan ni inte se hans glädje för under åkturen var han sammanbiten och såg ganska allvarlig ut. Men efter åket babblade han om tuut tuut resten av dagen.






Årets första...

2010-03-06 16:08:40 Vardagsbabbel
» Kommentarer(0) «


...frukost på altanen, årets första lunch på altanen och årets första fika på altanen. Jepp, detta har hunnits med denna underbara lördag.

Har även vårstädat altanen så att den är redo för min årliga inflyttning ;)
Jag är nämligen en inbiten altanälskare och så fort det börjar bli varmt där ute så är det mitt andra hem och på sommaren tillbringar jag mer tid på altanen än inomhus.

För en stund sen fick vi besök av hemlige D och hans nya flickvän. Det sprudlar kärlek mellan dem så vårt försök med att para ihop dem i Branäs verkar ha fungerat helt perfect. När vi var där så såg vi dem ju knappt. De körde sina egna race i backarna om man säger så. Och när vi skulle försöka samla ihop hela gänget i en gemensam gondol smet de in i en annan. Misstänker att de hade kyssar överst i sin priolista den helgen. Hoppas de bli lite mer sociala med tiden... Idag stannade de i alla fall på fika men sedan hade de bråttom iväg.

Nu är N och Albin ute och busar i snöhögarna. Jag har träningsvärk dunder deluxe så jag håller mig lugn idag.

Puss

Raseriutbrott

2010-03-04 13:44:07 Vardagsbabbel
» Kommentarer(0) «


Sol även idag så jag är på gott humör. Har varit på ett möte över lunch och nu är det strax dags att hämta Albin på dagis. Mys!

Igår fick vi besök av Fia, Mikael och deras barn. det var väldigt uppskattat eftersom det lätt blir lite långtråkigt i längden att bara umgås på tu man hand. Albin blir ju lite lätt uttråkad emellanåt när han inte har några barn att leka med. Det blir tillochmed ett och annat raseriutbrott då och då. Han kan vara hur go och glad som helst men rätt som det är när något inte riktigt faller honom i smaken så blir han f-rbannad. Han skriker så tårarna sprutar och vill minsann att jag ska göra honom till viljes. Oftast handlar dessa utbrott om att han inte får göra som han vill hela tiden. Som tur är kan raseriutbrotten gå över lika snabbt som de startar. Puuuh.

Idag hoppas jag att han har lekt av sig ordentligt och sovit ut på dagis så att han är snäll mot mig hela eftermiddagen. Allt blir ju så mycket gemytligare då.

Glad Albin = glad mamma!


Yngst och svagast

2010-03-03 16:37:26 Vardagsbabbel
» Kommentarer(1) «


Har haft ännu än härlig dag tillsammans med Albin. Kan erkänna att jag struntade i städningen och gick ut på en långpromenad istället. Sedan har dagen bara sprungit iväg och nu är det strax dags att fixa middag. Kanske kan hitta en stund för städning när älsk har kommit hem så att Albin har någon att umgås med under tiden.

P rindge förut och berättade att han hade varit i en leksaksaffär och köpt upp sportlovspengarna vi gav honom ;) Det var inte tänkt att de skulle användas till sånt men men... Hoppas han har det bra i alla fall och får möjlighet att vara utomhus mycket under veckan.

Imorn ska jag och Fia komma igång med träningen igen! Uschamejja vad många veckor som har gått sedan sist nu... Kommer kännas pinsamt att gå dit men efter ett par veckor kanske vi hänger med i svängarna igen?! Hihi. Jag kan ärligt säga att jag är sämst i den där träningsgruppen. Yngst och svagast och med sämst kondition. Lite illa till mods känner man sig allt när det står en tant i 70-årsåldern bredvid och kör järnet rakt igenom hela passet.


Lika vacker dag idag

2010-03-03 09:42:16 Vardagsbabbel
» Kommentarer(0) «


Mm jag njuter av detta vackra väder och känslan av att våren smyger sig på. Men snön ligger tjock i stora drivor så jag misstänker att vi kan vänta oss en hel del blask och kanske även översvämningar innan den riktigt fina våren är här.

Nu ska jag börja planera för hur jag vill fira att jag blir 25 år i juni. Funderar på att ta med familjen på någon miniresa helgen efter min födelsedag. Jag ÄLSKAR att planera och överraska! Finns inget bättre än att boka en resa och överraska min bonusson med, och nu förstår ju Albin i princip allt så nu har jag två barn att överraska.

Hur gick det med min storstädning då?
Jag plockade i ordning på det mesta här på undervåningen och i Albins rum, och idag ska jag fortsätta på övervåningen. Dammsugaren är så klart också framme men dammtorkning och skurning väntar jag nog med tills imorn.

Varm marssol & nya bilder

2010-03-02 12:32:03 Vardagsbabbel
» Kommentarer(3) «


Vilken underbar dag det är! Solen riktigt steker på vår inglasade altan så jag, Albin och vår katt Tindra har spenderat större delen av förmiddagen där ute. Just nu sover min lilla groda i vagnen ute på altanen. Om jag blundar hårt, så att jag slipper se all snö, så känns det faktiskt som årets första vårdag.

Samtidigt som jag spirar av vårglädje har jag idag upptäckt en hel drös med skavanker både på insidan och utsidan av vår enkla boning. Hela min kropp skriker städa, mål, tapetsera, köp nya möbler till altanen!

En sak i sänder.
Börjar med att följa det gamla ordspråket "var sak har sin plats". Att få alla saker till sin plats kommer nämligen kräva många timmars arbete så det är bara att sätta igång. Men först vill jag bjuda er på foton från igår då jag och familjen var i stans Lekland tillsammans med min bästa Olivia. (Det var full fart nästan hela tiden så de flesta är suddiga.)


























Leklandsbus

2010-03-01 19:43:04 Helg
» Kommentarer(0) «


Smiter från Emil-filmen en snabbis och berättar att jag har haft en väldigt kul helg. Startade med biofilmen Farsan i fredags och fortsatte sedan med att se Bröllopsfotografen när vi kom hem. Båda filmerna är himla bra!

Lördag och söndag har varit lagomt trevliga dagarna två, med vanligt helgmys och sköna promenader. Idag har varit grymt kul eftersom vi har varit i stans Lekland. Busade runt hela dagen lång! Det var jag, familjen och Olivia. Underbart! Efter några väldigt roliga timmar var det dags för min bonus att flyga till sin mamma. Där ska han vara resten av lovet... Jag kommer längta massa massa massa!

Btw på Leklandet sprang jag ihop med Björn Starrin,  som spelar huvudrollen i Bröllopsfotografen, så jag kunde inte låta bli att berömma honom!