Göteborg

2012-11-30 23:48:01 Resor
» Kommentarer(2) «



Saga 10 månader

2012-11-30 00:02:00 Saga fyller månader & år
» Kommentarer(0) «


I förrgår, den 27 november, blev vår sessa 10 månader stor. Det känns så underbart att ha henne i mitt liv. Hon är en helt fantastiskt snäll människa med nya härliga upptåg varje dag.
 
Saga är lugn, snäll, lite småbusig ibland, ganska mammig men verkar även trivas bra med att ha andra människor runt omkring sig. Hon är förstående och visar verkligen att hon läser in allt vi gör.
 
Den här perioden i en bebis uppväxt är så häftig. Från en dag till en annan kan mycket ha förändrats, även om grundpersonligheten alltid finns där.
 
Dagen innan hennes 10-månadersdag ställde hon sig upp helt själv, utan stöd från något för första gången. Hon höll i en av sin äldsta storebrors tröjor som hon hittade på hans golv, efter en kort stund insåg hon själv att hon inte hade stöd från något och satte sig snabbt ner på rumpan. Man blir bara så full i skratt när något sådant händer och full av stolthet såklart.
 
 
Nu går hon utan större problem själv med sin lära-gå-vagn, tar sig fram ståendes runt låga möbler, klättrar gärna i trappen nerifrån hallen och upp på de nederta trappstegen, älskar att sitta i kundvagn och hoppa glatt upp och ner på rumpan.
 
Saga gillar att bläddra i böcker och visar starkt att hon tycker om bilder på katter, framförallt Hello Kitty.
 
Allra mest gillar hon att busa med Albin. Hon söker hela tiden hans uppmärksamhet och blir alldeles sprallig av lycka när han tar sig tid för henne.
 
 
 
 
Tiomånaderskontrollen:
 
♥ Vikt. 7 570 gr
♥ Längd 70 cm
 
Använder mestadels storlek 74 på henne nu, men det finns vissa plagg som går längre ner i storlekarna som fortfarande passar bra.
 
 

19 månader sedan sist

2012-11-29 22:02:00 Vardagsbabbel
» Kommentarer(1) «


Nitton månader paus från den ständiga följeslagaren genom större delen av livet.

Nu verkar den vara tillbaka. Så ja, det är väl bara att börja vänja sig vid att "ses" en vecka per månad nu då.

Har varit så himla skönt att slippa, men 19 månader är ju inget dåligt uppehåll så jag är mer än nöjd.

Ja ni kanske fattar?! ;) Om inte så har ni något att klura på.


Packning

2012-11-28 23:41:09 Blandat om Albin
» Kommentarer(1) «


Resfeber x 2 nu.

På fredag åker jag, älskling och lillan till Göteborg. Tågresa och hotellövernattning. Första gången vi ska göra något speciellt, bara vi tre. Det ska bli mysigt att ge Saga egentid med oss.

Och om lite drygt två veckor så lyfter flyget till varmare breddgrader. Då är vi såklart hela familjen samlad. Och den här gången kommer vi även ha barnens gudmor/ min bästa barndomsvän med. Åååå vad kul det ska bli. :)

Så ja, nu är mina planer i full snurr. Planeringsmänniska ut i fingertopparna. Älskar att förbereda och planera.

Många tankar kring packningen nu. Har just packat det mesta inför minisemestern i Gbg. Det blir ändå en hel del, trots en enstaka natt borta.

Blöjor, barnmatsburkar, skedar, pipmugg, vällingflaska, välling, haklapp, mediciner (febernedsättande med mera i fall att), våtservetter, torra tvättlappar, d-droppar, flera ombyten, vagn med åkpåse.... Med mera :)

Just det, badkläder! Finns bubbelpool på hotellet.

Den 17 december är det sju år sedan som vi förlovade oss i just den poolen. Tänk vad tiden går...








Always kiss me good night

2012-11-26 21:12:44 Blandat om Albin
» Kommentarer(2) «


Lilla älskade Albin. Mitt ögonljus.

Just nu går vi igenom världens strider på kvällarna om var du ska sova. Du vill verkligen av hela ditt hjärta sova i våran säng. Jag och pappa försöker hålla fast vid att du ska sova i ditt rum.

Och jag... gör misstaget då och då att vika mig och låta dig sova inne hos oss. Det är ju så mysigt. Väldigt trångt, men ändå tryggt och gosigt att ha dig nära.

Du är så smart. Världens minne har du. Varje dag förvånar du mig med nya klipska funderingar. En fyraårings tankar är verkligen helt fantastiska. Ingenting är omöjligt. Jo förresten, ibland att klä på sig själv ;) På dagis kan du, men inte hemma.

Det jag ville komma till, är att det är så himla viktigt att alltid skiljas som vänner och att vi säger de tre magiska orden och inte glömmer bort pussarna och kramarna innan läggdags, mitt upp i allt bråk.

Mamma älskar dig. <3


Hello Kitty

2012-11-25 21:21:48 Sagas första år
» Kommentarer(0) «


Så roligt. Saga tokgillar Hello Kitty. När hon upptäckte Kitty på en av sina tröjor blev hon jätteglad och sedan dess (några dagar sedan nu) blir hon glad så fort hon ser en bild på en katt.

Hon gör även ett k-ljud som låter som ett väldigt snabbt "katt". Och sedan böjer hon sig mot bilden och ger katten en puss. Såååå söt.


Morgonmys

2012-11-25 12:37:23 Känslor
» Kommentarer(0) «


Oj vad tiden drog iväg. 12.30 redan!

Dags ta en redig dusch och försöka få till ett skapligt utseende. Har haft samma myskläder sedan i fredags.... Uuuäck.

I går var en enda lång transportsträcka. Hade en hemsk yrsel och mådde illa. Nu verkar det ha försvunnit...


Peppar peppar.

Har i alla fall hunnit med att mysa med barnen i soffan.

Pling plong. Nu kommer barnens farfar.

Kram och ha en finfin dag


Omtumlande natt

2012-11-25 10:43:01 Känslor
» Kommentarer(1) «


04.35 gick larmet på min mans brandsökare. Han har jour torsdag till torsdag var fjärde vecka. Och nu är han mitt upp i en sådan vecka.

Det blir ofta larm så det är inte alls främmande för oss att bli väckta av det högljudda pipet från sökaren. Oftast är det ofarliga utryckningar på automatlarm som går igång av misstag på närliggande företag, t.ex. fabriken. Då är han oftast tillbaka hemma inom 40 minuter.

Den här gången var det värre. Larm om att någon har ropat på hjälp på ett ställe vid sjön, ev. från vattnet, mitt i natten.

Vid sådan där tillfällen får jag kalla kårar direkt och blir klarvaken, hoppar själv upp ur sängen och coachar min trötta man ut till bilen (springer före och öppnar dörren medan han skyndar att klä på sig brandunderstället). Inom fem minuter ska brandmännen vara ombytta och klara på stationen och brandbilarna ska köra ut.

Sedan. Väntan. Lång väntan. Låg och vred mig i drygt en timme. Kollade våra dagstidningars hemsidor då och då, för att se om de skrev något om det. Brukar vara via dem som jag håller koll när N är iväg på stora larm. Men inget. Ingen nyhet på det. Vilket kan vara positivt (inget särskilt att bry sig om) eller väldigt negativt (för känsligt för tidningarna att gå ut med i nuläget).

Somnade men sov inte alls bra och drömde om massa olika scenarion.

Vaknade med barnen 07.50 och N var fortfarande inte hemma. Över tre timmar hade gått. Otäck känsla.

Nu är han tack och lov hemma och sover. De letade i ca tre timmar. Ingen människa i nöd hittad...

Jag kan inte sluta tänka på det.

Skrik på hjälp. Mörker. Sveriges största sjö. Bryggor. Vatten. Tunga blöta kläder...? Vattenfyllda skor?... Eller kom skriken från skogen?


Lördag

2012-11-24 10:41:44 Helg
» Kommentarer(0) «


Har haft låtsaslillasyster här torsdag - fredag. Hon hör liksom till familjen så det är bara avslappnat och mysigt när hon sover över. Och barnen älskar ju henne.

Igår år vi julgröt till frukost och bakade sedan kladdkaka och gjorde chokladpudding. Gott som bara den. Toppade kladdkakan med maränger, och hade mosade hallon och grädde till.

Har jag sagt att jag är överförtjust i mat och sötsaker...? ;)

I dag hoppas jag på att vi (min man) får ner studsmattan, sätter på vinterdäck på vår gröna Volvo och lagar en tröskel som har gått sönder.

EN liten ynka vecka kvar tills vår årliga weekend i Göteborg. Love it! Blir antagligen bara fredag till lördag det här året... Lite synd, men genom att skippa en hotellnatt, en middag på restaurang och en dag på stan så sparar vi ju en hel del inför utlandsresan. Novemberpengarna ska räcka till mycket.

Tre veckor kvar tills Gran Canaria. Känns helt overkligt. Min kropp har nästan gett upp hoppet om sol. Får nog ta och börja skriva lista på vad vi ska ha med, för att få igång det där riktiga superladdade suget som är så gött att ha inför en resa.

Bästa lördagen till er mina fina läsare

Några av mina senaste Instagrambilder (följ mig gärna: annaannieo)


Leverans från Polarn

2012-11-22 11:25:00 Vardagsbabbel
» Kommentarer(1) «


Igår kom denna fina kvalitécardigan med posten. Har haft ett par liknande (i andra färger) till Albin under åren och de är ju helt fantastiska i kvaliteten, samtidigt som en storlek går att ha under väldigt många månader (ibland ett par år).

Är dock lite för snål för att handla till fullpris på Polarn o Pyret. Denna tröja hittade jag på deras nuvarande rea inne på webbshopen. 119 kr.


Tom

2012-11-21 23:53:02 Vardagsbabbel
» Kommentarer(2) «


Lite tom och sårig i själen idag.

Hade en glad, lugn och mysig dag med lillan på Ikea mitt på dagen. Vi strosade runt och bara "var". Åt mellanportion med köttbullar och pratade med barnkära tanter.

Nu på kvällen har en annan familj hälsat på. Vi bjöd på räkmackor och lekte med våra bebisar. Saga och Vilmer är så fina ihop.

...men ja någonstans på vägen mellan morgon och kväll vändes min inre ro.


Tidig kväll

2012-11-20 21:49:45 Vardagsbabbel
» Kommentarer(1) «


Natti natti alla goa.

Nu släcker jag och håller tummarna för många timmars sömn. Oavbruten sömn gärna.

Imorgon väntar besök från Vilmer med familj framåt kvällen. Ska bli så kul att träffa godingen och se vad duktig han är på att gå nu. I slutet av månaden fyller han 1 år.


Tisdag

2012-11-20 14:22:57 Helg
» Kommentarer(1) «


Jobbmöte med PR-planering - Check!

Skridskoåkning med dagis - Check!

Städning lillans rum - Check!

Strax lunch med familjen. Sedan städning av Albins rum och mys med barnen.


Barnkläder med X-factor

2012-11-20 00:00:00 Barnkläder
» Kommentarer(2) «


Här har jag plockat ut några av mina favoriter från Nelly.com. Barnkläder för killar och tjejer i olika åldrar. Kläder med det lilla extra.
 
 
Kanske hittar du något som passar dina barn? Själv är jag sugen på den översta tröjan till Albin och den nedersta jumpsuiten till Saga (den startar dock på storlek 18 månader).




Snyggtröja till sonen 129 kr Name it Nelly.com
 
 
BODYSUIT - EJ SIKKE LEJ / BABY WALE PATCH PLAYSUIT - NELLY.COM
Retrobrallor till bebiskillen 349 kr Ej Sikke Lej Nelly.com
 
 
 
T-shirt till dagisgrabben 99 kr Esprit Nelly.com
 
 
 
Tunika till skoltjejen 229 kr Maxomorra Nelly.com
 
 
 
One Piece till bebisen 399 kr The Brand Nelly.com
 
 
 
Mysig velourcardigan till dagistjejen 199 kr Name it Nelly.com
 
 
 
One piece till lillan 399 kr The Brand Nelly.com

Tittaaaa!

2012-11-19 22:51:00 Sagas första år
» Kommentarer(0) «



 
Nu är det mycket "Tittaaa!" och "Däää" (Där) som gäller för vår lilla Saga. Så kul att se henne peka på allt som hon vill att vi håller upp henne mot. Lamporna är favoriter. Ska bli mysigt att visa henne adventsstjärnorna när vi hänger upp dem om några dagar.
 
Älskade ♥-t, det är så fantastiskt att följa din utveckling. För ett år sedan låg du i min mage, nu är du här hos oss 9 månader gammal och kan redan gå själv med lära-gå-vagn, krypa snabbt efter oss vart vi än går, krypa runt på egna äventyr här hemma och forma ord så att du blir förstådd på ett helt annat sätt.
 
Vid ett par tillfällen har hon även stått upp helt själv medan hon har hållit i någon leksak. Men så fort hon själv har kommit på att hon inte har något stöd så har hon satt sig på rumpan. Sötstumpan våran.

Bakelser till de minsta

2012-11-19 10:46:00 Barnrum
» Kommentarer(2) «


Kommer inte bli så jättemånga julklappar till lillan, men dessa bakelser från Bombadill står högt på hennes önskelista (skriven av mig;).
 
 
 
 
 
 
 
Har inte sett dem i verkligheten men hittade dem på Lekmer. De ser mjuka och lekvänliga ut. Skulle passa finfint på Sagas kakfat som hon fick i dopgåva från bästa Anna A. ♥
 
 
 
Kakfatet finns bland annat hos Presentbutik Konstfull

Julklappstips - snygga barnrumsdetaljer

2012-11-18 23:43:00 Barnkläder
» Kommentarer(1) «


Äntligen har jag kommit igång med julklapparna. Igår la jag en beställning hos Lekmer.se, som har det mesta till barn. Perfekt! Så himla skönt att shoppa julklapparna på nätet och slippa mycket onödig tid som går åt till att ta sig mellan olika butiker och stå i kö.
 
Albin önskar sig bland annat Brandman Sam-leksaker och Cars 2-lego.
 
Blev även en beställning hos Spelbutiken och på någon annan webbsite som säljer bordtennistillbehör. Bonussonen önskar sig ett trestjärnigt racket... så ja, vi får se vad tomten kommer med ;)
 
Idag har jag varit inne på HM. Fanns en hel del fint på rean.
 
 
Lite tips för inredning av barnrum som jag själv fastnade för:

Förvaring, skulle passa fint i Albins rum.




Påslakanset, precis i min smak för Sagas rum.
Små silverstjärnor på ljusrosa naturvit bakgrund.



Underbar fuskpälspläd.



 "Lapptäcke"/tjockare pläd med stjärnor.
Funkar bra som lekfilt och kanske även som överkast?
 
 
 
 
 
 
Kläder till tonåringen:
 
 
 

Flera snygga koftor, cardigans och t-shirts för max 149 kr på herravdelningen
 
 
 
En riktig "vill-ha" till fyraåringen:
 
 
Superbra pris på denna nu!

Sockersött

2012-11-17 22:58:33 Vardagsbabbel
» Kommentarer(1) «


 
Sockersöta plagg till bebisar, finns på KappAhl. Tips! Den vita koftan längst ned kostar bara 129 kr.
 

Lördag

2012-11-17 15:26:00 Bonussonen
» Kommentarer(2) «


Äntligen lördag!

Startade dagen med Öppet hus på bonussonens skola. Kul att komma tillbaka till klassrummen som jag själv hade på högstadiet och träffa lärare som fortfarande jobbar kvar där. P är så underbar på det sättet att han inte skäms ett dugg över oss i familjen. Några andra i hans ålder hade vägrat att ha med sig föräldrarna. P visade stolt upp sina småsyskon. Albin stortrivdes och satt snällt och "gjorde läxa" vid en bänk medan det var lektion.

Idag är älskling ledig (han var på nattskift och kom hem vid sjutiden imorse) så nu ska vi snart unna oss att koppla av. Just nu är det lite halvt kaos eftersom Albin har en dagispolare här.

P har tagit bussen till sin mormor för att träffa sin mamma. Redan imorgon är han tillbaka hemma igen ♥








 
 • Mysig lördagskväll till er alla •
 
 
 
 
 

Lussekatter & soffhäng

2012-11-16 18:42:15 Helg
» Kommentarer(0) «


Dagen har svischat förbi. Älskling har varit ledig pga. extrajobb på skift andra tider. Överraskade mig och barnen med att starta lussebak imorse. 

Nu är det fredagskväll all in. Bonussonen är på fritidsgården och 4-åringen kommer strax hem från en kompis. Lillan sover redan och jag laddar inför X- factor!

Vad gör ni ikväll?


Modeshow

2012-11-15 17:52:24 Blandat om Albin
» Kommentarer(0) «


Ikväll blir det en sväng till Folkets hus för att se på The Dressingrooms modeshow. En av mina närmaste barndomsvänner (som var en av mina tärnor på bröllopet) är med på Cat walken.

Har för övrigt varit hemma hela dagen. Barnen har varit hängiga men lätthanterliga. Först nu på kvällen som båda de små är på väg att bli sämre... Brukar ju vara så på kvällarna.

Snart helg! Puss på er


Puppan och Snusse sjuka

2012-11-14 22:47:24 Blandat om Albin
» Kommentarer(1) «


Mina små troll är sjuka.

Själv var jag iväg på del 2 av en kurs hela dagen lång och kom sedan hem till två väldigt mammsjuka barn. Saga jättekinkig och Albin febrig.

Ingen dagistid imorgon heller alltså.

Kursen jag var på var superkul! Underbar föreläsare och goa människor med i gruppen.


♥ Porträtt - Mormor ♥

2012-11-13 17:39:07 Vardagsbabbel
» Kommentarer(0) «





Fotade mormor en ruggig höstdag under lovet, i trädgården vid sommarstugan.
Hon är så vacker tycker jag. ♥
 

Foton från Bohus-Malmön

2012-11-13 14:36:00 Vardagsbabbel
» Kommentarer(0) «






 
Foto: Min pappa
Kamera: Sony ax 37
Plats: Bohus-Malmön
 
 

Frukosttime i sjukstugan

2012-11-13 09:50:22 Vardagsbabbel
» Kommentarer(1) «


Denna förkylning som vi dras med sedan ca två veckor tillbaka, är väldigt vimsig och lider troligen av svår beslutsångest.

Eller är den rent av elak och uträknad?...

"Ska jag dra mig undan... ja en dag kanske... Och sedan, då slår jag till igen. Värre än förra gången!"

Idag är vi tre av fem familjemedlemmar som mår dåligt. Albin har feber och är hostig.

Nu stundar en härlig frukost helt i min smak!


Photo shoot

2012-11-11 19:06:00 Vardagsbabbel
» Kommentarer(7) «









 
Hade ett spontanphotoshoot med lillan idag. Hon har varit lite extra glad och go idag, så det passade bra med en stor portion bus och några foton på det.
 
Saga älskar att krypa runt snabbt som busen i våran dubbelsäng. Hon kiknar nästan av skratt när jag jagar henne lite på skoj.
 
Fick en fråga om vilken systemkamera det är som jag nyligen har börjat använda. Det är en Sony ax 37.
Någon som har erfarenhet av den och kan ge några tips? Än sålänge testar jag mig ju bara fram. Kom ganska snabbt till insikt om att det inte blir alls speciellt snyggt med blixt inomhus. Så alla bilder här över är tagna utan blixt och är endast lite lätt redigerade i efterhand.
 

Imorgon

2012-11-10 22:40:05 Blandat om Albin
» Kommentarer(1) «


Imorgon är en annan dag.

Ja... Denna dagen var ju bra. Not.

Min fyraårige son har inte bara gjort nummer 1 i byxorna lekandes kurragömma i sin garderob. ...Nej, han har idag också lyckats med att göra nummer 2 i sin säng mitt på ljusa dan och sedan gjort ett litet "fint" konstverk av detta på sitt golv samt gömt det under en stickad filt och ett gosedjur.

Jamenvisst. Varför inte.

Inte nog med det, haft ner ett glas i golvet och lite annat smått och gott har han också hunnit med.

Såååå fräsch dag. Som en fredagen den 13 i kvadrat. Fast det är lördag.

Kan verkligen inte förstå varför, men min matlust har inte varit på topp idag...

Som sagt, imorgon är en annan dag.


Trevlig kväll

2012-11-09 23:49:25 Resor
» Kommentarer(2) «


Har haft en kul kväll med kollegorna. Underbara människor!

Sjukt god mat. Vi åt tapas.

Bjuder på två suddiga...


Fem veckor till värmen !!

2012-11-09 15:57:26 Resor
» Kommentarer(0) «


Bara fem veckor kvar tills vi åker till mitt älskade Gran Canaria.

Älskar att boka resor lååångt tid i förväg. Att längta är ju halva nöjet. Bokade denna resa någon gång tidigt i våras, kanske slutet av vintern.


After Work

2012-11-09 09:03:34 Helg
» Kommentarer(0) «


I eftermiddag är det dags för After Work med mina goa kollegor. Eller After föräldraledigt, för mig då ;)

Ska bli kul att ses utanför jobbet. Har jobbat lite extra vid sidan av föräldraledigheten nu på sista tiden. Var till exempel på en heldagskurs i onsdags. Var jättehärligt att komma hemifrån och träffa nya människor. Till veckan som kommer, så fortsätter kursen med en till heldag. Längtar.

Nu: Frukostdags tillsammans med Albin. Rostade mackor med makrillfile står på menyn.


Ett kapitel att lägga bakom sig

2012-11-09 08:38:31 Sagas blåsljud på hjärtat
» Kommentarer(2) «


Så skönt att vända blad och få en nystart i Sagas bebisliv. Tack alla ni som var inne och läste igår.

Bloggen blir många gånger eftersatt, men vissa gånger känns det så bra att kunna skriva av sig. På något märkligt sätt rinner lite av det jobbiga man bär på av en. Ett stort exempel på det var i början av våren då jag delade med mig av detta:

http://withlovefrom.blogg.se/2012/march/ett-litet-hal-i-ett-litet-hjarta.html

I det inlägget kan ni se bakgrunden till läkarbesöket som vi var på igår. Kanske kan det vara till stöd för någon annan som också snuvas på det där skimmerrosa molnet under de allra första dygnen med sitt barn. Jag skulle själv ha kunnat vara lugnare inombords om jag hade hört något liknande från någon annan. Att hörseltestet inte godkänns ÄR oftast tecken på att fosterfett är kvar i hörselgången. Det försvinner efter några dagar. Att den första läkarundersökningen på BB, upptäcker blåsljud på bebisens hjärta är oftast inget som påverkar barnets liv.

Just nu sitter jag med min lilla trollunge i knät och snosar på hennes lilla frisyr ;) HUR gott kan en bebis dofta??! Finns ju ingen bättre doft.


Friskförklarad

2012-11-08 20:01:35 Sagas blåsljud på hjärtat
» Kommentarer(13) «


 
Idag är det fest inom mig, efter att jag har fått ett riktigt glatt besked.
 
Var på vårt andra återbesök sedan Sagas födsel, hos hennes hjärtläkare idag. Det var såklart en liten oroskänsla att gå dit och inte veta vad som skulle visa sig på skärmen denna gången.
 
Stressad och med andan i halsen kom jag in på mottagningen precis när klockan slog 13 och vi hade den bokade tiden. Saga halvsittandes i vagnen med någon god (?) plastleksak att smaska på. Sagas underbara läkare André Bachtiar hälsade oss välkomna och sedan var det dags för att lyssna på lilla hjärtat. Och inget blåsljud hördes. Att någon annan läkare inte hör det är en annan sak. Men nu var det självaste André, specialist på detta område, som inte kunda höra något blåsljud.
 
Sedan lades lillan på britsen och blev noggrant undersökt över bröstkorgen med ultraljud. Hon var verkligen duktig och låg där lugn som en filbunke och tittade på doktorn med stora intresserade ögon.
 
 
 
Lång väntan. Det dunkande hjärtat, liknande ett slemmigt monster där på skärmen. Med sina kamrar, med sin skiljevägg och allt var det nu är som finns där inne i denna fantastiska livsnödvändiga kroppsdel.
 
Till slut blev Saga ivrig att få röra på sig och då var undersökningen som tur är så gott som klar.
 
- Det ser jättefint ut, säger läkaren med sin lugna lite blyga röst.
 
Puuuh.
 
- Ja. Då är Saga friskförklarad från sitt blåsljud på hjärtat.
 
Yippiiiiie.
 
 
Förstod inte riktigt vad som hände. Det vi trodde skulle ta ca 2 år, det var redan förbi. Lättnad.
 

Älskade lilla ♥-t