Julstämning

2009-11-30 23:45:12 Vardagsbabbel
» Kommentarer(0) «


1:a december i morgon. Mysigt. Jag har redan julstämning i kroppen. Har slagit in de första två julklapparna som barnen ska få i adventskalendern. Jag spinner vidare på farmors tradition och använder hennes vepa som man kan hänga paketen i. Vissa dagar kommer barnen få en skattkarta hängandes i kalendern och om de följer ritningen hittar de sina presenter. Så hade jag det när jag var liten och jag minns det som igår, den där härliga känslan som den där julkalendern skapade. Den känslan vill jag nu ge till mina barn.

Har haft en himla bra dag på jobbet. Bättre kollegor kan man leta efter lääänge.

Nu ska jag somna med en mysig julpirrig känsla i magen. Nästan så att det känns som dagen innan julafton. Hihi.

Sena kvällar

2009-11-29 23:53:17 Helg
» Kommentarer(1) «


Jag är ju ingen kvällsmänniska. Ögonlocken börjar falla redan vid åttatiden. Ändå tvingar jag att hålla mig uppe. och det behövs verkligen för att jag ska hinna med familjen och jobben (+lite bloggtid då och då;).

Nu har jag nyss petat lite extra i en text som jag har skrivit och som jag ska visa upp för uppdragsgivaren imorn.

Jag är väldigt nöjd med helgen, trots att det har varit jobbigt att älsk har jobbat 13-timmarsdagar under veckan som gått samt nu både lördag och söndag. Vi har knappt hunnit prata med varandra. Och när vi väl har pratat med varandra har det handlat om praktiska vardagssaker. Trist som bara den. Men men, tur att alla årets veckor inte är som denna.

I vilket fall som helst har jag och Albin haft det mysigt ihop under helgen. I fredags skjutsade vi P till flygplatsen. Albin pussade på fönsterrutan som vi stod vid och tittade ut på planet som Philip skulle åka med. Sedan såg han uppriktigt bekymrad ut när planet lyfte och P inte var kvar hos oss. Det var första gången som jag märkte att Albin funderade över varför storebror gick in i ett flygplan och sedan inte följde med oss i bilen hem. På vägen hem hämtade vi pizza och bänkade oss sedan framför Idol. Igår var vi kvar på Ö:a hela dagen. Jag hade mycket energi och fick mycket gjort här hemma. Medan mina föräldrar var ute och gick med Albin städade jag undervåningen och satte upp några adventsstjärnor i fönstren. Över förväntan måste jag säga. Det känns så skönt när kvällen kommer och det är städat och fint. När jag hade lagt Albin satte jag mig vid datorn och skrev på en text. Idag  har vi haft det myspys i stan tillsammans. Det var skyltsöndag och Albin träffade tomten som gav honom en pepparkaka.

Innan vi åkte och hämtade P på flygplatsen tog jag en sväng på IKEA medan Albin sov i vagnen. När han vaknade hann vi även med att äta där.

Nästa station: SÄNGEN!

Albin november 2009

2009-11-28 20:30:10 Underbara barn
» Kommentarer(3) «



Denna månad har Albin blivit intresserad av att rita


Det krävs stor koncentration

'
Ibland måste man hålla i pennan med båda händerna


Sedan viftar man hej vilt!


Då och då tar man en paus och charmar mamma ordentligt


När det är mörkt behöver man titta riktigt nära på sitt konstverk


Kvällen avslutar man med att ringa till pappa och säga gonatt...


...och göra en sådan där "sötast-i-världen-min" trots att man sitter på bordet som man inte får


Nästa morgon är man på topp igen. Full rulle!


När det är helg och det regnar ute, då är det mysigt att se på Pippi en stund


När det är lite bättre väder ute är det dags att gå ut


Ute finns det mycket att peka på




SÅ HÄR stor är jag nu!


Det är spännande att prova andras skor


Johans skor är störst och roligast!



Doft av nybakat

2009-11-25 22:19:09 Vardagsbabbel
» Kommentarer(4) «




Nu är det stora projekt som jag har jobbat inför sedan i våras igång. Idag har vi haft genrep på universitetet där seminarierna ska hållas imorn och på fredag. För en stund sedan kom jag hem från get-together-kvällen som är starten för detta tredagarsevenemang.

Lite små nervös för morgondagen men det känns som att det mesta är väl förberett.

Hur underbart är det inte då, efter en lång arbetsdag, att komma hem till doften av nybakade kanellängder? Snacka om att jag blev positivt överraskad :) Tack finaste älsk!



En hamster i ett hjul

2009-11-22 20:38:06 Helg
» Kommentarer(6) «


Vilken sinnessjukt tråkig söndag. Den har varit seg som segaste äckligaste sega råttan på jorden. Tiden har i princip stått stilla och jag har gått runt som en hamster i ett hjul. Städat, tvättat, gjort mat, fixat mellanmål till barnen, gett katten mat och allt sådant där vardagstrist fler gånger om hela dagen känns det som.

Och älsk som skulle ha varit ledig idag, enda dagen på hela veckan, har varit i fabriken från sju imorse tills alldeles nyss.

Nu har jag gjort ett par korta telefonintervjuer här hemifrån och äntligen är kvällen här. Jag ska slå mig ner i soffan tillsammans med N och se den tredje Johan Falk-filmen. Kanske kan denna tråksöndag sluta bra ändå?

Blää för söndagar

2009-11-22 17:44:52 Vardagsbabbel
» Kommentarer(0) «


Med risk för att låta negativ. Vilken långtråkig söndag det här är.

Sunny day

2009-11-21 19:14:09 Helg
» Kommentarer(3) «




Oj vilken skillnad i humör det blir när solen strålar. Jag blev så jäkla glad när jag drog upp rullgardinen imorse. Jag och barnen åt en snabb frukost och sedan åkte vi ut till landet och njöt av vädret som faktiskt hade vårtemperatur. Helt underbart.

Båda barnen har varit extra goa de senaste dagarna och det ger mig så mycket extra energi. Albin är som en raket i sin utveckling nu, han har alltid varit tidig med det motoriska och nu har även språket en uppsving. Det bubblar ur den lilla munnen och det är så fantastiskt att höra hur han formar nya ord. Äpple är ett ord som är inne i hans värld nu. All frukt heter äpple nu. Hihi. Tindra (som vår katt heter) lärde han sig snabbt så det har han sagt i drygt en månad nu.

Idag var första dagen som han verkligen pratade i telefon. Han har ju haft telefonen vid örat massvis med gånger förut och pussat i luren och gjort något enstaka ljud. Men idag babblade han på som bara den när hans pappa var i luren. Sedan ringde vi upp mormor och morfar och det tyckte han var jättekul. Och de blev väldigt stolta när de märkte vad mycket han ville uttrycka när de var på tråden. Det var svårt att få honom att släppa telefonluren. Jag sprudlade av lycka, det var obeskrivligt att se hans verbala sida så energifull.

Något annat som har gjort mig glad är att Albin och P lekte så bra ihop igår kväll. De lattjade tillsammans och umgicks även lugnt medan jag satt bänkad framför Idol igår. Vi var hela familjen samlad i vardagsrummet i cirka två timmar och det var helt gnällfritt. Väldigt behagligt.

Nu har jag snart maten klar här. Lördagsmys.


Friday

2009-11-20 15:20:22 Vardagsbabbel
» Kommentarer(0) «


Så skönt med fredag idag. Känns som att helgen är mycket välkommen. Tyvärr är lillsnuss lite krasslig fortfarande men det känns jättebra att vi tog hem honom från dagis redan första dagen hostan satte igång, för han verkar redan mycket bättre. Och pigg det är han :)

Har jobbat en del här hemifrån idag tack vare att min kära pappa har varit här och hållt Albin sällskap. Pappa är verkligen den bästa pappan man kan tänka sig. Alltid en trygg axel att luta sig mot. Jag beundrar honom högt och är så tacksam för allt han har lärt mig här i livet. Det är helt otänkbart med en framtid utan honom.

Nu längtar jag efter älsk som jobbar och jobbar och jobbar. Höststoppet på fabriken har redan satt igång så nu väntar drygt en vecka med minst 12-timmarsdagar på jobbet för honom. Som det ser ut nu är han ledig på söndag så den dagen ser jag fram emot.

Kärlek till er alla


Min bonus & jag

2009-11-19 23:23:19 Underbara barn
» Kommentarer(5) «



Vi två våren 2005


Sover räv tillsammans sommaren 2005


Dricker (alkoholfri) drink ur samma glas



P & jag år 2006



Min bonus & jag 2007 ♥



Snutte kramar min mage med bebis i. Vintern 2007/08



Vi två i kärlekstunneln juni 2008 :)


I Göteborg december 2008


♥ Vintern 2008/09


Vi tjaffsar och skriker och har oss rätt ofta du och jag vännen. Men det är trots allt du och jag som håller ihop i vått och torrt ändå. Vi går varandra på nerverna och vill så gärna få all uppmärksamhet av varandra dagarna i ända. Ena stunden är jag näst intill som en syster för dig och andra stunden ska jag vara den där uppfostrande vuxna stadiga klippan som vill lägga mig i allt i ditt liv ;)
Om du bara visste vad mycket kärlek du har gett mig under dessa år.
Om du bara visste vad mitt hjärta hoppade av lycka när du blev en del av mitt liv.
Om du bara visste vad jag älskade dig från första dagen vi sågs den där våren 2005.
Det var kärlek vid första ögonkastet mellan din pappa och mig.
Och att din pappa hade dig fick mig bara att älska honom ännu mer.

Du kommer alltid vara mitt första barn oavsett vad andra tycker om det.
Vi har ett band som jag vet är unikt.

Det finns inga andra som vi älskade P.
Jag hoppas du alltid kommer att minnas våra första år tillsammans
och att de flesta minnen är från de dagar vi har varit sams.

På sätt och vis älskar jag dig mest i världen för det finns faktiskt ingen annan som jag har kämpat så mycket för.

Din A i vått och torrt, i berg och dal.


Vaccinerade barn!

2009-11-18 17:56:11 Vardagsbabbel
» Kommentarer(2) «


Å vad skönt, nu har båda barnen blivit vaccinerade mot Den nya influensan.

Vi trodde vi var ute i god tid när vi kom till vårdcentralen 40 minuter innan start. Det var dock redan massa folk där och de hade tjuvstartat vaccineringen, tur det (!) för annars hade alla behövt vänta ännu längre. För oss gick det smidigt och vi kom in till bvc-sköterskan inom en timme i alla fall. De som kom cirka 10 minuter efter oss fick nummer cirka 80 över oss. Stackars barn med alla dessa långa väntetider.

Både Albin och P var superduktiga vid spruttagningen, lite gråt från Albin en kortkort stund bara. Hoppas så att de klarar sig från biverkningar!

Typiskt nog var Albin redan tusslig igår och idag har hosta och snuva kommit tillbaka. Känns verkligen som att han är sjuk minst varannan vecka. Stackars liten snusse. Så det blev inget dagis för honom efter vaccineringen idag och tyvärr är han väldigt hostig nu, så det lutar mot att jag måste stanna hemma med honom imorn. Så dålig timing eftersom jag så gärna vill hinna avsluta det jag har satt upp mig på den här veckan på jobbet. Men men. Så är det. Och N har varit hemma mycket med sjuka barn nu på sista tiden så det är min tur.


Sjunkvarning

2009-11-17 22:54:54 Vardagsbabbel
» Kommentarer(7) «


Nu under kvällen har jag varit nära på att explodera av alla måsten. Dessa dagar som är i mitt liv nu är ett evigt pusslande och just nu känns allt lite småkaotiskt. Allt på en gång. Och som vanligt har jag megasvårt för att säga nej. Jag vill ju så gärna!! Vill så mycket! Vill vara så många till lags. Vill framför allt vara mig själv till lags mer än vad som är möjligt.

Jag vill vara den där supermamman med jobbkarriär och samtidigt hålla reda på alla informationsblad från skolan och dagis och hinna skicka in allt minst tre dagar innan alla lappar ska vara inne, och jag vill vara den där duktiga som alltid kan sätta min bonussons skolarbeten i första rum och alltid finnas vid hans sida minst två timmar om dagen för att stötta vid läxläsning. Jag vill ha kontinuerlig kontakt med skolan och dagis och ha tid att visa vad engagerad jag är. Mardrömmen för mig är att vara den där mamman som försover sig på morgnarna så att barnen kommer för sent till skolan (det är en riktigt BIG mardröm), en mardröm som är i princip lika stor i mina ögon är att råka glömma att barnen har idrott någon dag eller att lämna in en av de där viktiga infobladen en dag för sent. Samtidigt vill jag kunna jobba heltid och försörja min familj, jag vill ha ett städat rent och snyggt hem, jag vill ha en vacker trädgård (har aldrig hänt hittills så det är något som jag ändå ser som något vääääldigt långsiktigt, inget jag prioriterar TYVÄRR), jag vill kunna ha maten serverad senast kl. 18 på vardagarna och på helgerna vill jag ha middagar med andra familjer och vänner. Puuuh... Inte nog med det. Jag vill ta med mig familjen på semesterresor till varma länder ett par gånger om året och gärna hinna med skidresor, pimpelfiske, vandring i naturen, korvgrillning, fiske i Bohuslän och massa massa annat... OCH allra allra helst vill jag bara vara nära barna och snosa dem i nacken och finnas där för dem 24 timmar/dygn.

Den här veckan behöver definitivt fler dygn. Jag kan ju inte dela på mig. I alla fall inte rent praktiskt. Just nu känner jag mig väldigt splittrad, mina tankar är på minst tio olika ställen samtidigt.

Imorn MÅSTE jag trycka in kötid på vårdcentralen i mitt schema. Vaccineringen av barnen ska bli av och kanske kan även jag få sprutan? (Tillhör riskgrupp eftersom jag är asmatiker.) N får via jobbet i slutet av månaden.


Redan tio dokumenterade fall av svininfluensan på Albins dagis (men som tur är på andra sidan byggnaden på en annan avdelning som de inte har någon verksamhet ihop med nu). Nu känns det verkligen påtagligt med den där sjukan.

Blaaa vad mycket jag skrivit nu. Stackars er. Glömde nog skriva något om själva rubriken. Det jag menade var att jag håller på att sjunka.


Tidsoptimist

2009-11-15 20:55:18 Helg
» Kommentarer(2) «


Vilken tidsoptimist jag är. Först nu som jag är klar med jobben. Och då har jag ändå skippat ett av de jobben jag tänkte göra. Får sätta mig med det efter ordinarie jobbtid imorn.

Nu ska jag läsa mina favoritbloggar och ta vara på det sista som är kvar av denna helg.

Dystert

2009-11-15 14:05:56 Vardagsbabbel
» Kommentarer(0) «


Trist nyhet. N kom hem nedstämd efter denna utryckning. Jag lider med bilföraren som var en kvinna på väg till sitt barnbarns födelsedagskalas. Hon bländades av solen. Skänker även många tankar till cyklistens anhöriga.







Solen försvann men jag tog ändå en lång härlig promenix medan Albin sov i vagnen. Jättemilt ute idag och inte ens kall vind så det vara riktigt skönt att vara ute. Det räckte gott och väl att ha på sig en tunnare tröja och vindjacka samt tunnare byxor och joggingskor. Nästa lite vårvarning.

Om ett par timmar kommer P hem så innan dess ska jag hinna jobba undan det mesta.

Räkmacka

2009-11-15 10:10:38 Helg
» Kommentarer(1) «



Gårdagens kvällsmat. Dagens frukost.

Blev så himla sugen på räkor och kräftor igår. Till min stora glädje hade vi både räkor och kräftstjärtar i kylen. Så det blev en väldigt god kvällsmacka. Och idag blir det en liknande frukostmacka. Inte alls dumt.

Söndag för övrigt. Jag har tusen grejer att stå i. Minst tre jobb att göra här hemifrån. Just nu är jag och Albin ensamma hemma. N drog på larm för en liten stund sedan. Trafikolycka, uschamejja, hoppas det inte är allvarligt.

Positivt: Solen skiner! Ska absolut klämma in en promenix.


Julstämning

2009-11-14 14:45:19 Helg
» Kommentarer(0) «


Ett vackert snölandskap hade lagt sig här utanför vårt hus igår kväll. Det sprudlade av mig, sådär som det alltid gör när första snön är här. Det har snöat lite grann ett par gånger tidigare men igår var första gången den här hösten/vintern som snön la sig. Albin sov så jag hoppades så på att snön skulle ligga kvar över natten så att jag kunde ta med honom ut idag och visa honom allt det vita.

Tyvärr ingen snö så långt ögat når. Regn och rusk.

Men jaja, jag hann i alla fall få en touch av julstämning i kroppen. Mys.


Albins rum

2009-11-13 23:45:20 Vardagsbabbel
» Kommentarer(6) «


Jisses vilken tur att Reza klarade sig kvar i Idol. Jag tycker hon var helt fantastisk idag och det där med engelska uttalet lär hon ju hinna slipa på. Hon har ju hela framtiden framför sig som världsartist. Håller tummarna för en sprudlande karriär för henne! Förutom en grym röst verkar hon ha en charmig personlighet och en stor dos ödmjukhet. Den kombinationen gillar jag. Otrolig röst i kombination med översittarfasoner går bort för mig. Det är kärlek som gäller.

På tal om kärlek
tog mitt favoritprogram Ensam mamma söker slut förra veckan... buuuhuu. Jag gillade verkligen det och var så fäst vid alla personer som deltog i slutspurten i år. Mina favoriter var helt klart Ulrika och Lasse - så himla fina ihop och de båda verkar vara underbara människor. Det bästa programmet var när Ulrika tog upp barnfrågan och Lasse blev tårögd när han berättade hur mycket han längtar efter barn. Jag hoppas deras kärlek är stark nog för att de ska få sitt kärleksbarn, att Ulrika kommer fram till att hon vill ha ett till barn. Men de är nog redan nu en väldigt lycklig familj tillsammans med Ulrikas fina söner. All lycka till dem!



Från det ena till det andra - nu har äntligen Albins rum varit färdigtapetserat i några veckor och häromdagen satte jag upp de grodstickers jag fick som present från min tidigare arbetsgivare på Gallerix när Albin föddes.  Tog foton nu under kvällen men det blev inget bra resultat så det blir ytterligare ett photo shoot i morgon när det är dagsljus. Då ska jag ta detaljbilder på grodorna och lite annat smått och gott.





Dagistime

2009-11-12 10:25:17 Underbara barn
» Kommentarer(2) «







Snusse var en solstråle när vi anlände till dagis.
Så snussesöt så man nästan vill äta upp honom. ;)


Vin, salta kex, pepparkakor och goda ostar

2009-11-11 20:21:42 Vardagsbabbel
» Kommentarer(0) «


Det är vad jag och älsk kryddar denna onsdagskväll med. Inte fel.

Måste bara slänga in några ord om vad stolt jag är över Albin. Dagispersonalen verkar väldigt förtjusta i honom och idag sa en vikarie som ofta är där "Tänk om alla kunde vara lika snälla som honom". Nu är det inte alls svårt att lämna honom på dagis på morgnarna, han verkar verkligen gilla dagarna där nu. Och när man hämtar honom är han en liten piggelin som strosar runt antingen ute på gården eller inne i lekrummet. Så skönt att se att han trivs. ♥

Trevlig onsdagskväll till er

Lång lista

2009-11-11 09:42:01 Vardagsbabbel
» Kommentarer(0) «


Jobbar hemifrån idag. En lista på drygt 1000 personer att plöja igenom. Håll tummarna för att jag får napp på någon! Det gäller en inbjudan till ett stort förpackningsseminarium. De har fått inbjudan via post och e-mail, och nu är sista steget att ringa upp de som inte har anält sig än.

Fick ett spontant infall igår att samla ihop familjen och åka hem till Becca, Åke och deras goa barn. Vi tog med oss pizza så vårt spontantbesök var uppskattat. Albin passade på att ta sig en och annan puss (Nova tog lite tveksamt emot dem).

Tjing tjong långkalsong.


Vi tar och avslutar...

2009-11-08 23:45:17 Vardagsbabbel
» Kommentarer(2) «


...denna vecka med en PUSS.

Mmmm smack på er!


Wiiihooo om några minuter är det måndag!

2009-11-08 23:43:32 Vardagsbabbel
» Kommentarer(1) «


Yippie! ...eller inte?! :/

Har haft en helt fantastiskt gosimysi underbar helg! Och jag vill inte att den ska ta slut. Hänger mig kvar vid den in i det sista nu innan tolvslaget. Behöver verkligen soooova men vill inte.

Tack Dan, Anna, Jessie, Johan och min kära familj för att ni har förgyllt min helg. ♥

Hoppas jag slipper få tillbaka den där klumpen-i-magen-känslan som jag kände i fredags. Hoppas det var en väldigt tillfällig känsla. Hoppas jag slipper höstdeppen i år.


Pappornas dag

2009-11-08 16:15:37 Högtider
» Kommentarer(0) «


Hoppas alla pappor har en finfin fars dag ♥

Nu bär det av in till stan där jag ska bjuda på fars-dags-middag.



Skratt - bästa medicinen

2009-11-07 14:17:45 Helg
» Kommentarer(2) «


Skönt med helg. Hade en väldigt rolig kväll igår tillsammans med barna, älsk och hans arbetskompis D. Älsk bjöd oss på Gambas (heta räkor i vitlök), gott som vanligt! Han och D hade dock aningen starkare version än mig och barna så det blev en del svettpärlor som bröt fram hos dem. Hihi. P hade även sina vänner M och A här och vid åttatiden följde jag dem till skolan där det var disco för mellanstadiet.

Jag hade känt mig hängig och faktiskt lite gråtfärdig hela eftermiddagen på jobbet, vet inte ens vad jag var ledsen för, så det var underbart med en kväll med massa skratt - det var den rätta medicinen! Framåt midnatt satte vi på Änglagård (trots protester från N) och njöt av klassisk svensk film när den är som allra bäst. Mm, me like. För en gångs skull höll jag mig vaken, och kors i taket - älsk somnade i soffan! Det händer aldrig annars. Till slut ballade även D ur och cyklade hem för att nanna kudden. Jag hade lätt kunnat se klart filmen, men eftersom Albin inte sover hela förmiddagarna längre så tog jag mitt förnuft till fånga och välkomnade John Blund även jag.

Nu är det hyfsat städat här hemma och Albin sover middag. Perfekt tid för att jobba. Framåt kvällen kommer några vänner hit på middag.

Glöm inte att älska!

♥ Ge kärlek och du får massor tillbaka


Snöstorm

2009-11-05 21:38:12 Vardagsbabbel
» Kommentarer(0) «


Burrigt är ett ord som beskriver denna dag. Har nästan känts som snöstorm.


Hemmadag

2009-11-04 20:08:54 Vardagsbabbel
» Kommentarer(1) «


Har varit hemma med Snusse idag. Han är tyvärr inte fit for dagis än. Men på måndag ska han nog vara helt redo. Det märks på honom att han inte har träffat andra småbarn på länge nu... Hans humörsvängningar är värre än när jag har PMS!

Trots mycket gnäll och skrik från min fina son har dagen varit mysig. Lite småstressad över att jag missade en viktig dag på jobbet men imorn kan jag ta mig iväg igen, för då ska Albin ha sin mormor här.

Har hjälpt P med läxorna i ett par timmar och nu medan älsk nattar Albin ska jag passa på att jobba undan sånt jag kan göra här hemifrån, det blir nog mest fix och trix med dykarklubbstidningen.

Vad har ni gjort idag? Lämna gärna en kommentar så jag kan besöka era bloggar. Även kul med kommentarer från er som inte själva bloggar. Kram ♥

Lycklig nyhet!

2009-11-03 21:10:43 Vardagsbabbel
» Kommentarer(5) «


Albin mår bättre, har varit feberfri idag, men är fortfarande hostig och spyr slem ett par gånger varje dag...

Jag har det fullproppat i kalendern nu på dagarna, vilket jag är väldigt tacksam över men det är allt lite krångligt att puzzla ihop det när någon behöver vara hemma med snussisen. Har haft världens tur igår och idag, då mina föräldrar har ställt upp och varit barnvakt halva dagarna. Och älsk har varit hemma de andra halvorna.

Under eftermiddagen fick vi världens lyckligaste beslut (ja, det kändes faktiskt så för oss). Älsk får behålla sin anställning!! Puuuh. Som vi har väntat på detta besked, och haft en inre oro för vad det skulle bli med oss om han förlorar sitt jobb. I drygt ett halvår har vi vetat att över 80 personer ska varslas på fabriken där han arbetar, men ingen har vetat vilka det skulle bli. Vi är väldigt glada över att N klarade sig, och jag är väldigt stolt över honom som bara har jobbat där i cirka ett år och ändå fick stanna kvar medan många som har arbetat där i massvis med år får gå hem. Det borde betyda att han är uppskattad. Självklart är jag ledsen för de andras skull, det här är inget som någon ärlig och snäll människa ska behöva genomlida och det är uschligt att så många familjer kommer drabbas av varslet. Samtidigt kan jag ju inte låta bli att vara glad för vår skull. Jag vågar inte ens föreställa mig vad som hade hänt med min familj om N blev av med jobbet...

Det sjuka är att fabriken där N jobbar går väldigt bra, men att nedläggningar över lag i den stora koncernen som driver fabriken orsakar dessa varsel.

Över till något helt annat: När jag kom hem från jobbet var Albin sååå uttråkad. Vad man än gjorde var han som en hal ål som bara gled en ur händerna. Riktigt grinig var han också. Inget föll han i smaken om man säger så.

Så jag föreslog att vi skulle gå ut och åka bilen. Då blev han tyst och försökte själv sätta på sig sin mössa. Väl ute var han som en helt ny människa, oj vad underbart livet plötsligt var för det lilla livet.
- Titttthaa! sa han och pekade på fullmånen som lyste skarpt på himlen.
Sedan började han småspringa mot grannarnas hus där hans kompis Leo bor. Albin vinkade för fullt mot deras köksfönster trots att vi inte såg någon där inne. Vinkningarna fortsatte glatt och intensivt när vi tog bilen till affären och även inne i affären vinkade han till allt och alla så det stod härliga till. Då smälte mitt mammahjärta och hans sura miner var nästan helt bortglömda.



Tusslis

2009-11-01 23:20:54 Underbara barn
» Kommentarer(4) «


Imorse hade Albins feber gått ner till 38.2. Nu under kvällen låg den på drygt 39 igen. Suck.
När ska min tusslis bli av med den där rackarns febern?
Har varit i kontakt med sjukvårdsrådgivningen ett par gånger,
de säger att det är lugnt så länge han dricker och kissar som vanligt.

Men med tanke på att han har haft hög feber sedan natten till torsdag
är det nog dags att en doktor får titta till honom imorn igen
om det inte har vänt till det bättre då.

Det har blivit en hel del soffläge för tusslisen de här dagarna,
men han har även haft sina riktigt piggelina stunder (då Panodil-supparna har verkat).


Liten tusslis glad i pepparkakor


Liten tusslis är busig, springer uppe på vardagsrumsbordet...


...och dansar balett?! ;)


Miss you

2009-11-01 19:12:22 Känslor
» Kommentarer(3) «




Idag har jag varit på kyrkogården. Tände ljus på Stig, Lena, Sofie, Kent och Solveigs gravar. Gick sedan till minneslunden och tände ljus för mina nära och kära som inte är begravda här i närheten. Gustav, farfar och farmor.

♥ Ni finns alltid i mitt hjärta. Miss you much.

P tände ljus för sin morfar som han aldrig hann träffa och för alla jordens barn som har mist sina liv.