I ett tidigare liv?

2009-07-31 12:47:45 Vardagsbabbel
» Kommentarer(2) «


Efter frukosten traskade jag och min lille prins (Albin) till vandrarhemmet där jag har jobbat de senaste sju somrarna. Blev så himla väl mottagen! Först träffade vi Linnea, en av sommarjobbarna som är anställda av kommunen där i år, hon verkade jättetrevlig och tyckte det var kul att busa med Albin. Sedan fick jag syn på någon jag kände igen. Han satt med ryggen mot oss längst ner i korridoren i ett av tv-rummen. Direkt jag fick syn på honom blev jag varm  ihjärtat och tänkte hoppas det är Camilio! Jag gick bort mot tv-rummet och ropade lite försiktigt Camilio?

Den solbrända lilla mannen med svart långt hår i en toffs vände sig genast om och sken upp som solen. Åå det var verkligen han! Vi småsprang emot varandra och det blev en lång och efterlängtad kram.

Camilio är en av många gäster som har kommit tillbaka till vandrarhemmet många år men sist vi sågs var nog ungefär två år sedan. Han kommer från Chile men har bott i Sverige i några år nu och reser runt som försäljare på olika marknader och festivaler. Han är ganska udda och ibland liknar han lite en hemlös men jag har alltid haft ett gott öga till honom. Vår vänskap tog fart en av de första somrarna jag jobbade på vandrarhemmet och Camilio bodde där i några veckor. Jag pluggade spanska och blev alltid så glad när det kom spansktalande gäster. Camilio lärde mig fler fraser och det märktes att han uppskattade att ha någon att prata med.

Sedan har han kommit tillbaka några olika somrar men jag har även haft turen att se honom på ett par olika marknader inne i stan. Varje gång jag upptäcker honom är jag lite tveksam till om han kommer känna igen mig, men än så länge har han kommit ihåg mig och idag var det extra kul att träffa honom för det var så oväntat eftersom han inte har bott på vandrarhemmet de senaste två åren. Jag har fraagat efter dej sa han och det var så härligt att höra.

Camilio är en människa som jag egentligen inte känner men som alltid kommer betyda mycket för mig. På något sätt känns det som att vi har känt varandra i ett tidigare liv.

Träffade även Rolf och Anne-Lise från Norge som har varit gäster på vandrarhemmet många somrar på rad. De alltid så goa och snälla. Även dem har jag starka band till trots att jag egentligen inte känner dem. De blev så glada över att se min son eftersom jag var gravid sist vi träffades.

Jag och Albin fikade tillsammans med Linnea och Solveig, som är ansvarig för vandrarhemmet och som på sätt och vis är lite som en extra mamma för mig. Snusse blev bortskämd med glasstårta så han kommer nog gärna tillbaka dit.

Fredagskärlek Måsbarnet


Oväder

2009-07-30 18:48:31 Vardagsbabbel
» Kommentarer(1) «


Idag är första dagen den här veckan som jag känner mig pigg. Hade sådan otur att jag var allergisk mot Kåvepenin som jag fick mot min öroninflammation, så i tisdags kväll när jag hade tagit den 12:e tabletten (skulle käka 6 st om dagen i 5 dagar) så började det klia på överallt på kroppen och här och där fick jag utslag som liknade knottbett.

Så igår fick jag en ny medicin utskriven och den verkar funka bättre.

Har gjort några riktiga klädfynd idag i en butik där min kompis Jessie jobbar. Bilder kommer om en stund!

Nu är det oväder här så det blir myskväll. Imorn kommer mina föräldrar hem från kusten och då ska de ha barnen över dagen. N har jour i brandkåren så om jag ska hinna umgås med honom för en gångs skull blir det till att vara hemma. Kanske ta en långpromenix om solen skiner. Eller bara passa på att njuta av lugn och ro.

Måsbarnet

Hängig

2009-07-28 17:11:35 Vardagsbabbel
» Kommentarer(4) «


Skulle så gärna vilja följa med familjen till stranden men tyvärr så orkar jag inte. Det är nog penicillinet som gör mig trött.

Sitter i sängen med datorn framför mig. Åt nyss ett glasswienderbröd som jag fick av älsk. Mums! Älskling och Albin hade en pappa- och sonförmiddag ihop medan jag sov förut och P var hos sin kompis. På vägen hem gick de förbi ett bageri och köpte med frukost och bakelse till mig :o) Så gulligt av honom och så mysigt att få små överraskningar när man minst anar det.

Igår satt jag vid datorn, bekvämt placerad i sängen, nästan hela kvällen. Resultatet blev en ny bloggdesign. IGEN?!  tänker ni säkert nu, men jag lovar att den här gången är jag riktigt nöjd och kommer behålla den här designen ett tag fram över. Kommer göra lite småjusteringar och nya finesser men själva basen kommer vara den samma.

Vill du också ha en ny bloggdesign? Kontaka gärna mig på [email protected]. Jag brinner för design- och kodmallar samt att "photoshopa" så det är absolut inte till något besvär för mig. Tidskrävande men kul!

Becca, om du läser det här så skicka de bilder du vill att jag lägger till bildspelet och i din side så ska jag göra klart din sida.

Måsbarnet

Njut

2009-07-28 16:26:50 Vardagsbabbel
» Kommentarer(2) «


Öroninflammation när solen äntligen tittar fram. Bra tajmat!! (Haha, den där stavningen blev lite rolig men jag tror ni fattar vad jag menar - inte mat från landet Thailand!)


Men nu följer jag med till stranden i alla fall. Tänker inte sitta här och ruttna bort. Och tacka vet ja penicillinet som räddade mig från hjärnsprängning igår. Ja, det kändes minst sagt som att jag skulle föda ut ett barn ur örat.

Har ni också sol idag? I så fall, NJUT!

Love is all we need.

2009-07-26 21:27:10 Underbara barn
» Kommentarer(0) «


Idag har jag upptäckt ett liten ny risgrynstand i Albins mun. Så kanske var det trots allt kli i tandköttet som har varit jobbigt för mitt lilla hjärta.

Idag mäktade jag inte med att lägga honom i spjälsängen utan lät honom somna här nere i vardagsrummet. Och än så länge sover han så gott så. Kärlek och trygghet, det är den bästa medicinen mot gnälliga barn. Och jag har då inget emot att ha en sötis sovandes här vid min sida när jag ska spendera kvällen framför tv:n med ett rör Pringels och en smaskig dipp. Då blir det ju två flugor i en smäll: Snacks och ögongodis på en och samma gång! För det finns faktiskt inget vackrare än ett sovande barn.


Mamma Måsbarnet

Blog award

2009-07-25 23:42:38 Vardagsbabbel
» Kommentarer(5) «


Jag har suktat efter att få sätta mig framför datorn i lugn och ro och blogga en stund. Igår fungerade varken telen eller internet och idag har jag varit bortrest på jobb och under hela kvällen har min trötta bebis (1-åring) skrikit av trots och separationsångest. Han är inne i en så blandad fas, på dagarna är han oftast supergo och lätt att ha att göra med men på kvällarna vill han verkligen inte sova själv i sitt rum. Det har ju funkat så bra i flera månader, men sedan cirka en vecka tillbaka har han haft världens skrikmaraton med sig själv i sin spjälsäng. Först trodde vi att det var fler tänder på G, sedan trodde vi att han hade ont i halsen (vilket borde bli hundra gånger värre när han skriker) men nu lutar det nog mest mot att han är extremt mamm- och pappsjuk just nu.

Lite krasslig har han i och för sig varit så det beror säkert på det också.

Det jobbigaste av allt är att han har skrikit tills han har spytt flera flera kvällar nu. Några kvällar har han spytt upp slem från luftvägarna men idag och även för någon dag sen spydde han upp minst en hel måltid. Inte det minsta kul för vare sig oss eller honom själv. Stackarn. Men just då när han skriker som värst är det himla svårt att inte tycka att han är jobbig och trotsig.

För ungefär en timme sedan somnade han till sist tillsammans med mig på ett dubbelvikt täcke framför tv:n i vardagsrummet. P kollade på de 102 dalmatinerna medan jag och Snusse låg på golvet och sov. Albin ligger fortfarande kvar där och jag har äntligen lyckats hitta en liten stund för bloggen. Yippie!

Känns som jag är överallt och ingenstans. Samtidigt som jag sitter här är jag ute i tvättstugan där Albins nerspydda sängkläder snurrar runt för fullt i tvättmaskinerna. Jag har också ett sting av dåligt samvete för att jag inte har kunnat ägna mig så mycket åt P under kvällen och nu när han ska sova känner jag mig för trött för att orka läsa för honom. Han håller på och borstar tänderna nu och det ska jag också göra strax. Sedan blir det bums i säng för oss båda. N jobbar natten så i morgon är det jag som har hand om barnen under förmiddagen och sedan hoppas jag att jag får en hel eftermiddag för mig själv. Känner att jag behöver det efter en hel vecka av kalasfixande, städande, tvättande och jobbande. Har fortfarande svinont i halsen och öronen så i morgon eftermiddag kanske jag till och med kan unna mig att vara sjuk i några timmar (!) Det låter väl som en strålande idé?! Haha. Och sedan är det säkert kört - då ligger jag däckad hela nästa vecka bara för att jag varvade ner en stund.

Slut på gnäll och trist info om min vardag. Över till det positiva.



Jag har fått denna fina Blog award från Jenny som också är en bloggande mamma. Tack snälla!!

Jag vill gärna skicka den vidare till Sofie, Jennie och Sara som har de bloggar jag besöker flitigast och som förgyller mina dagar med blogginlägg från deras vardagsliv. Med en stor portion kärlek och glimten i ögat skriver Sofie om sitt liv som mamma till Alex och nu även om sin andra graviditet. Jennie, Melkers mamma, skriver kvickt och smart och får mig att både dra på smilbanden och skratta varje dag. Sara, som bloggar om sitt familjeliv och ofta om heminredning och annat smått och gott, får denna award för att hon verkar vara så himla snäll och omtänksam.

Dax att sova.

Natti natti

Höstmode

2009-07-23 11:54:00 Vardagsbabbel
» Kommentarer(2) «


Hej torsdag!

Efter ännu en natt av halsont och feberfrossa är det svårt att se positivt på eftermiddagen och kvällen då jag ska jobba. Men det är bara att ta sig i kragen och låtsas vara frisk, det brukar funka i några timmar. Just nu känner jag mig hyfsat okej ändå så det ska nog gå bra. Vädret är inte heller på min sida idag, jag ska jobba ute och himlen ser regntung ut. Tur att man har ett flexibelt jobb och så himla bra arbetsgivare! Om vädret ballar ur totalt så vet jag att det är helt okej att jag flyttar på mig och fortsätter arbetet i något köpcenter eller liknande. Det viktiga är att det finns turister där jag befinner mig. Uppdraget går nämligen ut på att intervjua turister.

Detta trista väder ger mig höstkänslor och det är inte det minsta jobbigt att sukta efter mysiga koftor, utsvängda jeans och snygga stövletter. Igår damp H&M´s höstkatalog ner i brevlådan så nu är det till och med ännu lättare! Hittade några gobitar både till mig och barna.


Dessa klänningar/tunikor är mina absoluta favoriter i årets höstkollektion från H&M. 199kr för den till vänster och 299 kr för den till höger.




Finfin polotröja med finfin prislapp - 199 kr!



Dessa cardigans är jag också sugen på!


Snygga och sköna brallor till min bonusson.


Även dessa skulle passa P bra.

Kram och trevlig torsdag

Albin gosar

2009-07-22 23:59:20 Underbara barn
» Kommentarer(0) «





Om man bortser från Albins hysteriska skrik under nätterna och lite extra kinkiga stunder på dagarna så är han så jäkla go nu för tiden. Under de två senaste veckorna har han blivit extra kramig och gosig mot mig och N, och mot sin gosekatt som han fick på Nordens Ark. Så som han håller om N på bilderna här över är ju så galet mysigt.
Då är det bara att njuta och hoppas på att han vill kramas länge.

Förut såg jag och Albin på Drömmarnas trädgård på Bolibompa och
då satt han helt stilla i mitt knä och var helt lugn å go.
Sådana stunder är de allra bästa!

Andra härliga stunder är när man ser hur han riktigt njuter av livet, till exempel när han är ute på promenix...



Hihi, visst e han söt!!

Måsbarnet

Lite off dagen efter

2009-07-22 21:58:37 Albin fyller månader & år
» Kommentarer(0) «


Albins födelsedag var lyckad och rolig trots att både han och jag mådde lite si sådär. Typiskt oss att bli sjuka när något extra kul är inplanerat. Snusse har varit kinkig i några dagar nu på grund av feber och ont i tandköttet. Han har fem tänder nu (tre i överkäken och två i underkäken), men det verkar vara fler på G. Själv började jag bli småseg och frusen igår, och i natt hade jag feberfrossa och ont i halsen. Tror det beror på att jag har gått miste om mycket sömn nu de senaste nätterna när Albin har skrikit tills han har spytt och varit hyperaktiv flera timmar varje natt. Så vi är trötta hela högen här hemma.

Idag pallrade vi oss i alla fall iväg till Becca där vi hade ett kalas för ettåringarna. Det var supertrevligt och jag glömde bort halsontet för en stund. P lekte med Beccas bonusson så han tyckte också att det var himla bra.

När vi kom hem flög tröttheten på mig igen och jädrans vad ont det gör i halsen. Jag äe helt enkelt lite off idag.


    
Som tur är var det andra än jag som var på hugget igår och gjorde Albins stora dag extra rolig. På bilderna i mitten kan ni se min mormor, Albins fadder, min pappa och min mamma som spexade ordentligt (Tro det eller ej men det fanns ingen annan dryck än kaffe och saft med på kalaset).

 

 
Albin fick bland annat en korgstol (som jag hade när jag var liten) från mina föräldrar, en gosekanin och en bok från Anna B och ett bollhav från oss.

De små bilderna är klickbara - så klicka och se dem i större format! ; )


1-årscollage

2009-07-22 11:30:45 Albin fyller månader & år
» Kommentarer(1) «





Grattis på 1-årsdagen Albin

2009-07-21 13:57:23 Vardagsbabbel
» Kommentarer(2) «


Vilken mysig känsla det var att smyga upp innan Albins vaknade imorse och sedan väcka P så att vi kunde sjunga och gratta vår lilla 1-åring. N jobbade så det var jag och min bonusson som fick stå för dagens första firande.

Albin vaknade av vår sång med svarta streck som ögon men med ett leende på läpparna. Annars brukar han oftast vakna gråtandes så det här var ju helt klart en bättre morgon än många andra. Vi hade med oss ett litet morgonpaket, en ballong och ett kort. Gissa vad som fick mest uppmärksamhet? Jag trodde det skulle bli presentpappret och presentsnöret, men nej istället var det ballongen som var Albins favorit. Så han och P började dagen med en stunds ballongfight.

Nu är klockan snart redan två och om en timme ska vi ha kalas med vår lilla släkt. Det blir jag, N, P, Albin, mina föräldrar, min mormor och Albins fadder. Lagom är bäst.

På söndag kanske vi ska fixa till ett litet kalas för vår närmsta vänner. Och imorn ska jag och Becca ha ett barnkalas för Albin och Nova som båda är 1 år nu.

Många järn i elden just nu. Skulle gärna vilja ge er några glimtar från vår trevliga morgon men det hinner jag tyvärr inte nu. Kika in ikväll så kanske det finns några bilder upplagda.

Tack för era söta grattiskommentarer.

Måsbarnet


A special night

2009-07-20 23:56:00 Albin fyller månader & år
» Kommentarer(3) «


21 juli 2009 23.35

För ett år sedan låg jag på köksgolvet i vår förra lägenhet och kämpade emot mina värkar som bara blev starkare och starkare. Hoppades att N snart skulle komma in så att vi kunde bege oss till BB. Han stod utanför och pratade med Andreas som skulle skjutsa P till vår barnvakt. Jag ville inte verka mesig så jag höll inne mina skrik och tänkte att "äsch, det här är nog inte de riktiga värkarna, det är bara jag som är så känslig."

Efter prat med en barnmorska via telefon tog jag mig en dusch när det var cirka 3-4 minuter mellan värkarna. Gick sedan till bilen tillsammans med mina älskling och visste nu säkert att det skulle blir en bebis ganska snart - kanske om ett dygn eller så.

Kom in till förlossningen vid ettiden på natten. Den jädrans entédörren var låst så N var tvungen att ringa på porttelen medan jag ägnade mig åt någon märklig gympa (ja det var väl ungefär så det såg ut på långt håll.) I själva verket slängde jag mig då och då ner på knä för att dämpa smärtan. samtidigt tänkte jag "shit vad de kommer tycka jag är löjlig...".

Vid en undersökning cirka en kvart senare konstaterade min barnmorska att jag var öppen cirka 6 centimeter. "Du har verkligen gjort ett bra jobb hemma. Vad du har kämpat!".

Sedan följde de mest spännande timmarna i mitt liv. Snabba och intensiva timmar som mest bara är ett stort töcken för mig, men som ändå betyder så mycket och som jag gärna skulle vilja göra om. 04.22 var vår fina underbara son född och jag kunde pusta ut och upptäcka att jag hade överlevt. Jag hade klarat det! En enorm känsla av att vara värsta powerwomen spreds sig genom min kropp. Jag var hög. Hög på livet. Hög på adrenalin. Hög på lustgas, som var den enda smärtlindringen jag fick under hela förlossningen.

Känslan är obeskrivbar. Under natten mellan den 20 och 21 juli 2008 upplevde jag de största känslorna jag någonsin har känt. I min hjärna pendlade jag mellan liv och död, hopp och förtvivlan, trygghet och rädsla. Livet var så stort och så skört och så himla nära och verkligt.

Min förlossning är trots mycket smärta och stor rädsla det absolut bästa jag varit med om i hela mitt 24 åriga liv.

Uppdatering 00.05 21 juli 2009:

Nu sitter jag här i soffan i vårt radhus, i mitt nya liv och varvar ner efter tårtbak och städning. Tänker tillbaka på mitt liv för ett år sedan och försöker att minnas så mycket som möjligt av natten på förlossningen. De där drygt tre timmarna som efteråt kändes som fem minuter, men som under krystvärkarna kändes som en evighet.

Minns så väl att jag kände sådan lättnad när vattnet gick (cirka 40 minuter innan Albin föddes). Jag var helt säker på att förlossningen var klar då och att mitt barn var ute. Snacka om besvikelse när jag förstod att det bara var vattnet som hade gått. Det var bara att kämpa vidare. Tidsuppfattningen under förlossningen var helt crazy. Ni är säkert många som tänker "oj, vad snabb förlossning - rena lyxen ju!". Något jag har förstått under mitt första år som mamma är att förlossningar är inget man kan jämföra. Det finns de som kämpar i flera dygn och till sist måsta föda med kejsarsnitt för att deras kroppar inte orkar mer. Min förlossning var snabb men oerhört intensiv - det fanns knappt en minuts vila. Det var överhuvudtaget inte aktuellt med något "varva ner" mellan värkarna. Enligt "boken" - en perfekt förlossning utan komplikationer. I mitt huvud - en alldeles för snabb förlossning för att jag skulle kunna hinna vara närvarande psykiskt. Min kropp var där och gjorde sitt jobb. Mina tankar var i livets sista tunnel. Men som sagt, det är det bästa jag varit med om. Inga som helst tvivel om det nu ett år efteråt = )

Imorn är den stora dagen! Imorn fyller mitt barn ett år. Ett helt jäkla år. Ett helt underbart år! Vad mycket vi har varit med om tillsammans redan nu. På sätt och vis har ju året gått fort, men samtidigt känns det som att vi har känt varandra hela mitt liv. Jag skulle bli tokig av sorg utan denna vackra pojke som förgyller alla mina dagar. Jag skulle slita mitt hår och fylla min själ med svart, svart, svart. Jag skulle aldrig mer kunna bli hel igen om han försvann från mitt liv.

Jag älskar honom oändligt. Till stjärnorna och tillbaka och flera flera flera varv runt universum.

Ska bli så spännande att fira hans 1-årsdag så jag kan knappt bärga mig. kan ju dock vara smart att få sig lite sömn innan dess ; )

Kärlek till er alla denna speciella natt

PS. Bildspelet uppe till höger är en hyllning till min 1-åring.

Finnskogen

2009-07-18 23:33:12 Vardagsbabbel
» Kommentarer(7) «




 
Som jag nämnde igår har jag, min sambo och vår son varit i Finnskogen över Torsby i ett par dagar den här veckan. Vi bodde på ett supermysigt vandrarhem som låg vid en älv ett par mil nordväst om Torsby. Vädret var minst sagt varierande. Sol och regn om vart annat. Även några minuters åskväder. Snabba vändningar med andra ord.



Albin hade regnoverallen på sig mest hela tiden eftersom han ville vara utomhus både i vått och torrt. Och på gården fanns hästar, katter, höns och en tupp. Rena himmelriket för Albin som älskar djur.

Mitt under en intervju som jag gjorde på campingen fick jag syn på mitt barn borta i hästhagen, uppe på en hästrygg! N är ju också en sann djurälskare så han hade flirtat lite med hästskötaren (en holländsk tjej) och lyckats få komma in till hästarna. Mitt hjärta tog ett litet extra skutt av stolthet när jag såg min lilla snuss uppe på den stora hästen. Det var en mäktig syn.

Så fort vi släppte Albin lös (nej han är ingen hund, men jag kan lova att man ibland önskar att man hade koppel på honom) tultade han raka vägen till de söta små kattungarna som strosade runt ute i trädgården.

- Var försiktig med katten Albin, klappa - inte nypas Albin.

På torsdagskvällen när vi skulle åka hem svängde vi förbi våra vänner F, C och Noomi som vi träffade för första gången på BB förra sommaren. De bor i en stor glammig lägenhet i centrala Torsby. Högt i tak och vacker antik stil. Jättefint!

Albin och Noomi fann varandra snabbt trots att det var någon gång i våras de träffades sist. Sockersöta lillan, som föddes dagen innan Albin, kan redan flera ord till exempel docka och beebe (bebis). Det var kul att se dem tulta runt tillsammans nu några få dagar innan de blir 1-åringar. Jösses vad mycket som har hänt sedan de var nyfödda.

Minns det som igår, när jag och Albin delade rum med F och Noomi på avdelning 11 första natten efter min förlossning. Det kändes tungt att det inte fanns någon plats för N över natten, men ändå tryggt på något vis att ha en annan nybilven mamma i samma rum.

Nu har vi snart varit mammor i ett helt år. Wow.

Efter god fika med vännerna styrde vi kosan hemåt och Albin somnade bums i bilen men sov tyvärr inte hela vägen.

Måsbarnet

Semestern del 5,

2009-07-18 22:49:11 Vardagsbabbel
» Kommentarer(2) «



Katten, Albin och fadder Anna. Ett härligt gäng helt enkelt!

När N och P åkte hem torsdag till söndag v.27 kom min barndomskompis/ Albins fadder Anna ner till stugan och höll oss sällskap. Jag och Snusse tog färjan över för att möta henne och under den lilla turen över havet blåste Albins solhatt över däck. Den kanske är ett bo för någon krabba nu?! =) Hoppas den kommer till nytta för nån i alla fall.



På fredagen den veckan drog vi till Albins favoritstrand där det är långgrunt och härlig mjuk snäcksand.
Vädret var helt i vår smak! På kvällen vankades det nachomiddag och vid tiotiden kom Jessie och Johan som också stannade över helgen. Huset fullt med andra ord. Anna sov i enkelrummet med egen tv, Jessie och Johan fick "sviten" och jag och min fina son valde att sova på madrasser i vardagsrummet. Alla nöjda och glada =)



Under lördagen var vi alla på favoritstranden och hade det kul tillsammans. Det blir ju inte väldans mycket tid för att ligga och slappa i solen när man har en liten "Duracellbebis" som bara vill bada, bada, bada hela tiden.
Men som tur är så verkar Johan gilla att lattja runt så det gick ingen nöd på mig.


Lååånga Johan med liiiilla Albin. Stora kontraster.

Det blev tid för både sol, bad och glassätning. Snusse var dock aningen kinkig då och då, men tack vare superfaddern hade vi kommit ihåg att ta med bra mutor. Bäst funkade det med nektariner! Helt klart Albins sommarfavorit 2009.



Efter ett par nektariner och en stunds sömn var Albin på topp igen.
Vilket var det samma som att han var mer i havet än någon annan stans. Paradiset låg framför hans små bebisfötter.
Och där fanns massor av andra barn att leka med, och en och annan sandborg att klättra på.
Tång och snäckor var också till belåtenhet. Kul att kasta runt och ta sig en smakbit av titt som tätt.


Grabbarna höll sig sysselsatta / flydde tjejsnacket

Efter några timmar på beachen bar det av till marinan, där vi åt på restaurang och sedan besökte fiskaffären. Skaldjursmiddag var kvällens stora plan. Och så blev det. Lika gott som alltid. Innan middagsdags sparkade Albin och Johan fotboll och vi tjejer skålade med cider. Lite senare korkade jag och Anna upp en vinflaska och sedan rullade kvällen på. Snusse sov gott i sin resesäng och vi andra snackade gamla minnen och hade det allmänt trevligt. Johan och jag var sugna på en omgång hästskospel men det blev det ingenting med.
Istället blev det några mingelkort från altanen...


Anna och jag - in i dimman! (Nej så farligt var det faktiskt inte)


Sommarfötter


Festpinglorna i sommarnatten

Johan som hade skrålat om att han skulle festa till ordentligt var först i säng.
Vi tjejer höll oss vakna i alla fall halv-vägs genom natten.

Vi avrundade helgen med en god frukost på söndagsförmiddagen och sedan en promenix genom samhället. På kvällen kom N och P tillbaka. Mycket uppskattat eftersom Albin hade upprepat ordet bappabappabappabappa många gånger de senaste dygnen. Nu kan han säga pappa med P ; )



 





Min lilla badtok

2009-07-18 21:27:05 Underbara barn
» Kommentarer(1) «




Tidigare i dag hoppade Albin i plurret och lekte med sin lilla groda.
Efter en stund när hans pappa gömde grodan för honom blev han lite fundersam.
Albin letade och letade...



Ett år sedan

2009-07-18 17:51:53 Vardagsbabbel
» Kommentarer(3) «


Vill du läsa om min dag för exakt ett år sedan? Här har du länken direkt till min förra blogg med ett inlägg från den 18 juli 2008: http://blogg.aftonbladet.se/13711/2008/07/889902.

Snacka om fikasugen ; ) Inte så konstigt med tanke på att förlossningen sedan satte igång två dygn där efter.

Tänk att min lille snuss blir ett helt år på tisdag. Då ska ni få min förlossningsberättelse som jag har lovat sedan länge. Här kan ni läsa lite mer om min graviditet.



Touched

2009-07-18 11:07:29 Vardagsbabbel
» Kommentarer(2) «


Jag har varit helkass på att läsa andras bloggar under dessa semestertider, men igår tog jag mig tid (och när har en småbarnsmamma tid?!, jo på natten;) och läste i kapp i några av mina favvisar.

Besökte bland annat Sofie och blev helt tagen när jag såg och läste att hon har en liten knodd växande i sin mage. Såå myyysigt och vackert. Stort grattis till henne och hennes rara familj!

Kan bara inte hjälpa det men åå vad jag smälter när jag får reda på att någon är gravid. Det är så enormt, så skört och så innerligt fantastiskt. Och att få se bilder på en mage som är precis i början av en graviditet är extra magiskt på något vis, det är ju så mycket som ligger framför en - en förhoppningsvis alldeles underbar tid och glädje blandat med oro och en nästan magisk längtan och väntan.

Jag blir helt enkelt rörd av graviditeter, men även av besked om att någon ska adoptera en skatt - det är ju minst lika vackert det, men på ett lite annat sätt.

Pure Love Måsbarnet

Nya bloggtag

2009-07-18 00:57:12 Vardagsbabbel
» Kommentarer(1) «


Hej i lördagsnatten (förlåt, fredagsnatten - oj vad dagvils man blir av semester).

Hoppas ni har njutit av sommarväder idag, liksom vi här i min del av landet har kunnat göra idag. Kom hem sent igår kväll efter en liten trip till Finnskogen, norr om Torsby. Jobbade där under onsdag eftermiddag och under nästan hela gårdagen, men hann även med att umgås med mina älsklingar N och Albin som höll mig sällskap uppe i urskogarna.

Kändes himla bra och tryggt att ha med sig familjen (ja, i alla fall nästan hela familjen) och de cirka 16 jobbtimmarna som jag gjorde kändes korta och lätta. Jobbet bestod av drygt trettio intervjuer med turister i området.

De närmsta dygnen innan den lilla "minijobbsemestern" blev ganska tunna här i min blogg. Satt nämligen fastklistrad i Photoshop och html-kodernas fantastiska värld. Resultatet blev en ny bloggdesign för min goa vän Becca. Hennes blogg är dock lösenordsskyddad men om ett par dagar (efter lite mer fix med hennes sida) kanske jag visar upp en skärmdump så att ni får en liten skymt av hur designen blev.

Som ni kanske har lagt märke till har jag även lagt till lite extra piff här på min egen blogg. Det blev två egendesignade hjärtmönster som jag har lagt in i bakgrunden och i min header. Tycker det skapade lite extra liv och rörelse och lyfte sidan en aning...! Hoppas ni också gillar det.

00.55. Dax att sova (!)

Måsbarnet

PS. Imorn kommer fler bilder från semestern och en liten story about vårt besök hos vänner i Torsby.


Twilight har drabbat mig

2009-07-14 00:29:23 Vardagsbabbel
» Kommentarer(2) «




Jag är inne i ett lyckorus och stort ha-begär blandat med en magiska känsla av det där man inte kan sätta ord på. Twilight har drabbat mig. Såg filmen alldeles nyss och är nu besatt.

Trodde inte det var en film för mig, men ååå jooo det var det. Minst sagt. Så galet fantastiskt mystiskt kärleksfull. Jag vill bara se mer och mer och mer och...(!)

"Isabella Swan flyttar till Forks, en liten regnig sovstad i Washington. Hon förväntar sig att hennes nya liv ska bli lika långtråkigt som staden själv. Men när hon träffar den gåtfulla och förföriska Edward Cullen tar hennes liv en oväntad och farlig vändning. Edward har länge lyckats hålla sin identitet som vampyr hemlig, men nu går ingen säker, minst av allt Bella, som är den person Edward älskar mer än någon annan. Edward och Bellas förhållande balanserar på knivseggen mellan begär och livsfara."  Så presenteras filmen på Twilights svenska webbplats. Lägg särskilt märke till ordet begär som kanske är just den där känslan jag inte kunde sätta ord på för några sekunder sedan.

Jag såg Robert Pattinson (Edward Cullen) i en talkshow någon gång i våras och kunde inte begripa hur människan kan klassas som snygg och sexig, men hmm.. om ni också tvekar så se filmen - jag lovar att ni kommer förstå ! Utan några som helst nakenscener lyckas han och hans medspelare bygga upp en enorm känsla som i alla fall gav mig blodtörstande aptit på livet och den vackra kärlek jag har vid min sida, min älsk.

Se den, bara lova mig det. Hyr den imorn!

Puss & Kram & kärlek i överflöd.

Yr i bollen

2009-07-13 17:30:45 Vardagsbabbel
» Kommentarer(1) «


Kan man få spänningshuvudvärk efter man har varit spänd? I så fall har jag det nu.

Har varit en lång dag med lång väntan. Min bonussons mamma hade sagt att hon och hennes "kompis" skulle komma hit och hämta P mitt på dagen så att de skulle slippa komma hem så sent ikväll. Det senaste beskedet vi fick igår var att de skulle åka hemifrån vid niotiden, så vi räknade med att de skulle vara här cirka ett.

Vid fyra kom de hit. Och nu har de cirka fyra timmars bilfärd framför sig.

Brukar alltid vara spänd den dagen då P ska åka, speciellt när hans mamma ska komma hit och hämta honom. Idag var jag extra spänd eftersom hon skulle ha med sig sin "kompis" som hon har haft tät kontakt* med sedan hon flyttade från sin förra sambo i påskas.

Nu när de har åkt har jag sprängande huvudvärk och kan inte slappna av ordentligt. Går runt som på nålar om ni förstår vad jag menar.

Måsbarnet

*Tät kontakt betyder i det här fallet bland annat att kompisen, som råkar vara en person av det manliga släktet, sov i samma lägenhet som henne de två första nätterna P var hos sin mamma efter hennes separation med senaste pojkvännen.

Yippie!

2009-07-12 17:05:01 Vardagsbabbel
» Kommentarer(2) «


Fick en smärre chock, i positiv bemärkelse, när jag drog upp rullgardinen imorse. Solen sken och det var varmt.

Om en stund ska vi åka till Becca, Åke och deras lilla prinsessa Nova som fyllde 1 år den 2 juli. Ska bli så kul att träffas igen!

Måsbarnet

PS. Har glömt att berätta en mycket viktig grej - Albin började gå ordentligt ett par dagar före vi åkte till stugan (tidigare hade han bara tagit enstaka steg, nu går har långt.)

Måsbarnet juli 2009

2009-07-11 20:01:25 Vardagsbabbel
» Kommentarer(3) «



Mysigt att vara hemma

2009-07-11 19:31:53 Vardagsbabbel
» Kommentarer(1) «


I torsdags gjorde regnet entré i Bohulän.Jag och älsk gjorde vårt andra (och sista) dyk för veckan. Under ytan var det ganska lugnt bortsett från strömmar, över ytan blåste det upp medan regnet öste ner och åskan gick. Inte särskilt trevligt båtväder.

 Igår flydde vi ovädret på västkusten och styrde kosan mot hem ljuva hem. Här hemma var det minst lika kasst väder, men det var jätteskönt att komma hem och packa ur alla väskor som vi hade stuvat in i bilen. I dag har dykdräkterna och alla andra blöta prylar hängt på tork ute i tvättstugan. Nu är allt på sin plats och vi kan njuta av lördagskvällen tillsammans.

Riktigt mysigt att bara ta det lugnt och vara nu när regnet strilar ner för fönstren.

Love

Vår semester - del 4,

2009-07-11 15:47:20 Vardagsbabbel
» Kommentarer(0) «


 
Albin på vift i trädgården. Skönt att slippa tjocka kläder!

Vår första vecka på kusten var toppen på alla sätt och vis. Vädrets makter var helt på vår sida. Solen sken som aldrig förr, havet hade helt okej badtemp, värmen höll i sig dygnet runt så jackor, strumpor och långbyxor var ett minne blått. Sommaren var helt enkelt i sitt esse.

Vi badade alla dagar utom en, då vi åkte till djurparken Nordens Ark.  En av kvällarna slog vi på stort och köpte hem massa goda skaldjur från fiskaffären. Räkor, krabbor och havskräftor stod på menyn!


Skaldjur är ett måste!

 
Leopard och Snöleopard på Nordens Ark. Snöleoparden vann våra hjärtan!

 
Detta skelett fanns att beskåda inne i vargarnas inhängnad...


En betydligt tevligare syn var denna sötis!


 
Barnens favoriter var getterna som fanns på bondgården.

Förutom rena nöjen klippte vi gräsmattan och fixade lite annat i trädgården.

Måsbarnet


Salta bad

2009-07-08 09:00:12 Vardagsbabbel
» Kommentarer(4) «



Kul att plocka snäckor och leka med tången på ön Kalven

 
Det där med bad och dykning verkar sitta i blodet!
Både Albin & P vägrar gå upp ur vattnet...





Början på semestern...

2009-07-08 00:16:19 Vardagsbabbel
» Kommentarer(1) «



Albin laddade upp inför resan till kusten med en banan

 
Vi kom fram till färjeläget på kvällen när havet var alldeles stilla

 
Albin trivdes bra direkt vi kom fram.
Spännande med alla stenar på marken och all tång i havet.
"Inte i munnen" är en välanvänd fras för mig, N och P nu.


Bohuslän i mitt hjärta

2009-07-07 13:04:28 Vardagsbabbel
» Kommentarer(1) «


I söndags kom N och P tillbaka hit till Malmön efter en helg hemma. N hade nämligen jour i brandkåren torsdag- söndag. Det gick ingen nöd på mig och Albin för det. Min barndomsvän Anna kom hit och gjorde oss sällskap torsdag - söndag och på fredagskvällen kom även Jessie och Johan hit och stannade sedan i två dygn.

Bohuslän är så underbart med de kala runda mjuka och varma klipporna som sluttar ner mot det salta havet. Mitt hjärta kommer alltid slå några extra slag för denna plats på jorden.

Nu har vi datorn här och mobilt bredband! Ska dock försöka avstå att hänga här under semestern.

MEN jag kanske laddar upp några foton senare så kika gärna in igen ;)