Sovdags

2013-01-29 23:25:23 Vardagsbabbel
» Kommentarer(1) «


Imorgon börjar jag jobba!! Wiiihooo! Känns riktigt bra faktiskt.

Längtar!

Så, dags att sova.


Födelsedagen i bilder

2013-01-29 20:53:00 Saga 1 år
» Kommentarer(2) «


 
        
   
           
     
               
           
                
                                              
 
Sagas 1-årsdag i bilder ♥
 

Mysmorgon, på onsdag börjar allvaret

2013-01-28 09:14:00 Saga 1 år
» Kommentarer(1) «


Njuter fullt ut av en ensam morgon tillsammans med mina två småtroll.

Känns lite extra lugnt idag, dagen efter kalaset.

Ställde upp lillans nya leksaker på en pall i köket igår kväll när hon hade somnat. Detta såg hon direkt vi kom upp imorse. Så nu härjar hon på bra här med allt det nya.

Kläderna som hon fick ligger vikta på hennes saccosäck, så dem har hon också varit och känt på. Hon älskar ju redan kläder denna lilla madame ;) När jag har med henne på armen till garderoben och ska ta fram rena kläder till henne, så pekar hon och berättar med bebisspråk precis vilken topp hon vill ha för dagen! Oftast något med en katt på, om hon själv får bestämma.

Haha, de är så roliga dessa små liv.

Just nu har hon på sig sin Hello Kitty-pyjamas som hon fick från sin "moster" Olivia igår. Supersöt.

Blir även några filmomgångar med hennes nya Kitty-filmer idag.

Så kul att se henne så nöjd. Det är hon iofs nästan alltid.

På onsdag blir det att "byta liv" igen, då är det min första riktiga jobbdag på över ett års tid. Och här hemma tar barnens pappa över.


Underbara dag

2013-01-27 23:36:00 Saga 1 år
» Kommentarer(0) «


Sagas födelsedag har varit toppen!

Imorse grattade vi henne på sängen med paket, ballonger och muffins. Hon blev så glad och skrattade massa när vi sjöng för henne, speciellt när Albin tog i allt han hade och överröstade oss andra med Gangnam style ;)

På eftermiddagen hade vi kalas med släkten och Sagas faddrar. Lite kaotiskt i mitt huvud, att få till det med dukning och allt, men det blev himla bra till slut.

Hade Hello Kitty-tema på kalaset, vilket lillan såklart älskade. Hon blev helt till sig när hon såg duken med Hello Kitty-mönster, och hade väldigt svårt för att låta den ligga still över bordet :)

Till hennes stora glädje fanns det även en hel del Hello Kitty med bland presenterna, bland annat en saccosäck.

Jättesöta kläder har hon fått också.<3

Från oss fick hon till exempel en rosa legolåda och två olika paket med duplo att fylla lådan med.

Lite avundsjuka från Albin har det blivit, men det gick över ganska snabbt. Bra träning det här med småsyskon, att lära sig att andra också kan få stå i centrum.

Tack till er som har grattat vår lilla tös på hennes 1-årsdag. <3

Kramar till er alla


1-årsdagen

2013-01-27 09:24:00 Saga 1 år
» Kommentarer(2) «



Försenad (!) förlossningsberättelse...! Ett år sedan det satte igång :o)

2013-01-27 00:13:00 Förlossningsberättelse 2
» Kommentarer(2) «


För ett år sedan, kvällen den 26:e januari började mitt vatten sippra.

Yes, nu ni mina vänner släpper jag bomben. Förlossningsberättelsen tar här sin början. Inte en dag för tidigt ;)

Helt ärligt har jag hållit inne med detta för att inte skrämma upp vänner i min omgivning som har varit gravida under året som gått. Men hela tiden fylls det på med nya gravidnyheter bland de jag känner (superkul såklart!), så nu får jag trotsa ödmjukheten en smula.

Som sagt. Vattnet började att gå kvällen den 26:e. Det var lite lite lite vatten som sipprade då och då under hela natten. Jag var själv inte alls säker på att det ens var vattnet. MEN EN SPECIELL KÄNSLA växte sig starkare och starkare ju längre tiden gick. Jag kände mig mer och mer säker på att det var dags. Kommer ihåg att jag låg vaken flera gånger den natten och kände den där speciella känslan i hela kroppen...

Pirrig. Förväntansfull. Livrädd!

Det var det jobbigaste med den senaste graviditeten, att jag var så rädd för den kommande smärtan. Andra gången vet man ju liksom lite mer vad man har gett sig in på och vad man har att vänta...

Så vid varje liten antydan till förvärk under de sista graviditetsveckorna, blev jag riktigt orolig och skrämde upp mig själv en massa. Lite dödsångest helt enkelt ;)

Under natten till den 27:e januari 2012 valde jag till sist att ringa in till förlossningen för lite råd. Det var skönt att prata av sig med någon professionell. De tyckte att det jag beskrev verkade vara start av vattenavgång. Då jag redan hade en bokad tid hos barnmorskan kommande dag, så gjorde vi upp att jag skulle åka på den tiden om det inte hann bli värre innan dess.

Oj så spännande! Nu var det alltså dags... Inom ca ett dygn borde vår bebis vara ute.

Vår familj på fyra, skulle bli fem. FEM i familjen. Jösses. Storfamiljslivet here we come.

På morgonen den 27:e fixade jag och N allt det sista inför förlossning. Jag var nu helt inställd på att den stora dagen var kommen. Hade börjat få småvärkar, med mer eller mindre jämna mellanrum. Mina föräldrar kom hem till oss och vi sa ordentligt hej då till Albin innan vi åkte till MVC.

Min underbara barnmorska tog som vanligt emot oss med öppna armar. Klockan hade hunnit bli ca 14 på dagen och värkarna började bli både smärtsamma och mer intensiva. Men precis som när jag väntade Albin kom min dolda styrka fram. Biter tydligen ihop rejält när det väl gäller.

("Äh, de kommer tycka att jag är skitmesig om vi kommer in nu. De kommer skicka hem oss. Detta är nog inget." Detta rabblade jag på väg mot förlossningen, mellan superstarka värkar, då Albin skulle födas. När vi kom in var jag redan öppen 5 cm och ca 3,5 timmar senare föddes han).

Min barnmorska konstaterade långvarig vattenavgång och fixade så att vi var välkomna in till förlossningen för koll lite senare på eftermiddagen. Hon beräknade att jag skulle föda inom ett dygn.

Två timmar senare, vid 16-tiden, sitter vi på en pizzeria i samma kvarter som sjukhuset. Redan på vägen dit har mina värkar blivit intensivare. N tyckte nog att vi skulle ha åkt direkt in, men jag tyckte bestämt att vi skulle passa på att äta ;)

Där och då, på pizzerian, drar det igång ordentligt (!) Jag får slänga mig in på toan och ramla ner på knä på toagolvet med jämna mellanrum, för att inte skämma ut oss för hela restaurangen. N börjar bli orolig och vill att vi lämnar våra beställda kebabtallrikar och åker till BB. Jag stålsätter mig och äter nästan upp allt. Sedan ringer jag förlossningen. Är välkommen dit.

Tack och lov att vi var så nära. Detta börjar bli lite smått (med fet understrykning) outhärdligt.

"Checkar in" på förlossningen 16.20 och 18.18 kommer Saga ut.

Sanslösa två timmar däremellan.

Känslan av att vara så nära döden men ändå så levande. Kom även denna gång för sent in för att det skulle vara någon ide' med bedövning. Yes, födde helt utan bedövning denna gången med. Enbart med lustgas (Underbara lustgas!) Helgalet. SMÄRTA som jag aldrig nånsin trodde fanns.

Men jag klarade det och det är jag så sjukt stolt över. Tack till min underbara kropp som har sådana dolda talanger! TACK KVINNOKROPPEN, du är ta mig tusan helt fantastisk.

Förlossningen gick "enligt boken" helt utan komplikationer. Inga stygn behövdes. Men min känsla var såklart att det var det värsta jag har varit med om ever.

När Albin hade kommit ut sa jag:
"Älskling, nästa gång adopterar vi..."

När Saga hade kommit ut:
"Aldrig mer!!"

Sedan har ju psyket den otroliga förmågan att tränga undan de hemska minnena och göra plats för allt det härliga. Och JA, det ÄR DET BÄSTA man kan vara med om! Finns inget häftigare, finare, vackrare än att föda ett barn. Enligt mitt tycke. Skulle jag kunna göra om mina två förlossningar, alltså spola tillbaka tiden, så är det ingen tvekan om att jag skulle göra det. HEJA LITE PÅ DÖDEN och sedan vända om i tunneln för att leva STARKARE än någonsin förr.

Kärlek// Anna



Imorgon smäller det!

2013-01-26 17:52:00 Saga fyller månader & år
» Kommentarer(3) «


Ja, imorgon är den stora dagen här. Då fyller Saga 1 år.

Fantastiskt!

Ska bli så kul med kalas.

Kärlek


Bara vi två ♡

2013-01-26 00:19:34 Kärlek
» Kommentarer(2) «


Ovan kväll. Bara jag och älskling. På stan.

Först restaurang och nu hotellövernattning.

Lyx på hög nivå för oss som inte har varit barnlediga på...vet inte hur länge. Detta är i alla fall första natten som det bara är vi två, sedan Saga föddes. Minns inte hur lång tid innan det som vi gjorde något själva.


Första 1-årspresenten

2013-01-25 13:55:00 Saga 1 år
» Kommentarer(1) «


Igår fick Saga post, det var ett paket från min Instagramvän frugan_carlsson.

En jättefin mössa från hennes eget klädmärke Pyret & Fröet. Vi har en liknande ljusrosa sedan tidigare, som vi köpte från henne.

Tusen tack!


8 år med älskling

2013-01-25 09:29:00 Kärlek
» Kommentarer(1) «


Idag är det exakt 8 år sedan jag träffade min kärlek. Det var kärlek vid första ögonkastet. Något som jag tidigare inte riktigt trodde på.

Det sa bara klick ;)

Jag jobbade med att intervjua folk i en Konsumbutik. Pratade med många goa människor den dagen, framförallt tanter och farbröder. Men sedan, helt plötsligt, stod han där framför mig i foajén. Och livet tog en helt ny vändning...!

Nu 8 hela år senare äger vi ett stort hus tillsammans, har två barn och en tonåring under våra vingar. Ja, en fantastiskt go bonusson ingick i det nya livet. Och han är kitet som alltid håller oss ihop.

Är nu sedan ett par veckor tillbaka inne i en nykärkänslospiral! Känns härligt, pirrigt och riktigt mysigt, med tanke på att vi har tjafsat en hel del under sensommaren och hösten.

Ikväll tar jag med min man på något för bara OSS TVÅ. När hände det sist? Minns inte.


Natti natti världen

2013-01-24 23:30:00 Sagas första år
» Kommentarer(0) «


Bild tagen med telefonen. Nybadad Saga i förmiddagsljuset.


Att sluta amma... Ett kapitel för sig.

2013-01-24 23:27:51 Sagas första år
» Kommentarer(0) «


Försöker att sluta med amningen och det gör SÅ fasligt hemskt bedrövligt ont. Har mått illa och varit frusen nästan hela dagen. Brösten är sprängfyllda efter första dygnet i Sagas liv utan amning.

Tog tag i det på riktigt igår och det blev en jobbig inledning på natten, då Saga var otröstlig under lång tid. N har gjort i ordning en tillfällig säng i hennes rum, så att jag ska kunna få sova ut och det inte ska vara lika lättvindigt med amningen. Jag hamnade dock där inne en stund i natt, men vi klarade hela natten utan att amma. Heja oss!

Men som sagt, idag har det känts mindre bra rent fysiskt för mig. Saga har dock ätit mat bättre än nånsin, så det ger mig extra pepp att härda ut...

Tack gode att det finns pump!

Önska oss lycka till nu inför natten. Nu längtar jag efter att mjölken ska sina och vi börjar vänja oss mer vid mysiga vällingstunder.


Lillan kan gå

2013-01-24 18:14:33 Saga fyller månader & år
» Kommentarer(2) «


 
 

Step by step

2013-01-24 15:37:01 Saga fyller månader & år
» Kommentarer(0) «


 
 
Sötskruttan är så go nu om dagarna när hon tränar mer och mer på att gå. Här får ni vår allra första videoblogg, med ett härligt smakprov på Sagas små promenader. Har en annan video på G, som kommer in här i bloggen senare, där hon tar fler steg. Händer mycket från dag till dag.
 
Denna är filmad i förrgår, fem dagar innan födelsedagen.
 
Tummen upp eller ner för videoblogg...?
 
 

♥ Lunchtid med pappa

2013-01-24 12:43:02 Vardagsbabbel
» Kommentarer(2) «



 
 
 
Ibland har vi turen att få lunch av N på dagarna. Så mysigt när han kommer hem en timme och förgyller vår dag.
 
Förra veckan åt Saga sin första glass efter lunchen.

Du är så värdefull ♡

2013-01-23 21:55:57 Saga fyller månader & år
» Kommentarer(0) «


Tänk, att om fyra små futtiga dagar är det ett helt år sedan som jag födde dig.

Det känns suddigt och diffust att tänka på livet innan du kom till världen. På flera sätt känns det som att livet började då, när jag fick upp dig i min famn.

Du var så liten. Så himla himla liten. Alldeles pytteliten var du.

Minns hur förvånad jag var över att du var SÅ liten. Orkade inte, vågade knappt, öppna ögonen efter prestationen att föda dig.

Hade precis känt mig mer nära döden än nånsin förr och samtidigt SÅ LEVANDE. De smärtorna finns inga ord för. Men när du låg där på mitt bröst och jag krampaktigt knep ihop mina ögon, var en första tanke att du var så ömtålig. Kommer ihåg att jag upprepade dessa ord: "Oj vad liten hon är, vad liten hon är, tänk om jag tappar henne".

Utan att ha tittat på dig så visste jag så väl att du var den finaste tjejen på denna jord. Och tänk så rätt jag hade,

Du ger mer kärlek än jag och resten av familjen kan önska. Du är så värdefull. Du är vårt allt.

Vår älskade Saga ♡
Tack för att du är du.


Följ mig på Instagram ♡

2013-01-22 22:01:09 Sagas första år
» Kommentarer(1) «



Lyxmorgon

2013-01-22 10:08:20 Sagas första år
» Kommentarer(0) «


Kanske den bästa tisdagsmorgonen på hela föräldraledigheten.

Jag slapp lämna Albin på dagis. Min man gjorde det idag. ♡
En fördel med min mans nya beredskap på jobbet, han börjar kl. 9 var sjätte vecka.

Så nu myser jag och Saga för oss själva och njuter av att slippa den där sedvanliga turen i morgonkylan. Riktigt skönt att kunna pusta ut, bara hon och jag.

Fångade hennes skönhet i soluppgången förut, precis när solen hade en varm nästan orange färg och lät sina strålar smyga in genom vårt badrumsfönster. Är himla nöjd med dessa foton, tagna med telefonen.


Del 2, Gran Canaria december 2012

2013-01-21 23:46:00 Resor
» Kommentarer(0) «


 
Vi hade riktigt tur med vädret hela veckan och fick några totalt molonfria dagar. Det var så skönt att njuta av värme. Tycker ändå att temperaturen var lagom både dagar och kvällar. Det kändes aldrig för hett och inte ens en fryslort som jag frös något, utan kunde lätt ha gått barärmad hela kvällarna.


 
Något av det allra bästa på resan var att det gick så otroligt bra att ha Albin med i Bamseklubben. Vi hade mest bara valt till det lite "i fall att" och hade på känn att han skulle vara lite för blyg och mammig för att vilja vara där helt själv utan oss. Men det gick som en dans! Redan första förmiddagen när han skulle dit på informationsträffen funkade det bra, och senare samma dag var det bara för mig att pussa honom hej då när han träffade sina ledare och Bamsekompisar. Där stod jag aningen snopen kvar utanför Bamses hus och undrade för mig själv, när egentligen min son blev så här stor och duktig...
 
 
Personalen i Bamseklubben var allt man kan önska. Varma goa ungdomar som verkligen brann för detta med att ha hand om barn. Om dagis här hemma i Sverige skulle vara bara hälften så bra, så hade vardagslivet varit snäppet ännu bättre. I Bamseklubben blev verkligen varje barn sett. När vi träffade någon av ledarna utanför ordinarie Bamsetid så tog de sig ändå tid till att prata och busa med Albin.
 
Två timmar per dag, fem dagar, hade vi tillgång till Bamseklubben. Albin hoppade över en av dagarna, då vi åkte till Las Palmas och var borta hela dagen.
 
Under de där två timmarna träffade de Bamse och hans vänner, gick på utflykt i hotellträdgården, gjorde uppfinningar och ritade inne i Bamses hus, fikade ute på gräsmattan, fick ansiktsmålningar med mera. Varje dag var ett nytt tema. Någon dag var de indianer, någon dag pirater osv, Albin älskade det.
 
 
Och känslan av att gå och möta honom efter Bamsepasset var helt underbar. Hela jag bubblade av stolthet när jag såg min snuttis så glad, modig och framåt.

 
 
Herregud vad jag längtar tillbaka!!! ♥
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sista veckan - All in!

2013-01-21 12:13:00 Sagas första år
» Kommentarer(1) «


Sista veckan som 0-åring för Saga. Sista veckan som heltidsföräldraledig för mig.

Nu kör vi all in! Gör allt vi tycker är kul och mår bra av. Senaste veckan har vi gjort mer än vad vi gjorde under hela hösten.

Igår hade vi en heldag inne i stan. Var i M-skogen, där vi åkte skridskor, grillade korv, fikade och umgicks med en annan barnfamilj. Precis när vi skulle åka hem sprang vi ihop med mina föräldrar, som var där och letade efter oss. De hade varit iväg på lite shopping och ville kolla hur vi hade det. Tillsammans med dem så styrde jag och barnen, kosan mot Mongolian Steakhouse. Mamma bjöd oss på buffé och barnen var både skötsamma och glada.

Just idag passar vi på att njuta av nuet här hemma. Lite senare ska vi åka till Toys'r'us och kolla på presenter till lillan. Och någon lyftkran som Albin så gärna vill ha. Godingen <3

Bilder från igår och idag. Tack Becca med familj för de härliga (blåsiga;) soliga timmarna i M-skogen.


Dålig nattsömn

2013-01-20 09:36:28 Helg
» Kommentarer(5) «


De flesta föräldrar verkar haka upp sig enormt på barnens vikt, längd, sovrutiner, kiss, bajs och matvanor.

Själv lägger jag inte så stor vikt vid detta, utan ser mer till helheten och hur mina barn mår. Förstår såklart att de andra föräldrarna också bryr sig om helheten, men det jag försöker komma till är att jag inte alls särskilt ofta grubblar, pratar eller skriver om de olika delarna...

Idag gör jag ett UNDANTAG.

Har sovit dåligt under ett par veckor nu och det tär verkligen på en. Minst en gång per natt får Albin något hysteriskt utbrott kring någon liten skitsak, till exempel att han tycker att kuddarna i våran säng ligger fel eller att han har för liten plats att ligga på när han kommer in till våran säng (han har STÖRST plats! Vi ligger och nästan ramlar ner på varsin sida).

Saga som överlag har sovit himla bra sedan hon föddes är nu något mer svår att få att somna om. Vi är aldrig uppe och kämpar, men det blir en del bök innan hon kommer till rätta även om jag ammar henne liggandes (Ja, jag vet - NÄR TUSAN ska jag sluta amma??).

I natt tyckte jag så himla synd om lillan... För första gången har hon haft problem med magen. Misstänker förstoppning. I ca tre timmar av och an, skrek hon i "halvsömnen". Får hoppas att "proppen" släpper idag (helst inte när vi är i M-skogen på utflykt om ett par timmar ;).

Ja då har jag ventilerat lite sömn-, och bajstankar här i bloggen då. Lovar att inte snöa in mig mer på detta.

KRAM


Happy lördag

2013-01-19 11:08:52 Helg
» Kommentarer(1) «


Kall och riktigt solig vinterlördag idag.

Just nu råder ett skönt, ganska ovanligt, lugn här hemma. Albin sitter klistrad framför något äventyrsprogram med krokodiler, Philip är nere i sitt rum, jag har precis duschat och Nisse är iväg på ett jobb i fabriken. Saga somnade nyss efter ett varmt bad.


Bakslag?

2013-01-16 11:00:31 Vardagsbabbel
» Kommentarer(0) «


Sjukt trött idag. Är som att jag använde alla mina sista krafter till att få ihop gårdagen.

Har nog inte återhämtat mig så bra som jag intalade mig från influensan.

Allt jag önskar mig nu, är sömn.


Jobb, shopping & lekdejt

2013-01-15 23:19:00 Barnkläder
» Kommentarer(1) «


Är sliten efter en intensiv och mycket bra dag.

Bjuder er på två Instagrambilder från mim dag som gått. Sjukt nöjd över min lilla shoppingrunda, som jag hann med mellan jobb och lekdejt idag.

Nya jeansleggings till lillan och nya jeans till mig.
Följ mig gärna på Instagram: annaannieo


En alldeles lagom föräldraledighetsdag

2013-01-14 18:05:02 Vardagsbabbel
» Kommentarer(1) «


Äntligen, äntligen, äntligen fick vi till en härlig mysig alldeles lagom perfekt mamma- och dotterdag. Denna gången tillsammans med Emma och hennes lilla goa glada Isabelle.

Albin har såklart också varit med, eftersom måndagar är ledigt för honom. Supermysigt.

Vi har strosat runt här hemma i godan ro och fyllt dagen med lek, lugn och ro blandat med bus, fika och mat.

Har en skön känsla i magen. Nu är hela familjen hemma och min bonusson har precis lagat potatis- och purjolökssoppa. Så nu, dags för middag :)


Leklandet

2013-01-13 21:42:08 Helg
» Kommentarer(0) «


Tog oss i kragen och begav oss ut på äventyr idag. Så skönt att komma hemifrån och ha kul tillsammans.

N kunde tyvärr inte vara med, då han har jour i brandkåren denna veckan. Istället passade han på att laga vår ena bil som behövde fixas lite med. Tack älskling!

Jag och barnen hade en kul eftermiddag på Leklandet i stan. Hade världens tur och matchade in samma dag som en annan familj vi känner. Så Albin hade sin goa själsfrände Tuva att busa runt med. Helt underbart att se deras kemi. Det klickar verkligen mellan dem! ;) Men han har ju även Noomi och Nova som tjejer... Så ja, han har en del att stå i den där lille mannen. :)

Nu sover småbarnen till sist. Lite tid över för egentid. Inte alls dumt.

Kram


De två sista veckorna

2013-01-13 12:25:01 Vardagsbabbel
» Kommentarer(1) «


Nu stryker vi ett streck över förkylning och feber! Nu är det nämligen bara två veckor kvar innan vi går in i en ny fas.

Om två veckor fyller vår fina goa snälla busiga uppfinningsrika Saga 1 år. Jag börjar jobba den 30 januari och sedan har vi en hel vår framför oss, då jag är hemma med barnen två vardagar i veckan och Nisse är hemma tre vardagar i veckan.

Spännande!

Men också lite skrämmande.

Samtidigt som jag känner mig taggad, laddad och pirrig inför jobbstart så spökar såklart separationsångesten redan...

Mina älskade barn. Jag vill ge er allt jag kan.

SÅ NU är det alltså tid för att LEVA föräldraledighetslivet FULLT UT under dessa två återstående veckor.

Hoppas på två riktigt roliga mysiga veckor.

Kram på er


Hjälpreda i köket

2013-01-12 13:01:36 Bonussonen
» Kommentarer(2) «


 
Storebror P fick hjälp av Saga med att plocka ur disken ;)

Imorgon tar vi klivet...

2013-01-09 22:36:23 Vardagsbabbel
» Kommentarer(2) «


...ut i friheten ;)

Har varit inomhus i över en vecka nu, har inte ens satt foten utanför dörren. Känns väldigt konstigt.

Nu mår jag mycket bättre och barnen är på go väg att få tillbaka krafterna de med. Vi siktar på skola för P och dagis för A imorgon. De båda längtar tillbaka efter det långa jullovet.

Det är otroligt hur mycket kärlek man kan känna till sina barn. Älskar dem mest av allt på denna jord. <3


Drömmar...

2013-01-08 23:48:00 Me like
» Kommentarer(2) «



Överkast Amour Ellos
 
 
 
 

Hittade så många fina överkast inne på Ellos och fick sprudlande vårkänslor. Har sedan ett par år tillbaka det överkastet som heter Tindra, men är nu sugen på något av de andra.
 
Skulle allra helst vilja ha Amour eller Aida, som ger ett härligt vårigt intryck.
 
Kom ihåg att kolla storleken på överkast om ni ska beställa på nätet någon gång. Det är lätt att luras av bilderna. Dessa överkast finns i flera olika storlekar inne på olika platser av Ellos webbshop.

Del 1, Gran Canaria december 2012

2013-01-07 19:09:00 Resor
» Kommentarer(1) «


 
Vi åkte från Örebro flygplats tidigt på morgonen och behövde därför åka hemifrån mitt på natten. Men det var det värt ;) Det var snöoväder så det kändes helt ok att lämna bilen på parkeringen, springa in med nyvakna barn och stora resväskor på flygplatsen och bara blicka framåt mot resan.
 
Bjöd med oss barnens gudmor/min bästa barndomskompis till Gran Canaria. Det var så kul att ha henne med och kunna dela glädjen med henne. Att hon är världens bästa tillsammans med barnen gjorde ju inte saken sämre.


 
Ungefär vid lunchtid var vi äntligen framme på underbara Las Palmas flygplats! Flygresan gick över förväntan bra. Saga grät lite när vi skulle lyfta, men mest för att hon inte ville vara fastspänd i mitt knä. Redan på väg upp i luften somnade hon. När hon sedan vaknade var hon vaken resten av resan så då var det en del pyssel med att hålla henne sysselsatt, men som sagt det gick bra. Albin var så duktig så det finns inte ord. Jag och N kunde lägga nästan all energi på Saga, för Albin skötte sig så bra och var inte det minsta jobbig.
 
Här ovan ser ni bilder från bussresan till hotellet. Saga var nyfiken på den "nya världen" utanför fönstret.
 
 
 
 
 
Vår lägenhet var jättemysig, kändes som en egen stuga eftersom den låg i markplan och vi inte behövde gå i någon korridor eller ta någon hiss för att komma till vårt lilla krypin. Vi hade altandörren som huvudentré. Perfekt.
 
Jag, Nils och småbarnen bodde i en tvårumslägenhet. Till Philip och Anna hade vi bokat en enrumslägenhet, som också var väldigt fin och som räckte till gott och väl, då den var uppdelad på ett modernt sätt mellan sovdelen och vardagsrumsdelen. Philip hade därför nästan som ett eget rum när han sov på bäddsoffan.
 
 
 
 
 
 
Vi kom fram till hotellet mitt på dagen så vi hann med både poolområdet och att bara må gott på altanen. Saga och Albin tog sig även ett dopp i en liten plastpool som vi hade utanför lägenheten.
 
Det bästa med dagen var att se Saga förvandlas till en sommartjej. Allt kändes helt plötsligt så mycket lättare. Hon verkade verkligen älska det varma klimatet och man kunde riktigt se friheten lysa i hennes ögon.
 
 
Vi bodde i ett Fritidsresor Blue Village och trivdes otroligt bra med läget. Utsikt ner över resten av hotellbyn, med massor av palmer. Från Anna och Philips lägenhet såg man även ner till havet. Utanför vår terass kunde barnen springa fritt på gräset.




 
Första kvällen tog vi det lugnt "hemma", lagade kvällsmat tillsammans och tog lite gott att dricka. SÅ mysigt.






 
 

 

Ett skitigt helvete

2013-01-06 12:31:10 Vardagsbabbel
» Kommentarer(0) «


Höll på att ge detta inlägg rubriken Ett rent helvete. Men skitigt är närmare sanningen.

Mår psykiskt dåligt av att se huset förfalla på insidan medan influensan har kommit på besök...

Det här börjar kvala in på andra plats, i samma helvetet jag har befunnit mig de gånger vinterkräksjukan har drabbat mig.

Ryggont, ont i benen (samma känsla som växtvärk), fruktansvärt förkyld, hostan från hell, alla äckliga symtom på förkylningsastman, illamående, orkeslös, hög feber...

Tycker så synd om barnen. Både Albin och Philip har feber och hosta nu. Min feber har gått ner men idag är jag fruktansvärt illamående. Massa slem i luftvägarna som jag inte lyckas få upp.

Ni som känner mig vet att jag, sedan ca två år tillbaka, hostar varje dag. Den hostan är 10 ggr värre nu.

Hatar förkylningsastman och är så ledsen över att även Albin har fått den skiten. SÅ MÅNGA dagar och roliga planer som den har berövat mig genom åren. Minns så väl känslan av att missa skolresor, missa utflykter med dagmamman, missa viktiga uppgifter i skolan, missa fester, missa dyk med klubben... BESVIKELSE.

Det kommer som ett brev på posten så fort något kul är på gång.

Väldigt glad över att jag fick uppleva hela Gran Canaria-resan utan större förkylning. För det hör inte till vanligheten. Brukar nästan alltid bli sjuk när vi är ute och reser.

Nu längtar jag efter vår. Den här torra luften tar musten ur mig.


En liten hälsning till...

2013-01-05 19:57:32 Sagas första år
» Kommentarer(1) «


...Isabelle med familj.

Saga gillar verkligen kortet på Isabelle som sitter på vårt kylskåp. "Bä" säger hon och pekar. Bä = Bebis ;)

Hon vill väldigt gärna testa själv att sätta fast kortet med magneter och blir arg om vi hjälper henne med det.


Rea-fynd till 4-åringen

2013-01-05 19:09:00 Barnkläder
» Kommentarer(0) «


 
 
 
Kikade in på nellys rea häromdagen och beställde en jacka och en overall till Albin. Känns så kul att få tag på en Helly Hansen till så bra pris.
 
 
Overallen som är en Name it, är en vild chansning. Lite borde den ju duga till i alla fall ;)
 
 
Om ni inte redan har kollat in hos nelly, så passa på nu när det finns så mycket till 50 %.

Sagas första steg

2013-01-05 13:36:00 Sagas första år
» Kommentarer(1) «


På Gran Canaria tog Saga sitt första riktiga steg utan stöd.

Denna veckan har hon blivit mer intresserad av att testa sig fram och i förrgår överraskade hon oss med att ta två steg mot mig när jag satt på golvet, för att fota henne med mobilen.


Däckad

2013-01-02 14:24:32 Vardagsbabbel
» Kommentarer(4) «


Ooh fy fan.

Däckad i hög feber.

Orka...


Välkommen år 2013

2013-01-01 10:21:10 Högtider
» Kommentarer(1) «


Blev en sen kväll/natt. En riktigt kul minnesvärd nyårsafton.

Tack till min familj och de fina goa vänner som var med!