Skål för semestern älskling!

2009-06-27 01:12:52 Vardagsbabbel
» Kommentarer(3) «


Känns som att vi äntligen har gått i mål. Idag startade min älsklings treveckorssemester. Vi står på sätt och vis och snavar lite på mållinjen för helt igenom är vi faktiskt inte förrens imorn då vi har packat allt och sitter i vår nya bil på väg till Malmön, vårt paradis!

Men liiite tjuvstart har vi allt unnat oss. Gav oss nämligen tid till att följa med mina föräldrar ut på sjön under eftermiddagen. Så underbart har jag inte haft det på länge. Jag är uppväxt med många sjöturer så för mig är det inte riktig sommar utan båt.

Vi åkte till en ö i närheten och badade allihop. Först i var mitt lilla hjärta, sedan var det jag som doppade mig och där efter P, pappa, mamma och N. Albin badade i sin flytväst så det kändes väldigt tryggt. Och han skyr verkligen inte vattnet, trots att det är ruggigt kallt. Direkt vi tog upp honom från sjön ville han i igen. Emellan doppen satt han lugn och nöjd på sandstranden och njöt av att dra fingrarna och tårna genom sanden. En helt ny upplevelse! Så galet söt.

P var kapten på vägen ut och hem var det älsk som körde båten. Mina pojkar det :o)

Sötast av allt var lilleman (Albin) när vi skulle hem. Då somnade han bums när vi satte oss i båten och sov sedan gott på flytvästnackstödet hela båtturen och även när min pappa bar han från båten till bilen. Mina föräldrar blev helt saliga eftersom jag alltid brukade somna så när jag var liten plutt och var med på sjön.

Så nu har Albin sussat inne i samma båtruff som sin mamma, precis med samma sköna stil - helt utslagen med armar och ben utsträckta och med huvudet nersjunket i flytvästen.

Under kvällen har vi packat, tvättat och käkat grillat.

klockan har tickat i väg så det är hög tid för läggdags.

Stora lass med semesterkärlek till er alla ♥

Jag hoppas ni får tid för att njuta av livets goda i sommar.

Måsbarnet

Läs inte, risk för uttråkning.

2009-06-25 23:20:34 Vardagsbabbel
» Kommentarer(0) «


Ursäkta att jag klagar men jag är så jävla trött.

Något positivt vill jag ändå dela med mig av: Albin går helt själv nu, alltså inte bara ett par steg utan MÅNGA!

Imorn ska det vara packat och klart. Jag ska banne mig kämpa in i det sista imorn, men just nu behöver jag fylla på med några timmars sömn. Nej just det, först gå ut med soporna, kolla om det finns tvättid imorn och sedan maila ett dokument till jobbet. Gäsp.

Lilla jag

PS. Jag ska ta nya tag efter semestern!! I will be back. Glad och förhoppningsvis utvilad. ♥

Blandade känslor

2009-06-25 00:11:49 Vardagsbabbel
» Kommentarer(2) «


Har inte haft någon blogglust på ett par dagar. Har loggat in här många gånger men sedan har det tagit stopp. Inget kli i fingrarna. Många tankar inombords, men inte särskilt många som vill bli nerskrivna. Tror det beror på att jag har en inre stress just nu, stress inför semestern. Vill hinna bli klar med så mycket som möjligt så att jag kan slappna av när vi är på Västkusten.

Har köpt kombibil idag så just nu är det inte bara staketet, altanen och packningen som stressar mig, utan även att jag vill få min bil såld eftersom vi bara ska ha en.

Målade några meter av staketet, där virket fortfarande är helt okej, höromkvällen och P var så snäll och hjälpte till. Det blev ett riktigt lyft!

Nu ikväll har jag dammsugit min bil och efter det tittade jag på tre avsnitt av Jordmödrene/norska barnmorskorna som finns att se på nrk.no. Så nu är jag full med massa blandade tankar kring förlossningar. Det är så jäkla vackert så jag grinar varje gång jag ser ett barn födas och fylls av en sådan blytung känsla när jag hör om de som föder döda barn. Fascineras av de supergoa barnmorskorna. Tänk om alla människor var som dem.

Mycket kärlek Måsbarnet

Sommartårta

2009-06-23 21:28:34 Mat & bak
» Kommentarer(2) «




Min och min bonussons egenkomponerade sommartårta.

En stor sockerkaka som man skär upp till två tårtbottnar
Vaniljsås mellan de två tårtbottnarna
Chokladpudding utsmetad över och runt hela sockerkakan
Jordgubbar och maränger som topping!



11 månader

2009-06-22 14:21:15 Albin fyller månader & år
» Kommentarer(3) «



Den här månaden har Albin:

♥ fått två nya tänder

♥ lärt sig klappa händerna

♥ blivit bättre på att säga pappa

♥ blivit ännu skickligare på att klättra (se bilden)

♥ Gått några fler steg utan stöd

♥ blivit bättre på att vinka

♥ ätit samma mat som resten av familjen flera gånger


Sommar & sol &...

2009-06-22 12:01:50 Vardagsbabbel
» Kommentarer(0) «


...vi har kort tight kjol!

Högtrycket är här och jag ska försöka njuta av dagen så mycket som möjligt. Blir även en del jobb hemifrån när Albin sover. Ikväll åker penslarna fram igen, då ska altanen få mer färg. Igår gjorde vi i ordning utsidan. Blev mycket bättre än innan.

Solig dag till er alla!

Puh!

2009-06-22 01:19:28 Vardagsbabbel
» Kommentarer(0) «


Har suttit vid datorn ett antal timmar för att välja ut bilder för framkallning. Nu har jag äntligen betat mig igenom sommaren och hösten 2008. Nöjer mig med det så länge.

Så nu är första fotoframkallningen sedan Albin föddes beställd. Det var på tiden, som man brukar säga.

Natti natti

Semester i sikte

2009-06-21 19:52:32 Albin fyller månader & år
» Kommentarer(1) «


Idag har Snutte kommit tillbaka hem och Snusse som har sovit hos mina föräldrar har vi varit och hämtat alla tre. Idag är ju hans 11-månadersdag! Och just precis idag har han klappat i händerna för första gången =)

Nu är väggen och hälften av takbjälkarna på altanen färdigmålat. Har även målat en skärmvägg som står i trädgården mot ena grannen och nu ska jag fortsätta med trädetaljerna på utsidan av altanen. Känns så gött att vara igång!

Lite besviken på staketet som verkar vara i för dåligt skick för att det ska vara någon idé att fräscha upp det med ny färg... Måste kanske inse att det är dags att riva det och bygga nytt. Mer slit och större kostnader än beräknat...

Förutom trädgårdsfix är vår bil i stort behov av reparation, och det måste prioroteras den här veckan eftersom älsklings treveckorssemester startar till helgen. På lördag bär det av mot Norge och sedan mot Bohuslän så bilen är very important. Håller tummarna för att skrutten (som den nu mer heter) repar sig efter lite fix och trix. Min goa pappa har bytt olja på den idag och täckt över en rostfläck så idag är den något friskare än igår.

Som sagt... Semester om en vecka!! Mmm.

Måsbarnet

Felskrivning

2009-06-20 12:23:08 Vardagsbabbel
» Kommentarer(0) «


Skrev helt fel igår när jag skrev att Albins tredje tand har brutit sig fram, det skulle stå att hans fjärde tand har brutit sig fram. Det är ändrat nu.

Måsbarnets midsommarafton

2009-06-20 11:49:02 Högtider
» Kommentarer(1) «


Det blev en minnesvärd midsommar.

Musik och dans i Folkets park på förmiddagen. Albin var glad och pigg. Solen sken!


Morfar var den stora favoriten för Snusse igår. De dansade och busade i parken.


Albin passade även på att dansa med en flicka. Nio års skillnad, vad gör det? ; )


Folkdanslaget stod för underhållningen. Albin diggade.

Hemma i vår pyttelilla trädgård käkade vi midsommarlunch. Picnicskinka, sill och färskpotatis kokade i dill. Och en jättegod sallad som jag slängde ihop. Recept: Röd paprika, gurka, rödlök, vattenmelon, vindruvor, fetaost och cashewnötter.


Vid tvåtiden dukade vi upp för sommarlunch.


Min egenkomponerade midsommarsallad

När lunchgästerna hade åkt hem satte jag och älsk igång med att måla andra lagret med vit färg på vår altan. Det blir så ljust och fint. Känns mycket roligare att piffa till det där ute sedan när allt i trä har blivit vitt.


Efter lunchen åkte tunikan av och målarbrallorna på.

Vid niotiden la vi Albin och sedan smaskade vi i oss räkor och vitlöksbröd. Hade tänkt stanna hemma men när N gick ut med soporna bjöd ett par grannar in oss till deras veranda. Grannarna i huset bredvid hakade också på så det resulterade i en spontanfest... som spårade ur framåt natten. Det var kul så länge det varade.

N gick hem strax efter tolv eftersom han hade en jobbtid att passa sex imorse. Och självklart hade vi babyvakten med oss under hela kvällen och gick med jämna mellan rum hit och kollade till vår skatt som sov så gott.

Hoppas ni också hade en härlig midsommarafton!

Måsbarnet

Kall men mysig midsommar

2009-06-19 17:09:18 Vardagsbabbel
» Kommentarer(0) «


Trevlig midsommar söta ni. Jag har haft en bra start på midsommarafton med dans i parken tillsammans med min fina son och mina föräldrar. Syster yster Olivia och Ola kom också förbi. Bara älsk som fattades... Han jobbade till ett men efter det har vi hunnit med en midsommarlunch här i trädgården med mamma/mormor, pappa/morfar och min mormor.

Nu ska jag fortsätta måla altanen som jag började med igår kväll. Det är riktigt kul!

Puss puss puss

PS.
Albins fjärde tand har brutit sig fram! Och i förrgår ställde han sig upp helt själv utan stöd från någon eller något. Ååå vad han är go och fin och alldeles fantastiskt underbar. Min groda. Min prins. Min son!

Albin om sin dag

2009-06-19 00:37:32 Vardagsbabbel
» Kommentarer(1) «



Idag har jag haft det jättekul hos min kompis Nova. Jag, mamma och pappa var där en lång stund. Först fick jag smarriga babymackor från Novas mamma Becca. Käkade även ett spett med korv och potatis på. Mums.



Så här glad var jag när jag hade fått mat i magen och det var dags för roliga timmen.


Albin




What a feeling!

2009-06-18 23:53:47 Underbara barn
» Kommentarer(0) «


Natten till idag sov mitt lilla hjärta från 21.05 till 08.45 utan välling på hela natten. Snacka om lyx för en trött mamma!

Mer av sådana nätter Albin!

Mamma

Playdate

2009-06-18 20:08:09 Vardagsbabbel
» Kommentarer(0) «


Idag har varit en härlig dag på alla sätt och vis. Första dagen på länge som vi har kunnat vara jag, N och Albin tillsammans hela dagen.

Vid lunchtid och en bit in på eftermiddagen hälsade vi på Becca och hennes familj, det blev en riktig playdate eftersom även Fia och hennes 1-åring Emil var där samt Jenny med sin lille Vidar. Becca bjöd på nachos och till fika fick vi supergod kladdkaka, och Jenny hade med sig wienerbröd som vi också mumsade i oss. Tack snälla ni!

På vägen hem köpte vi massa vit färg så förhoppningsvis ska vi äntligen sätta igång med målandet både utomhus och inomhus. Känns jättekul och väldigt rätt i tiden eftersom det är först nu vi känner att vi har ork till det.

Måsbarnet

En grumlig dykupplevelse

2009-06-17 22:55:08 Vardagsbabbel
» Kommentarer(0) «



Albin hejade på mamma och morfar som var skrotletare på sjöbottnen.

Dagens lilla dyk var inte någon exotisk upplevelse, snarare helt utan sikt och med många konstiga fynd. Det var jag och min pappa som agerade badplatserensare medan N och Albin var ytorganisation på torra land. Efter att ha yrat runt under ytan i cirka sex minuter, utan att kunna se varken min pappa på armlängs avstånd eller min djupmätare som jag höll i handen, började jag köra taktiken att dra mig längs sandbottnen och blev stolt som en tupp när jag fann en plastleksak som låg och skräpade. Så många fler skrotfynd än så blev det inte för mig, men pappa däremot hittade både det ena och det andra (se bilden).

Detta dyk är ett ideellt jobb som vi gör åt dykarklubben vi är med i. Dykarklubben i sin tur får en slant av kommunen som tack för de totalt nitton badplatsrensningarna några av klubbens sportdykare gör varje år.

Måsbarnet


Oops...

2009-06-17 22:34:28 Vardagsbabbel
» Kommentarer(4) «



...my hair became short.


 
I förrgår var jag hos frissan för första gången sedan tidigt i höstas. Blev nöjd med slingfärgen som tog bort mycket av utväxten och gjorde håret mindre gult. Men ni ser ju själva vad kort mitt hår blev! Hur ska jag överleva detta? Får trösta mig med att det fortfarande går att sätta upp håret i toffs och att det växer fort (?!)

Gaaah.


Kvällsdopp

2009-06-16 22:08:15 Vardagsbabbel
» Kommentarer(2) «




Älskling öppnade nyss en öl och tog sig ett dopp i poolen. Nu fyller han hela vardagsrumsgolvet med sportdykargrejer - han ska kolla så att våra regulatorer fungerar och se hur mycket luft vi har i tuberna. Dykveckan nalkas inom några veckor. Och imorn ska vi ta oss ett avrostningsdyk och rensa en badplats (dykarklubben som vi är med i rensar badplatser åt kommunen varje år innan midsommar och får som tack en slant till klubbkassan).

Måsbarnet

Emil i Lönneberga

2009-06-16 21:56:31 Underbara barn
» Kommentarer(1) «



Albin i sin nya t-shirt som han har fått från Emma


Han var inte så sugen på att bli fotad,
men ack så söt.

 

Städpatrullen

2009-06-16 16:22:30 Vardagsbabbel
» Kommentarer(0) «


Igår åkte P till sin mamma och ska stanna där över midsommar, så nu när Albin sover passar jag och N på att feja och putsa här hemma. Känns som ett evighetsprojekt men förhoppningsvis är vi klara med bottenvåningen innan kvällen är över. Nu är det alltså inte bara röja grejer och dammsuga som gäller, det brukar vi vara hyffsat ordentliga med på vardagarna, utan idag är även dammtrasor, rengörningsmedel och skurmopp framme. Blää vad det är tråkigt, men oj vad jag längtar tills det är nystädat så att vi kan njuta av midsommar.

Måsbarnet

Spikmattans morgondag

2009-06-16 07:48:35 Vardagsbabbel
» Kommentarer(1) «


Testade att ligga på en spikmatta i en halvtimme igår... Det var väldigt skönt. Men idag är det inte det minsta skönt. Känner mig minst sagt överkörd. Antar att det är detta som är pinan man får ta om man ska få energin tillbaka : )

Får se om jag vågar mig på ett försök till på de där spikarna ikväll.

Måsbarnet

Borta bäst!

2009-06-14 22:20:06 Vardagsbabbel
» Kommentarer(1) «


Just nu håller jag inte med om Borta bra, hemma bäst. Just nu vill jag helst fly bort från bostaden så fort tillfälle ges, tillsammans med min underbara familj. Det är så stökigt här hemma nu och för varje dag som går känns det som att allt hopar sig mer och mer.

 Verkar som att de senaste veckornas "schema" inte fungerar särskilt bra i längden. Då syftar jag på att jag och älskling har jobbat båda två och nästan bara har hunnit ses i dörren när vi byter av här hemma. Antingen så har han jobbat förmiddag och jag eftermiddag eller tvärtom. Eller så har han jobbat natten och sovit halva dagen, och sedan när han har vaknat har jag stuckit till jobbet.

Det hela har inneburit att det bara har varit en av oss föräldrar hemma (/vaken) i taget, vilket i sin tur att inneburit att det är som att jobba dygnet runt för oss båda två. För att vara hemma ensam med barnen är minst sagt ett heltidsarbete.

Stunderna som jag har suttit vid bloggen är den enda tiden jag har haft för mig själv, och min kväll ute igår. För övrigt har allt gått i ett och när kvällen kommer är både jag och N grymt trötta - och då väntar inte allt för sällan 11 timmars jobb för älsk. Han skulle behöva sova ut någon dag men det är svårt att hitta tid till att bara vila eller bara sitta ner och läsa en tidning eller ta ett bad. Igår lyckades vi faktiskt med det sistnämnda. När Albin sov middag och P var ute och lekte med sina kompisar blundade vi för röran i köket och barnens rum och tog ett hett skumbad tillsammans. Himmelskt.

Idag har vi flytt fältet tillsammans med barnen för att hinna med att umgås och ha en rolig stund ihop. Det blev en runda på minigolfen tillsammans med Johan och Jessie. P var tyvärr lite småputt (dålig förlorare) men sett till det stora hela hade vi det trevligt.

Dess värre har ju inte röran i huset gått upp i rök, så projektet radhusfamilj i kaos fortsätter. Kanske skulle kunna bli en populär tv-serie?!

Allra helst skulle jag vilja och behöva ett eller två dygn eller åtminstone en dag på tu man hand med N. Det vore bra för både oss och barnen. Lite andrum skulle få oss på bättre humör och ge oss ny frisk energi. Ni vet, få glöden att hetta till och ge elden nytt syre.

Trött men lycklig kärlek

14 juni

2009-06-14 13:17:58 Vardagsbabbel
» Kommentarer(3) «


Sol, bad och en runda minigolf. Det är var som står på dagen planering. Borde även tvätta och städa... Får se hur det blir med den saken.

Vad gör ni idag?

Sååå rolig kväll!

2009-06-14 11:00:20 Helg
» Kommentarer(8) «


Kom hem vid halvtvåtiden i natt efter en sååå himla rolig kväll med Anna och Emma.


Min outfit för kvällen

Vi hade beställt bord till klockan halv nio. Träffades utanför och kom snabbt in i tjejsnacket om ditten och datten. Kändes som vi har umgåtts varje dag sedan studenten, absolut inte på ett uttråkat vis. Det var så lätt att prata med varandra och inget kändes krystat. Kan ju sammanfatta det med att det inte blev några som helst pinsamma tystnader.


Dags att välja mat

 
Emma och Anna



Hux flux så var klockan redan tio i elva.

 

Vidare till en annan uteservering. Ännu mer tjejsnack och många skratt. Vi började planera för en utekväll någon gång under sommaren men kom inte fram till något datum som passade oss alla tre. Glimten i Annas ögon, Emmas funderingar kring hur morgondagen på jobbet skulle bli och mina tankar på barnen där hemma.
Det glimmade till även i mina och Emmas ögon.

- Vad tusan, vi tar väl en sväng till nattklubben när vi ändå är i farten?!


Sagt och gjort. Ångrar det inte en sekund. Var så kul att dansa av sig en stund och ge kvällen en bra avrundning. Jag är säker på att jag hade ångrat mig som bara den om vi skippade den sista timmen.

Tack för igår tjejer! Nästa gång tar vi en helkväll ute på krogen. Igår var bara en liten testkväll för att se om vi fortfarande funkar ihop. Och vet ni vad? Jag tror banne mig att vi funkar bättre ihop än någonsin!



Måste även tillägga att jag är så glad för att ha dessa vänner i mitt liv, för de är så otroligt förstående. Trots att de själva inte har barn så har de inga problem alls med att prata lite familjeliv då och då, det är snarare jag som får säga till dem att nu pratar vi om något annat. Hihi. De är genuint intresserade av att höra om mitt liv som mamma samtidigt som det är hur lätt som helst att prata med dem om allt annat mellan himmel och jord.



Tjejkväll

2009-06-13 14:22:27 Vardagsbabbel
» Kommentarer(3) «


satc1
Bild: SATC

Yippie, ikväll blir det tjejkväll!! Ska ut och äta middag med mina kära bästisar från gymnasietiden. Ska blir så kul att ha en liten reunion med Anna och Emma. På fem år har vi bara hunnit med en lunchträff tillsammans alla tre. Brukar träffa dem var för sig annars, men nu ska vi äntligen vara den gamla goa trion igen.

Puss

Sommarlov

2009-06-12 23:58:19 Högtider
» Kommentarer(2) «




Sommarlovet är här. Imorse var jag, Albin, N, mina föräldrar och mina svärföräldrar på skolavslutningen för P som gick ur trean. I augusti är det dags för mellanstadiet och allt vad det innebär. Själv hade jag några av mina roligaste år under mellanstadietiden så jag önskar Snutte det samma =)

Synd att regnet öste ner under hela avslutningscermonin, men det är ju sådant man glömmer snabbt. Däremot glömmer jag nog aldrig barnens sånginsatser, finns ju knappt något vackrare än barn som sjunger. Hade lovat P att inte börja gråta och jag lyckades ganska bra faktiskt, tror det var det där attans regnet som distraherade mig. Men en och annan liten lyckotår kom det allt när barnen avslutade med att sjunga Den blomstertid nu kommer..

Så här fina var våra prinsar idag. Jag är helnöjd med avslutningskläderna jag köpte till P, han var ju så stilig i den där tröjan med skjortkragen över. För att inte prata om Albin som var den sötaste sjöman man kan tänka sig ; )

Grattis till sommarlovet alla goa barn!

Måsbarnet

Det är ju faktiskt...

2009-06-12 00:10:51 Vardagsbabbel
» Kommentarer(0) «


...en dag i morgon också *sneglar på klockan*.

Tredje tanden på G!

2009-06-11 22:51:31 Albin fyller månader & år
» Kommentarer(1) «


Albin är i sitt esse nu om dagarna. 10 månader verkar vara en helmysig ålder som bjuder på många skratt och mycket spring i benen. Under de senaste dagarna har det dock varit lite småkinkigt emellan åt, vilket inte är likt Snusse. Idag hittade min mamma orsaken! - En liten liten pyttetand tittar ut i överkäken på vår goding. Tredje tanden är alltså här.

För övrigt är Albin väldigt mammig och pappig nu. Han busar gärna med andra och bjuder på några riktigt fina leenden, men mamma och pappa är dem som gäller när det är matning, nattning och blöjbyte. Och när jag nattar honom håller han i min hand så hårt, så hårt - inte en chans att du lämnar mig här helt ensam i spjälsängen mamma !

Men mysigt är det. =)

♥ Dagen till ära bjuder jag på en försenad tiomånadersbild.






Ber till vädergudarna

2009-06-11 08:31:12 Vardagsbabbel
» Kommentarer(3) «


Torsdag morgon. Grått och regnigt. Håller tummar och tår för att det blir en molnfri himmel och sol framåt lunchtid. Ber till vädergudarna för alla studenters skull. Hoppas de får en lika underbart galet skitkul student som jag hade!

Räknar lite fort på fingrarna och blir vettskrämd vid tanken på att det redan är fem år sedan jag gick ur gymnasiet. Gaaah. Snacka om vemodigt.

Ibland skulle jag allt vilja kunna vrida tillbaka tiden bara för en stund. Tillbaka till vår tidiga champangefrukost då regnet strilade ner och förväntningarna bubblade i luften. Tillbaka till stunden då vi sprang ner för den stora trappan ut mot torget och möttes av oändligt med folk som jublade och sträckte på sig med studentskyltar och rosor i händerna, då himlen var klarblå och solen sken som mest. Tillbaka till dansgolvet under studentnatten, då ett otroligt lyckorus värmde min kropp. omringad av vänner och flera hundra andra glada studenter. Alla var så vackra och tiden stod på något vis stilla. Där, just där, fångade vi tiden.

Måsbarnet

Tonfisksallad och kvällsshopping

2009-06-10 22:43:27 Vardagsbabbel
» Kommentarer(1) «


Har hunnit med en hel massa idag faktiskt. Dess värre inte någon nytta i trädgården.

Startade dagen med att jobba förmiddagen och gjorde sedan ett skiftbyte med min älskling här hemma. Hej och hej då inom loppet av ett par minuter börjar bli standard oss emellan. Om man har riktigt flyt hinner man med en puss eller två också.

Vid tvåtiden kom Marianne som vi hade som granne där vi bodde förut. Jag fixade tonfisksallad och till efterrätt bjöd jag på tårta som var kvar sedan födelsedagsfirandet. Till att börja med var Albin lite blyg för Marianne men efter en stund satt han i hennes knä, och strax innan hon åkte hem drog hon runt honom i lära-gå-vagnen.

Vid sextiden var det badtime för badtokarna A och P och en timme där på satt vi i bilen på väg till närmsta köpcenter. Tog oss en runda och hittade en hel del kläder till P, bland annat en skjorta som han ska ha på avslutningen på fredag.

Recept på min tonfisksallad:

Två burkar tonfisk i solrosolja
En Cream fraiche
med smak (till exempel Sweet chili eller Soltorkade tomater och fetaost)
En Lätt-Cream fraiche
En purjolök
En gurka
En gul paprika
Kall pasta (gärna skruvar)

Blanda allt och njut av salladen till lunch på altanen eller varför inte på en picnicfilt ute i det gröna? =)

Måsbarnet


Trött på mig själv

2009-06-09 22:59:07 Vardagsbabbel
» Kommentarer(1) «


Ibland blir jag så jäkla trött på mig själv för att jag skjuter upp massa saker. Små saker och stora saker. Allt mellan himmel och jord. Men ärligt talat så känns det inte som någon överdrift att säga att tiden inte räcker till.

Just nu går dagarna i ett.

Och grannarna hinner allt. Måla, städa, fixa i trädgården, bygga ut, lägga nytt golv, måla trappen, tapetsera om. You name it.

Åååå vad jag önskar mig mer tid och kraft och ork och engagemang för trädgården, altanen och inredning!

Måsbarnet

En present från hjärtat

2009-06-08 22:42:14 Vardagsbabbel
» Kommentarer(4) «



Älsk är allt bra lurig han. När han kom hem från jobbet hade han med sig två kartonger från bageriet. Eftersom jag hade så bråttom till jobbet valde jag att vänta med att öppna dem. Sedan gick jag runt och var glad hela dagen för att något smaskigt väntade här hemma (och för alla fina grattis-sms som har ramlat in i min mobil).

Kvällen kom och vi dukade upp för fika. Jag öppnade nyfiket kartongerna och blev helt tagen av lycka när jag hittade ett underbart halsband bland bakelserna.


På cirkeln står det Mother och på de två brickorna står Snuttes* och Snusses namn. Gissa om jag blev glad. Så himla fint. Barnen finns ju alltid med mig, i mitt hjärta, var jag än är och det tycker jag att det här halsbandet representerar.

Min dag har varit toppen! Hade inte planerat in något kalas men mina svärföräldrar, min mormor och mina föräldrar dök upp så det blev ändå firande. Tack för allt.



Måsbarnet

*Borttaget på fotot på grund av att jag vill hålla hans fullständiga namn hemligt här i bloggen.

Ny dag - ny design

2009-06-08 10:16:12 Vardagsbabbel
» Kommentarer(3) «




Vaknade upp till min födelsedag. Älsk var redan på jobbet. Tassade upp och väckte P.
Gick ner till köket för att fixa frukost och möttes av en bukett lila syrener och en lapp med massa fina ord från N.
Å vad glad jag blev. Syrener betyder verkligen 8 juni för mig, eftersom de nästan alltid blommar lagom till min födelsedag. I år var de däremot mycket tidigare än så, men himla tur att de inte är helt överblommade än.

Nu vankas det mellanmål och efter det blir det jobb här hemifrån fram tills älsk kommer hem.
Då gör vi ett skiftbyte här hemma och jag sticker iväg till jobbet. Ikväll ska jag bjuda min goa familj på kalasfika.

Som ni kanske har märkt har jag pysslat med min bloggdesign i några dagar.
Vad tycker ni om dagens version? Tror att jag ska nöja mig med den tills jag har tagit nya foton på "barna".


Måsbarnet


Morning

2009-06-07 11:30:14 Vardagsbabbel
» Kommentarer(2) «


Hade några vänner här igår kväll. Käkade nachos med Madde på dagen och senare när resten av gänget hade ramlat in blev det snacks, dryck, musik, fotboll (på TV:n) och mycket töl (prat på värmländska). Trevligt som bara den.

Söndagens planer är en långpromenad och att hämta P på flygplatsen.

Vad gör ni idag?


God natt min skatt

2009-06-05 23:23:02 Underbara barn
» Kommentarer(3) «





Very important

2009-06-05 22:41:50 Vardagsbabbel
» Kommentarer(1) «


En viktig person i mitt liv föll mellan stolarna när jag rabblade upp några av mina favoritbloggar häromdagen. F´låt Carro.

Nästan som för ett år sedan...

2009-06-05 17:51:22 Vardagsbabbel
» Kommentarer(0) «


Lustigt. Läste några inlägg i min gamla blogg för att påminna mig själv om vad jag gjorde vid den här tiden förra året. Läste detta inlägg som jag skrev den 5 juni för ett år sedan och insåg att kvällen som väntar nästan ser likadan ut för mig. Ska nämligen skjutsa Snutte till flygplatsen alldeles strax.

En stor skillnad är att när jag kommer hem så är det inte bara jag och älsk all night long. Nu har vi vår älskade Albin i våra liv och det är vi evigt tacksamma för.

Kärlek


Hjärtan i sanden

2009-06-05 17:44:35 Vardagsbabbel
» Kommentarer(0) «


Just nu håller jag definitivt med om "Vill ha sommar och sol, och göra hjärtan i sanden" som jag skrev i min gamla blogg: http://blogg.aftonbladet.se/13711/2007/05/409823, den 26 maj 2007.

Token

2009-06-05 17:30:04 Underbara barn
» Kommentarer(1) «




Idag fick jag mig ett rejält gott skratt när jag kom ut på altanen och hittade min lille tok till son, i korgen under barnvagnen. Tyvärr hann han börja klättra ur innan jag hann fota.


Blommor & blader

2009-06-05 17:22:21 Vardagsbabbel
» Kommentarer(0) «



Blommor & blader gör mig så glader

Alldeles nyss fick jag dessa vackra Lupiner av ett barn som bor här i kvarteret. Hon och några andra barn skämmer bort mig ordentligt med blommor och teckningar. Det är ovanligt om de inte ringer på här någon dag. Antagligen kommer de hit med blommorna för att få sig en glimt av min fina bonusson som alla granntjejer håller kär.

Barn är verkligen det bästa som finns tycker jag.


En glad kväll

2009-06-04 22:54:10 Vardagsbabbel
» Kommentarer(0) «


Trots den jobbiga förkylningen har jag haft en kul kväll. Min kära dykkompis Ola har varit här. Vi har fixat i ordning månadens nyhetsbrev till klubben. Som vanligt när man umgås med Ola blev det mycket skratt! Känns som vi är ett bra team eftersom han gärna spårar iväg totalt i ljudeffekternas och skämtens tecken, medan jag håller ner oss på jorden en aning.

Nu blir det natti natti.

Måsbarnet

Förkyld - Igen!

2009-06-04 19:49:55 Vardagsbabbel
» Kommentarer(2) «


Igår kväll fick jag en hemsk överraskning. Halsont. Idag är det ännu värre. Inte nog med det. Så in i bomben ont i öronen också.

Varför har jag och barnen sådan otur? Förkylda stup i kvarten. Tur att det inte är allvarligare... men sjukt drygt ändå.

Önskelista:

♥ Att "barna" håller sig friska.
♥ Att jag är frisk nästa vecka så att jag kan jobba.
♥ Må bra på Snuttes skolavslutning fredag nästa vecka.
♥ Klippning och slingning

Måsbarnet


Somriga mors dag

2009-06-03 20:08:22 Högtider
» Kommentarer(0) «



P och jag hos min mormor.

I söndags var det min (och många andras) första riktiga mors dag. Fick frukost på sängen av N, snutte och snusse. Och på brickan fanns ett paket till lilla mig. Det var en mysdress - mjukisbyxor, t-shirt och trosor. På tröjan och trosorna står det Världens bästa mamma. = )

Dagen var helt underbar med strålande solsken och sommarvärme, så efter frukosten tillbringade vi några timmar i trädgården tillsammans med Jessie och Johan. Det var sol och bad för hela slanten. Johan invidge sina nya badbrallor. P var mer under ytan än över och N badade med Albin. Jag och Jessie passade på att steka hud.
Trodde inte att solen skulle ta mycket.


Snutte och Snusse njuter av den tidiga sommaren.

Framåt kvällen tog vi en runda med bilen till snuttes mormor, barnens farmor och sist men inte minst åkte vi till min mormor, där vi åt massa got mat och hjälpte till att kratta gräsmattan.

Måsbarnet

Nanna kudden

2009-06-02 23:53:50 Vardagsbabbel
» Kommentarer(2) «


Ooops tiden har sprungit förbi mig. Dags att nanna kudden och drömma sött.

Love


I´m back - mer levande än någonsin

2009-06-02 23:11:24 Vardagsbabbel
» Kommentarer(3) «


Till sist har jag och älsk fått hem en lånedator från Expert. Har även fått besked om att reklamationen av vår dator är godkänd och att vi får tillbaka den i nytt skick i början av nästa vecka.

Skulle gärna vilja skriva att livet har varit dystert utan tillgång till internet. Det hade dock varit en lögn så jag föredrar att berätta sanningen. De här veckorna utan dator har varit riktigt helande för både kropp och själ. Att slippa ömma knutor i området kring skulderbladen har varit befriande, men framför allt har min hjärna tillförts mer frisk luft och mer av livet i äkta vara. Haha, nu låter det som att jag är en inbiten datanörd i vanliga fall - som helst undviker att gå utanför dörren. Så illa har det inte varit. Jag har allt hunnit med livets goda även under mina bloggtäta dagar. Möjligtvis har jag under de senaste veckorna lagt mer av min dyrbara tid på mys med älsk och sömn.

Hoppas jag kan hinna med både bloggandet och de där två extradetaljerna (ja, de jag nämnde sist i stycket här över) i fortsättningen. Kanske måste prioritera livet i äkta vara en smula mer än vad jag har gjort tidigare.

Appropå livet. Under helgen som gått har jag verkligen levt ut. Vädrets makter har varit helt på min sida och en klarblå himmel slår det mesta enligt mig. Värmebölja, sällskap av goa vänner och världens bästa familj, toppat med några glas vin, grillat och en uppblåsbar pool i trädgården är en bra sammanfattning av min helg. Bugg och salsa i vardagsrummet fram till halv tresnåret i fredags är värt att tillägga. Mmm livet när det är som bäst.

Men visst har jag saknat min kära blogg och mina bloggvänner. Kan knappt bärga mig tills jag får klicka mig vidare till Melkers mamma, Saras rum,  Fru Sofie, Tezzie, Jessie, Körsbärsgrön, Inger, Kärun och alla andra mysiga bloggar som förgyller mitt liv. Hoppas ni finns kvar bland mina läsare trots mitt långa avbrott.

Måsbarnet