Natti natti

2009-02-28 00:30:39 Vardagsbabbel
» Kommentarer(3) «


Har grejat massor här hemma idag och även packat väskan inför vårt dygn i huvudstaden. Känns nästan som vi ska på semester. Ni vet sådär pirrigt och lite resfebrigt ; )

Kommer sakna Albin så himla mycket. Kände redan av längtan förut när vi nattade honom. Men det kommer bli nyttig att vara ifrån honom ett tag. Hoppas bara det går bra för honom att vara ifrån oss. Finaste snusse.

Trevlig helg till er alla ♥

Sköna fredag

2009-02-27 11:45:06 Vardagsbabbel
» Kommentarer(2) «


Känner mig fylld med energi och glädje. Har haft en mysig morgon tillsammans med Albin och N. Det blev en sen frukost och om en stund ska vi ta en promenix innan N börjar sitt eftermiddagsskift. Beror dock på om han hinner hem innan dess. För cirka fem minuter sedan tutade nämligen hans sökare så han fick ge sig iväg till brandstationen. Brandlarm i kyrkan där Albin döptes. Hoppas verkligen det var falskt alarm. Det är ju en av Sveriges äldsta kyrkor, som byggdes under vikingatiden.

Håller tummarna.

Hur slutar man med amningen?

2009-02-26 23:23:42 Vardagsbabbel
» Kommentarer(1) «


Oj, är dagen redan förbi?

Trött som in i bomben.


Idag har jag varit i stan en sväng, blev bland annat ett par stentvättade "jeansleggings" från Gina Tricot och en sparkdräkt till Albin, och under kvällen har jag varit på ett möte.

Lördag till söndag ska jag och älsk bo på hotell i Stockholm. Ska gå på Joe Laberos show, äta trerätters middag och kanske festa till det lite. Ska bli så skönt att komma iväg, men samtidigt är jag nervös över hur det ska gå för mina föräldrar som ska passa Albin här hemma hos oss.

Jag försöker trappa ner på amningen men Albin är jättestönig och totalvägrar oftast att äta ur flaska. "Mam, mam, maaamaaa, mammmmmma, maaammmmaaa!" skriker han när han vill amma. När vi ger han flaskan så gallskriker han ända tills han somnar av utmattning (och hunger?). Så svårt att vara hård och inte böja sig för hans vilja när hans tårar sprutar åt alla håll.
Någon som har några tips att ge?



Tillbakablickar

2009-02-25 22:21:51 Vardagsbabbel
» Kommentarer(2) «


Har besökt min gamla blogg och läst några av inläggen som jag skrev år 2007. Upptäckte att de första månaderna av min blogg har försvunnit... Vet ni vad det beror på? Försvinner inlägg efter ett visst antal månader? Så synd att jag inte hann spara mina inlägg. De är ju en del av mig. En del av mitt liv. Bloggen är ju en form av dagbok.

Hittade bland annat detta inlägg som jag gillar extra mycket eftersom det innehåller en av mina favoritbilder,
nämligen den här:


P och N på Bohus-Malmön 2005.

Se så liten snutte är... Det är sådana foton som får en att haja till och inse att tiden har sprungit förbi en.

♥ Fastnade även för detta inlägg som handlar om min saknad efter P, då han är hos sin mamma. Kan tydligt minnas den smärtan jag kände just den gången. Vid den tiden hände det ofta att jag grät när han skulle vara hemifrån i några dagar. Och nästan varje gång han var ifrån oss kände jag så här.

Detta är så typiskt mig. Det representerar verkligen hur jag känner just nu, när snön är halvsmält utanför huset och det inte är någon ordentlig årstid ute - utan snarare något mittemellan vinter och vår. Känner alltid så vid den här tiden på året, och allra helst när det var cirka ett år sedan jag var utomlands sist.

Fina foton.

♥ Och en text skriven av mig den 17 oktober 2007 (som bemöttes med väldigt kloka kommentarer). Ibland behöver man skriva av sig lite av sin frustration och ilska.

Natti natti.

Måsbarnet

En fin gest

2009-02-25 17:32:32 Känslor
» Kommentarer(0) «






Blev så glad när jag besökte arrow.blogg.se och såg att hon har tillägnat mig den här fina låten. En så fin gest från en så fin vän. Det värmer verkligen.


Familjen Annorlunda

2009-02-25 15:31:39 Vardagsbabbel
» Kommentarer(1) «


Mitt nya favoritprogram är Familjen Annorlunda. Älskar att se hur tiobarnsfamiljen i Älvdalen har det, de verkar ju vara en så kärlekfull familj och föräldrarna ser ju tokkära ut. Förundras dock över hur sjutton de hinner med allt.

Själv var jag stolt som en tupp, igår kväll, över att jag och älskling hade hunnit städa undervåningen medan Albin lekte så snällt med sina grejer och kröp runt lite överallt.

Övervåningen ser fortfarande ut som skrutt

Så häftigt att det finns de små kan hålla ordning på allt trots att de har tio barn. Och det härftigaste av allt - att det fortfarande lyser energi och kärlek från dem.

/Måsbarnet

Från penna till tangentbord - från botten till toppen

2009-02-24 21:03:22 Känslor
» Kommentarer(3) «


Jag är en känslomänniska. Som alltid har haft lätt för att ta till pennan när något har tyngt mitt hjärta.

Minns så många stunder under tonåren. När hjärtat var skadat och gråten satt fast i halsen. När jag satt ensam i mitt rum och kände ansvar för hela universum. När känslorna var för stora för att få plats i min lilla späda kropp. Mammas och pappas gräl i bakgrunden. Dörren var för tunn för att stänga det ute. Jag hade byggt upp ett eget försvar. En mask. En fasad. Den duktiga tjejen. Den glada tjejen.

Ibland var det riktigt svart inom mig. Ni minns väl själva? ...som knivar i ens själ. Killen man var kär i hade svikit, eller ännu värre - inte brytt sig alls.

Då var det så lätt att skriva av sig. Långa brev. Flera hundra sidor i dagboken. Ritade gjorde jag också. Allt skulle ut på pappret, annars slet det sönder mig inombords. Sidor i mitt liv som ingen annan skulle se.

Nu har jag en underbar vän, min N, att dela allt jobbigt med. Nu skriver jag mest när jag är lycklig. Och nu är det tangentbordet jag tar till. Skriver fortfarande för mig själv, men även för människor jag inte ens har träffat.

Tack för att ni lyssnar.


Snusse 7 månader

2009-02-23 17:45:09 Albin fyller månader & år
» Kommentarer(5) «





Heej !

I lördags blev jag 7 månader stor. Det är inte illa. Mamma säger att tiden går för fort. Tihi.
Till sommaren kan jag nog flytta hemifrån. Eller är det lite väl tidigt kanske ?
Ska i alla fall bli kul att kunna springa efter brorsan.

Den senaste månaden har jag lärt mig att:

♥ Göra pruttljud med munnen

♥ Sätta mig upp själv

♥ Krypa

Kram från Albin


Kudden kallar

2009-02-22 23:12:40 Vardagsbabbel
» Kommentarer(0) «


Idag har vi skjutsat snutte till flygplatsen och varit i stan och köpt en lära-gå-stol till snusse.

Hoppas P får en kul vecka hos sin mamma. Känns tomt här hemma utan honom.
Men på sätt och vis även skönt att bara vara jag, älsk och Albin i några dagar.

Nu ska jag lägga huvudet på kudden. Imorn ska jag försöka hinna fixa en sjumånadersbild på Albin. Hitills har jag alltid tagit ett foto på honom samma dag som han har blivit en månad äldre, men igår glömde jag det. Så det får bli ett foto från imorn istället.

Natti natti. ♥


Leklandet

2009-02-22 22:05:25 Vardagsbabbel
» Kommentarer(2) «







Sol = glädje

2009-02-22 11:54:13 Vardagsbabbel
» Kommentarer(3) «


Sunkigt blaskigt och grått vinterväder gör mig så himla trött och trist. Därför var det så galet skönt i förrgår när solen strålade över vår ö. Kom ut ganska sent, men nu är det ju ljust långt in på sena eftermiddagen så jag och älsk hade solen som sällskap hela långa promenaden. Tog vägarna och smågatorna ner mot sjön. Kollade på fina hus, inspirerades av vackra trädgårdar och såg en och annan drömtomt. Charmades framförallt av de äldre villorna som egentligen inte är ett dugg lyxiga i sig, men som ligger på tomter som sträcker sig ner till vattnet där egna privata bryggor tar vid, och där av är riktiga pärlor.

Så mysigt att gå hand i hand med den man älskar mest i världen, och bygga drömmar och komponera ihop framtidsplaner tillsammans. Jag blev helt upprymd av solskenet och var gladare än jag varit på länge.




Albin var också på finfint humör


Såg en hackspett


"Drömkusten"

  



Jag & min fina snusse.

 
Sol, snö och närhet till vattnet. Underbart.

 
 


Vi två för alltid.


Albin gömde sig under mössan.


Efter promenaden, som isade om kinderna trots solskenet, var det gott att komma hem till värmen.




Det är sådana dagar som gör livet till det finaste som finns.



/ Måsbarnet









Sju månader

2009-02-21 23:18:48 Albin fyller månader & år
» Kommentarer(2) «


Höll på att glömma dagens viktigaste nyhet.
 Idag fyller Albin 7 månader.




Som barn på nytt

2009-02-21 23:09:26 Vardagsbabbel
» Kommentarer(2) «


Igår eftermiddag var jag & älsk ute på en lång och frisk promenix i det soliga vintervädret. Kvällen spenderade vi här hemma. P hade en av sina kompisar här och vid sjutiden kom en kollega till N hit. Såg på Let´s dance och vid midnatt spelade vi Yatzy.

Idag har vi haft det så jäkla kul! Skjutsade Albin till mina föräldrar och sedan var vi i Leklandet resten av dagen. Stora studmattor, gigantiska klätterställningar, branta rutschkanor och färgglada bollhav gör mig verkligen till ett barn på nytt = )

Bilder kommer imorn!

Natti natti.


Happy friday

2009-02-20 14:47:54 Vardagsbabbel
» Kommentarer(3) «


Jisses, vad mycket en lång dusch och ett lager smink kan göra för själen.

= )

Glad fredag !

En trött start på ledigheten

2009-02-20 09:48:54 Vardagsbabbel
» Kommentarer(0) «


Äntligen har N tagit sig igenom sina första sju dagar på skiftjobbet. Nu ska han sova hela förmiddagen och sedan väntar fem lediga dagar. Det är ju de längre ledigheterna, och lite extra slantar, som är lockbetet när man väljer att jobba skift.

Trots att jag "bara" är mammaledig så känns det att detta har varit en annorlunda vecka. Önskar att jag också kunde sova halva dagen. Var uppe vid sjutiden och väckte P. Åt frukost tillsammans med honom och såg på Bolibompa. Var i tvättstugan och hämtade kläder som hängde på tork under natten. Precis innan P gick till skolan vaknade snusse. Fixade iordning gröt till honom, men den ville han inte ha. Eftersom han gäspade stup i kvarten försökte jag få honom att somna om. Såg min chans till att få några extra minuters sömn. Men icke. Albin härjade runt i spjälsängen och var rent ut sagt självdestruktiv, han pressade huvudet mot spjälorna gång på gång för att få min uppmärksamhet. Så det var bara att klä på sig det stora leendet och kliva upp igen.

Nu är det i alla fall helg och imorn ska vi ha en extra kul dag för att fira snuttes sportlov.

Mycket kärlek till er


Fredagsfeber

2009-02-19 21:48:27 Vardagsbabbel
» Kommentarer(2) «


Längtar så tills imorn. Ska bli så gött med fredag. Och extra lyx för P som får sportlov.

Kram


Morgontröttisar

2009-02-19 12:41:11 Underbara barn
» Kommentarer(0) «


           
(Klicka för större format)

Så här såg det ut i vår soffa klockan halv åtta imorse.



Kunde bara inte låta bli att ta fram kameran ; )


En stor dag i lillens liv

2009-02-18 20:44:08 Underbara barn
» Kommentarer(2) «


Igår skrev jag om Albins senaste framsteg - att han kan sätta sig upp helt själv utan hjälp från någon.

Idag lärde han sig krypa. Han har kunnat kräla sig fram och stå i krypställning länge, men idag var första gången han verkligen kröp på alla fyra. Så under eftermiddagen satte N upp grinden för trappan på övervåningen och monterade om spjälsängen så att sängbottnen är i läget längst ner. I morse satt nämligen Albin upp i sin säng, höll i spjälorna och försökte dra sig upp. Buuhuuu. Nu är redan "den första spjälsängsperioden" förbi.

Det bästa av allt är när jag klappar i händerna och ler stolt åt Albins framsteg och får ett stort leende och ibland även ett skratt till svar från honom. Då bankar hjärtat några extra slag.

Eller nej förresten, det allra bästa är när hans goa storebror nästan exploderar av glädje över lillens utveckling. Ofta får jag höra sådana här underbara ord från P:

- Albin är den världsbästaste bebisen på jorden! Ååh vad han är gullig. Han är den bästa presenten jag nånsin har fått. Tack för att du födde honom!!

De orden betyder fruktansvärt mycket för mig.


Alla samlade

2009-02-18 15:24:42 Vardagsbabbel
» Kommentarer(2) «


Det blev sen frukost för mig och älsk. Albin passade på att luncha under tiden och sedan "hoppade" vi alla tre ner i badkaret. Plaskade och skrattade tillsammans en lång stund. Så härligt att kunna umgås med N även på vardagarna. Kommer kännas konstigt att sova ensam i natt men man vänjer sig nog snabbt vid hans skiftjobb.

Nu har grabbarna, A, P och N, egentid uppe i snuttes rum. Hör att Wii-spelet är påslaget och att Albin underhåller dem med att busa runt på golvet. Jag får en så härlig känsla inom mig när jag har hela min familj samlad under ett tak.

På fredag är det sista skoldagen för P innan sportlovet går av stapeln. Det ska vi fira med en dag i Leklandet på lördag! Resten av lovet ska snutte vara hos sin mamma. Gott för honom att få tid tillsammans med henne. Det händer ju tyvärr inte särskilt ofta.

Hoppas er onsdag är minst lika bra som min,

♥ / Måsbarnet

Morgongröt

2009-02-18 09:19:54 Vardagsbabbel
» Kommentarer(0) «


Nu har jag och snusse varit uppe en stund. Jag har fixat fika till snuttes utflykt och fått i väg honom till skolan. Snusse har ätit sin morgongröt och nu är både han och jag trötta. Så nu ska vi krypa ner under täcket och somna intill N som laddar med sömn inför sitt nattskift.


Kan själv

2009-02-17 20:54:29 Underbara barn
» Kommentarer(1) «




Ibland är det godast att dricka vällingen helt på egen hand.


Min bebis är snart ingen bebis längre

2009-02-17 18:32:18 Underbara barn
» Kommentarer(1) «


Åh jag är så stolt just nu. Albin har satt sig upp själv för andra gången i sitt liv. Redan vid fyra månaders ålder kunde han sitta upp ganska stadigt och häromdagen sa N att hade sett honom sätta sig upp själv. Trodde inte riktigt på honom, men nu har jag sett det med egna ögon. P ropade nyss att jag skulle komma upp till hans rum och se något häftigt. Och där satt Albin på snuttes golv och kollade upp mot soffan på brorsan som spelar tv-spel. Jösses vad det går undan.

Dagarna är mycket mer intensiva nu. Så fort man släpper ner lillen på golvet så är han på väg mot något längre bort, oftast något som han inte får röra vid. Hans nya favoritställe är vägguttagen i köket. Så det gäller att följa honom som en hök. Men nu är han som sagt i sin brorsas rum och härjar runt. Vet att P håller ett öga på honom, men självklart har jag sett till så att inga smågrejer ligger på golvet. Har även lagt stora kuddar över sladdar och annat som P har under sitt skrivbord.

Kul att se att man har ett friskt barn som lär sig nya saker. Samtidigt är det sorgligt att tiden rusar förbi med sådan fart. Vill ju altid ha min bebis kvar.
 
Dags för middag. Idag blir det pasta med bacon ; ) Enkelt men gott.


Besiktning & fika

2009-02-16 17:27:06 Vardagsbabbel
» Kommentarer(1) «


Nu är vi på G. Nu lägger vi förkylningen bakom oss och blickar framåt. Nu är vi pigga och glada, det känner jag på mig!

Idag har vi (jag & lillskrutt) i alla fall varit iväg på besiktning av bilen och efter det var vi bjudna på fika hos en mamma & hennes bebis. Mycket trevligt. Hmm. Dock inte besiktningen. Det blir ombesiktning inom en månad. Måste fixa handbromsen och ena däcket.

Nu vankas det pyttipanna.

Ciao så länge ♥

Snuttes rum

2009-02-15 21:02:53 Underbara barn
» Kommentarer(3) «


Det blev en del gjort här hemma ändå.
 Bland annat har vi städat snuttes rum och satt upp hans nya tavlor.









Vad tycks ?


Så firade vi

2009-02-15 17:38:59 Kärlek
» Kommentarer(2) «




Gjorde inget speciellt igår på alla hjärtans dag, men blev glatt överraskad när älsk kom hem med blommor till mig efter jobbet. Kortet längst till vänster fick han av mig för ett par veckor sedan, det i mitten fick jag av honom igår och det längst till höger är från min mormor. Trots att alla hjärtans dag är en väldigt uppmärksammad dag tycker jag det är kul att visa andra lite extra uppskattning, jag skickade därför några sms och mms till några av våra vänner.



På kvällen hade jag och min kärlek en stund för oss själva, eftersom P var hos sin mormor och Albin sov. Vi firade vår kärlek med en smaskig nachosmiddag och ett par glas vin.

Måsbarnet

Slut på krafterna

2009-02-15 11:45:23 Vardagsbabbel
» Kommentarer(1) «


Storstäda huset och tapetsera Albins rum står högst upp på "att-göra-listan", men både jag och N är så slut efter influensan så idag blir det nog väldigt slappt.

Måsbarnet

Lilla Rutan

2009-02-14 22:48:00 Barnkläder
» Kommentarer(4) «



Idag har P varit på kalas hos sitt kusinbarn Rut, som fyller 2 år. Från oss fick hon den här toppen, en söt pyjamas och en mjukisblomma (en låtsasblomma gjord i tyg, med ögon och mun på). Så kul att köpa till lilla sessan = )

Här är några andra plagg för små sessor:




Så kul att Fem myror är fler än fyra elefanter finns som tryck på kläder nu.

Och till de allra minsta tjejerna finns denna superfina outfit:

Skulle passa så fint på Albins tjejkompis Nova.

Bilder: Lindex.

Natti natti ♥


Knas med bakgrunden

2009-02-14 21:22:35 Vardagsbabbel
» Kommentarer(0) «


Har upptäckt att bloggens bakgrund inte alltid syns. Hur är det när ni går in här? Kan ni se den grå bakgrunden som ska täcka hela skärmen? Om bakgrunden är vit så klicka på "uppdatera". Nu fungerar det va? Det är så min blogg ska se ut!

Skumt. Någon som vet varför bakgrunden inte syns ibland?

Måsbarnet

Familjedag i pulkabacken

2009-02-14 13:06:40 Vardagsbabbel
» Kommentarer(0) «




Vi hade en så jäkla härlig dag igår. N har precis börjat jobba skift så igår gjorde han förmiddagen, vilket betyder att han slutar klockan ett. Så för en gång skull stod solen högt på himlen när älsk kom hem. P skulle strax sluta skolan så vi drog på oss massa varma kläder, stoppade ner Albin i åkpåsen och begav oss ut i den vackra vintervärlden. Mötte snutte som sprang hem och hämtade bobben.

- Kan vi inte gå till pulkabacken?
- Jo det är klart vi kan!


P testade backen innan jag vågade mig på ett åk.
Sedan åkte vi tillsammans flera gånger.


Det blev verkligen en lyckad dag.
Snutte var så glad för att pappa kunde vara hemma på dagen.


Sista biten upp för backen var lite småjobbig.


Stolta pappan passade på att njuta av solen och sina barns sällskap.


Snutte spexade som vanligt. Men det var inte särskilt lyckat att gunga bebisgunga ; )

♥ Älskar min familj
/ Måsbarnet

Kärlekens dag

2009-02-14 12:48:13 Kärlek
» Kommentarer(1) «


Önskar er en alla ♥-ns dag med mycket kärlek.


Enjoy colourful news

2009-02-13 10:33:00 Barnkläder
» Kommentarer(1) «




Om du vill kika på vårnyheter för barn utan att behöva störas av höga prislappar så är ju H&M rena guldgruvan =)



Enjoy!

Lejonunge

2009-02-13 10:21:00 Barnkläder
» Kommentarer(0) «



Se så söt lejonoutfit från me&i.


Längtan efter sol och bad

2009-02-12 21:01:21 Resor
» Kommentarer(2) «


Blogg.se har varit lite segt idag, i alla fall när jag har varit här inne och försökt uppdatera min blogg.

Har haft en lagom lugn torsdag, tyvärr med inslag av mer hosta och även en gnutta feber för snusses del. Känns som vi aldrig tar oss ur den här influensan. Tog ändå en promenix i det ljuvliga vädret. Kallt i luften, men ack så skönt att få insupa solenergi. Jag är en solmänniska ända ut i fingertopparna! Längtar så efter sol och bad. Utlandsresor är min passion. Minst en gång om året, annars skriker min kropp efter att resa. Och nu märks det så väl i både kropp och själ att det snart är ett år sedan vi var på Lanzarote.

Har aldrig haft några större drömmar om mycket pengar, det har aldrig varit det viktiga för mig. Men om jag skulle vinna (kan ju i och för sig aldrig hända eftersom jag inte spelar något eller köper några lotter) så skulle jag använda pengarna till resor.

Nu är det dags för lite tv-tittande.

Kram!

Dax att sussa

2009-02-11 23:58:00 Vardagsbabbel
» Kommentarer(2) «



Piggare

2009-02-11 23:17:15 Vardagsbabbel
» Kommentarer(1) «



Efter flera dagar av sunkig förkylning och lodiskläder tog jag mig idag i kragen. Tog en välbehövd dusch, drog på mig ett par strumpbyxor och min röda stickade klänning, och vips så kände jag mig genast piggare =)


Gomorron onsdag

2009-02-11 10:41:46 Vardagsbabbel
» Kommentarer(1) «


Dagen startade lite halvtrassligt men jag känner på mig att detta ändå blir en bra onsdag.

Vad ska ni göra idag?


Mitt hjärta

2009-02-10 23:04:33 Underbara barn
» Kommentarer(0) «



Mitt hjärta mår lite bättre nu, men har fortfarande en hemsk hosta precis som vi andra i familjen. Ska ringa sjukvårdsupplysningen imorn och fråga om vi bör åka till vårdcentralen.

Ser en bra film med älsk nu. Den heter Tretton.

Natti natti

Sunny day

2009-02-10 21:34:20 Vardagsbabbel
» Kommentarer(0) «



Så här vackert väder var det här igår. Gissa om jag blev sugen på att vara frisk?!
Älskar ju att vara ute när snön gnistrar och solen lyser på en molnfri himmel.

Hoppas det blir fler februaridagar med sol!

En stjärna i mitt liv

2009-02-10 17:02:03 Vardagsbabbel
» Kommentarer(1) «



Passade på att fota min fina vän Anna i lördags då vi var på dykarklubbsmöte.

Anna du är en klippa. Tack för att du finns i mitt liv!

Måsbarnet

Nytt till dörren

2009-02-10 14:50:00 Me like
» Kommentarer(4) «



Nu pryds vår ytterdörr av detta hjärta. Carpe Diem/ Fånga dagen !
 

Never denim

2009-02-09 13:08:00 Tjej/Dam
» Kommentarer(2) «




Är så sugen på att åka till BikBok och prova jeansen från deras kollektion Never denim. Var inne i en av deras butiker i lördags och slängde en hastig blick på de snygga jeansen. En av julklapparna från mina föräldrar var att jag och älskling får köpa jeans som de betalar och den julklappen har vi inte förverkligat än. Jag är ganska säker på att jag köper mina på BikBok.

Nu gäller det bara att bli frisk!


Roligaste kvällen på länge

2009-02-08 21:46:35 Helg
» Kommentarer(2) «


Hade det så underbart kul igår. Passade på att ta mig iväg på festen som jag var bjuden på och det är verkligen inget jag ångrar. Var nervöst att gå dit eftersom jag bara känner de som hade festen, men alla som var där var öppna och trevliga så det var lätt att smälta in. Tack Becca och Åke för en himla lyckad fest med god mat och dryck ; )

När klockan började närma sig midnatt tog vi bussen in till stan och dansade oss genom resten av aftonen.

Idag har jag dock mått som jag förtjänar... och tyvärr värre än så. Febern är tillbaka så nu sitter jag här med tre filtar över mig och huttrar trots att min kropp är varm. N verkar också vara på väg att få denna hemska influensa (eller vad det nu är).

Bara att gå och lägga sig och hoppas på att febern ger sig av inom kort.


Lättad

2009-02-06 23:10:12 Helg
» Kommentarer(4) «


Fick reda på något väldigt oroande igår. Drömde massa mardrömmar om det inatt och vaknade med världens huvudvärk. Och nu för ett par timmar sedan fick jag ett sms som talade om att jag kunde sluta oroa mig, det var inte som vi hade trott. Puh. Sådan oerhörd lättnad.

Har haft en sådan kul kväll tillsammans med P och älsk. Har ätit hamburgare och sett på Let´s dance. Låter kanske inte så kul i era öron, men vi har faktiskt skrattat en hel del och kramats massor. Sådana stunder betyder så mycket. Albin har sovit nästan hela kvällen. Skönt för lillskrutt.

Imorn är det årsmöte i dykarklubben... Är inte alls laddad, men det ska bli kul att träffa andra medlemmar och framförallt min goa vän Anna. N stannar hemma med barnen. Och sen får vi se hur vi gör på kvällen. Är bjudna på fest hos Becca som har fyllt 25 år. Skulle vara så kul att komma iväg men med tanke på att snusse har varit så jäkla krånglig den senaste veckan så kanske jag stannar hemma. ....Usch vad trist jag är...Vore allt bra om jag kom hemifrån en kväll och festade till det lite. Får se hur det känns imorn.


Snön är tillbaka

2009-02-06 17:08:02 Vardagsbabbel
» Kommentarer(0) «



Friska och skrikfria barn önskas (!)

2009-02-05 22:46:37 Vardagsbabbel
» Kommentarer(5) «


Nu har vi varit sjuka i nästan två veckor. Bläää. Och stackars P har haft hög feber idag också. Inte nog med det. Nu under kvällen spydde han. Som tur är så kan vi vara ganska säkra på att det inte är magsjukan, utan snarare en effekt av att han inte orkar hosta upp allt segt slem från luftrören. Fina snutte, hoppas du blir frisk imorn!

Vår andra stjärna, närmare bestämt Albin, är gnälligare och klängigare än han någonsin har varit. De där sköna dagarna, när man hade en bebis som aldrig grät och skrek och som kunde somna så snällt själv i sin spjälsäng, verkar tyvärr vara över. Nu har han jättesvårt för att somna och när han väl har somnat så vaknar han igen efter en kort stund.

Har ändå haft en bra dag. Hann ta en promenix i det finfina vädret och sedan kom sis (goaste Olivia) hit. Åt middag tillsammans och softade framför tv:n (medan snutte kräktes och snusse skrek).

Har även fixat med bloggdesignen som ni kanske ser. Idéerna bubblar för fullt i mitt huvud, men nu är jag alldeles för trött för att orka greja vidare.

Natti natti


Piggelin

2009-02-04 21:52:55 Underbara barn
» Kommentarer(4) «


Albin har skrikit som en tok flera gånger efter läggdags. Tröttnade till sist på hans humör och tog med honom ner till vardagsrummet. Helt plötsligt är han pigg som aldrig förr och efter en kräkning alldeles nyss verkar det som om han aldrig kommer vilja sova.

Så nu sitter jag här och snussar bebisnacke. Mys.


Utmanad

2009-02-04 20:20:30 Vardagsbabbel
» Kommentarer(1) «


Här är mitt "svar" på Jennies utmaning:


Detta är den sjätte bilden i den sjätte fotomappen i min dator. Det är P som spexar vid sin studsmatta sommaren 2008  ; )

Jag skickar nu vidare utmaningen, som alltså går ut på att publicera den sjätte bilden i den sjätte fotomappen som man har i datorn, till Sara, Sofie, Inger, Carro & Nikita.

Måsbarnet

Liten trött sjukling käkar gröt

2009-02-03 13:43:10 Underbara barn
» Kommentarer(6) «




Måsbarnet

Happy tisdag

2009-02-03 11:00:54 Vardagsbabbel
» Kommentarer(0) «


Dagen har börjar ganska loseraktigt. A har världens rinnsnuva och P är hemma från skolan på grund av feber och ont i halsen. Annars är allt bara fint.

; )

Nu blir det en omgång Memory!

Halleluja måndag

2009-02-02 21:17:12 Vardagsbabbel
» Kommentarer(1) «


Vilken go måndag det har varit. Jag som inte ens brukar gilla måndagar. Framförallt har den varit go för att jag & familjen har gjort rätt saker vid rätt tidpunkter, vilket inte alls är så enkelt som det låter.

♥ Gått upp i tid (utan att falla för frestelsen att bara sova liiite till)

♥ Ätit frukost i tid (vilken otrolig skillnad det gör!)

♥ Sovit middag i tid (ja, jag somnade faktiskt bredvid snusse en stund i förmiddags)

♥ Ätit lunch i tid (innan jag höll på att  känna total brist på blodsocker)

♥ N har kommit hem i tid! (wow, till och med tidigare än beräknat)

♥ Ätit kvällsmat i tid (skönt för alla i familjen när jag hinner få i mig mat innan jag förvandlas till ett monster på grund av blodsockerfall)

♥ Nattat lillen i tid (innan allas-trumhinnor-spricker-gallskriket)

♥ Lyssnat på Snuttes läsning och fått honom i säng i tid (utan minsta gnäll)



Puh, vi är över mållinjen och nu kan vi vuxna få göra precis vad vi vill (N sätter sig framför tv-spelet och jag framför datorn.)

Halleluja! Nästan så att man kan bli religiös av denna perfekta måndag.



...Attans, glömde (hur kunde jag göra det?!) att Albins förkylning har tagit omtag.


Måndag

2009-02-02 12:38:19 Vardagsbabbel
» Kommentarer(1) «


Nu vecka, nya tag.

Hoppas ni har en toppenmåndag!


Snussa bebisnacke

2009-02-01 22:04:50 Vardagsbabbel
» Kommentarer(3) «


Tack Becca & Jennie för ert stöd i min trötthet ; ) Det har varit en lugn söndag med några inslag av powernaps. Och för att fortsätta i denna sunda takt ska jag nu lägga mig för kvällen. Så mysigt att lägga sig tätt intill lillplutt och snussa honom i bebisnacken. Förhoppningsvis kommer N och gör mig sällskap snart och då kan ju han snussa mig i nacken. Fniss.

Har tyvärr missat Beck-filmen på tv. Nån annan som ser den?