Tre bilder

2010-05-27 21:32:40 Resor
» Kommentarer(2) «


Jag har jobbat till drygt 21.00 några kvällar denna veckan så jag har inte mycket ork. Men tre bilder bjuder jag i alla fall på. Bättre än inget ;)








Tack Astrid Lindgren ♥

2010-05-23 23:14:44 Resor
» Kommentarer(1) «


Fredag till söndag har jag och min familj spenderat i Astrid Lindgrens värld. En helt fantastiskt härlig värld där både barn och vuxna kan ha kul.

Tack bästa Astrid för alla underbara sagor som du har delat med dig av. Och tack för att du lämnat efter dig denna fina plats på jorden så att barn i flera generationer fram över kan få uppleva Pippi, Emil, Kajsa Kavat, Madicken, Tjorven och alla de andra fantasifigurerna som du har skapat.


Laddar

2010-05-19 23:19:11 Resor
» Kommentarer(0) «


Ni som läst min blogg i ett par år vet nog redan att jag ÄLSKAR resor - speciellt att se fram emot dem! Jag är en drömmare och en drömmare behöver ha visioner och framtidsutsikter - annars känns livet dötrist.

Nu på fredag kommer en mycket efterlängtad helg ta fart, då åker vi nämligen till Astrid Lindgrens värld. Bokade någon gång i början av året (och det bästa av allt - betalade även då!) och trots att "våren" har känts extremt långdragen med kallt väder så är nu alltså denna helg strax här. Det blir min familj samt två andra barnfamiljer som ska dit tillsammans.

Idag efter jobbet har jag varit SÅ flitig. Fixat och städat och grejat hela kvällen lång. Nu tar jag mig en liten paus framför datorn och strax blir det till att titta närmare på kudden. Längtar redan till jobbet för denna vecka har jag ett så himla kul uppdrag. Ska göra en 24 sidig broschyr åt en (i länet) välkänd organisation. Deadline på onsdag nästa vecka så det är mycket som ska hinnas innan dess. Kliar i fingrarna på mig ;)

Puss på er & längtan efter sol & bad


Everything I do

2010-05-17 22:19:16 Underbara barn
» Kommentarer(0) «


Everything I do. I do it for you. ♥

Bye bye vantar & mössor! Hello...

2010-05-15 17:17:47 Helg
» Kommentarer(2) «


...sommar! Äntligen maj på riktigt.

Det var som om någon drog ett trollspö över vårt samhälle idag när jag och Albin var ute på en långpromenad. När vi gick ut vid ettiden var det regnigt så vi pälsade på oss regnkläder. Efter cirka en halvtimme somnade Albin och när han vaknade efter en timme var det sommvärme i luften och jag hade tagit av mig både jacka och tröja. Första gången i år som man kan vara ute i linne utan att frysa (förresten första gången utan jacka utan att frysa!!). Underbart!

Ikväll blir det kalas! det är jag och Jessie som ska fira att vi fyller 25 år i år. Jessie fyllde i slutet av april och jag fyller i början av juni. Tillsammans med några vänner ska vi grilla och mingla. Och vädret verkar ju helt klart vara på vår sida ;)

Just nu är Albin ute och röjer på studsmattan ihop med ett par granntjejer.

Har spenderat...

2010-05-14 21:20:22 Helg
» Kommentarer(1) «


...eftermiddagen hos min mormor/Albins gammelmormor. Hon gör så himla god mat och idag bjöd hon oss på en underbar fiskgratäng toppad med räkor.


Morgonstund

2010-05-14 09:21:00 Blandat om Albin
» Kommentarer(1) «


Igår fick jag en lång sovmorgon fram till elvatiden. Idag är det jag och Snusse som är uppe medan pappa N får sova vidare. Rätt ska vara rätt!

Känner mig utvilad och har känningar av att det blir en minst lika bra dag som gårdagen. Fick precis en go och spontan puss från min son så just nu sitter jag här med ett leende på läpparna.

Litet tips till er som är gravida eller har tänkt att bli föräldrar någon dag i framtiden:

- Stressa inte upp er över att er bebis måste ha ett eget rum.

Albin har haft ett eget rum sedan vi flyttade hit när han var lite drygt en månad. Vi gjorde dock inte i ordning rummet förrens han var ett år och sedan dess har han flyttat mellan sitt rum och vårat - för det är faktiskt så att barn går igenom mängder med olika stadier i utvecklingen vilket gör att vi som föräldrar behöver vara lyhörda på barnens behov. Sedan några dagar tillbaka sover Albin i sin mysiga resesäng som vi har ställt vid fotändan av vår säng OCH NU SOVER HAN BÄTTRE ÄN VAD HAN NÅGONSIN GJORT I SITT RUM. Nu sover han oftast hela nätterna utan att vi behöver lyfta över honom till våran säng. Detta gör både honom och oss mycket mer utvilade.

Kanske låter lite som att ta ett steg tillbaka i utveckling men varför haka upp sig på hur alla andra gör och vice versa? Vi mår bra. Och Albin mår bra. Och P slipper höra Albin skrika på nätterna. Alla i vår familj trivs med detta. Och det är ju det som räknas.

Jag känner snarare så att vi skyndade oss lite för mycket med att flytta över honom till hans rum. Om vi hade haft honom i hans säng i vårat rum längre tid så hade han kanske sovit jättebra i sitt rum nu? Vem vet. Vi har alltid gjort det vi har trott varit det rätta samt lyssnat på råd från andra föräldrar, och mer än så är ju svårt att prestera.

Nu ska jag och Albin leka med hans brandbilar. Trevlig helg!


En skön...

2010-05-14 00:02:05 Vardagsbabbel
» Kommentarer(0) «


...torsdag har detta varit. Känns lyxigt att ha ledigt samtidigt som N och att i stort sett bara kunna ta det lugnt och vara nära varandra. Det går inte att ta miste på hur lycklig Albin blir av att ha oss båda hemma samtidigt. Men jag ska inte sticka under stolen med att även sådana här mysiga dagar så är det inte vredesutbrottsfritt hemma hos oss.

Kanske låter lite magstarkt med vredesutbrott men det är percis vad jag skulle vilja kalla det. Dagens stora vredesutbrott föddes då vi kom hem från en långpromenad och Albin vaknade till av att vi parkerade hans vagn utanför dörren. Ganska fort fick vi klart för oss att han inte hade sovit ut. Det gick inte att vagga honom till sömns och det gick inte att umgås normalt med honom. Med regnkläder och stövlar på sig spann han runt på golvet som en liten propeller helt ursinnig. Skrek och grät och var omöjlig att bära. Så höll han på i nästan en kvart. Väldigt jobbigt och liiiiiiteee småpinsamt med tanke på att vi bor i en huslänga med två andra lägenheter vägg i vägg med våran.

Ja men annars så har det alltså varit en skön dag ;)

Nu är det dags för min favoritsysselsättning - SOVA!!

Laaajoo! = Love you

2010-05-13 22:30:00 Blandat om Albin
» Kommentarer(0) «


Måste berätta något som känns så j-kla stort och häftigt i mitt liv just nu. Albin babblar på som bara den och varje dag bjuder han oss på och överraskar oss med nya ord.

Igår sa han dessa ord för första gången:

Morfar
Borta
Långt

Och idag sa han detta:

Laaajoo! Som alltså är en efterapning av när jag säger Love you till honom.

Jag höll på å tappa andan av lycka när han med sprudlande glädje sa detta för första gången sent i eftermiddags. Och när han märkte vad kul jag och N tyckte att det var så sa han Laaajoo resten av kvällen. Hihi. Det var dessutom det sista han sa innan han somnade med ett smile på läpparna med mig tätt intill i hans säng.

Shit vad häftigt det är med barns språkutveckling! Och nu de senaste dagarna har Albin börjat prata mer sammanhängande och så att vi kan urskilja små meningar. Igår när P skulle flyga till sin mamma sa Albin så här flera gånger: Uppo (smeknamn på storebror) borta dä (där) långt. Eftersom jag har berättat för honom att P åker till sin mamma som bor långt borta så är jag ganska säker på att det var det han syftade på.

Nu ser jag och älsk på filmen Solisten. Gripande!


Ett barn som betyder allt för mig

2010-05-11 22:55:01 Kärlek
» Kommentarer(5) «


Hade tänkt jobba på fredag men igår när jag kom till jobbet meddelade chefen att vi ska ha klämdag då. Hade inte haft något emot att arbeta men blev så klart väldigt glad över denna nyhet. ♥ Den innebär nämligen att jag, N och Albin får en långhelg tillsammans.

Nu ska jag packa Snuttes väska för i morgon kväll är det dags för honom att fara ifrån oss igen. Stackars alla skilsmässobarn som måste flacka fram och tillbaka. Trots mycket tjafs emellanåt och tjat om läxor från min sida så hoppas jag han känner att hans fasta punkt i livet är här hos oss. På sätt och vis är P den jag älskar mest på denna jord. Han flyttade snabbt in i mitt hjärta för drygt fem år sedan och har sedan dess haft en av de största och mest betydande platserna där.

De vackraste meningar jag nånsin hört har kommit från P. Och mina största uppoffringarna har jag gjort för honom. Vi är på många sätt som syskon - vi har våra ups and downs - och jag har aldrig pushat honom till att jag ska vara hans mamma. Jag var från början tydlig med att "Du har redan en mamma, men jag är gärna din Anna." Trots dessa ord från mig har han många gånger smält mitt hjärta med meningar som "Du är den bästa bonusmamman man kan tänka sig", "Tänk om du var min riktiga mamma Anna...", "Jag tycker det är bra att ha två mammor", "I natt drömde jag att du var min mamma Anna." osv. Tyvärr har jag väl tagit ner honom lite för snabbt på jorden när han delat med sig av sådana tankar och i stunden har jag trott att det varit det bästa för honom. Om jag hade varit ego hade jag överöst honom med all min längtan efter att faktiskt få vara hans riktiga mamma. Men ibland har tyvärr dessa "nertagningar på jorden med ord om att han har sin mamma" fått omvänd effekt... De orden har fått honom att dra sig tillbaka.

Som tur är verkar vi ha en väldigt stark dragningskraft till varandra för det är sällan som vi kan vara ovänner mer än några minuter i streck. "Nu lämnar vi allt det dumma bakom oss" sa detta kloka barn och gav mig en bamsekram efter ett gräl vi hade häromdagen.

Det går ju bara inte annat än att älska honom oändligt mycket.


Krabbmete i Bohuslän ♥

2010-05-11 20:05:46 Kärlek
» Kommentarer(0) «




 






Bästa helgen på länge

2010-05-09 23:20:05 Helg
» Kommentarer(2) «


Har varit på älskade Bohus-Malmön över helgen. Vårigt, soligt och avkopplande.

Bilder kommer imorn!

Nu ska det bli ljuvligt att sova och imorn drar vardagen igång igen. Men på torsdag är det ledigt igen va? Då blir det kanske till att sätta igång med att bygga ut altanen.

Kram

Läggdax

2010-05-03 21:39:22 Vardagsbabbel
» Kommentarer(4) «


Ska slänga mig i säng tidigt idag - finns ju nästan inget bättre än att sova! Härligt att vakna vid tvåtiden på natten och somna om med vetskapen om att det är fleeeera timmar kvar tills alarmet går igång. Annat som är härligt är känslan jag har över min nya arbetsplats. Än så länge har det inte känts det minsta tungt att åka till jobbet. Varje dag är en ny utmaning och ingen dag är den andra helt lik.

I morgon bitti är det dags för mitt största säljmöte hittills och det är sååå spännande. Pirr i magen till och med. Även några andra kundbesök väntar så morgondagen kommer gå snabbt.

Idag hade jag riktigt svårt för att slita mig från kontoret så det var först vid halvsjutiden som jag satte mig i bilen för att åka hem. Då gillar man sitt jobb!

Har inte hunnit träffa Albin värst många minuter idag men det ska jag försöka ta igen i morgon efter jobbet (ja jag lovar, ska gå hem i tid). Och till helgen ska vi iväg på en weekend till stugan på västkusten. Livet är inte alls speciellt dumt just nu.

Och G har redan fått en ny anställning så det är mycket som känns bra nu. :)

Natti natti

Det är sådana här dagar jag lever för ♥

2010-05-02 20:22:52 Helg
» Kommentarer(5) «




Den här 2 maj har varit helt underbar, speciellt förmiddagen då jag, N och vår son tog oss en cykeltur till sjön.



 

 

Albin tyckte så klart att klätterställningen var roligast.



Inte ett dugg rädd!





Stranden var spännande.

 



Gunga är kul! Både för små och stora ;)





Inte ett moln så långt ögat kan nå.

 

  









Knasfoto - N böjde sig för att vara lika kort som jag = Inte lätt att hålla sig för skratt!!



 

Fikapaus.




Albins senaste outfits

2010-05-01 19:50:28 Albin fyller månader & år
» Kommentarer(2) «




Den 21 april blev min snussis 21 månader. Här kan ni se några av hans senaste outfits. Mycket turkost nu och igår när vi skulle gå till brasan var han en riktigt liten snygging i jeans, kotröja med grå stickad väst över och till det sina nya vita sneakers.

Hängselbrallorna, a lá 70-talet, i froté med groda på är köpta hos Me&I.
De tuffa ljusa jeansen med stjärnor på är från Lindex.
Kotröjan som egentligen är en pyjamaströja finns på Kappahl.

Den gröna drakdräkten köpte jag redan i höstas på Lindex och resten av kläderna som är med i collaget är mycket uppskattade gåvor från vänner med barn som växt ur dessa kläder.


Winnerbäcksfeeling

2010-05-01 19:07:06 Helg
» Kommentarer(0) «




1:a maj har bjudit på dålig väder men en lagomt skön känsla av lugn och "bara vara". Vi har hunnit städa, tvätta, en lång härlig promenad och en god nachomiddag. Nu är högsta volymen på så att Winnerbäcks ljuva stämma fyller vårt lilla radhus.

Albin har varit snäll och go hela dagen så det finns inte något speciellt att klaga på - skönt! :)

Om en stund lägger jag upp ett collage med Albins senaste outfits - missa inte det! Hihi.