Resetips del.1 Puerto Rico Gran Canaria

2010-03-11 20:46:17 Resor
» Kommentarer(5) «


Lugn dag, nästan lite långtråkig. Tänkte därför piffa till den med mina resetips som jag har haft i tanken länge.
Ni kommer alltså få några olika tips på underbara platser och hotell som jag har besökt och kan rekommendera.
Idag blir det antagligen bara detta första resetips men fler kommer så småning om.


Altamar Hotel Puerto Rico Gran Canaria May 07

Först ut är Puerto Rico som absolut kan betraktas som en plats på jorden för mig. Tyvärr har jag ingen koll på hur många gånger jag har varit där på semester men det är i alla fall ganska många gånger.
Tack vare mina Gran Canaria-älskande föräldrar så har jag fått uppleva denna solsäkra ort flera gånger under min uppväxt.

Som sagt detta är ett solsäkert resmål, som jag vill tipsa om för att jag själv är förälskad i detta ställe och för att jag vet att det är en lagom resa för de som vill ha exotisk värme utan att behöva flyga till andra sidan jorden.
Flygresan tar cirka fem timmar och för att ta sig med buss från Las Palmas flygplats till Puerto Rico tar det cirka en timme.


 

Det jag älskar med Puerto Rico är de höga bergen som sträcker sig upp som två väggar på var sida om centrum, den annorlunda arkitekturen med hotellbyggnader som trappsteg uppför bergssluttningarna, den otroliga utsikten från dessa hotell, den starka solen som slår mot mig när jag drar upp skjutdörrarna ut till balkongen på morgnarna, folket som bor och jobbar på Gran Canaria och mycket mycket mer.

 

När jag går längs det snirkliga och välskötta promenadstråket som sträcker sig från stranden i Puerto Rico till den vita långa stranden Amadores, så känner jag mig fri. På ena sidan av mig har jag en vilt trafikerad bilväg och en av de höga bergväggarna med hotellbyggnader som ser ut att hänga fritt på det skrovliga och torra underlaget, på min andra sida sluttar berget nästan 90 grader rakt ner i det djupa klarblå havet.

File:Puerto rico playa gran canaria.jpg

Puerto Rico har ett center nere i dalen mellan de två bergssluttningarna. I centret finns flera butiker och restauranger. Tyvärr är stämningen väldigt upptrissad i detta köpcenter och det är svårt att undvika injagarna som står utanför varje restaurang och bar. Detta center ligger väldigt nära ortens strand. Här finns även en lång pir med solstolar för oss som inte gillar sand mellan tårna. Jag rekommenderar starkt bad från en av pirens badstegar där många färgglada fiskar och annat vackert väntar under ytan.

För barnfamiljer och andra som föredrar ett center med aningen mindre turisthålskänsla finns ett mindre köpcenter med bra matställen uppe i berget som sluttar ner dels mot Puerto Rico och dels mot det nybyggda området Amadores. Här uppe finns även lekparker, en fin minigolfbana och några olika våghalsiga aktiviteter som till exempel bungyhoppning på jättestudsmattor.



Hotell som jag kan rekommendera

Altamar
Altamar

Ett kärt hotell för mig eftersom jag har varit där några gånger när jag var liten. Har många härliga minnen från Alta mar och kan därför se fördelarna ur ett barns perspektiv. Det bästa som jag tyckte då var att hotellet har en barnklubb. Hur kul som helst att träffas på "Gröna mattan" och har busiga aktiviteter mitt på dagen. Minns allra mest att vi klädde ut oss till pirater och att vi planerade och förberedde en Cabaré som vi uppträdde på en kväll i slutet av veckan.

Altamar har två pooler och ett perfekt läge för de som vill ha fin havsutsikt. Hotellet ligger i ett lugnt område uppe i ett av bergen. För att komma till närmsta köpcenter tar man sig en liten kort promenad och för att komma ner till stränderna kan man passa på att motionera i de många trapporna eller längs de slingriga vägarna ner mot Puerto Ricos centrum. Det finns också busskommunikation och taxi för de som önskar.



Babalu

Babalu är ett trestjärnigt enkelt lägenhetshotell beläget på samma höjd och ett stenkast från Alta mar.
Som ni ser på bilden är utsikten drömlik och även detta hotell är byggt med lägenheterna "klättrande" upp för berget.
Alldeles i närheten ligger ortens mindre center med butiker och mysiga restauranger.

J.B
J.B

J.B har jag ganska vaga minnen av, men det jag minns är att det är ett hotell med fantastisk utsikt beläget högt uppe på en utbuktning i berget. Från hotellet ser man ner över centrala Puerto Rico, stranden och hamnen. Höjer man blicken fångas man av det starka solljuset som gnistrar vackert över det djupblå havet och långt bort i fjärran anar man den mäktiga horisonten. Stora och välskötta balkonger och nyrenoverat vintern 2009/2010.

Puerto Rico

Har även bott på det sexvåniga lägenhetshotellet som finns med rakt fram på detta foto. Tyvärr kommer jag inte ihåg namnet och kunde inte hitta det hos Apollo, Fritidsresor eller Ving. De underbara blommorna som ramar in foton heter Buganvillas - och dem finns det glädjande nog gott om i hela Puerto rico.

Resor till Gran Canaria passar ypperligt under vinterhalvåret. Kanske dags att boka in en vecka eller två för nästa vinter?

Kommentarer
Postat av: Sara

Ser så underbart vackert ut! blir riktigt sugen!

2010-03-11 @ 21:37:32
URL: http://sarasrum.blogg.se/
Postat av: carro

boka in v.8 vettja :) då befinner jag mig som vanligt på Anfi del Mar. ca 15 min båt från Puerto Rico. har du åkt till Anfi del mar någon gång? Rekomenderas - det är mitt paradis :) det är Blue Bird glasbottom boat som går Arguiniguin - Anfi del Mar - Puerto Rico - Puerto de Mogan.

2010-03-12 @ 21:46:14
URL: http://arrow.blogg.se/
Postat av: Carolina

Hej, Jag & min familj ska åka till Puerto Rico & bo på Altamar. Kul att du hade bloggat om det!

2010-11-01 @ 22:40:56
URL: http://calyptus.blogg.se/
Postat av: helena

Punta del rey heter hotellet om det vill säga är hotellet längst till vänster på bilden.

2011-08-04 @ 20:54:11
Postat av: Susanna - living the dream

Tack för blogginlägget! Vi drar dit den 28 december men jag har alltid varit skeptiskt till Gran Canaria överhuvudtaget men efter din beskrivning låter det ju helt underbart, ett ställe att koppla av på (om man bortser från alla inkastare då)



2011-10-30 @ 14:49:02
URL: http://www.miss0.blogg.no

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback