Kanske inte idag, kanske inte imorn.

2009-09-30 18:46:00 Känslor
» Kommentarer(0) «


Jag gillar inte den här känslan. Loggar in här flera gånger per dag. I min skalle bubblar det bloggidéer. Men där tar det stopp. Massa idéer men inte en tillstymmelse till verksta. Jag har så många foton som bara vill hoppa ut från kameran och göra entré här i min blogg. De pickar mig i nacken och då och då får jag ett stort fult jack i huvudet.

Jag vill så mycket. Jag vill, jag vill, jag vill.


Fylld av kärlek, av sorg, av längtan, av saknad, av drömmar, av tillfredsställelse, av rädsla, av oro och av ilska.

I mitt hjärta bär jag hela världen och lite till.

Jag älskar det. Jag svämmar över. Ibland sjunker jag och för ett ögonblick känns det som jag har drunknat. Simmar och simmar och simmar. Uppåt, bort bort bort från allt, men samtidigt tillbaka till alla känslor som nyss omfamnade mig.

Men någon kvalitet i bloggen kan jag inte bidra med. Inte nu. Kanske inte idag. Kanske inte imorn.


Febrig knatte

2009-09-27 09:50:40 Vardagsbabbel
» Kommentarer(2) «


Sitter här med en liten snorig och febrig knatte i mitt knä. Har haft två jobbiga nätter på rad nu. Natten mellan fredag och lördag tvinnade han mest bara runt mellan mig och N utan att kunna komma till ro. Igår kväll sov han hårt men vid midnatt vaknade han och var väldigt kinkig. Det rosslade i luftvägarna på honom och efter några försök till att hosta, kräktes han upp massa slem.

Stackars liten. Där satt han helt lugn mitt i sängen med trötta blanka ögon. Det var bara att byta alla sängkläder som nyss hade varit rentvättade och nya i sängen. Resten av natten hade vi handdukar över lakanet och det behövdes kan jag säga. Blev i alla fall minst ett byte till.

Nu blir det en ganska lugn dag. Emellanåt ska jag försöka hinna med lite jobb hör hemifrån. Finns lite att förbereda inför veckan.


En förkyld dag

2009-09-26 14:50:39 Vardagsbabbel
» Kommentarer(0) «


Snusse har haft feber idag och jag har ont i tänderna och bihålorna. Är så trött på förkylningar och kan bara inte vara sjuk nu. Älsk gick upp med Albin imorse så tack och lov fick jag en lång sovmorgon.

Hoppas verkligen inte vi har smittat barnen vi träffade i förrgår eller lilla Noomi som var här igår :/


Tjejer med power

2009-09-25 21:25:25 Känslor
» Kommentarer(5) «


Två mysiga dagar i rad!

Igår var jag och Albin hemma hos Becca och hennes familj. Träffade lilla sötisen Nova och de två grabbarna Vidar och Emil. Vidar är en riktig charmknutte och Emil har blivit stora grabben. Han har tillochmed blivit storebror och igår fick vi träffa hans lillasyster Tuva. Å så snuttig!

Jenny, mamma till Vidar, och Fia, mamma till Emil och Tuva var så klart också där. Så mysigt att träffa dem alla igen!

Snacka om att man blir inspirerad av dessa tre supermammor! Becca som är mamma till Nova, är även bonusmamma till två barn. Hur fixar man tre barn på en gång undrar jag som har fullt upp med våra två. För att inte prata om Jennie som är ensamstående och har Vidar nästintill på heltid. Och sedan Fia då, "värst" av oss alla ;) Hon har ett barn på cirka 1,5 år och nu då även lilla Tuva som är tre veckor. Pappan till barnen/hennes sambo jobbar i Norge och är därför bara hemma på helgerna. Ja ni hörde rätt. Denna powerwomen sköter alltså båda dessa småttingar helt själv hela jävla veckorna. Allt vad det innebär med Emil från morgon till kväll + allt vad det innebär med Tuva 24 timmar/dygn. Jisses! och så har hon mage att se så jäkla pigg och fräsch ut varenda gång man träffar henne ;)

När jag ändå hyllar dessa underbara tjejer kan jag även passa på att lägga till något som jag själv blev så himla glad för idag.

Hade en telefonintervju på drygt en timme och la sedan på luren för att skriva en sammanfattning. Inom cirka två minuter ringer det till mig. Jag svarar och Å på jobbet berättar att det är någon som söker mig. Spännande tänkte jag eftersom jag inte brukar få några samtal på jobbet. Å kopplade in samtalet till mig. Det var han som jag nyss hade intervjuat.

- Måste bara få lägga till en sak som jag glömde säga förut.

- Ja men jättebra att du ringer, det är bara bra om vi får med så mycket som möjligt, säger jag och förbereder mig på att skriva ner hans ord i intervjuprotokollet.

- Jag måste bara få säga att du har en väldigt behaglig framtoning i telefon och att du alltid ska jobba med att ha kontakt med människor. Du passar jättebra för att prata med folk. Jag har själv många års erfarenhet av sälj och marknad och jag tycker verkligen du passar bra för det. Jag var bara tvungen att ringa upp för att säga det.

Jag blev nästan mållös och satt där vid skrivbordet med glada tårar i ögonen och bara tänkte, vilken gullig människa. Fick även fram mina tankar verbalt och berättade vad glad jag blev för hans gulliga ord. Det kan man säga var en bra start på helgen.

Puss på er alla och en riktigt go helg.

PS. Fick världens finaste present av en go vän igår. Lovar att visa den i bloggen imorn! Love you B.


Ooops glömde visst bort vad jag egentligen skulle skriva om! Det var ju TVÅ mysiga dagar på rad, och att idag är mysig beror inte bara på det beröm jag fick via telen, utan framförallt på att vi har haft Noomi och hennes goa föräldrar på besök här under kvällen. Noomi, som föddes en dag innan Albin. Vi har inte hunnit träffa den familjen många gånger men de få gångerna vi har träffats har det känts så himla rätt. Kemin stämmer verkligen mellan både barnen och oss vuxna. Man känner sig avslappnad (så avslappnad jag kan vara, är ju rätt velig/vimsig men men...) och bekväm i deras sällskap. Inga krusiduller. Vi kan prata på som om vi känner varandra väl och vi är bra på att skratta ihop.

Albin gav Noomi en smaskig puss direkt hon kom in till oss. Det är kärlek det.

Nykomling i familjen <3

2009-09-23 21:42:35 Kärlek
» Kommentarer(0) «


Det känns så mysigt att skriva detta inlägg. Och nej det är ingen ny bebis på gång. Vi har skaffat katt! Jag som aldrig riktigt har gillat katter, men eftersom mina tre grabbar älskar katter kände jag att jag blev tvungen att vika mig. Skulle aldrig ha gått med på det om jag var helt anti. Har tänkt på det länge nu och idag kändes det helt rätt.

Extra rätt känns det eftersom katten redan är rumsren och kommer från en familj som vi känner väldigt väl. Vår katt är en tjej och hon är cirka tre månader gammal. Inte sådär pytteliten men heller inte fullvuxen. Helt lagom.

Hon var inte döpt när vi hämtade henne så jag fick äran att ge henne namnet Tindra. Passar henne finfint <3

Helt ärligt verkar hon vara den snällaste katten jag någonsin sett. Det gick hur bra som helst att ta henne med i bilen och när hon kom hem hit gjorde hon sig snabbt hemmastadd. Albin blev så klart stormförtjust i henne direkt och de började snabbt leka med varandra. Det blev även en liten släng av avundsjuka för Albin, när Tindra visade sin kvicka sida och hann få tag på en kattleksak innan han själv hann fram till den. De fann varandra helt enkelt och kommer nog vara som syskon för varann.

Någon annan som blev tokglad är P som kom hem ovetandes från en kompis och fick syn på katten i vårt vardagsrum.
- Oj, det är en katt här inne, blev hans första reaktion.
- Ja, den är vår, svarade N.

P sken upp som bara den och ren skär lycka strålade från hans ögon.

Nu sover barna och lillan har hittat en myshörna i soffan som passar henne bra.

14-månadersgrabben

2009-09-22 23:29:45 Albin fyller månader & år
» Kommentarer(4) «


Igår var det fjorton hela månader sedan mitt hjärteljus kom till världen

.



Han är en jävel på att klättra, så att ta sig upp för en stol är en lätt match. Så det ni ser på bilderna är ingen ovanlig syn här hemma. Han får inte röra datorn och det vet han ju så väl. Men ändå kan han inte hålla de små fingrarna borta. Så fort man vänder bort huvudet och han vet var datorn finns är han där på bara några sekunder.

Lilla snussen. Går på dagis. Har åtta tänder. Är fascinerande givmild med pussar. Stormförtjust i hundar och katter. Ler som ingen annan kan. Och smälter ner mitt hjärta till en varm klump flera gånger varje dag.

Ååå vad jag älskar honom oändligt mycket.

Dalande bloggenergi

2009-09-22 07:43:29 Vardagsbabbel
» Kommentarer(0) «


Jag har så mycket att blogga om. Tänker flera gånger om dagen att det där, det ska jag skriva om. Vill inte att min bloggenergi ska dala bara för att jag har börjat jobba lite mer.

Men men... håll ut så ska jag snart leverera!


Mellanstadiet

2009-09-19 19:44:04 Vardagsbabbel
» Kommentarer(1) «


Minns ni mellanstadiet? Visst var det en rolig tid?!

Idag har jag fått många flashbacks när vi har haft disco här hemma för P och hans kompisar. Mellanstadiets höjdpunkter var ju definitivt alla underbara discon. De bästa var helt klart de hemma-discon vi hade på den tiden. Och idag när P och hans kompisar, både tjejer och killar, körde Ryska posten var det många gamla goa minnen som poppade upp. Hihi.


Fredagskväll

2009-09-18 23:15:18 Vardagsbabbel
» Kommentarer(0) «


Nice som bara den.

Har våra goa grannar Fia och Mikael här och deras snälla hund Gordon.

Livet är så underbart. Och så skört och så vackert och jag kan bara lägga mig ner och gråta för att jag älskar så många så mycket i denna värld.

Kärlek

Natti natti

2009-09-17 22:26:55 Vardagsbabbel
» Kommentarer(0) «


Lite smårisig. Början till ont i halsen. Inte bra. Inte bra. Bort, bort, bort med det dumma!! Har inte tid. Inte under några som helst omständigheter. I morgon väntar fyra intervjuer, ca 1 timme/intervju. Sammanställning på det och massa annat kul. Vill inte, kan inte, får inte missa!!


Skolyckan fixad

2009-09-17 21:44:00 Dagens mamma
» Kommentarer(3) «





I våras gjorde jag verkligen ett kap när jag köpte mina två par ballerinaskor på Skopunkten. De har varit toppen i alla olika sorts väder hela sommaren lång. Nu när hösten är här känner jag mig dock redo för lite förändring igen. Jag älskar skor och skulle gärna köpa många många många av dem. Men trots detta blir det nästan alltid bara kläder och skor till barnen när jag är i farten. Kommer ofta på mig själv med att gå raka vägen mot barnavdelningen när jag går in på H&M, Lindex, Kappahl och andra kedjor som har kläder för både stora och små. Jag har liksom lagt mig till med ett slags tunnelseende. Till skillnad från Jack Sparrow pekar min kompass inte mot sprit, utan mot barnkläder.

Men som ni ser har jag nu vågat ta klivet in i en (tillochmed två) skoaffär(er) och siktat in mig på sånt som jag själv vill ha, till mig själv. Det tog verkligen emot att lägga ut flera hundralappar på något till mig själv. Tvekade mer än en gång kan jag säga, men tvingade mig själv att ta både det ena och det andra paret som jag fastnade mest för.

Vilken befrielse! Kunde faktiskt gå därifrån med både nya skor (till mig själv) och lätta steg.





Stövlarna som är i äkta skinn är köpta på Din sko. Stövletterna finns på Skopunkten.



Not much time for this

2009-09-17 20:04:26 Vardagsbabbel
» Kommentarer(1) «



Hej sötisar,

Har inte hunnit klämma in särskilt många bloggstunder i schemat den här veckan.

Har nyss nattat snussisen och nu ska jag och P se på Idol.
Här bjuder jag på en bild på de goa cupcakes jag fick från min älsk häromdagen.


Nästa Twilightfilm

2009-09-15 23:29:52 Vardagsbabbel
» Kommentarer(0) «


Movie Trailers - Movies Blog

Längtar så efter denna film! Blev ju helt fast när jag såg den första. Så sensuell.

Har ni sett den första? Vill ni se New Moon? Biopremiär 20 november.

Bustrollet & jag

2009-09-15 23:08:25 Vardagsbabbel
» Kommentarer(1) «


Har haft två roliga dagar på jobbet. Känns så skönt att vara igång och jag mår faktiskt bra av lite egentid trots att det är jobbtid. Den här veckan har N lämnat Albin på dagis så jag har sluppit få en klump i magen. Tyvärr har snussisen gråtit även dessa morgnar, men resten av tiden på dagis har enligt personalen fungerat jättebra. Igår satt han nöjd och glad och lekte i sandlådan när N hämtade honom. Så det känns bra att veta.

Det är klart jag längtar efter mitt lilla hjärta på dagarna, men det är än så länge en mysig längtan. Och när jag kommer hem är det ju extra underbart att umgås med det lilla bustrollet! Idag avslutade vi hans dag med att ligga bredvid varandra i dubbelsängen och fnittra åt allt och ingenting. Sedan somnade han gott i min famn. Obeskrivligt vilken härlig känsla det är att älska någon och bli älskad på det vis som kärleken till ett barn innebär. Längtar redan efter att få säga god morgon till honom och se hans sprudlande leende (eller sura morgonmin? Vem vet?:)

Under den närmsta månaden, och förhoppningsvis längre än så, kommer jag jobba heldagar måndagar och fredagar. De övriga veckordagarna är lite flytande, men kommer som det ser ut nu innebära minst 4 timmars jobb per dag för mig. Känns helt lagom nu när Albin fortfarande är så liten.

Puss gonatt


Husman

2009-09-15 21:29:54 Vardagsbabbel
» Kommentarer(0) «


Igår blev jag verkligen på toppenhumör när jag kom hem. Älsk stod och lagade pannbiffar, mos och gräddsås. Mmmm. Riktigt god husmanskost av en riktigt het husman.

Idag var jag lite dum och kritiserade honom för att det var så lite gjort när jag kom hem. Hade sett framför mig att Albins rum nästan var färdigtapetserat. Men nu när han har berättat att det har varit både uttryckning och det andra med det tredje så skäms jag faktiskt. Och alldeles nyss visade han att han inte bara har handlat massa mat för resten av veckan, utan även har varit supergullig och köpt två söta cupcakes till lilla mig. Åå vad jag smälte då.


Kylig morgon

2009-09-15 08:02:25 Vardagsbabbel
» Kommentarer(1) «


Tro det eller ej, men jag gillar de här kyliga morgnarna nu i början av hösten. Luften är så frisk och jag fylls av ett slags lugn. Hoppas jag kan bevara den känslan länge och slippa de långa veckorna av mörker i mitt sinne. Deppig brukar vara mitt förnamn, när både morgnar och kvällar är mörka och det mest bara är slaskigt ute.

Men nu är nu. Och det vet vi väl alla, att man ska leva i nuet. Lättare sagt än gjort många gånger.

Nu ska jag ska snart gå ut och fånga dagen.


Söndagsmyser

2009-09-13 21:32:26 Vardagsbabbel
» Kommentarer(4) «




Myser runt i denna osexiga outfit ; ) och njuter av en underbar söndagskväll.

Notting Hill på tv:n!



P har suttit på golvet och byggt ihop en stor legogrej men nu är det läggdags för honom. Jag och älsk ska försöka mysa ikapp de goa timmar vi skulle ha haft tillsammans i Sthlm. Kanske hinner med ett par extra kramar och pussar iaf?! :)

Vad synd att min bloggdesign är anpassad efter wide-screen. Tänkte inte på det när jag gjorde den. Ska ändra när jag orkar ta mig tid. Puss och hoppas ni fortsätter följa mig ändå!

Konstigt format?

2009-09-12 11:01:30 Vardagsbabbel
» Kommentarer(6) «


Hej allesammans!

En av mina läsare har påpekat att hon måste bläddra åt sidan för att kunna se hela min blogg. Jag trodde att det problemet hade fösvunnit för henne när jag smalade av sidan ett par dagar efter jag gjorde den nya designen.

Hur är det för er andra? SNÄLLA KOMMENTERA detta inlägg så att jag vet om det bara är för några enstaka med väldigt liten skärm som man behöver bläddra åt sidan eller om det är så för alla?

På min skärm kan jag se hela min sida och även på andra dataskärmar jag har loggat in på.

Puss

Jag gillar verkligen inte...

2009-09-11 22:53:05 Vardagsbabbel
» Kommentarer(2) «


...förändringen av förstasidan i bloggen. Varför ska man inte kunna se en lång lista med de senaste inläggen och kommentarerna som man kunde förut? Nu blir jag bara förrvirrad och litar inte på att jag inte har något mer nytt än det som visas. Dubbelkollar alltid i arkivet och sidan med kommentarer.

Gillar ni det nya?

Kul att jobba!

2009-09-11 20:52:03 Vardagsbabbel
» Kommentarer(2) «


Har haft en kul dag på jobbet men när arbetsdagen var slut gick mina ögon i kors ; ) Startade med att skriva cirka hundra adresser för hand imorse, så det var mest det som gav mig dubbelseende. Kanske inte låter speciellt kul, men med det sköna gänget som arbetskamrater så kan det ta mig tusan inte vara annat än skoj!

På eftermiddagen har jag arbetat med en webbplats. Riktigt nice jobb!

Efter jobbet har jag gråtit för det känns så himla trist att jag och älsk blev tvungna att ställa in vår SPA-helg. Vi skulle ha åkt till Sthlm imorn och bott i svit, fått massage och bara njutit av att vara vi. Men det är ju sådant man får räkna med när man har barn. Att ställa in planer alltså.

Hoppas Snutte blir frisker snart och att vi andra slipper att bli sjuka. På måndag börjar jag med ytterligare en anställning och de arbetsuppgifterna längtar jag till och med efter. SÅ jag FÅR INTE bli sjuk. Det går inte. Det skulle sabba SÅ MYCKET.


Leggings med dragkedjor

2009-09-10 22:02:17 Vardagsbabbel
» Kommentarer(0) «




Mamma e så go och kommer titt som tätt förbi med något nytt plagg till lilla mig. Det senaste är dessa leggings som jag fick i förrgår. Köpta på BikBok. Tyvärr väldigt väl tilltagna i benen, men som tur är går det att dra upp dragkedjan så att man kan vika in den bit som är överflödig + dra ner dragkedjan en bit vid höften och även vika där.

 Vad tycker ni? Too much? Jag gillar dem i alla fall och har dem gärna ihop med någon enkel tunika. De blir även himla fina ihop med en vit t-shirt med tryck + en svart kavaj som pricken över i.


Så typiskt

2009-09-10 11:42:23 Vardagsbabbel
» Kommentarer(0) «


Älsk fick ett födelsedagskort av mig när han fyllde år. Inte vilket födelsedagskort som helst. I kortet hade jag skrivit att han och jag ska åka till ett SPA i Stockholm 12-13 september. Han blev så glad och oj vad vi har längtat.

Nu är det bara två dagar kvar och P är sjuk. Såååå typiskt. Håller alla tummar och tår för att han hinner blir frisk så att jag och älsk kan få ha vår kärleksweekend som planerat. Bara vi två i två dagar. Mmmmys. ♥

Lite ångest

2009-09-10 10:18:32 Vardagsbabbel
» Kommentarer(1) «


Snussen blir så lessen när jag lämnar honom på dagis. Usch. Magont!

Först brukar det gå jättebra innan han kommer på att jag ska gå därifrån. Han knatar in i till lekrummet innan jag ens har hunnit få av mig skorna och börjar genast greja med någon leksak. Sedan kommer jag in och ska säga hej då. Och när jag säger "nu ska mamma åka till jobbet" så reser han sig snabbt som busen med darr på läppen. Sedan bryter han ut i stortjut. Och då ska jag säga hej då och gå ut. Fy faro vad hjärtskärande jobbigt.

Skönt när jag ringer en stund senare och får bekräftat att det inte är några problem längre och att han bara grät en pyttestund. Puuuh.

Pussgrodan

2009-09-08 21:54:33 Underbara barn
» Kommentarer(1) «


Snussisen min har blivit en hejare på att pussas. Men han delar inte ut pussar när som helst och allra minst till dem som bönar och ber (mig;)! Istället är han en svårflörtad liten groda som ger en puss när man minst anar det.

Att göra riktiga smackpussar har han lärt sig nu den senaste månaden och på sin 13 månadersdag den 21 augusti, när vi var i Bulgarien, fick jag min allra första riktiga smackpuss av min son. Stor händelse som jag nog aldrig glömmer.

I lördags när jag och Albin var hos mina föräldrar lärde han sig att göra slängpuss. Så sött så jag tror jag dör!



IDOL

2009-09-08 19:51:17 Vardagsbabbel
» Kommentarer(2) «


Nu drar jakten på Idol 2009 igång. Foto: Daniel Ohlsson/TV4 och Brennan Linsley/SCANPIX

Äntligen något att följa på TV under hösten! :)))


Back to usual

2009-09-07 22:17:36 Vardagsbabbel
» Kommentarer(1) «


Idag har jag jobbat hemifrån eftersom Albin blev febrig natten till idag och N har haft jour i brandkåren.

Älsk gjorde förresten sitt sista skift i natt och om elva dagar börjar han på sin ordinarie plats med 07.00-16.00 som arbetstider igen. Jag tycker det ska bli rätt skönt att ha det som vanligt igen och att ha alla helger lediga tillsammans, men jag vet att han gärna skulle ha jobbat skift ett tag till. Sedan blir det ju tyvärr en minskning lönemässigt.

Att han har jobbat skift sedan februari är för att han först skulle bli van med skiftgången och sedan finnas med i det extra skiftlaget som behövs över sommaren.

Apprå på hans jobb så vet vi ännu inte om han drabbas av det stora varsel som är på G på hans arbetsplats. Herregud, vet i tusan hur vi ska klara oss om han blir en av de 101 personer som måste gå. Man får ta en dag i sänder helt enkelt och försöka fokusera på nuet.

Albin är helt feberfri nu men vi vill inte ta några risker så han blir hemma från dagis imorn med. Någon annan i kåren kunde ta älsklings jour under några timmar imorn så jag kan komma iväg till jobbet. Yippie!! Och då menar jag verkligen det för ååå vad jag gillar det jobbet och mina kollegor! Det är en sån härlig känsla när man kan se fram emot att gå till jobbet och inte har någon som helst ångest. Imorn har jag till och med två roliga möten inbokade så det känns himla bra.

Gonattkärlek till er alla




Tusslig snuss

2009-09-07 14:38:16 Vardagsbabbel
» Kommentarer(0) «


Idag är jag hemma med en febrig liten snuss. Han känns inte så varm nu men i natt fick han en febertopp. Den bara dök upp från ingenstans. Förhoppningsvis var det bara på grund av tänder på G.


Gummistövlar till Abbe lelle

2009-09-07 11:54:00 Barnkläder
» Kommentarer(2) «




Jag tog mig iväg till stan igår och hem kom jag med två par gummistövlar. Båda paren är i storlek 21 men de skiljer sig åt ordentligt. De från Polarn O. Pyret verkar vara cirka en storlek mindre än Tretorn-stövlarna köpta på Stadium.

Tretorn-stövlarna är fodrade och eftersom de är större hoppas jag på att de blir perfekta till vintern och våren.

Båda verkar passa Abbes (ja, P har börjat kalla honom det och jag tycker det är ett ganska sött smeknamn) fötter men bäst passar stövlarna utan foder så det blir bra att starta med dem nu när det fortfarande är ganska varmt ute.

Albin är dock inte särskilt förtjust i sina nya pjucks. Han såg helt chockad och besvärad ut när han testade dem igår. De kändes nog ungefär som slalompjäxor känns för oss.

Presenter

2009-09-07 11:36:37 Underbara barn
» Kommentarer(0) «




Det var en trevlig men lite tjattrig (blir lätt så när jag, min mamma och min mormor befinner oss på samma ställe. Extra högöjutt blev det igår också eftersom pappa har tappat hörseln på ena örat efter en öroninflammation. Han pratade HÖGT.) kväll igår när vi firade P för andra gången.

Kräftorna (Kinesiska jumokräftor köpta på ICA) var helt perfekta och till efterrätt bjöd vi på kladdkaka med mosade hallon och vaniljsås.

P fick två böcker av mina föräldrar. Han gillade dem båda två, den ena var den nyaste Bert-boken och den andra en faktabok om rymden. Av min mormor fick han den snygga skjortan ni kan se på bilden.



Tröjan i grått fick N av min mormor eftersom han fyllde år när vi var utomlands. Den randiga tröjan fick P av mig, N och Albin som en extrapresent. I onsdags fick han två xbox360-spel och en mobil. Från sin farmor och farfar fick han pengar.

Han har även haft kalas med sin mamma och hennes släkt den här helgen, och om två helger ska vi fixa disco här för P och hans kompisar. Så det är en ganska nöjd 10-åring vi har i huset just nu ;)

Söndag

2009-09-06 10:10:59 Helg
» Kommentarer(0) «


Är inte så värst mycket för söndagar men idag är det en ganska kul söndag.

Nu på morgonen har jag och Snusse varit uppe tillsammans och bara haft det mysigt. Kollat i böcker, dansat till musik på MTV och nyss ätit frukost (Albins andra eftersom han får välling i sängen tidigt).

De närmsta timmarna har vi inga speciella planer. Skulle behöva komma iväg till stan för att köpa stövlar till minstingen men N har jour och vår bil med bilbarnstol i står några mil bort där den la av höromdagen.

Nu till det kuliga - Vi ska ha överraskningsfest för P när han kommer hem. Han vet i och för sig att vi ska ha ett kalas med några från släkten som inte var här i onsdags, själva överraskningen är att det blir kräftskiva! Han ÄLSKAR skaldjur så jag tror han kommer gilla valet av kalasmat skarpt.





Föräldraskap - ett livslångt ansvar

2009-09-05 21:33:37 Känslor
» Kommentarer(2) «


Varför kan en viss person aldrig nånsin skärpa till sig, börja engagera sig och ta sitt ansvar som förälder?

Jag är en energisk och glad människa men tyvärr så blir jag ofta så innerligt besviken på denna människa. Hon är en jävel på att leva på andra och styra kosan dit det passar henne själv bäst för tillfället. Så kan man leva när man enbart har sig själv att tänka på, men så kan man däremot inte leva om man har barn och heller inte om man har några som helst band till andra människor.

Jag älskar att göra allt jag gör för P, men jag är sjukt less på att även ställa upp för henne och se till så att Snuttes relation till henne inte suddas ut.

Mitt lilla kärleksbrev här under är inte riktat till henne utan till er så klart.

Ljus i höstmörkret

2009-09-05 15:30:37 Känslor
» Kommentarer(2) «








Tände både marschaller och ljus igår kväll. Då gjorde jag det mest bara för att skapa myskänsla.
Men idag förstår jag att det kanske även var för att skänka en tanke till familjen
 och vännerna som sörjer den 19-åriga Linnea som flög till himlen häromdagen.

Samtidigt var det lyckans ljus jag tände eftersom Fias dotter kom till jorden.




En underbar nyhet!

2009-09-05 13:49:48 Kärlek
» Kommentarer(2) «


Igår kväll fick jag ett sms från Becca som berättade att Fia och Espen har har fått en dotter! Blev så lycklig och speciellt när jag lite senare även fick reda på att allt hade gått bra och att de mår bra. Massa grattiskramar till er och så klart till Emil som nu är storebror :)

Snutte 10 år!

2009-09-04 22:09:49 Underbara barn
» Kommentarer(1) «




Vill passa på att ge min fina bonusson ett extra grattis här i bloggen. Han fyllde tio år i onsdags men den dagen satt jag inget vid datorn alls utan ägnade all min fritid åt att fira honom.

Puss på dig min prins

Gaaah! 13 månader och klättrar ur sin spjälsäng. Var ska det här sluta??!

2009-09-03 22:48:53 Underbara barn
» Kommentarer(3) «


Hysteriskt galet sinnesjukt.

Albin har varit totalt galen under kvällen när han skulle sova. Skrek och skrek och skrek. Var tyst när jag satt i en äckligt obekväm ställning halvliggandes bredvid hans spjälsäng och höll hans hand medan han höll sin hand i min mun. Nu sover han nog tänkte jag hoppfullt och reste mig upp för att sträcka ut min kropp och smyga ut ur rummet. Gallskrik blev resultatet.

Till sist var jag så slut av att sitta i den där konstiga ställningen och hoppas på att mit barn skulle somna så jag tog till fem-minuters-metoden som vi har glidit ifrån under sommaren. De som har testat den vet att det blir ett rent elände under cirka en halvtimme upp till en timme. Skrik och skrik och åter skrik. Och massa hjärtskärande snyftande gråt från ens lilla fina älskade bebis. Men jag var hyfsat lugn och höll på reglerna.

Strax efter en av de gånger jag gick in till hans rum och upprepade ordet gonatt samt la honom ner (han ställer sig oftast upp när han är på det där humöret), så passade jag på att gå på toa. Detta tog mindre än en minut och under mitt toabesök hörde jag hur bebisskriket ökade i volym och lät  allt närmare. Eftersom P var hemma var jag säker på att han hade tagit upp Albin för att trösta honom. Jag kommer ut från toan och ska precis ropa upp mot P:s rum och fråga om det är han som har tagit upp Albin.

Hinner inte fråga. Ser mitt fina underbara snyftande barn krypa baklänges ner för vår långa trapp från övervåningen. Gaaaah! Hur kunde detta hända?? Min första tanke är att P har bärt ur honom från spjälsängen och sedan bara ställt ner Albin på golvet och gått därifrån. Sedan kommer nästa overkliga tanke Han har klättrat ur själv.

Mycket riktigt. Albin 13 månader gammal har själv klättrat ur sin spjälsäng idag den 3 september 2009. Så jävla osannolikt skrämmande galet.

När jag lägger ner honom i sin säng igen reser han sig genast upp och kastar sig mot sänggaveln där han börjar häva sig uppåt medan han klammrar sig fast med fötterna runt spjälorna och tar sig uppåt likt en apa kring ett träd. Jag står där helt häpen och får tag i honom precis när halva han hänger ner på utsidan av spjälsängen.

Tack gode för att han inte slog huvudet i golvet när han gjorde detta osannolika i sin ensamhet. Och massa massa tack för att han inte tog ett stort kliv ut för första trappsteget och ramlade ner till undervåningen. Min hals snörps till av insikten att mitt barn kunde ha dött idag. Han kunde ha dött för att jag inte hade stängt grinden till trappen.

Snacka om att vi får fixa om en del här hemma nu. Måste ordna någon slags plastskiva att ha på insidan av spjälorna och kanske även på grinden där uppe, för kommer han över spjälsängskanten kan han säkert komma över grinden.

Steg 1 mitt i kaoset blev att vadera hela golvet kring sängen med täcken och kuddar.

Nu sover i alla fall klätterapan.


Pirrig morgondag

2009-09-01 13:14:23 Vardagsbabbel
» Kommentarer(2) «


Väntar på käk. Har nyss kommit hem från dagis och Albin ligger ute i vagnen och sover. Älsk är på väg hem från jobbet med lunch - fläsk och löksås, en riktig favorit för mig!

I eftermiddag ska jag sortera mina jobbpapper och förbereda mig inför morgondagen då Albin ska vara själv på dagis och både jag och N ska jobba. Ska bli så kul att komma tillbaka till gänget på TPA.

Puss på er