Nyfödd

2012-09-28 23:59:14 Vardagsbabbel
» Kommentarer(1) «


Hälsat på en liten pyttebebis, på sjukhuset idag, som kom till denna värld igår den 27 september.

Sååå mysigt. Livet blir så stort och samtidigt så skört när jag ser en nyfödd. Det är bland det vackraste jag vet.

Grattis till er, F & C som är de lyckliga föräldrarna. Och grattis lilla N som nu är storasyster!

Bilden är från WallpapersHD och är inte på bebisen som texten handlar om.


8-månadersdagen

2012-09-27 23:40:00 Saga fyller månader & år
» Kommentarer(1) «


Idag blev vår tjej 8 månader. Helt otroligt vad tiden rusar. Men samtidigt fantastiskt mycket som vi har hunnit med sedan den där mysiga vinterdagen 27 januari...

Känns liksom som att det inte har funnits något liv innan Saga. Hon kändes så självklar redan från första stund.

Ååh, minns så väl den där första natten på BB. Herregud vad liten hon var. Minns hur jag bara toknjöt av hennes närhet hela natten, hade henne liggandes på sidan mot min mage.

Adrenalinet efter förlossningen och av hela situationen rusade i kroppen, så det blev mest att jag låg vaken och beundrade henne.

Redan från den allra första natten har hon varit "peppar peppar..." så himla lätt att ha å göra med. Inget gnäll, aldrig några längre vakenstunder, ytterst sällan gråt på nätterna. Det är först nu senaste nätterna som hon har haft något plötsligt och högt skrikljud precis när hon vaknar till.

Vi har firat 8-månadersdagen på bästa sätt, tillsammans med Emma (http://ettanskrypin.blogg.se) och hennes lilla dotter Isabelle. Varit på café, gått promenix, låtit barnen leka på golvet här hemma och passat på att babbla om ditten och datten.

När våra vänner åkte hem skjutsade jag Albin till en kompis och fotade sedan Saga ute i vår trädgård. Önskar att bilderna var tagna med systemkamera, och inte bara Iphone, för de blev så himla fina (se collaget nedan).

Saga har nu två tänder, kryper, är intresserad av och testar gärna att sträcka sig upp mot låga bord, och försöker klättra upp för trappen. Hon har också vinkat några gånger.

 

 

 

 

 


Tonåring i huset

2012-09-27 10:27:00 Bonussonen
» Kommentarer(1) «


Den 2 september fyllde min goa bonusson 13 år!!

Fantastiskt.

Nu har vi känt varandra i ca 7 år. För mig är han mitt första barn. Inte bara en bonus.

Jag var 19 år när jag och hans pappa träffades, och förutom kärlek vid första ögonkastet med N så blev jag också otroligt fäst vid P redan från början. Det kändes självklart att ta emot och besvara hans längtan efter trygghet.

P har bott hos oss sedan det året han fyllde sju och innan dess hade vi honom varannan vecka (förutom i ett par månader då hans mamma flyttade några mil bort med honom).

Nu träffar han sin mamma max var tredje vecka. Sorgligt, men så är det och det har vi fått lära oss att leva med. Att det faktiskt finns föräldrar som inte prioriterar att ha sina barn nära.

Jag kan inte tänka mig ett liv utan P. Det vore som att förlora ett barn.

Hipp hipp hurra för stora killen som nu går på högstadiet!


Natti natti världen <3

2012-09-26 23:34:00 Vardagsbabbel
» Kommentarer(0) «


Har varit en effektiv dag. Hälsat på en av mina tidigare arbetsplatser, mitt nuvarande jobb (då jag inte är f-ledig), varit på B-vik och shoppat med lillan. Röjt undan en del här hemma, lagat middag och allt annat som måste göras.

Imorgon ska världens goaste 4-åring på teater i stan med dagis. De ska åka buss dit och tillbaka. Spännande tycker Albin.

Nu är det dags att ta natten och lägga sig i dubbelsängen, där alla tre barnen sover nu. Älsk jobbar natt och tar P's rum när han kommer hem för att sova förmiddagen.

Gonatt alla goa.

.

 

 

 

 


Släcker ljusen...

2012-09-26 00:08:00 Sagas första år
» Kommentarer(0) «


...och kryper ner i sängen bredvid älskling och lillan som sover gott tillsammans.

Saga somnar i sin spjälsäng i eget rum nu nästan varje kväll, men vaknar sedan oftast en gång strax innan midnatt och då ammar jag henne i våran säng... Och ja, då somnar hon där ;) Lite latmaskvarning på mig. Hade säkert gått lätt att få henne och somna om i hennes säng. Men men. Det är ju sååå mysigt att ha henne nära.

Är nöjd med dagen så när som på en gringubbe som skällde ut mig här utanför i eftermiddags. Han var uppenbarligen j'vligt trött på att jag ställer ut Albins trehjuling en bit ut i gatan när kvarterets barn är ute och leker. Tycker själv att det funkar bättre som "sänk-farten-uppmaning" till bilisterna, än de traditionella Lekande-barn-skyltarna.

"Nästa gång kör jag sönder skiten" skrek han när barnen stod precis i närheten. Anmäla mig till polisen skulle han också göra.

Men gör det då surgubbe!! Hellre det än att något barn råkar ut för dig eller någon annan bilist som flyger förbi här ute på 30-vägen.

Kram och natti till er andra <3


Utveckling deluxe denna veckan

2012-09-20 11:48:00 Sagas första år
» Kommentarer(0) «


Oj vad det går undan i svängarna! Saga utvecklas som aldrig förr och har denna veckan börjat:

- Krypa!
- Vinka (hur sött som helst).
- Ställa sig själv upp genom att hålla i t.ex. grinden vi har vid trappan på övervåningen och pallen vi har i badrummet.

Står helt häpen som mamma och såklart otroligt stolt.

Det finaste jag kanske någonsin har sett var när hon så himla stolt och lycklig, vinkade till Albin för första gången nu imorse. Åååå... Mitt hjärta smälte verkligen. Och Albin blev såklart överraskad och stolt han med.

Här kommer två dagsfärska bilder på dessa godingar.


Höstmyser

2012-09-19 21:30:00 Vardagsbabbel
» Kommentarer(1) «


Har haft en hel hemmadag, vilket inte är sådär jättevanligt rastlös som jag är ;)

Har blivit förkylder så jag hoppas att lugn och ro, mer sömn än vanligt och lite extra godis på det ;) ska göra mig frisk.

Nu är det mys i soffan son gäller.

Kram på er godingar


Utan min blogg

2012-09-18 00:39:00 Vardagsbabbel
» Kommentarer(0) «


Blogg.se har återigen legat nere med sin app, så ja... Där av väldigt dött här i min blogg på sista tiden.

Tips! Följ mig på Instagram, där kan ni se uppdateringar varje dag. Ni hittar mig som annaannieo.