Lille Snusse

2009-08-04 22:53:05 Vardagsbabbel
» Kommentarer(0) «


Förra veckan var vi på 1-årskontroll för Albin på BVC.

Allting började väldigt bra när han själv gick in i rummet och stolt visade doktorn vad duktig han är på att knata runt. Sedan visade han prov på sin framåtanda och nyfikenhet. Satte sig ner och började genast greja med leksakerna på golvet. Doktorn berömde honom för att vara tidig med att ha ett sånt genuint intresse för att sätta ringar på en träpinne och andra kluriga lekar.

Sedan gick bra-kurvan för BVC-besöket plötsligt väldigt skarpt neråt. Albin hade tagit sig ytterligare en liten promenix där inne och gick precis mot dörren när BVC-sköterskan öppnade den från andra sidan. Dörren for rätt i pannan på Snusse som trillade rakt bakåt med en väldig duns och började tokskrika. Gunilla som hade öppnat dörren såg helt förskräckt ut och sprang genast och hämtade en stor iskudde till lillens panna som hade en snabbt växande bula.

Efter en liten stunds tröst från mig och N lyckades vi i alla fall väga och mäta honom. Och sedan var det dags för vaccinationssprutorna. Inte så populärt när man redan är ledsen och har ont. Inte helt oväntat blev det tokskrik igen och stora krokodiltårar, men det gick ändå ganska bra med tanke på hela situationen.

När min lille snuss föddes vägde han 3330 gram och var 51 cm lång. Vid 1-årskontrollen vägde han 8800 gram och var 73 cm lång. En krabat som ligger några snäpp under "normalkurvan" men som följer sin egen kurva fint.

Summa sumarum av kontrollen är att vår son är en liten men pigg och alert 1-åring med tidig motorisk utveckling.

Måsbarnet

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback