Äntligen har vi flyttat ut!

2013-03-31 14:58:30 Högtider
» Kommentarer(0) «


Jaaaa, finally sitter vi bänkade ute på vår stora härliga balkong och bara njuter.


Följ med på Instagram

2013-03-29 23:31:00 Vardagsbabbel
» Kommentarer(0) «


 

Följ med i vardagsuppdateringar och upptäck mina favoritbilder: annaannieo på Instagram


Underbar Långfredag

2013-03-29 16:23:56 Högtider
» Kommentarer(0) «


Är så nöjd med denna dag. Älskling och jag tog med oss våra småttingar ut till öns sydspets, där utsikten ut över Vänern är så galet vacker.

Albin har lekt ute på klipporna och sedan stolt grillat korv över öppen eld ute i naturen.

Isen ligger fortfarande tjock in vid land, men längre ut börjar vattnet kika fram.

Älskar närheten till vattnet och skäms nästan över att vi inte åker ut på sådana här utflykter oftare. Underbara Vänern. Snudd på lika härligt som vid havet.


Solenergi

2013-03-25 18:26:58 Vardagsbabbel
» Kommentarer(1) «


Sol, sol, sol. Underbara sol.

Igår vaknade jag med ny energi, tog med mig Saga och Olivia på Barnmässan och hade en kul dag.

Och idag. Världens bakslag. Har varit så orkeslös.

Just nu: Ute i en lekpark med Albin och hans kompis. Lapar dagens sista solljus medan jag hänger trött på en gunga.


Friday I'm in love

2013-03-22 22:22:16 Helg
» Kommentarer(0) «


Älskar fredagar, även om jag just idag blivit lite SNUVAD på den rätta fredagskänslan.

Jobbat hemma för att inte smitta kollegorna. Och sedan, tagit det trista beslutet att skippa den inplanerade resan till kusten.

Åååhååå vad jag toklängtar efter stugan nu. Och först om typ fyra eller fem helger passar det igen. Så det är bara att längta vidare... :) Tills dess beställer vi vår, eller hur?!

Trevlig helg alla goa

Bild på mig & Saga, våren 2012 i stugan

Bild på påskgumman, påsken 2012

Bild på glädjespridaren, hösten 2012


Förkyld dag

2013-03-21 08:45:14 Vardagsbabbel
» Kommentarer(0) «


Jobbar några timmar hemifrån på datorn. Har blivit väldigt förkyld så det känns bara dumt att åka till jobbet och sitta där och snora.
 
Frustrerande att missa en jobbdag, men känner ändå att det går att få en hel del gjort hemifrån. Tråkigt att inte träffa bästa arbetskamraterna bara. Hoppas jag är mycket piggare imorgon.
 
Vad hittar ni på idag? Många som fortfarande är föräldralediga? För eran skull önskar jag verkligen att vårkänslorna kommer inom kort. Fågelkvitter, varma vårdagar med möjlighet till massa utomhusvistelse och långa sköna barnvagnspromenader. Hoppas såklart på detta för min underbara man också, som är hemma med barnen tre vardagar i veckan.

Smärta, smärta och lite mer smärta. Alla smärtor en kvinna går igenom.

2013-03-20 21:22:44 Underbara barn
» Kommentarer(0) «


Krämpor och illamående när vi väntar barn, obeskrivlig smärta när vi föder barn, smärta när mjölken rinner till och vi börjar amma vårt barn, smärta när vi trappar ner/slutar amma.

Och sedan tillbaka till ruta ett. Smärtan som kommer på besök en gång per månad i större delen av våra liv.

Smärtor som männen aldrig kommer förstå sig på. Smärtor som vi tjejer/kvinnor har helt naturligt.

Och massa massa massa kärlek som plåster på såren. Kärleken till och från barnen är oslagbar.


Älskade barn ♡

2013-03-19 22:26:08 Underbara barn
» Kommentarer(1) «


Vill bara säga att jag är så lycklig inombords när jag tänker på att jag har just er som barn.

Ni är underbara. Alla tre.

Hänt idag:

Saga - imorse, när vi nyss hade vaknat, kom du knatandes emot mig med en strumpa i vardera hand. Du satte dig framför mig på golvet och sa "pa", "pa", "pa" flera ggr och visade att du ville ha strumporna på dig. Haha, man kan ju inte annat än fascineras av dig. (pa = strumpa)

Albin - nu på kvällen somnade du bredvid mig alldeles lugnt i soffan. Tror det är första gången som det någonsin händer. Mysigt som bara den.

Philip - när du kom hem från skolan och satte dig vid köksbordet för att plugga inför proven du har denna veckan, så sa du något som jag knappt vågar tro att det är sant "Anna, du är världens bästa mamma". Sedan reste du dig upp och kramade om mig och sa "Det är så snällt att du hjälper mig med läxorna och allt sånt".

Kommer sova gott i natt. Tack för allt ni ger mig, älskade barn ♡


Mysdag

2013-03-19 12:29:50 Dagens Saga
» Kommentarer(1) «


Myser inomhus med Saga idag. Svinkallt ute.

Om lite drygt en timme ska vi hämta vår goding Albin på dagis.

Bilden på oss är tagen tidigare i vinter.


Rörd till tårar av Familjen Annorlunda

2013-03-18 23:20:06 Bonussonen
» Kommentarer(1) «


Kanske ingen nyhet att mitt favoritprogram är Familjen Annorlunda. Men ikväll tog det fasiken i mig priset. På ett helt underbart sätt.

Hjälp vad relationen mellan Victor och hans bonuspappa Micke gick rakt in i hjärtat i kvällens avsnitt. Oj, oj, oj. Mina tårar rann. Min man hittade mig gråtandes i soffan och undrade vad tusan som har hänt. Där satt jag och hade pausat inspelningen och försökte samla mig, för att klara av att se klart.

Kärlek. På så sjukt hög nivå. Sådan kärlek slår allt annat. Tillochmed kärleken till ens biologiska barn.

Förstår att detta kanske inte berör alla. Men för mig ligger det så nära min egen verklighet, detta med att ha en bonusson. Det är en kärlek som man ideligen får kämpa om, men som när den besvaras är så oerhört stark.

Min bonusson P är en stor stor stor anledning till vart jag är i livet idag. Utan honom hade jag och N kanske aldrig kämpat så för kärleken.

Som 20-åring flyttade jag inte bara hemifrån, utan direkt in i en ny familjekonstellation. Har aldrig bott ihop med någon annan pojkvän än N - och hos honom hade jag P med på "köpet" från dag 1. Jag och N har med andra ord aldrig bott ihop bara vi två, utan redan från start var vi en familj på tre. Något som jag bara ser som positivt. Det passade mig alldeles jätteperfekt.

Vågar man älska sitt bonusbarn helhjärtat, vilket verkligen inte är en dans på rosor samt vilket betyder att man även vågar vara osams så som riktiga familjer faktiskt är från och till i vardagslivet, så får man så himla mycket kärlek tillbaka.

♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡


Snart 14 månader sedan...

2013-03-17 00:10:17 Saga 1 år
» Kommentarer(2) «


Nu i mars blir Saga hela 14 månader. Helt otroligt.


Dagens Saga ♡

2013-03-17 00:08:44 Dagens Saga
» Kommentarer(1) «Underbara krångliga oberäkneliga amning

2013-03-17 00:06:41 Saga 1 år
» Kommentarer(1) «


Amning. Ett hett diskussionsämne som vi tjejer/kvinnor/mammor tydligen kan älta och vrida och vända på i all oändlighet.

Hett, känsligt och upprörande på många vis. Antagligen därför att amningen fungerar så olika för olika personer. På något sätt måste vi acceptera varandras åsikter och inställning till detta. Vi är olika.

Mitt problem har varit att ta tag i att sluta amma. Dagarna, veckorna och MÅNADERNA sedan jag ville börja trappa ner har gått. Jag har varit för bekväm för att försöka ordentligt. När lillan han vaknat på nätterna så har jag ammat henne, eftersom hon har somnat om så lätt då.

Nu kan jag stolt berätta att det har gått nio dygn sedan jag ammade min dotter sist. När jag skulle iväg och jobba i Göteborg passade jag på att övernatta hos ett par vänner, och det var vändningen. Äntligen kunde jag bestämma mig på RIKTIGT samtidigt som dottern fick ca 1,5 dygn utan mig att hinna ställa om sig mer mot välling.

För Saga gick det toppenbra.

Själv har jag fått lida av smärtor pga. att mjölken aldrig verkar sina tillräckligt för att jag ska slippa pumpa ur. Tro mig. Jag har stått ut flera dagar i följd utan att pumpa ur, men idag var jag tvungen för att inte riskera mjölkstockning.

Hoppas det vänder ordentligt nu... Bara jag slipper fler dagar med superspända bröst och mjölkknölar så ska det gå bra. Mentalt känns det i alla fall så pass säkert att jag kan skriva om det här nu. Det vill säga, amningen av min dotter är klar.

Trots att det har varit väldigt svårt att sluta så är jag otroligt tacksam över att ha haft mjölk till henne i över ett år. Det var verkligen inget jag hade förväntat mig. Slutade amma Albin när han var åtta månader och det var väldigt lagom för oss, då var det lättare för mig mentalt men minst lika svårt för honom som det har varit för Saga när vi har testat att trappa ner tidigare i år.

Summa summarum:

Amningen är så smidigt på det stora hela om den funkar som den ska. Bortsett från att vi nog alla går igenom hemsk smärta de första veckorna efter barnet föds, då brösten inte är vana och blir både spända och såriga.

För er som inte är mammor än, men kommer bli - Ställ er in på detta så blir det mycket enklare att ta sig igenom den tiden. Det är värt det.

Kramar


Längtan efter svensk sommar

2013-03-16 23:41:12 Känslor
» Kommentarer(0) «


Nu är det banne mig dags för våren att komma. Visst, skulle gärna hinna med några slalomdagar till med Albin - eftersom han har fått sådan smak på det och skulle behöva lite mer tid i backarna - men sol och bad prioriteras alltid i denna familj ;) I alla fall om jag får bestämma.

Längtar efter vårdagar med sprudlande känslor, tunna kläder och längre dagar. Då vet man att sommaren är på väg...


Sött från Zara

2013-03-11 21:49:00 Barnkläder
» Kommentarer(1) «


   
 
Hittade dessa godbitar inne på Zara.se. Lovely.
 
 
 
 

Resa med barn

2013-03-11 19:46:00 Resor
» Kommentarer(1) «


 
Åh, så smart! Inne på ellos har de en speciell kategori med kläder och saker som kan vara bra att ha med sig på resa med barn. Även om man inte väljer att köpa något/allt därifrån så kanske det ändå kan ge några tips?

Back to minus

2013-03-11 19:33:55 Vardagsbabbel
» Kommentarer(0) «


Flera minusgrader imorse. Brrr. Det var runt - 12 när vi gick upp.
 
Snälla våren kom hit nu. På riktigt. Du är så efterlängtad.

Älskade Göteborg

2013-03-10 10:17:46 Resor
» Kommentarer(1) «


Har tillbringat de senaste dagarna i Göteborg. Min favorit bland svenska städer.

Jobbade torsdag och fredag och mötte sedan upp familjen i fredags eftermiddag. Nisse kom dit med barnen med tåg och natten till lördag bodde vi på hotell. Livskvalitet.

Torsdag natt hade jag förmånen att få övernatta hos en barndomskompis. Han och hans söta lilla familj bor i Kode, i närheten av Kungälv. Myste med deras son Theo som är tio månader, åt jättegod mat och blev bortskämd med ett riktigt varmt och omtänksamt mottagande. Tack igen Andreas och Malin!

Fredag kväll träffade jag min egen familj på Universeum, där vi tittade på fiskar, hajar och andra fina vattendjur samt gick igenom Regnskogen där exotiska fåglar, apor, blommor, myror och annat lever fritt så att man som besökare kan komma dem nära. Saga var så fascinerad av de stora fåglarna, fanns bland annat en rosa jättevacker art.


I dig denim

2013-03-05 23:36:45 Barnkläder
» Kommentarer(0) «


 
Har länge tyckt att I dig denim verkar ha så himla snygga barnkläder. Nu hittade jag flera godbitar på REA inne hos Sagolikt by Anna.
 
 

Snällaste lilla vän

2013-03-04 11:43:53 Dagens Saga
» Kommentarer(0) «


Lilla Saga de senaste dagarna.