Gott nytt år godingar

2012-12-30 22:27:00 Högtider
» Kommentarer(2) «


2012 har varit ett fantastiskt år för mig. I januari blev jag mamma till den, för mig, finaste och framförallt snällaste lilla tjej jag kunde tänka mig.

Ett år som föräldraledig har gett mig massor med värdefull tid med alla tre barnen. Det har också gett mig tid till att andas ut och verkligen passa på att leva.

2012 har också kantats av SORG. I somras blev vår lilla busiga charmiga älskade katt påkörd. På morgonen fyllde Albin på hennes matskål och vi båda såg henne komma springandes, innan vi åkte till dagis. Någon knapp timme därefter får jag ett samtal till hemtelefonen.

Det var från djursjukhuset.

Någon hade råkat köra på Tindra och sedan tagit med henne till närmsta klinik . Jag fick veta att hon var väldigt illa skadad och att jag bara hade en kort stund på mig att fatta ett beslut. Det var fruktansvärt. Värre än jag någonsin hade kunnat tro... Min kära bonusson var bortrest, min sambo var iväg på ett viktigt jobb, min son var på dagis, min dotter sov. Jag kände mig så ENSAM.

Det kändes skrämmande att jag skulle behöva ta beslutet själv. Som från en klarblå himmel hade blixten slagit ned mitt i vårt hus. Rakt ner i mitt liv. Rakt ner i barnens liv. Hur skulle jag klara av att berätta detta för dem?...

Vet inte hur jag bar mig åt, men med tårarna rinnande ner för kinderna och gråten kiknandes i min hals, tog jag med mig Saga i bilen och åkte mot djurkliniken. Ringde en av mina närmsta vänner och fick råd. Det hjälpte mycket.

Vår älskade Tindra var alldeles för illa där an för att utsätta för operationer... Ena bakbenet var helt brutet inuti, hon hade ingen känsel från ryggen och bakåt - vilket enligt veterinären tydde på allvarlig skada på ryggmärgen...

Livet kändes avskyvärt. Horribelt. Orättvist. Operationerna skulle kosta mer pengar än vad vi skulle kunna hosta upp, och efter operationerna skulle hon ändå vara förlamad i större delen av kroppen.

Frustration. Beslutsångest. Jag var tvungen att säga de där orden. Annars låg hon där på britsen och led.

Det värsta och samtidigt det finaste - så fort jag kom in i rummet vände hon sin blick mot mig och tog ett järngrepp runt mitt hjärta. Hennes blick tycktes ropa MAMMA...! Å herregud. Jag kunde inte ens ta mig för att klappa henne (något jag såklart ångrar nu i efterhand). Det var som att... om jag gick fram till henne och omfamnade henne... Så hade jag aldrig kunnat ta beslutet.

Tindra fick en spruta och somnade in. Jag var för feg för att vara där med henne.

Två år i rad har jag nu varit så nära döden. Känt dess andedräkt mot min kind, blivit struken över armen av dess kyla, hållit andan för att inte komma för nära dess tillslag.

I år var det vår lilla söta katt som helt oväntat och alldeles för tidigt togs ifrån oss. Året innan var det min svärmor. Ni är SÅ SAKNADE. Albin har en ängel hängandes i sin lilla julgran i sitt rum, "det är farmor" säger han. Och bredvid granen står en porslinskatt med tomteluva, som han kallar för Tindra.


Ett lyckligt minne,

...I augusti gifte jag mig. På min dotters dopdag! LJUVLIGT. Alldeles lagom perfekt blev det. Inte för mycket. Inte för lite. Precis som som vi ville ha det. Jag och min MAN. :)

Den 17 december i år så hade det gått hela SJU år sedan vi förlovade oss. Om bara några dagar, nämligen den 25 januari har vi varit ett par i åtta år. Vet inte vad som har hänt med oss i år, men vi är just nu inne i någon jobbig "tjafsperiod" där vi är som katt och hund mot varandra. Vi är medvetna om det båda två, så ja... vi ska fixa detta! När det är som värst påminner vi varandra om vad mycket vi har gått igenom TILLSAMMANS och vad mycket det är värt. Det är inget vi ger upp bara sådär. Vi fortsätter att kämpa ihop. Vi älskar varandra, och det räcker långt.

2013 blir ett spännande år. 30 januari börjar jag jobba på min arbetsplats igen. Tre dagar i veckan under våren och sommaren. Kommer bli kanon!

Ta hand om er nu alla goa läsare. Önskar er ett riktigt Gott nytt år <3


För en vecka sedan...

2012-12-29 23:12:43 Resor
» Kommentarer(0) «


...gjorde vi vår sista kväll på utlandssemestern. Var på Kinarestaurang och åt den godaste kinamaten ever.

Nu är det lördagskväll hemma i Sverige. Ser på film tillsammans med N och P.

Har åkt på någon jäkla förkylning... Måste hinna bli frisk innan nyår!


Nattsudd

2012-12-29 02:10:00 Resor
» Kommentarer(2) «


Är uppe sent. Har sorterat bilder på datorn. Nu går ögonen i kors på mig.

Natti natti alla goa

Några smakprov från våran resa:


Saga 11 månader

2012-12-28 00:13:00 Saga fyller månader & år
» Kommentarer(0) «


Mellandagarna är redan här och julen är förbi. Hade en skön vecka på Gran Canaria och kom hem kvällen innan julafton. Återkommer med bilder och annat från resan.

Det viktiga nu är att älskade Saga har blivit 11 hela månader idag!

Har sagt det förut och säger det igen, hon är fantastisk.


Feliz Navidad

2012-12-14 23:09:00 Högtider
» Kommentarer(4) «


Foto: Klara Event
 
Passar på att önska er en riktigt god jul.
 
Tar en veckas semester, så hörs vi under juldagarna.
 
Kramar
 
 

Familjemys

2012-12-11 11:04:29 Vardagsbabbel
» Kommentarer(2) «


Blev en ofrivillig bloggpaus över helgen, då appen för http://blogg.se">blogg.se har krånglat.

Har bland annat haft en supermysig namnsdag som började med att familjen väckte mig med frukost på sängen och teckningar från barnen. Mycket mycket mycket bättre än köpta presenter!

På söndagseftermiddagen var vi på julmarknad och värmde oss med gott fika på café. På kvällen åt vi hemmagjord pizza och klädde granen. Hela dagen var så himla bra.

Nu är jag tillbaka i vardagsstressen med stora högar tvätt och annat som ska hinnas med innan helgen. Men målbilden gör allt detta SÅ VÄRT! På söndag lyfter vi mot Gran Canaria.

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-1/816791/images/2012/pic_50c6f6f2ddf2b30f230015cc.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-1/816791/images/2012/pic_50c6f6fce087c369e078003a.jpg" class="image">


Härliga fredag

2012-12-07 13:37:30 Vardagsbabbel
» Kommentarer(1) «


Tog några ordentliga krafttag igår och fick en hel del gjort. Fortfarande mycket som borde göras, men idag tar jag mig en mysdag med barnen. För det är jag värd.

Framförallt, för det är barnen värda.

Tack för kommentarer på förra inlägget!

Har oerhört svårt att koppla av när det är stökigt här hemma, så idag när det är bortplockat och dammsugningen är gjord känns det så skönt. Kanske tillochmed kan unna mig att sitta i soffan en stund och se på ett helt program. Händer inte allt för ofta.

Håller tummarna för min bonus som har matteprov idag. Sista provet innan jullovet!

Bästa fredagen till er mina goa läsare <3

Och just det... en liten plan för dagen har jag: egentid på närmsta köpcenter ikväll. Har några klappar kvar att hitta.


Vad jag önskar mig?...

2012-12-05 23:10:53 Vardagsbabbel
» Kommentarer(3) «


...extra tid på dygnet!

Just nu går inte livet ihop. Ligger efter med dammsugning, skurning, tvätt, mys med barnen, mys med älskling...
Allt.

Trivs inte med den här ångestladdade stressen som jag bär på.

Mindre än två månader kvar på föräldraledigheten. Och jag vill aldrig lämna mitt barn.


Vinterdag

2012-12-05 19:00:01 Vardagsbabbel
» Kommentarer(0) «


Drog Albin på bob till dagis idag. Supermysigt och slitit ;) Så skönt att gå sig svett och känna att man verkligen kämpar med hela kroppen. Drog ju även barnvagnen med lillan i.

Väl hemma från förmiddagspromenaden passade jag på att skotta uppfarten och sopa av bilarna. Under tiden sov Saga och när hon vaknade fick hon åka pulka för första gången. Det var nog jag som uppskattade det mest... Hon såg mest orolig ut. Men ja, nu har hon i alla fall fått provsuttit kälken och blivit dragen runt i trädgården en stund.


Hej mitt vinterland, nu är du här

2012-12-04 23:37:00 Barnkläder
» Kommentarer(2) «


Ja, nu kommer snön även hos oss.

Det har varit ca -15 hela dagen. Galet kallt.

Och nu har det snöat i några timmar så imorgon vaknar vi förhoppningsvis upp till ett härligt snötäcke.

Har varit iväg och shoppat en ordentlig overall (vind- och vattentät) samt vintervantar och Kavat-vinterskor till lillan. Trots att det sved lite på kontot så känns det som riktigt bra köp. Genomtänkt och prisvärt.

Overklig känsla att P bara har 1,5 vecka kvar på denna termin (ledig sista veckan) och att vi faktiskt åker till värmen om mindre än två veckor!!!


God natt raringar

2012-12-03 23:17:08 Vardagsbabbel
» Kommentarer(1) «


 
 
Natti natti

Spanska och matte

2012-12-03 19:03:15 Bonussonen
» Kommentarer(0) «


Två prov för Philip denna veckan. På torsdag är det spanska och på fredag matte.

Så nu är det plugg plugg och plugg.


Sömnbrist

2012-12-02 23:47:52 Resor
» Kommentarer(0) «


Borde vara utvilad efter en hotellvistelse. Istället har jag sömnbrist. Fortfarande kvar i amningsträsket. Samtidigt har ju en oönskad "gäst" från forna tider kommit tillbaka. Ingen bra kombo.

Mina fyra (räknar efter, ja jo det stämmer) godingar sover. Dags att göra dem sällskap.

Natti natti