Älskade Albin 4 år !!

2012-08-28 15:56:28 Albin fyller månader & år
» Kommentarer(1) «


Har helt missat att skriva om min sons födelsedag, som vi firade på vårt älskade Bohus-Malmön.

Känns overkligt och fantastiskt roligt att Albin har blivit 4 år och nu mer är en sådan framåt och sprudlande kille.

LYCKA för honom just nu är att CYKLA med kompisarna på gatan. Så fort han kommer hem från dagis så säger han "får jag leka med barnen nu?". Innan vi ens har hunnit in i huset så är han iväg på cykeln och ska plinga på någon av de andra barnen som bor i närheten.

Han är en sådan obeskrivligt charmig människa som jag älskar mer än allt annat på denna jord. Jag är stolt över att vara hans mamma och hoppas att han alltid kommer förstå det.

Hans stora intresse för fiskar och andra djur i havet/sjön har riktigt blommat upp denna sommaren. Bland annat så har han fiskat makrill med sin morfar, och det är nog ett minne för livet. Han visar genuint intresse för det mesta som har med havet/sjön att göra och älskar att åka motorbåt. Min pappa kommer ha många roliga dagar med Albin! :)


Saga 7 månader

2012-08-28 15:30:00 Saga fyller månader & år
» Kommentarer(0) «


Igår blev lillstrumpa 7 hela månader. Nu krälar hon runt nästan helt obehindrat, så nu har vi grind på övervåningen, vid trappen.

Hon står i krypställning flera gånger per dag, och står och går gärna när vi håller henne i händerna eller överarmarna. Hon kan även stå själv om vi hjälper henne att ställa sig vid ett lågt bord eller vid hallspegeln som hon kan hålla sig i.

Hon ler inte lika "lätt" längre, utan verkar grubbla lite mer nu och är mer allvarlig i sina miner - så som Albin var nästan hela första halvåret. Men om storebror Albin spexar för henne så skrattar hon så att hon nästan kiknar. Underbart att se deras connection.

På morgnarna så väcker hon oss genom att trulsa i mitt hår eller gosa med Albin, när han ligger i våran säng. Väldigt SÄLLAN skrik och gråt från Saga. Blir nästan förvånade när det händer.

Två små risgryn till tänder kikar nu fram i mitten av nederkäken. Sååå sött. Så första tandborsten är inhandlad, och nu är hon pigg på barnmat flera gånger om dagen. Bröstmjölk är dock fortfarande favorit, så vi hänger i med amningen ett tag till.Höststämning

2012-08-28 15:16:09 Känslor
» Kommentarer(0) «


Har gått över till höstkänslor och myser mest runt, utan att få något gjort, hela dagarna.

Har haft känningar av början till höstdepp...redan! Men håller den dumma ångesten borta så gott det går.


Nygifta <3

2012-08-19 22:50:00 Bröllopet 2012-08-18
» Kommentarer(5) «


Jaaaaa!

Igår var äntligen dagen, som jag och älsk har planerat länge, här. Sagas dopdag, och dagen då vi överraskade våra familjer och vänner med att gifta oss.

En helt fantastisk dag. Tack alla som var med oss!


Pytteliten

2012-08-07 18:09:49 Vardagsbabbel
» Kommentarer(1) «


Har hälsat på Jennie med familj. Deras lilla Alma är bara tre veckor och så ofantligt pytteliten. Men ändå vägde hon mer än Saga när hon föddes. Hur går det ihop? Har Saga verkligen varit SÅ liten och ömtålig? Finns ju inget mysigare än nyfödda. Så vackra och sköra och oförstörda. Lycka när den är som allra finast. Grattis igen Jennie, till er nya familjemedlem <3


En halvdag på jobbet + fika med vänner

2012-08-06 18:38:08 Vardagsbabbel
» Kommentarer(0) «


Regnet öser ner. Men innan det drog igång ordentligt har dagen haft plats för en förmiddag med trevligt möte på jobbet, lunch med världens bästa kollegor, och en eftermiddagsutflykt tillsammans med barnen och goa vänner. Vi fikade på Glasserian och tittade på djuren i "m-skogen". Nu väntar några oplanerade dagar med slapp och "greja-tid" här hemma. Vill hinna: - Städa bilarna - Måla husväggen ute på altanen - Städa garaget - Tvätta ! - Dammsuga noggrant (har mest blivit lite slarvstädning på semestern) - Köpa kläder som grabbarna ska ha på dopet + skor som jag ska ha - Förbereda dopet (bland annat beställa tårtor)


Ryggvärken från hell!!

2012-08-01 21:01:54 Vardagsbabbel
» Kommentarer(0) «


Fick helt plötsligt, som från ingenstans utan förvarning, grymt ont i ryggen tidigare idag. Kunde knappt andas in och hade ont både i bröstet och ens skulderbladet. Nu har smärtan spridit ut sig, så att det "svider" inne i hela översta delen av ryggen, från nacken och ner i skulderbladen och även en brännande smärta längs ryggraden. Faaan!! För övrigt så har dagen varit bra, med möte hos prästen som ska döpa Saga och en timmes lek på Leklandet, där vi hade dejt med Albins söta tjej Noomi. Om texten blir som en enda lång gröt nu, så är det blogg.se-appen som tar bort alla mina styckeindelningar. Puss


Saga 6 månader den 27 juli

2012-08-01 13:23:43 Saga fyller månader & år
» Kommentarer(2) «


Den 27 juli blev vår plutta ett halvår. Detta halvår som redan har passerat känns både som ett HELT liv och som en kort stund. Mycket har hänt på 6 månader. Och samtidigt så känns det som alldeles nyss, den där kalla dagen i januari när det var dags att föda. Jag har nog aldrig tidigare njutit så av att BARA VARA, som under denna föräldraledighet. Och det gör gott i hjärtat att veta, att vi har hela hösten kvar tillsammans innan jag börjar jobba igen. Ett tredje barn i familjen (mitt andra biologiska) är en fantastisk gåva. Saga lyfter oss alla och gör våra liv än mer rikare. Baksidan med att vara trebarnsföräldrar är att det sliter kraftigt på kärlekslivet. Nu är vi mamma och pappa varje sekund på dygnet. Men för min egna del så är det verkligen värt det. Vi kämpar på, och då jag vet att vi båda har en vision om att aldrig behöva vara en "varannanveckasförälder" - så tror jag på OSS som familj. Hipp hipp hurra för våran dotter, som nu väger 6750 gr och är 64,5 cm lång. Här går det undan, denna veckan har hon börjat sitta upp helt själv utan stöd och ta sig fram ganska långt på golvet.