Ont i hjärtat

2010-07-28 23:17:00 Blandat om Albin
» Kommentarer(6) «


Igår blödde mitt hjärta då jag mötte en sliten och väldigt ledsen Albin när jag kom för hämtning sist av alla föräldrar på dagis.

Solen stekte och till min förskräckelse hade han samma kläder som när jag lämnade honom igår morse (då det regnade och var kallt). Det enda personalen hade förmått sig klä av honom var hans strumpor. Herregud - vad är det för fel på vissa människor? Han hade inte sagt något på jättelänge och de enda ljud som hördes från honom var djupa útmattade snyftningar. När jag fick honom i min famn bara hängde han över min ena axel.

I hans väska hade jag packat ner både shorts och t-shirt och även solhatt. Men nej då, detta hade personalen inte vetat om. Hur svårt är det att se efter i väskan som alltid finns med till dagis?

Dessutom hade Albin på sig en långärmad tröja med ett linne över. Kunde de inte ha tagit av honom tröjan och bara haft på honom linnet?

Det första jag gjorde när vi gick in till dagiset för att hämta grejerna som skulle med hem, var att ta av honom jeansen och låta honom åka hem i blöjan. Han var ju jättevarm och helt slö.

Tyvärr är det sommardagis (det vill säga dagis på annan avdelning och med främmande personal) hela nästa vecka också. Fy bubblan.

Idag lät jag snussisen stanna hemma och fixade så att jag kunde jobba hemifrån.

Har suttit med jobb fram tills nu.

I morgon är en dag jag sett fram emot länge. Jag, älsk och några vänner ska åka till stugan. Barnfria. Hmm - hur nu det ska gå? Kommer ju längta som en tok efter Albin nu när jag märkt att han är i extra behov av närhet från oss. Får se hur han mår i morgon men är ganska säker på att han kommer trivas jättebra hos mormor och morfar under helgen.

Nu ska jag snabbpacka och sedan bums i säng.

Finns det några läsare kvar i min blogg? Kommentarerna sinar.

Men puss på er ändå =)

Barnkalas i M-skogen

2010-07-25 23:19:13 Albin fyller månader & år
» Kommentarer(2) «


Hade bjudit några av Albins kompisar på barnkalas idag men det var bara Novasötisen som kunde komma.
Så vi ändrade om i planerna och träffades i M-skogen istället för här hemma.
Vädret var höstigt men vi hade det himla bra ändå.

 
Vi startade med att hälsa på djuren i Lillskogen.
Albin och Nova tyckte nog att det var roligast att jaga hönsen och tuppen.Vid tolvtiden öste regnet ner - perfekt timing för lunch och glass på Glasserian.
Albin fick två fina paket från Nova. Ett med verktyg i och ett med bygglera i.

 Efter stora lass med glass spenderade vi en stund ute i regnet.
Barnen var svåra att få med tillbaka till bilarna.

Tack Becca & Nova för en kul dag! ♥


Albins 2-årsdag i bilder

2010-07-25 22:52:22 Albin fyller månader & år
» Kommentarer(0) «
 
 


Skönt med helg

2010-07-24 11:55:13 Vardagsbabbel
» Kommentarer(0) «


Välkommen helgen! I morgon ska vi ha barnkalas här men idag är inget planerat.

Ska försöka ta mig för att ladda in alla foton från kameran. Kanske får ni se några sen!

Kram

Tar natten...

2010-07-22 21:33:08 Vardagsbabbel
» Kommentarer(1) «


...lite tidigare idag.

Albins födelsedagskalas var toppen igår och ett par av våra bästa vänner stannade på film fram till halvettsnåret på natten. Hela kvällen var underbar med mycket lek och bus för Albin!

Puss gonatt

Grattis älskade snusse!

2010-07-21 09:18:51 Albin fyller månader & år
» Kommentarer(2) «


Grattis Nils ALBIN Mio på din 2-årsdag önskar mamma


21 juli för två och ett år sedan

2010-07-20 22:40:50 Albin fyller månader & år
» Kommentarer(1) «21 juli för två år sedan. Efter flera månaders förvärkar och några timmars kraftiga förlossningsvärkar födde jag min underbara son kl 04.22 21 juli 2008.


21 juli för ett år sedan. Albins ettårsdag firade vi med balonger, sång och roliga presenter.

I morgon blir mitt hjärta 2 år. Det är med stor glädje jag ser honom bli så stor, samtidigt saknar jag redan dessa två första år i hans liv som vi snart har passerat.

Det sista han sa innan han somnade nu ikväll var:

"Min glass"

och

"Min pappa"

Det är hans första riktigt tydliga tvåordsmeningar. Tidigare har han sagt två ord i rad men med lite längre tid emellan. Till exempel brukar han säga "Dyk .... Båt" och "Brand.... Man". Det är ju i och för sig inte tvåordsmeningar utan ihopsatta ord.

Natti natti

Födelsedagen närmar sig för min son

2010-07-19 11:44:40 Albin fyller månader & år
» Kommentarer(0) «


Här är det spänning i luften. På onsdag fyller Albin 2 år. Herregud. Hur kan det vara två år sedan jag födde barn? Nästan så att man själv börjar känna sig gammal nu....

Vi är kvar på Bohus-Malmön och spenderar dagarna vid havet - oavsett väder. Idag är himlen regntung men de flesta dagar har vi haft solsken och kunnat vara på stranden.

Denna morgon, två dagar ínnan den stora dagen, startade vi med sång och paket till Albin. Hans mormor och morfar kommer att stanna kvar här nere veckan ut så därför passar vi på att fira snussisen här på Malmön idag. I det största paketet till vår goding fanns ett kök från oss alla.

Så förmiddagen har varit fylld av låtsasmatlagning - man blir som barn på nytt! Albin älskar att "skära tomater" och "koka krabba".

- Koooka, koooka, säger han.

Nu är sonens ordförråd mycket större än i våras och jag förvånas varje dag över att han använder nya ord som om det är "a piece of cake" och inte alls något märkvärdigt. Framförallt så förstår han ju i princip allt. Han är skicklig på att tyda nyanser i språket mellan oss vuxna och han utnyttjar sin skicklighet till max flera gånger varje dag. BUS är hans andra namn.

Just nu är alla mina grabbar ute på havet och fiskar, så ikväll ska vi gotta oss med fisk till middag innan vi åker hemåt.


Sommar för mig är...

2010-07-14 11:33:29 Vardagsbabbel
» Kommentarer(1) «


Sommar för mig är:

Sol och bad...


Middagar med familj och vänner...
Sena kvällar tillsammans med familj och vänner...


Att åka på Vänern i mina föräldrars båt...


Lata dagar på öar i Vänern...
Att se barnen fiska med morfar (min pappa)...


Att se Albin somna i ruffen på väg hem från en dag på sjön...


Krabbmete i Bohuslän...


Promenader på Bohus-Malmön...


Skaldjur...


Kvällsdopp (oftast för min bonusson) vid vår brygga på västkusten...


Att njuta av ljumna sommarkvällar...
Sommar för mig är väldigt mycket BOHUSLÄN och dit åker vi idag igen!!

PUSS


Har haft...

2010-07-10 23:22:54 Helg
» Kommentarer(2) «


...en underbar kväll hos våra goa grannar Fia och Mikael. Supergod mat, supergott bubbel och supertrevligt sällskap. Ibland är livet bara för bra för att va sant.


Trött dag

2010-07-08 14:46:32 Vardagsbabbel
» Kommentarer(0) «


Idag är en sån där trött dag. Himlen är tung. Huvudet är tungt. Andningen är tung. Och dagen går sååå långsamt. Startade arbetsdagen väldigt bra men nu börjar jag så smått längta hem till min snussis.

Hur är din dag?

Nätshopping

2010-07-01 23:52:00 Vardagsbabbel
» Kommentarer(1) «


Efter lite REA-shopping här på nätet ska jag nu slänga mig i säng. Om jag skyndar mig så hinner jag i alla fall sova ca sex timmar innan det är dags att gå upp. Uuuuh dessa sommarkvällar är så sköna men ack så farliga - jag sover ju inte mina tio timmar som jag så väl behöver, HELST 12!!! =o)

Puss

Skön sommarkväll väntar!

2010-07-01 16:38:16 Kärlek
» Kommentarer(2) «


Igår och idag har jag varit hemma med en tusslig 1-åring som haft feber i två dygn. Har även jobbat en hel del här hemifrån - fått massa gjort, till och med mer än vanligt ;) Kanske för att jag inte har haft min roliga kollega Jimmy att skratta tillsammans med.

Nu är äntligen min sambos jourvecka till ända och min son är pigg trots att febern inte helt är borta. Detta ska vi fira med att ta en promenix till en restaurang och njuta av middag tillsammans. En hel skön sommarkväll väntar (+ ett par timmars jobb ikväll som jag själv tagit på mig.) Livet börjar kännas ganska underbart igen. Och i morgon drar vi till västkusten för en långhelg på vår favvoö. Yippie!!!!

Massa lööööööööv (love) till er!