Kladdkaka till frukost, varför inte?

2010-01-30 09:46:22 Helg
» Kommentarer(1) «


Sitter här med en pigg liten son bredvid mig i soffan. Han käkar banan och jag tar mig en bit kladdkaka. Jooo jag har erbjudit honom, men han nekade till min stora förvåning. Tur att någon av oss håller på reglerna kring nyttighet.

Själv tar jag mig en frukost nummer två, av den lite nyttigare varianten, när resten av la familia har vaknat. För Albin räcker det nog med en liten KRAVbanan så här på morgonkvisten innan vi har koll på hur hans mage mår idag. Natten har varit helt spyfri - peppar, peppar ta i trä. Och pigg är han ju som sagt.

Magjsukan är ju verkligen skräcken bland dagisbaciller. Men ett litet ljus kan jag ändå se i tunneln (obs! för min egen del). Sjuka barn har en tendens att vara mer gosiga av sig och plötsligt händer det! - de somnar i ens famn. Igår hade jag turen att få vara med om detta. Min kära 1,5-åring somnade helt oväntat i mitt knä när vi satt framför tv:n vid sextiden och väntade på N som var iväg och handlade. Mmm. Så ljuvligt.

Där satt jag blixt stilla, sänkte ljudnivån på tv:n och försökte att andas så sällan som möjligt. I en hel halvtimme varade förtrollningen. När N klev innan för dörren bröts den... Hmm, typiskt karlar att förkorta sköna stunder.

Önskar er en lördag med solsken och mycket kärlek.

Förresten, håll ett öga på bloggen Fru Sofie - bebisen har anlänt nu!

Några collage

2010-01-29 22:53:14 Vardagsbabbel
» Kommentarer(0) «

I-landsproblem löst!

2010-01-29 16:12:44 Kärlek
» Kommentarer(0) «


Wiihooo, äntligen vet jag varför jag inte har kunnat publicera bilder med ram och liknande de senaste månaderna!
Jag har råkat haft CMYK istället för RGB som färginställning. CMYK använder jag ju då jag ska ha bilder för tryck så antagligen låg inställningen kvar sedan jag gjorde dykarklubbstidningen i höstas.

Skönt att det är utrett nu! Bloggglädjen börjar genast spira.

Så förbered er på en större upplaga av redigerade bilder som jag har försökt publicera på sista tiden, men inte lyckats.

Först ut en bild på mig & älsk som nu har varit tillsammans i fem år.
Vi räknar från den dag vi träffades & det var den 25 januari ♥

Magsjukan is in the house

2010-01-29 14:56:47 Underbara barn
» Kommentarer(0) «


Fy skrutton. Albin har blivit magsjuk. Han har varit på dagis några dagar denna vecka så det är uppenbarligen där han har blivit smittad. Än så länge är det lindrigt, med några små spyor då och då...Så här snygg var P när han skulle till skolan imorse. ♥
Ikväll ska han på bio med sin bästa tjejkompis ;)


Så här snussig var Albin när han hade lunchvila idag. ♥


Strul med bloggen

2010-01-29 09:53:37 Vardagsbabbel
» Kommentarer(2) «


Skrev ett inlägg igår som är borta idag. Funkar denna blogg nu eller? *testar*

1740 kr till Unicefhjälp i Haiti!

2010-01-27 22:19:52 Kärlek
» Kommentarer(0) «


Äntligen har jag, Becca & Jenny fått ihop pengar till vår insamling. Tillsammans fick vi ihop 1740 kr som vi nu har skänkt till Unicef. Jag hoppas verkligen att dessa pengar hamnar i rätta händer och att det i alla fall kan vara en liten hjälp för dem i Haiti.Ett kvitto på vår insättning. Obs! Jag har suddat ut mitt kontonummer.


Tack från Unicef.

Tack alla ni som varit med och gett pengar till vår insamling. Hoppas att ni, liksom jag, kan sova extra gott i natt med vetskapen om att vi har gett ett bidrag.

Vi som har gett pengar till denna insamling heter:

Jenny & Vidar
Nicklas
Sofie
Helena
Göran
Sandra
Rebecca & Åke med familj
Annika & Björn
Gull & Willy
Cia & hennes mamma
Fia & Mikael med familj
Dan
Anna & Nisse med familj
Frida
Katarina
Solveig


Ingen vidare...

2010-01-27 21:25:39 Vardagsbabbel
» Kommentarer(0) «


...action här inte. Är för tom den här veckan. Har för mycket inom mig. Motsägelsefullt.


Ingen ordning...

2010-01-26 11:15:29 Vardagsbabbel
» Kommentarer(0) «Haiti-insamling

2010-01-24 23:47:46 Vardagsbabbel
» Kommentarer(1) «


För ett tag sedan berättade jag att vi är några tjejer som ska samla in pengar till unicef.

Vi har nu bestämt att de pengarna som samlas in kommer att gå, via Unicef, till de som drabbats av jordbävningen i Haiti. Imorgon kommer troligtvis vara sista dagen för att samla in pengar. Känner ni att ni kan avvara en slant och vill vara med och hjälpa till så kan ni sätta in pengar på mitt konto så för jag vidare pengarna sedan. Skicka ett mail till mig om ni vill vara med så får ni uppgifterna ni behöver annaannieo@hotmail.com

Självklart kommer jag att visa upp bevis här i bloggen på att pengarna har gått oavkortat till Unicef.


Hjälpen når fram, men mer hjälp behövs. Din gåva är livsviktig.

Tisdagen den 12 januari drabbades Haiti, ett av världens fattigaste länder, av en kraftig jordbävning. Miljontals människor har drabbats och tiotusentals befaras ha omkommit. UNICEF fanns redan på plats i Haiti och kunde därför omedelbart inleda arbetet. Våra lokala lager har tömts och nu distribuerar vi vattenreningstabletter, högenergikex, hygienartiklar, vätskeersättning, tält, vattencontainrar och mycket mer från vårt huvudlager.


Hälften av befolkningen är barn och situationen för dem är mycket akut. UNICEF på plats gör allt vi kan för att hjälpa och skydda barnen. Hjälpen når nu fram men det är inte tillräckligt. Din hjälp behövs nu.

Exempel på vad dina pengar kan användas till:

327 kr räcker till 500 påsar vätskeersättning som förhindrar uttorkning vid diarréer.

500 kr räcker till 20 förpackningar högenergikex, en förstahjälpenväska och 157 påsar vätskeersättning.

824 kr räcker till fyra första-hjälpen-väskor.


Här vankas det mat

2010-01-24 17:59:20 Helg
» Kommentarer(1) «


Igår hade jag en helknäpp dag. Min bästa killkompis firade sin 25-årsdag (som för övrigt är idag) ute på krogen och jag ville så gärna vara med. Tyvärr var jag så trött så jag knappt orkade vara vaken och se på film. Så i princip hela dagen och hela kvällen ägnade jag åt att välja om jag skulle gå ut eller inte... Beslutsångest big time kan man lugnt säga. Och till sist, ungefär vid 22.30 vann sängen.

Har i alla fall varit iväg med en liten present till M idag. Har känt honom cirka elva år nu, och trots att vi idag lever i totalt skilda världar så är han en viktig del va mitt liv ♥.

Skrämmande att vi 85:or blir 25 år i år... Nyss var vi ju tonåringar....

Jag har i alla fall några månader kvar som 24-åring. Skönt.

Nu vankas det fetostfyllda köttfärsbiffar här hemma. Mmm! Till biffarna blir det pressad potatis, stekt lök, gräddsås och rårörda lingon. Inte dumt alls.

Förresten mår jag bra trots att det är söndag. Tycker faktiskt att det känns lite som lördag.


Vill bara ge er en dos av...

2010-01-21 22:42:07 Vardagsbabbel
» Kommentarer(4) «


...Kärlek ♥

Planer

2010-01-20 21:58:35 Vardagsbabbel
» Kommentarer(7) «


Jag är som en berg- och dalbana och på sista tiden har det varit för mycket nedförsbacke. Idag har jag fått tillbaka min energi och har varit som en liten duracellkanin här hemma - städat, diskat, lagat mat, fixat viktiga telesamtal och annat som jag har skjutit upp tidigare, och som pricken över i har jag gjort en kladdkaka.

Nu på kvällskvisten har massa planer börjat bubbla upp inom mig och jag känner att jag är på G att förverkliga dem. Måste verkligen bli bättre på det, att genomföra sådant som jag vill, för oj vad många idéer som kan frodas i min lilla hjärna när jag är i den här stämningen.

Sist jag skrev något liknande om att jag var på G och skulle VÅGA, då var det en bok jag skulle skriva. Kan erkänna att jag haft den tanken MÅNGA gånger. Då sist så skrev jag faktiskt första sidan. Den är sparad här i datorn så nästa gång jag väcker min författardröm till liv igen ska jag fortsätta på just den boken. Den skulle sälja som glass en het sommardag! ;)

I morgon ska jag jobba. Härligt! Ser fram emot det efter massa dagar här hemma i sjukstugan.

Albin var förresten på dagis idag. Han stortjöt när jag lämnade honom imorse men efter tre sekunder hade han varit nöjd igen och sedan hade timmarna på dagis gått jättebra. Jag hämtade honom direkt efter sovstunden så att det skulle bli en lite kortare dag, han är trots allt fortfarande hostig och efter beskedet vi fick igår vill jag vara extra försiktig med honom. Antagligen har han förkylningsastma som jag har lidit av många år av mitt liv. Det innebär bland annat att han är väldigt infektionskänslig.

När jag hämtade honom möttes jag typsikt nog av en stor gul lapp med texten "Det går magsjuka på avdelningen". Det kändes inte särskilt svårt att ta beslut om att det inte blir mer dagis för min son den här veckan. Trist som bara den. Nu är det bara att hoppas på att magsjukan inte hann hoppa på honom de få timmar han var där idag.

Mina närmsta planer är att ta en ride till stan imorn efter jobbet. Rensade P´s garderob häromdagen och insåg att han bara har typ fyra kalsonger som passar. Så det kommer bli kalsongköp och känner jag mig själv rätt kommer jag hem med lite annat smått och gott som kan passa min bonusson våren 2010. Kanske något litet till Albin också? Och kanske någon extra god middagsmat (?) för att fira Albins 1,5 årsdag som faktiskt är just den 21 januari.

Onsdagskärlek

Ingen vanlig dag

2010-01-19 23:07:09 Underbara barn
» Kommentarer(2) «


Fick idag veta ganska säkert att något jag misstänkt länge stämmer. Det känns både sorgligt och bra på samma gång.

I morgon hoppas jag att min snussis är frisk nog för att orka några timmar på dagis. Han har varit hemma sedan förra tisdagen...  Igår och idag har han, kors i taket, ätit mat. Man får va glá för det lilla.

Peeeppii!

2010-01-19 14:42:10 Vardagsbabbel
» Kommentarer(4) «


I Drömmarnas trädgård finns fortfarande högt upp på listan över favoritbarnprogram här hemma. MEN Pippi Långstrump har snott första platsen med råge och så fort Albin öppnar ögonen på morgonen är det Peeeppii som gäller.

Idag var det svårt att få honom att somna nu på dagen för han ville så gärna se på Pippi. Fick därför lova honom att han skulle få se vidare på filmen efter sovstunden. Trodde nog inte att ett barn på 17 månader hade riktigt sååå bra minne. Nyss hördes mamma! från vagnen och så fort jag visade mig berättade han tydligt för mig vad han ville:

- "Peeeppii, Peeeppii, Peeeppii". 
Tur att han har samma filmsmak som mig ;) Jag bara älskar Astrid Lindgren-filmerna.

Ny pläd

2010-01-18 21:08:00 Me like
» Kommentarer(2) «
Sprang på denna underbara pläd på ICA igår. Skulle handla mat och hade inga som helst planer på att köpa något annat. Så kul när man helt oväntat hittar något och faller pladask.


Berskha-presenter

2010-01-18 14:39:00 Dagens mamma
» Kommentarer(3) «"Den lilla svarta"


T-shirt med tryck + glitterdetaljer


Hot pants


Djurmönstrad kavaj

Tack mamma!


Dagens Albin

2010-01-18 14:33:28 Underbara barn
» Kommentarer(2) «Myskläder a´la Paul Frank + Vincent-tofflorna Sigge

 
Albin vill mäta sig. Mätstocken är en doppresent. T-shirt med hundar och texten Gran Canaria, från "mommo".


Omdop

2010-01-17 22:48:04 Helg
» Kommentarer(4) «


Jag vill ha ett omdop (en omdöpning) av veckodagen söndag. Söndagar är ju sååå trista. Kanske kan ett namnbyte göra susen? Eller förresten, varför inte sudda ut söndag och göra en dublett av lördag?

Tänk om livet kunde vara lika lättmanipulerat som en bild i Photoshop ibland?

Ja jag vet att jag var positivt inställd till denna söndag i förmiddags. Tyvärr så infann sig den sedvanliga söndagsdeppen även denna helg.

Planering

2010-01-17 19:31:04 Resor
» Kommentarer(3) «


Under eftermiddagen har vi varit hos en av N´s arbetskompisar och hans sambo med barn. Det var första gången jag träffade hans sambo och kanske typ fjärde gången jag pratade med honom, har aldrig umgåtts med dem förut. Totalt var vi åtta vuxna och sex barn. På "schemat" stod planering av vår skidresa till Branäs som går av stapeln i februari.

Ska bli görskoj att åka dit med ett gäng som jag knappt känner. Kommer dock bli trångt. Det är bara vuxengänget som åker så vi ska inte dela upp oss i familjer, utan ska istället knö ihop oss i en tvårumslägenhet.

Jag har inte åkt slalom på cirka tre år så det kommer bli spännande. Tur att det sitter i ryggraden!

Älskar att ha små framtidsplaner att se fram emot - det ger extra krydda i livet!

Sunday

2010-01-17 12:04:39 Helg
» Kommentarer(0) «


Jag är glad på en söndag. Härligt som bara den!


Mammas mysgrabb

2010-01-16 23:09:20 Underbara barn
» Kommentarer(1) «


 
Spjälsängen omvandlad till vanlig säng med en pepparkaksgubbe i
Sängkläder som en go vän sydde till Albin när han var nyfödd

 
Till vänster: Spexaren & till höger: Albin som vi känner honom mest

 
Massa mys innan läggdags


Natti natti


Vinterbubblor

2010-01-16 22:33:45 Underbara barn
» Kommentarer(0) «
Häromdagen blåste vi såpbubblor. Albin älskar detta och tittade storögt på när jag och P blåste. Som ni ser på bilden formade han även sina läppar som om han också blåste. Snussisen ;)

Nyrensat...

2010-01-16 22:25:37 Vardagsbabbel
» Kommentarer(0) «
... i Albins garderob. Det blev mycket luftigare än vad jag trodde var möjligt. Men oj vad mycket urväxta kläder jag har sorterat bort!Skönt att lägga bort allt detta som han ändå inte kan använda längre. Tog dock emot lite när jag hittade de allra pyttigaste plaggen som är från hans allra första månad i livet. Hur kan han ha varit SÅ pytteliten? Sanslöst.

I morgon ska jag försöka hinna med tioåringens garderob för den fanns det inte tid för idag. Sedan har jag "bara" min kvar att rensa... Inget jag ser fram emot.


Fisksoppa

2010-01-16 22:05:54 Mat & bak
» Kommentarer(0) «
Fisksoppan vi gjorde igår är busenkel och tokigt god:

Till ca 5 personer:

♥ 3 paket Kelda Fisksoppa

♥ En skvätt vitt vin

♥ 400 gr torskfilé

♥ 1 fänkål

♥ Färska sockerärtor

♥ Färsk timjan

♥ Räkor

Värm Keldasoppan och häll i en skvätt vitt vin. Skär fisken i kuber och skiva fänkålen, ha i detta i soppan. Låt koka i några minuter. Häll upp i serveringsskålar och toppa med sockerärtor, färsk timjan och räkor.

Njut!Albin skippade soppan och högg in på skålen med räkor!

Lördag känns som söndag

2010-01-16 13:56:14 Helg
» Kommentarer(0) «


Hade en toppenkväll igår! Mina föräldrar kom hit när jag bjöd på fisksoppan. Soppan var riktigt god och kommer vara en kär favorit för oss som älskar fisk- och skaldjur. Ska lägga upp receptet här senare och kommer även visa upp nya kläder som jag fick från mamma och pappa igår. Det var som rena rama julafton när de kom hit, de har nämligen varit i Las Palmas, Gran Canaria i två veckor och där har de shoppat på rean till oss!

Alla mina presenter är från Berskha, min absoluta favorit klädbutik! Tack söta rara ni ♥ (ingen av dem läser min blogg men känns bra att tacka dem här ändå).

Även "Hemliga D" dök upp här hemma igår. Trevligt med folk i huset! Jag har själv växt upp helt utan stora kalas och nästan helt utan gäster hemma, så kanske är det därför jag älskar att ha folk här hemma hos mig och älsk?!

Nu ska jag rensa barnens garderober - Wiiihooo, eller vad säger man?

Förresten, angående rubriken - denna lördag känns lite smådepp, nästan lite som en söndag. Albin är fortfarande sjuker... Igår hade han 39,9 i feber och varje dag spyr han upp massa slem. Han tyckte i alla fall att det var mysigt att ha mormor och morfar här igår och somnade gott när morfar nattade honom.

Fredagsmys med Fisksoppa

2010-01-15 17:39:09 Helg
» Kommentarer(1) «


mama

Igår kom min favorittidning hem i brevlådan, tack vare älsk som gav mig en helårsprenumeration i julklapp (hör och häpna helt utan att jag hade önskat mig detta!). Hittade ett enkelt recept på en lite piffig fiskssoppa i tidningen, så ikväll blir det... just det FiSkSoPpA. Mmm!

Fredagsmys till er alla ♥


Friday

2010-01-15 10:24:00 Vardagsbabbel
» Kommentarer(1) «


Redan en ny helg på ingång. Innan dess ska jag jobba några timmar i eftermiddag. Barnen är fortfarande krassliga. Mitt lilla ♥ var jättevarm i natt och spydde slem flera gånger. Det är det som är det värsta för honom när han blir förkyld, massa slem bildas i luftrören och sedan när han har svalt för mycket så säger magen ifrån.

P är piggare men yrar på nätterna.

Hoppas verkligen de frisknar till innan måndag!

Hoppas på en mysig familjekväll.

Puss på er!

Utan hemtele

2010-01-14 15:23:26 Vardagsbabbel
» Kommentarer(0) «


Vår telefon och vår inrenetanslutning har varit död hela dagen. Ringde nyss support från min mobil och fick reda på att det är vårt modem som är trasigt. Nu har jag internetsladden inkopplad direkt i väggen så tack och lov fungerar internet i alla fall. Fungerande telefonlinje får vi vara utan fram till tisdag eller onsdag nästa vecka. Tur att det finns mobiler!


So you think you can dance

2010-01-13 23:57:47 Vardagsbabbel
» Kommentarer(0) «


Jag har blivit lite smått fast i tv-världen. Har inte följt något program sedan Ensam mamma söker i höstas, men nu är det ganska många bra program som går. Känns som rätt tid på året också för nu är man ju så trött på allt vad vinter heter. Eller det är i alla fall jag. Vill ha vår nu. Så jag kan lika gärna sitta inne och se på tv och blogga. Nej då, så tragisk ska jag inte vara. Men de senaste dagarna har jag varit så j-vla trött. Alla delar i hela kroppen känns utmattade. En promenad känns helt omöjlig att genomföra. Inte det minsta sug för att vara ute och röra på mig. Jag som älskar soliga vinterdagar. Nu känner jag mig bara frusen och orkeslös. Har inte ens orkat städa bort adventsstjärnorna och julgranen.

Och ändå låter jag tiden dra iväg på kvällarna. Strax midnatt och här sitter jag och babblar om allt och inget. Har en stark känsla för att det är verbet SOVA som jag borde syssla med.

Så god natt kära blogg. I morgon är en annan dag.

Off to work

2010-01-13 12:01:57 Vardagsbabbel
» Kommentarer(2) «
Nyduschad och snart på väg till eftermiddagsjobb. Nu blir det skiftbyte här hemma, älsk kom precis innanför dörren. Skönt när man kan dela upp dagarna och jobba hälften var.


Foto från igår när Albin diggade till musik i sin pappas hörselskydd.


Foto: Albin
I drömmarnas trädgård

2010-01-13 10:47:59 Underbara barn
» Kommentarer(0) «


Iggle Piggle - Favoriten!


Tusslisen Albin ligger gärna i soffan & tittar på sitt favoritprogram I drömmarnas trädgård.

Makka Pakka - en annan goding från Drömmarnas trädgård.

Här kan man se avsnitt direkt på webben.


Sådan där dag

2010-01-12 22:01:58 Vardagsbabbel
» Kommentarer(1) «


Har känt mig bloggsugen hela dagen, men när jag väl sätter mig här så får jag liksom inte fram något. Har massa foton i kameran som vill bli publicerade men det är som något inbyggt hinder i mina fingrar just nu. Enbart dessa rader som lyckas hoppa över, eller snarare smita under, hindret.

Idag är en sådan där dag när jag känner mig glad samtidigt som jag är ledsen. Känslor som jag inte vet vad de beror på.

Tar och sover på saken istället.

Usel dag

2010-01-12 10:28:59 Vardagsbabbel
» Kommentarer(1) «


Typiskt. Barnen har varit friska och pigga hela lovet. Men nu. Idag. Andra skol-/och dagisdagen är de förkylda och febriga. Blää.

Varm O´boy

2010-01-11 23:15:45 Vardagsbabbel
» Kommentarer(0) «


En stor kopp varm O´boy gjorde susen.

Natti natti

Familjen Annorlunda

2010-01-11 22:39:33 Vardagsbabbel
» Kommentarer(2) «


Tacka vet jag webbtv! Hade ju totalt missat att det skulle vara säsongstart av Familjen Annorlunda men tack vare Emmas status på Facebook och tv4Play har jag nu sett det första avsnittet. Hur mysigt som helst. Jag bara älskar familjen i Älvdalen. Hur underbar verkar inte den pappan vara? Och hur söta är inte han och hans gulliga sambo ihop? För att inte tala om vilka fina barn de har. Snacka om perfekt familj, om än annorlunda :)

Förutom tv4play är jag nu också väldigt tacksam över att jag vet att jag har några timmars jobb framför mig imorn. Kanske kan jag lyckas skjuta upp besök hos Arbetsförmedlingen några dagar till?

Imorn kväll ska jag & älsk på en liten tur tillsammans. Längtar!


Frusen

2010-01-11 21:28:01 Vardagsbabbel
» Kommentarer(0) «


Är genomfrusen och hängig. Sitter uppkurad i soffan med en stor filt runt mig och käkar godis som älsk har köpt till lilla mig. Hoppas bara jag blir varm snart.


Bohus-Malmön i vinterskrud

2010-01-10 22:21:35 Resor
» Kommentarer(0) «

 

 

 

 


Pirrigt

2010-01-10 20:56:07 Känslor
» Kommentarer(4) «


Nu är snart denna evighetslånga söndag över.

Har varit och hämtat min bonus på flygplatsen idag. Myyys. Har längtat extra mycket efter honom den här helgen. Men nu är det söndag kväll och lovet är snart slut. Bitterljuvt. Lite pirr i magen inför imorn då jag ska jobba igen. Och otäckt pirr i magen inför alla andra vardagar den här våren. Vet ju inte om jag har något jobb. Fram till och med innan jul har jag levt på timanställningar och vid årsskiftet gick den senaste anställningen ut. Det var en projektanställning och nu kan jag bara hoppas på att de vill ha hjälp från mig även i vår.

Söker något jobb då och då men det är svårt att hålla självförtroendet uppe.

Men i morgon är en annan dag. Får se vad som lurar bakom nästa hörn.

Puss

Solsken men ingen lust

2010-01-10 11:39:53 Vardagsbabbel
» Kommentarer(3) «


Det är så fint väder ute idag. Snön riktigt gnistrar i solskenet. Ändå har jag ingen lust att gå ut. Har ju varit så galet kallt här. Idag är det liiiite mildare, bara -14 men ändå är det så kallt så fingertopparna domnar bort när man går utanför dörren. Bor ju nära Vänern så när temperaturen sjunker under tiostrecket är det nästan FÖR kallt. Ännu värre vid kusterna ju. När det bara är ett par minus vid stugan så är det som vi har det här nu.

Har hört att ca -20 här är som ca -30 uppe i Norrland och att det beror på skillnaden i luftfuktigheten. Vet ni om det stämmer? Själv har jag tyvärr aldrig varit längre upp än Dalarna.


Back to vardagen

2010-01-10 09:14:41 Vardagsbabbel
» Kommentarer(0) «


Riktigt kämpigt att gå upp vid åttatiden idag. Hade inget måste men kände att det är hög tid att vänja sig med tider som passar vardagen lite bättre. Har haft ett långt och skönt lov med barnen. I morgon startar vardagslivet igen. Och det ska faktiskt bli riktigt skönt det med!

Nu har det känts som söndag i hur många dagar som helst. Jag som inte är något stort fan av denna veckodag har blivit både hängig och rastlös av söndagsupprepningen. Behöver göra något riktigt nu, något nyttigt för bankkontot och hjärnan. Jobba! Ja, jag är himla jobbsugen nu. Tyvärr är min framtid oviss just nu. Det enda jag vet säkert är att jag har en arbetsplats att gå till i morgon.

Denna vecka har däremot bjudit på en och annan överraskning så än finns det hopp.

Pyssel med skorna

2010-01-09 21:43:37 Vardagsbabbel
» Kommentarer(1) «


Några av er kan nog gissa vad jag har gjort ikväll ;)


Här har ni i alla fall bildbevis på vad min kära son pysslade med en stund innan läggdags.

 
 
 

Efter denna ommöblering bland skorna somnade han gott i sin säng redan vid sjutiden. Har dock vaknat ett par gånger sedan dess men har kunnat somna om fort. Läggningen och kvällarna fungerar mycket bättre nu, vi har nämligen tagit bort ena spjälsidan på hans säng. Har sluppit panikskrik och hysteriskt gråt sedan dess och hoppas han håller sig kvar i detta positiva spår.

♥ Nu blir det filmkväll med älsk

Otäck natt

2010-01-09 12:26:15 Vardagsbabbel
» Kommentarer(4) «


Usch. Jag känner mig helt slut, har knappt fått en blund i natt.

N hade jour och runt elvatiden då vi nyligen hade lagt oss började hans jourlarm tjuta. Sotbrand i villa. Känns aldrig kul när han ska ge sig iväg sent på kvällen eller mitt i natten. På ett par sekunder var i alla fall älsk ute i bilen och kvar här hemma var jag, Albin och vår lilla katt.

Albin sov i sin säng i sitt rum. Tindra sov i Albins fotölj och jag låg i dubbelsängen och läste. Tänkte precis släcka lampan och slockna när jag skvatt till av något ljud som lät som det kom från undervåningen. Jag gick upp och tittade ut för att se om vår bil stod på parkeringen. Men nej, N var fortfarande iväg på jobb. Samma sekund ringer det på dörren. Klockan var cirka 23.35. Vem f-n ringer på dörren så sent utan att ha ringt innan? Kände direkt att jag inte vågade gå ner och öppna. Smög till Albins rum och tittade ner genom fönstret. Såg en bredaxlad man stå där nere utanför vår dörr. Ingen som jag kände igen för fem öre.

Uuuh så obehagligt. Mitt hjärta gick i hundraåttio och tankarna bara yrde runt. Ringde älsk. Han svarade men var mitt i släckningsarbetet. La på och ringde min granne M. Under tiden som jag pratade med M försvann den mystiske mannen och jag hann aldrig se hur han såg ut mer än från ovansidan. Såg heller inte vilket håll han gick åt eftersom jag hade gått tillbaka till vårt sovrum för att ringa. M kom i alla fall över till mig och lugnade mig. Han och hans sambo lovade att vara anträffbara resten av natten. Skönt att man har sådana goa vänner i närheten.

N kom hem men ett par timmar senare fick han en uttryckning igen, så jag kunde inte sova speciellt bra eftersom jag inte kunde släppa rädslan helt.

Idag vill jag bara veta vem det var som rindge på dörren. Kanske var det bara någon som gick fel?


Let´s sleep

2010-01-08 22:14:14 Vardagsbabbel
» Kommentarer(1) «


Säsongens Let´s dance kommer nog bli riktigt bra, att dömma efter kvällens insatser. Jag diggade Gudrun & Claudia! Men alla var charmiga på sitt vis och väldigt duktiga för att vara nybörjare.

Nu blir det Let´s sleep här hemma hos mig.

Natti


Pizzatime

2010-01-07 14:46:51 Vardagsbabbel
» Kommentarer(4) «


Yummie, yummie!

När kylskåpet ekar tomt och man inte har någon vidare lust att storhandla, så är det lätt att besluta sig för hämtpizza. Me like.


One year ago

2010-01-06 17:13:04 Underbara barn
» Kommentarer(1) «Trettondagen för ett år sedan :)

Albin var en liten pluttis som mest låg och sprattlade men även kunde sitta upp.
Idag springer och hoppar han runt. Och överraskar oss dagligen med nya ord.


Lugn & ro

2010-01-06 12:04:14 Vardagsbabbel
» Kommentarer(1) «


Jag blir inte klok på vart mitt blogginlägg som jag skrev sent på lördagen tagit vägen. Men, men. Vi åkte i alla fall till mitt andra hem. Bohus-Malmön. Har haft tre sköna dagar med lugn och ro.


Ett blogginlägg borta

2010-01-06 12:02:10 Vardagsbabbel
» Kommentarer(1) «


Skumt som bara den, men natten till söndag skrev jag ett ganska långt inlägg om att jag och familjen skulle åka till stugan på Malmön dagen där på. Nu när jag kommer hem upptäcker jag att det varken är publicerat eller ligger i utkast. Hur skumt är inte det?


Måsbarnets nyårsafton

2010-01-02 19:40:07 Högtider
» Kommentarer(2) «
Förra årets nyårsafton var kul på alla sätt så det var svårt att tro på en lika bra nyår igen. Men jag tror vi lyckades! Det var ungefär samma gäng som förra året som samlades för middag hemma hos oss. Nykomlingar var Becca, Åke och Nova som satte extra guldkant på kvällen.

Vi inledde med kräftor och räkor med tilltugg. Jag var döorolig för att vi hade beställt för lite skaldjur men alla blev mätta och belåtna och jag tror de flesta hade en fylld tallrik med skal efteråt ;)

 

När småtrollen kände sig klara vid bordet busade de runt en stund och sedan bänkade jag dem framför Teletubbies. De satt där som de sötaste ungarna man kan tänka sig och myste framför tv:n. De var förresten snälla och goa hela kvällen lång. Inga tjuvnyp eller sura miner mellan varandra. De lekte bra ihop fram till halv elva då vi vuxna tyckte att det var dags för dem att sova. Albin ville ha med sig Nova under täcket i sin säng. Becca och Åke tyckte dock att det var bättre att åka hem till sitt trygga bo. Skämt och sido, Becca skulle upp och jobba tidigt nästa dag så det var därför de åkte. Trist för oss andra som gärna hade sett att de stannade och gjorde oss sällskap fram till årsskiftet.

Albin tar sig lite snacks och varvar ner i fadder Annas knä,
Nova är törstig efter alla tokiga hopp i bollhavet.

Lite senare på kvällen bjöd Anna på kladdkaka med After Eight-smak. Så in i helskotta gott. Klockan verkade sedan göra värsta hoppet mellan kvart över elva och tolv, för rätt som det var så var år 2010 här.Vi hann NÄSTAN ut till tolvslaget. P tappade ut glassdrink i hallen precis när vi skulle masa oss ut, men ut kom vi i alla fall till slut. Ute i kylan korkade vi upp flaskorna med bubbel och skålade in det nya året. Johan bjöd på sprakande fyrverkeripjäser.
Finaste nyårsfotot! Jessie och Anna smilar mot Johans kamera.

 

Festen fortsatte i något lugnare tempo. När vi kom in i värmen dukade vi fram kex och ost. Favoritosten är PiripiriBrie Lime. Den är oslagbar.

Tack godingar för ännu en lyckad afton ♥


Vill ni se fler foton från vårt nyårsfirande och få en härlig sammanfattning? Läs då Jessies blogginlägg. Där har även jag fastnat på bild utomhus, och min snygga bonusson är också fotad.NyårsAlbin

2010-01-02 18:18:53 Vardagsbabbel
» Kommentarer(1) «


 
Så här superfin var min prins på nyårsafton! Hans sura min på bild 1 berodde på att han var avis på P som hade stylinggel i håret. När vi förstod vad han surade över fick även han fixa sina fjun på huvudet =) På bild 2 känner Albin på sitt stylade hår.

 
Med gelé i håret blev livet mycket roligare! På bilden till höger pekar Albin på sin tröja
som han säger t(r)aakto(r) till eftersom det är ett biltryck på den.Snusse äLsKaR fordon.


VARFÖR kan man inte ladda upp collage längre?

2010-01-02 14:01:29 Vardagsbabbel
» Kommentarer(2) «


Är det någon på denna jord som kan förklara för mig varför jag inte kan lägga upp collage och bilder redigerade i photoshop längre???? Det är så fruktansvärt störande. Det går inte ens att lägga till en ram på en bild, spara som jpg. och sedan ladda upp här. VARFÖR?? Har Blogg.se ändrat några inställningar för detta?

Det skumma är att jag kan ladda upp collage och liknande som jag gjorde typ förra året och som redan har funnits med här i bloggen.


Rivstart

2010-01-02 01:12:37 Högtider
» Kommentarer(0) «


Vilken bra början på det nya året! Har rivstartat det med god mat och goa vänners sällskap. Slängde ihop en thaigryta under eftermiddagen och bjöd hit Becca med familj. Efter middagen kom Fia och CO över så det var huset fullt. Sju barn kom vi upp i. Hur lattjo som helst. Tröttheten kom dock i kapp oss efter gårdagens bravader, så Becca och Åke åkte hem med barnen och vi andra rundade av kvällen med film och snicksnack i soffan. Blev en hel del förlossningsprat, vilket jag tycker är grymt kul och intressant - blir helt engagerad och vill både berätta om min egen förlossning och höra smaskiga detaljer om andras. Mm. Skulle lätt vilja föda om Albin på nytt (OBS! Som han var då alltså, inte en tiokilosklump som han är nu).

Igår avslude vi 2009 med skaldjursfrossa. Firade in det nya året med kompisar och kom i säng först vid halvfyratiden i natt.

Bilder kommer imorn!