Upponer

2010-04-30 23:06:44 Känslor
» Kommentarer(1) «


Upponervänd dag som började väldigt bra men som sedan blev helt rörig och sorglig på grund av ett väldigt trist besked - inget allvarligt med mig eller någon i familjen, men en förlust i arbetslivet. Jag kommer verkligen sakna dig goa G som jag redan hunnit fäst mig vid. Hoppas att vi kan fortsätta hålla kontakten. ♥

Kvällen har varit mysig ändå med promenix till folkets park där vi, liksom många andra, stod i regnet och såg på brasan. Här hemma väntade 1 kg räkor, ost och kex. Väldigt gott!

Trots trist besked har dagen bjudit på många lärdomar som jag hoppas få användning av i fortsättningen.

Valborgskram till er alla


Natta

2010-04-28 00:11:41 Vardagsbabbel
» Kommentarer(0) «


Nu tar jag "natta" (på tok för sent).

Har varit kass på att svara på era kommentarer på sista tiden - svarar oftast i kommentatorns blogg (om sådan finns) men ska bli bättre på att svara här i bloggen.

Love

Deklarera

2010-04-26 19:49:26 Vardagsbabbel
» Kommentarer(0) «


Jepp nu ska jag ta tag i min deklaration. Tyvärr hade en av mina arbetsgivare för 2009 gjort någon miss som jag nu måste fixa själv.

I bakgrunden har jag Halv åtta hos mig på tv:n.

Balklänning till salu

2010-04-25 20:16:00 Tjej/Dam
» Kommentarer(2) «


Nu är det inte lång tid kvar till studenten nalkas för många. Jag passar därför på att sälja min vackra balklänning som jag själv hade på min studentbal.













Klänningen är bara använd en gång och i mycket fint skick. Den är insydd speciellt för mig men jag uppskattar att den är i storlek 32/34 (XS-S) och kan enkelt läggas ut till ca storlek 36.

Är du intresserad av att köpa den eller känner du någon som skulle passa fint i denna?
Maila mig på [email protected].

Me & my loved ones

2010-04-24 22:25:18 Kärlek
» Kommentarer(0) «


Avslutar denna kväll med att publicera några bilder på mig och mina närmaste. Minnen från Bulgarien sommaren 2009.



Min fina bonusson & jag


Jag & älsk


Mina underbara barn & jag

Ta vara på möjligheterna - älska idag!

2010-04-24 21:36:55 Kärlek
» Kommentarer(1) «


Idag har jag strosat runt i stan alldeles på egen hand - härligt!! Fyndade en massa och hittade både kläder till mig och kidsen. Tänk vad shopping kan få en att må bra ;)

Jo visst, shopping kan dämpa mycket smärta och få en att tralla sig igenom dagen men i det långa loppet är det äkta kärlek och njutning i livet som får oss att må bra. Så snälla ni tänk på att livet är alldeles för kort för att slösa bort på oviktigheter - ta vara på livets möjligheter och våga älska idag!

Puss gonatt


soffmys

2010-04-22 21:23:03 Vardagsbabbel
» Kommentarer(1) «


Slappar i soffan efter en bra dag med roliga jobbtimmar och ett par mysiga småkaotiska timmar här hemma med barnen och en sambo som alltid verkar vara på väg nu för tiden.

Nu ska jag se ett avsnitt av Halv åtta hos mig på tv4Play.

Puss

Mitt lilla ♥

2010-04-18 13:03:00 Blandat om Albin
» Kommentarer(3) «






Foton från de senaste dagarna. Nu är det snart bara tre månader kvar tills mitt lilla hjärta fyller två hela år.


100 kr rabatt på fotobok

2010-04-17 14:46:50 Vardagsbabbel
» Kommentarer(0) «


Fotobok - 100 kr rabatt
Delar här med mig av en superbra rabatt som jag har fått till min mail. Använd rabattkoden FUJIAPRIL2010
som ger dig 100 kr rabatt på en fotobok hos FujiDirekt fram till 4 maj 2010.

Otur

2010-04-17 12:59:27 Vardagsbabbel
» Kommentarer(1) «


Är fruktansvärt trött på denna hemska förkylning. Denna vecka har jag haft feber varje kväll och kämpat mig genom dagarna tack vare febernedsättande. Har missat två arbetsdagar för att energin var näst intill noll.

Hostan är kvar långt ner i lungorna. Och förkylningen har även letat sig upp till bihålorna.

Varför har jag sådan otur? Vill inget annat än att vara på min roliga arbetsplats på vardagarna och njuta av våren tillsammans med min familj på kvällar och helger.

Snart är våren, min favoritårstid, förbi...

Ja, jag tycker synd om mig själv just nu. Men vet att jag ändå har sådan tur med annat i livet och att det finns de som lider av svåra sjukdomar som jag så klart tycker miljoner gånger mer synd om.

Nu ska jag ta med mig datorn upp till sovrummet och vira täcket runt kroppen och se på de program som jag missat under veckan då jag har ramlat i säng vid halvåttatiden.

Mina grabbar ska montera upp vår studsmatta.

Med risk för att låta...

2010-04-13 22:37:25 Vardagsbabbel
» Kommentarer(1) «


...negativ!

Det är tydligen inte alls det minsta bra att se ljust på framtiden. Som i mitt förra inlägg.

...Istället för att förkylningen fortsatte att avta tog den omtag. Nu hostar jag så att det känns som att lungorna ska gå sönder. Har försökt att somna för kvällen flera gånger nu. Men det funkar inte.

Och hostmedicinen har jag blivit allergisk mot. Nässelutslag. Läste bipacksedeln (eller vad det nu heter) och fick reda på att denna biverkning endast drabbar 1 av 1000. Nice.

Har även fått känna på hur det är att blöda näsblod flera gånger på en dag,

Albin är heller inte helt frisk än.

Och min bonusson kan inte somna för han saknar sin mamma så.

Finns det något mer som kan gå emot oss innan klockan slår midnatt?


Hem till godingen

2010-04-12 17:14:19 Vardagsbabbel
» Kommentarer(2) «


Förkylningen börjar så smått avta. Solen skiner. Och jobbdagen har varit toppen! Känner mig redo för att åka hem och snosa på min goding till son och höra vad han har haft för sig idag. Albin har nämligen spenderat dagen tillsammans med sin morfar så han har med all säkerhet haft en himla bra dag.


Resetips del. 2 Las Palmas Gran Canaria

2010-04-11 10:38:49 Resor
» Kommentarer(1) «




Du står på den kilometerlånga sandstranden Las Canteras. På din högra sida kan du blicka ut över det turkosfärgade Atlanten och, om vädret är klart, se över till jättelika Tejde. Till vänster om dig har du Gran Canarias storstad Las Palmas, staden som har allt.


Las Palmas lämnar dig aldrig oberörd
. Redan på väg in till staden möts du av havsdoft blandad med heta impulser från stadslivet. Stora lägenhetshus tornar upp sig i stadens ytterkant. När du sedan närmar dig de centrala delarna övergår bebyggelsen till resturanger, pubar, discotek, butiker och hotell, men trots det känns Las Palmas inte alls som någon turisthåla -utan mer som ditt ställe på jorden.

Hela staden är belägen på en udde som omges av Atlanten. På den ena sidan finns en hamn där stora fartyg lägger till och på den andra sträcker en av Spaniens vackraste storstadsstränder ut sig i solgasset.

Det är på strandpromenaden vid Las Canteras som alla samlas. Både lokalbefolkningen och turisterna. Här kan du förutom att sola och bada ta dig en promenad, avsmaka en kall sangria eller varför inte prova på surfing i vågorna som slår in mot strankanten.


Här finns inget tillfälle för tristess
. När du har kopplat av under de tjusiga palmerna en stund och havet har svalkat din kropp väntar mängder av butiker och caféer på just ditt besök. Förutom de många affärerna som du finner i hjärtat av Las Palmas, finns två stora köpcenter inom ett par kilometers avstånd. Efter en dag fylld av liv och rörelse är du välförtjänt av en tupplur på hotellrummet, och sedan väntar nattlivet som varar fram till gryningen...







Jag längtar alltid efter att återvända till denna magiska stad! Tyvärr kan jag inte tipsa om några hotell eftersom jag bodde i ett studenthem när jag var där. Texten här över skrev jag i ett resereportage i skolan en gång, hoppas den kan fånga ert intresse för Las Palmas.


Dunder

2010-04-10 20:48:09 Helg
» Kommentarer(0) «


Dunderfökyld. Kämpade mig igenom de första dagarna på jobbet men trots denna hemska förkylning så kändes allt väldigt bra och jag längtar verkligen efter att bli frisk så att jag kan jobba igen. Har sovit flera gånger idag och hoppas på att vara helt frisk tills på måndag.

Och på Albin verkar förkylningen ha tagit omtag. Bläääää för detta elände!

Nu blir det en lugn lördagskväll här hemma.

Pratade förresten nyss med P som är hos sin mamma, och även han har blivit sjuker nu... Han har sån otur. *stor krya-på-kram till P*


Äntligen

2010-04-08 20:21:55 Vardagsbabbel
» Kommentarer(6) «


Tack för all omtanke ♥

Albin är piggare nu och har till och med ätit lite både igår och idag. Det är så att man håller andan när han tar skeden till munnen - man vill att hela världen ska stanna upp så att han absolut inte kan bli störd och komma på andra tankar.

Själv har jag haft två roliga dagar på mitt nya jobb. Äntligen en heltidsanställning!

Blidde inte som...

2010-04-06 22:12:00 Blandat om Albin
» Kommentarer(5) «


...jag tänkt mig.

När mina föräldrar var här igår kväll och tittade till Albin la de märke till att hans strupe drogs in kraftigt vid varje andetag. När de de kom hem googlade de detta och hittade att det kan vara ett tecken på lunginflammation. Jag tyckte inte att det lät särskilt rimligt eftersom vi faktiskt hade tillbringat större delen av dagen på akuten och en barnläkare hade undersökt Albin.

Jag skulle ändå ringa sjukvårdsupplysningen om att han inte hade kissat på flera timmar och att han knappt behöll vatten som han drack, så jag passade på att nämna "indragningarna". Jaha, då blev det plötsligt bråttom in till akuten igen.

Och mycket riktigt - efter grundliga undersökningar fram till tretiden i natt och en lungröntgen idag har vi svart på vitt att vår snussis har lunginflammation.

Tänk om barnläkaren som vi var hos igår hade gjort den där grundliga undersökningen och ordnat lungröntgen när vi ändå redan var på plats, då hade Albin sluppit vara på akuten natten till idag och alla timmar pån sjukhuset idag - och vem vet, då kanske han faktiskt hade blivit frisk tidigare än vad han kommer bli nu.

Det är riktigt sjukt att man ska vara tvungen att googla sig fram till sin egen diagnos nu för tiden! Inte nog med det, man måste vara på gränsen till otrevlig för att sjukvården ska fatta vidden av ens tillstånd och för att de ska ta prover som kan visa rätt resultat måste man i princip tala om för läkarna vad man lider av.

Sömnbrist big time här hemma nu.

Nu hoppas jag på en hel natts sömn. Och att jag i morgon kan genomföra det som jag skulle ha varit iväg på idag.

Albin är tack o lov lite bättre *peppar peppar ta i trä*.


Tusslig liten snusse

Omtumlande dag

2010-04-05 21:21:18 Högtider
» Kommentarer(5) «


Fy faro för sådana här dagar. Albin är sämre. Han har varit förkyld hela påskhelgen men igår kväll steg febern och natten till idag var jobbig... Hans andning var så skrämmande, ungefär 60 andetag per minut, normalt tar ett barn upp till cirka 25 andetag per minut.  Han andades ytligt och väldigt snabbt hela natten. Då och då vaknade han upp och fick upp segt slem och somande sedan om direkt eftersom han var så utmattad.

Mitt upp i alltihop så fick min sambo larm om utryckning i brandkåren så mellan tolv i natt och sju i morse var han flera mil bort och arbetade med att släcka en stor villabrand. Detta gjorde ju inte min nattsömn bättre precis. Oroligt när han var borta samtidigt som Albin var så dålig.

Skrev jag möjligtvis något om att jag skulle sova gott igår? Tydligen så ska man inte se positivt på något för då blir det bara skit av allting.

I morse vaknade mitt lilla hjärta från och till men somnade om lika snabbt igen. Jag var kissnödig, törstig och hungrig men ville inte väcka honom i onödan så jag låg snällt kvar bredvid honom fram till elvatiden på förmiddagen. Då började jag ana att det var värre än vad jag hade trott... Han somnade ju vid halv åtta-tiden igår så det kändes skumt att han fortfarande ville sova vid elvatiden.

Eftersom hans andning fortsatte att vara sådär snabb och ytlig och han i princip bara blev slöare och slöare, så valde jag att ringa 112 för första gången i mitt liv. De ville komma och hämta honom med ambulans trots att jag insisterade på att vi kunde köra honom själva. Vill ju inte vara till besvär. Men det var tryggt att bli hämtad och färden in till akuten vara lugn.

Ja.. och sedan tillbringade vi cirka fyra timmar på sjukhuset.

Nu är vi hemma och Albin är inte påtagligt bättre än i morse... Och han behåller varken mat eller dryck och kissar knappt något. Konstigt att han inte fick dropp. Men men, han fick i alla fall andas in Ventolin.

I morgon är en dag som jag ville se fram emot men nu är det svårt. N ska i alla fall vara hemma med snussisen.

Natti

Ny design

2010-04-05 01:04:39 Vardagsbabbel
» Kommentarer(0) «


Har äntligen gett mig själv en spark i baken och fixat en vårlook till bloggen. Eller hur känns det skönt att slippa se den där vinterdesignen? Puuuh... Nu kan jag sova gott i natt.

Kom gärna med idéer till hur jag kan fixa vidare med bloggdesignen! När jag är lite piggare än just nu, så ska jag göra headern till en startsidelänk som jag har tänkt på i hundra år nu.


Påskdagen

2010-04-04 10:59:41 Högtider
» Kommentarer(1) «


Solsken och vårtemperatur = Måsbarnet glad


 

Fick en ny klänning från min mormor igår när hon var här på påsklunch. Den kommer användas flitigt i vår och sommar.

Nu ska jag snabbstäda och sedan ut på altanen och bara njuta av denna dag.


Så skönt...

2010-04-03 20:55:52 Högtider
» Kommentarer(1) «


...med påsk!

Har haft en go dag här hemma på altanen. Snusse är förkylder men har ändå fått vara ute i solskenet en stund. Nu sover han och hostar om vart annat... Hoppas astmamedicinen lugnar hans små luftrör snart.

Nu har vi två påskdagar kvar att njuta av och på tisdag är det en spännande dag för mig. Berättar på tisdag kväll om hur det har gått och vad det innebär. Jag är i alla fall överlycklig för detta och ser ljusare på framtiden än vad jag har gjort på länge.


Om man bara har gubbar...

2010-04-03 14:20:35 Högtider
» Kommentarer(2) «




...i huset får man be om å få låna över en söt grannflicka för att få förbereda henne för färd till Blåkulla.




H verkade nöjd med både smink & kläder


H och Albin ute i det strålande vårvädret


Min påskprins

2010-04-03 10:47:51 Högtider
» Kommentarer(2) «


Min lilla påskprins är med på bild i en av stans största lokaltidningar idag. Jag har inte hunnit se det själv men fick sms om det för en stund sen. Vet att tidningen var på Albins dagis och fotade i torsdags när de hade påskfest. Kul som bara den!


Gomorron påsk

2010-04-03 09:25:53 Högtider
» Kommentarer(2) «


Glad påsk på er!

Härligt med påskafton men attans typiskt så har Albin blivit sjuker... I natt har han spytt upp massa slem och haft feber. Hoppas det inte blir lika allvarligt som förra påsken, då han bara hängde i min famn helt utmattad efter mycket hosta. Nu har han ju astmamedicinerna i alla fall.

Vi hade en jättetrevlig kväll hemma hos grannarnas igår. Maten var som jag misstänke himmelsk! Och till dessert bjöd vi på marängtårta med grädde och jordgubbar.

Nu ska jag byta blöja på min snussis.


Bästa grannarna

2010-04-02 17:58:08 Högtider
» Kommentarer(2) «


Ska strax gå över till våra bästa grannar Fia & Mikael ♥
Vi är bjudna på middag och det ska bli så skönt att få komma hem till dem och njuta av deras himmelska mat. Alltid gott!

Egentligen var det vi som ville bjuda över dem men men eftersom de insisterade på att vi skulle till dem så...

Det blir grillat med goda tillbehör, bland annat Jensens favoritsås. Yummie!! Till efterrätt har jag fixat i ordning "En smak av sommar" som jag ska gå hem och hämta när alla är redo för dessert.


Påskpyntat

2010-04-02 12:42:54 Högtider
» Kommentarer(5) «




 


Så här ser påskpyntet ut hemma hos oss


Så här såg Albin ut igår när han skulle till påskfesten på dagis

 

 
Har gjort vårfint i lilla badrummet med romantiskt rostema


Har även vårstädat mitt hår - klippt topparna och ljusat upp det


Påskfest

2010-04-01 09:07:50 Högtider
» Kommentarer(1) «


Nu är min prins på dagis där det är påskfest dagen till ära. Han är utklädd på nästan exakt samma sätt som förra året. Kostymbyxorna och västen, som han hade för första gången på sitt dop i januari 2009, passar fortfarande.

Utanför mitt fönster faller snöblandat regn. Skönt om snön på marken smälter bort i detta töväder. Sedan får det ju gärna bli sol i morgon och resten av helgen, eller vad säger ni?!

Påskpussar