10 månader idag!

2009-05-21 21:21:06 Albin fyller månader & år
» Kommentarer(2) «


Passar även på att berätta att min lille skrutt har sin tiomånadersdag idag. Bild kommer när vi har fått tillbaka vår dator.

Grattis Albin!

PS. Albin tog sina första steg (utan stöd) igår.Snabbvisit

2009-05-21 21:12:14 Vardagsbabbel
» Kommentarer(1) «


Yippie! Äntligen kan jag skriva ett blogginlägg. Är hos min goa kompis Anna G som är så snäll och låter mig sitta vid hennes dator en stund. Har betalt några räkningar och nu gör jag en liten snabbvisit här.

Saknar er och era härliga bloggar. Hinner inte läsa ikapp dem nu men jag hoppas på att jag snart är tillbaka igen.

Mycket kärlek/ Måsbarnet

Värmebölja

2009-05-09 14:43:08 Vardagsbabbel
» Kommentarer(3) «


Sommar och sol ute. Kommer vara borta från bloggen under en tid, dyker säker upp då och då, ska lämna tillbaka den här datorn och hoppas på att kunna reklamera älsklingS (ville göra sista bokstaven extra tydlig så det inte blir några missförstånd;).

Puss på er

Bebislycka

2009-05-06 20:55:00 Albin i magen
» Kommentarer(3) «


Varje gång jag ser någon som är gravid eller en nyfödd bebis blir jag rörd till tårar. Det är så sjukt vackert. Idag såg jag och älsk en bebis som bara är tre veckor. Ååå vad liten. Pytte pytte pytteliten. I jämförelse med honom är Albin en jätte. Samtidigt som det känns som att tiden har rusat förbi känns de där magiska dagarna i juli 2008 väldigt avlägsna. Nära men ändå långt borta på något märkligt sätt. Har jag verkligen bara känt min kära skatt i lite drygt nio månader? Det är ju egentligen ingen tid alls.

Ännu avlägsnare känns det att jag skrev det här för exakt ett år och en dag sedan. Tänk att grodan boll bodde inuti min mage då. Tänk så många känslor jag hade inom mig. Tänk vilken underbar längtan jag bar på.

När jag tänker på allt det där inser jag vad lyckligt lottad jag är. Tiden med Albin i magen och månaderna sedan han föddes är den absolut bästa tiden i mitt liv.


Lillskrutt

2009-05-06 19:49:39 Vardagsbabbel
» Kommentarer(0) «


Idag har vi varit på öppna förskolan och BVC. Det var bara några få barn där men Albin hade det skoj ändå. Bara att komma utanför våra egna väggar är uppiggande för lille lillskrutt. Och ja, han är verkligen en liten lillskrutt. När vi vägde honom för två månader sedan vägde han 7700 gr och nu väger han 7720 gr. Antagligen har han gått upp i vikt som vanligt till att börja med efter vårt förra BVC-besök och sedan tappat vikt när han har varit sjuk ett par gånger.

Men vår lillskrutt är ju pigg och glad nu om dagarna och det är ju det som är det viktiga. Och ett riktigt matvrak har han blivit ,så han håller nog på att ta igen de dagar då han inte åt annat än välling.

Efter öppna förskolan var vi i lekparken och sedan åt jag och älsk lunch på en pizzeria medan Albin sov.

Imorn är P ledig (studiedag) så nu blir det lite onsdagsmys.

Måsbarnet

Nybäddat

2009-05-05 19:28:51 Vardagsbabbel
» Kommentarer(5) «
Snusse har varit så rolig idag. Han har börjat göra ett nytt ljud som han inte har kunnat förut. Det är ungefär "Brrruu". Tror han härmar billjuden vi har gjort när han har lekt med sin lastbil.

Vi gick inte till öppna förskolan, vädret gjorde en totalvändning så vi tog en promenix till lekparken och njöt av solen. Både mamma (jag) och Albin gungade. Efter det gick vi hem och åt mellanmål. Nu är det snart läggdags för grodan boll. En nybäddad säng väntar på honom (med sängkläder som jag hade som liten).

För övrigt går nog kvällen åt till att försöka smälta chocken över att drygt 100 personer på älsklings jobb ska avskedas på grund av effektiviseringar inom företaget samt den ekonomiska krisen. Hans arbetsplats går med vinst men eftersom den tillhör en global koncern som totalt sett måste effektivisera dras även den med. Så sorgligt.

Måsbarnet

Middagstips

2009-05-05 18:26:11 Mat & bak
» Kommentarer(2) «


Åt så gott alldeles nyss. Ni som har läst min blogg länge vet att bakpotatis är en middagsfavorit för mig.
Idag blev det bakpotatis á la mormor.

Det innebär att man fyller bakpotatisen med stenbitsrom och hackad rödlök och häller över skirat smör och en skvätt grädde. Har aldrig testat det tidigare men det var himmelskt gott.

Kärlek/ Måsbarnet

Några minnen

2009-05-05 13:31:42 Resor
» Kommentarer(3) «


Har tittat igenom bilder från åren sedan jag och N träffades. Har inte tillgång till Photoshop nu så bilderna är så oredigerade och obeskärda de kan vara, men jag bjuder ändå på några tillbakablickar här.


 
Bild 1: I Fjällbacka, vår första sommar tillsammans.
Bild 2: I lägenheten där N bodde.

 
År 2006 tog N sitt dykcert. Här är vi på SALT i Kungshamn våren 2006.
N på bilden till vänster och jag på den till höger.


 
I slutet av sommaren 2006, då vi hade bott i ihop i
nästan ett år, åkte vi till Bulgarien.

   
I juni 2007 var vi på KorfuI mars 2008 styrde vi färden mot Lanzarote


  
Albin var i magen.

  
Mobilbilder från min tid som mörkhårig.

(De minsta bilderna är klickbara)

Måsbarnet

Öppna förskolan

2009-05-05 11:21:11 Vardagsbabbel
» Kommentarer(1) «


Funderar på att ta en sväng till öppna förskolan. Vädret är ju ändå kasst och Albin är inne i en period då han blir på bättre humör om han kommer ut på "äventyr" och träffar andra bebisar.


Rasmus Nalle.

Någon annan dag ska jag leta igenom mina kartonger som står i mammas och pappas garage. Har så många böcker och annat kvar från min barndom. Hoppas att jag hittar alla RasmusNalleböcker. De kan ju vara roliga både för P och Albin.


♥ Hoppas ni får en bra dag !

Sommarlåten med dålig karma

2009-05-05 07:34:41 Vardagsbabbel
» Kommentarer(1) «


Hmm... känns som att låttexten jag avslutade gårdagen med hade bad karma. Idag passar nämligen verserna skrämmande bra.

"På morgon när jag vaknar, drar upp min rullgardin.
då kanske regnet bara öser ner...".

Japp, så var det med det. Får väl nynna mig igenom dagen för att palla vädret.

Måsbarnet

Solen lockar till köp

2009-05-04 23:11:45 Vardagsbabbel
» Kommentarer(0) «


Någon mer än jag som blir sugen på att äta glass, grilla, nya utemöbler, stora krukor att ha i trädgården, fina blommor att fylla krukorna med, ny bikini, sommarkläder till barnen och ja you name it?

Solskenet för verkligen med sig en hel del begär. Det är så mycket man förknippar med sommar. Och allra helst vill man ju fylla på med alla tillbehör på en och samma gång. Det känns även tokigt viktigt att göra cykelutflykter, vara i stugan varannan helg, bjuda in alla vänner på fest i trädgården och alltid ha gräset nyklippt.

Men visst är det skönt att bara lägga ut en gammal och välanvänd filt på gräset, slå sig ner, rikta in sig mot väderstrecket som det strålar mest från, sluta ögonlocken och bara njuta av värmen. Det duger faktiskt alldeles förträffligt bra. Om man har tur kanske det finns ett glasspaket i frysen. Grillningen kan man ta imorn.

De nya utemöblerna får vänta med att bli köpta tills nästa år. De stora krukorna kan få följa med hem när läget känns rätt och det verkligen säger "klick". En ny bikini kan man gott unna sig om plånboken tillåter. Sommarkläder till barnen hittar man troligtvis en hel massa i en av kartongerna i förrådet och det som saknas kan man fylla på med efterhand. Något som kan vara kul att börja med är inköp av avslutningskläder (om barnen är i skolåldern), det ger en härlig start på sommarkänslorna.

Hihi, nu kom jag att tänka på texten till Sven-Ingvarslåten som var med i sommarlovsprogrammet Hajk. Den får avsluta denna soliga majmåndag. Hoppas ni kan melodin! ; )

sommar, sommar och sol
havet och vinden, å doft av kaprifol
sommar, sommar och sol
en himmel så blå som viol

när livet är för tråkigt, och dagen blir för grå
då tar ja till ett eget litet knep
en fånig liten ramsa, som handlar om d bästa ja vet

sommar, sommar och sol
havet och vinden, å doft av kaprifol
sommar, sommar och sol
en himmel så blå som viol

på morgon när ja vaknar, drar upp min rullgardin
då kanske regnet bara öser ner
då blundar ja o nynnar på en melodi
som handlar om d bästa ja vet

sommar, sommar och sol
havet och vinden, å doft av kaprifol
sommar, sommar och sol
en himmel så blå som viol

när vintermörkret sänker sej, så dystert på vår jord
då har ja som en magisk hemlighet
en fånig liten ramsa, me sånna ord
som handlar om d bästa ja vet

sommar, sommar och sol
havet och vinden, å doft av kaprifol
sommar, sommar och sol
en himmel så blå som viol
woow
sommar, sommar och sol
havet och vinden, å doft av kaprifol
sommar, sommar och sol
en himmel så blå som viol
Bloggtips

2009-05-04 08:35:00 Vardagsbabbel
» Kommentarer(3) «


Kan inte annat än älska bloggen Älskade hjärtegryn. Besökte den för första gången igår och är redan fast. Tjejen bakom bloggen syr så underbart fina barnkläder. Satt och kollade igenom hennes blogg länge och väl igår och såg massor av fint. Det roliga är att hon inte bara syr till sina egna barn utan att hon även tar emot beställningar och förhoppningsvis kommer kunna jobba mer och mer med detta eftersom hennes Älskade hjärtegryn nu är godkänt som företag.

Passade på att fråga om pris på ett plyschset med struthätta som är sagolikt gulligt. Kunde heller inte låta bli att vara med i en tävling om dessa snygga grodbrallor:


Skulle sitta så fint på min grodan boll.

Tävla du också och ha chansen att vinna grodbyxorna till något barn i din omgivning. Vinner du får du själv bestämma storlek (görs i 50- 110) och även färg på muddarna. Jag diggar de gröna muddarna, men på bloggen finns även den här varianten:Direkt till tävlingen.

Love from Måsbarnet

Dagens Snusse

2009-05-03 22:27:45 Underbara barn
» Kommentarer(0) «


                  
Vispa vispa välling (?)           Sladdar är spännande...    ...och goda !!


Något med just det där ansiktsuttrycket som gör att han är morfar upp i dagen.
Håller ni med mig, ni som träffat min pappa?

  
Vällingtime.                           Kul att åka vagn!


Tuffingen redo för en promenix.
Han fick den fina Soft shell-jackan av N häromdagen.

(Klicka på de små bilderna för större format)
Älskling...

2009-05-03 18:50:38 Kärlek
» Kommentarer(0) «Så här känner jag för digSå här skulle jag känna om jag tvingades leva utan dig

♥ Din A

Ny dag - nya tag

2009-05-03 10:59:10 Vardagsbabbel
» Kommentarer(2) «


Sunday is here.

Älsk har övertagit sjukan men vi ska försöka göra något bra av dagen i alla fall. Ingen sol idag så det passar bra att ta det lugnt tillsammans, kanske se ett par filmer, leka med barnen och bara vara vi fyra.

Söndagskärlek till er

Magsjukedrama och femminutersmetoden

2009-05-02 21:31:05 Vardagsbabbel
» Kommentarer(0) «


Guldkanten på denna lördag har lyst med sin frånvaro. Vaknade med magsjukan och har avslutat dagen med en intensiv halvtimme bestående av femminutersmetoden. Har alltså försökt få Albin att lära sig somna själv, som han kunde när han var några månader yngre men som inte har fungerat på ett tag.

Har hörts mycket gråt från lillens rum men nu sover han till sist.

Natti natti


Dreams come true

2009-05-02 18:16:06 Resor
» Kommentarer(3) «


Har alltid drömt om att bo på ett hotell med poolområdet precis vid stranden. Plaska med barnen och älskling i poolen och strax därefter springa i den brännande sanden ner till det svalkande saltvattnet. Kunna köpa glass och andra förfriskningar i baren och ändå ha både havet och lägenheten i sikte. I augusti blir drömmen sann.


Visa stora bilder
Poolområdet vid hotellet vi ska bo på i augusti.

Tidigare har vi alltid valt lite enklare hotell, med promenadavstånd till stranden. Det har funkat jättebra och vi har aldrig varit missnöjda. Har prioriterat lågt pris och helt okej standard framför exklusivitet. Har valt hotell med få våningar eftersom de höga hotellen oftast inte är lika charmiga. Vår beställda resa i augusti blir dock till ett högt och stort hotell, vilket i sig inte lockar mig alls, men med perfekt läge precis vid stranden. Vi har inte ändrat vår prioritet gällande pris, utan hittade detta Bluestarhotell bland Fritidsresors erbjudanden för ett par månader sedan. Det blir alltså lyx till ett bra pris.

Känns som ett bra val nu när vi även har Albin. Siktar på att ta det lugnt vid poolområdet och på stranden de flesta dagarna så att vi har nära till hotellägenheten (barnmat och blöjor). Har redan varit på orten en gång tidigare, då P var 6 år, så den här gången kan vi ägna oss åt att bara "vara" och låta bli att göra några större utflykter.

Som tidigare gånger har vi valt att skippa förbeställda måltider (halvpension, helpension eller all inclusive) på hotellet eftersom vi gillar att traska till närmsta supermarket på morgonkvisten och sedan njuta av frukost på balkongen, äta något lätt till lunch och efter sol, bad och siesta, och kanske ett glas vin i lägenheten, ta en kvällspromenad till någon mysig taverna. Det är att njuta av livets goda för oss. Det är äkta lyx i mina ögon. Att hotellet är mer piffat än våra tidigare logival är ju bara bonus.

Snutte vet inget om resan än. Får se hur länge vi orkar suga på den goda karamellen, tanken är att det ska bli en födelsedagspresent som han får som överraskning några veckor innan hans födelsedag som är den 2 september. Han frågar ofta när vi ska resa till något varmt land igen så det är ju lite halvsvårt att hålla sig, men än så länge har jag kunnat hålla den uppfostrande minen i schakt och klarat av att svara något i stil med: "Vi har ju hela sommaren framför oss nu och det var ju bara ett år sedan vi var på Lanzarote, så det blir ingen resa det här året" utan att brista ut i skratt. Lägger gärna till: "Det är ingen idé att tjata".

Måsbarnet


Humorgalan - en tänkvärd gala

2009-05-01 20:51:17 Vardagsbabbel
» Kommentarer(0) «


Sitter bänkad framför Humorgalan som sänds på tv4. Gillar att de blandar tänkvärda ämnen, som till exempel hemlösa barn, med humor. Skulle kunna bli en flopp men jag tycker de håller en bra balans och förhoppningsvis så vänder de många blickar mot världens barn.

Måsbarnet

Mitt ögonljus

2009-05-01 16:31:03 Underbara barn
» Kommentarer(3) «
Älskar denna krabat obeskrivligt mycket.


Sköna maj

2009-05-01 13:35:16 Vardagsbabbel
» Kommentarer(3) «


Vilken kanonstart på maj månad. Strålande sol, klarblå himmel och sommarvärme.

Vad gör ni idag? Majar kanske?

Jag och älsk slappar på altanen medan Albin sover middag och P hoppar på studsmattan.
Igår blev det en promenad till majbrasan och ett par drinkar hos grannarna. Skulle haft grillfest här men vi ställde in den, Albin var nämligen lite krasslig igen.

Puss