Ingen nattmänniska

2009-03-31 23:43:33 Vardagsbabbel
» Kommentarer(1) «


Har blivit sent de sista kvällarna och så även idag. Är verkligen ingen nattmänniska så vid den här tiden är jag galet trött. Men det är ju svårt att komma i säng, finns ju så mycket annat att göra. Så skönt att ha egentid efter barnen har somnat. Längtar dock efter älsk som är iväg på kurs ute i Värmlandsskogarna. Imorn är han hemma igen, yippie!

Natti natti

8 sanningar om mig

2009-03-31 22:23:14 Vardagsbabbel
» Kommentarer(0) «


För en herrans massa dagar sedan blev jag utmanad av Jennie. Här kommer de 8 sanningarna om mig.

1) Jag bryr mig alldeles för mycket om vad andra tycker och tänker om mig. (Snodde den rakt av från Jennies inlägg, eftersom den stämmer så kusligt väl in även på mig.)

2) Jag har alltid varit kass på bollsporter och har för dålig självkänsla för att våga träna på gym.

3) Jag har haft mammainstinkter sedan barnsben och kan inte låta bli att värna om alla som kommer i min väg.

4) Så fort jag ser Tomas DiLeva på tv blir jag förälskad. När jag såg honom uppträda live på en julkonsert blev jag så rörd att jag grät.

5) Jag är sportdykare men livrädd för att jag ska dö i vatten.

6) Jag kan dö för min bonusson. (Och självklart även för min son.)

7) Trots mina mammainstinkter kan jag vara fruktansvärt barnslig. Älskar att hoppa studsmatta, rita, blåsa såpbubblor, leka kurragömma... you name it. Och blir lätt tjurig som ett barn, samt tycker väldigt synd om mig själv när jag är sjuk.

8) Jag lider av svår prestationsångest inför det mesta som jag anser är viktigt att klara av. Trots att det mesta brukar gå galant kan jag vara bedrövligt orolig inför nästa utmaning. Jag är en riktig fighter när det väl gäller, till exempel i studier och jobb samt när något är känslomässigt tufft eller när något barn far illa.

Måsbarnet

En sådan där trött dag

2009-03-31 20:53:52 Vardagsbabbel
» Kommentarer(3) «


Har varit tröttligt (ja, det är mitt alldeles egna ord för trött) och tussligt (mitt egna ord för att vara sjuk) här i flera dagar nu. Det började med P som var hemma från skolan i slutet av veckan på grund av halsont och feber, och fortsatte sedan med N som fick feber i fredags och som inte kunde jobba varken lördag eller söndag. Igår var det min tur. Dessvärre med illamående och dålig mage. Och idag har det varit lilla hjärtat som har varit tusslig.

Och med tussligheten kom även gnäll och kläng. Så idag har jag haft en bebis hängandes i hasorna i stort sett från morgon till kväll. Mysigt på sätt och vis eftersom det annars kan vara svårt att få ha honom intill sig längre stunder. Men inte det minsta trevligt att se sitt lilla barn nedstämt. Så svårt att veta vad han vill och om han har ont någonstans.

Gick i alla fall lätt att få honom i säng.

Nu ska jag natta P.



Ingen kan vara nere med en ballong! Citat från: Nalle Puh

Natti natti från Albin

2009-03-30 22:46:40 Vardagsbabbel
» Kommentarer(4) «



Albin sitter på flaket på sin lastbil och biter på sin tandborste.


Albin får stöd av pappa och visar upp att han minsann är fin,
trots att han har mammas gamla nattlinne från 80-talet på sig.

Snusse vill även passa på att gratta sin polare Emil som fyller ett år idag.

Hipp hipp hurra för dig Emil!


Källa: Marieshobbycorner




Rätt så...

2009-03-29 21:42:23 Vardagsbabbel
» Kommentarer(3) «


...dött här idag. Vissa dagar är ju så. Man har en toppendag men har liksom ändå ingen blogglust.

Hoppas jag är back on track imorn.

Måsbarnet

Glöm inte släcka!

2009-03-28 20:09:57 Vardagsbabbel
» Kommentarer(3) «




Här har vi redan släckt ner all elbelysning. Hoppas ni hakar på och släcker mellan halv nio och halv tio ikväll.

Måsbarnet

PS. Har haft en kul "egendag" utan familjen. Var bland annat på IKEA med en kompis och mitt bland alla människor upptäckte jag Jennie som jag aldrig har träffat in real life förut. Var för feg för att heja först men sedan såg jag henne vid kassorna, så då passade jag på att prata lite med henne. Och Melker var så söt och glad.

Min bebis gillar att dammsuga

2009-03-28 11:48:26 Underbara barn
» Kommentarer(3) «




Nu tänker säkert någon: Men guud använder hon sig av barnarbete?!

Kan lova att det inte är så allvarligt som det ser ut. Det var mer en kul idé för foto eftersom Albin älskar vår dammsugare. Så fort den står framme vill han klättra på den och leka med dammsugarslangen. Så när han satt i sin gåstol och sträckte sig ner efter dammsugaren för ett par veckor sedan, så gav jag slangen till honom och då föddes denna bildidé.

; ) Måsbarnet

 


Laila & Tobias finaldans

2009-03-28 10:22:10 Vardagsbabbel
» Kommentarer(1) «


Vilket bra finalprogram det var i Let´s dance igår. Laila och Tobias var ju fruktansvärt bra, men jag är ändå glad över att Magnus och Annika vann eftersom Annika blev så otroligt lycklig över att äntligen få en förstaplats i programmet.

Min favoritdans: Laila och Tobias sista dans.



Så vackert.

Måsbarnet


Uppe med tuppen...

2009-03-28 05:03:49 Vardagsbabbel
» Kommentarer(0) «


...för att göra välling.

Albin sörplade nyss i sig 200 ml på bara några sekunder. Så nu är det bara att fixa mer för han verkar inte ens mätt.

Hoppas ni sover gott.

Bravo Laila!

2009-03-27 21:49:09 Vardagsbabbel
» Kommentarer(1) «


Blev helt tårögd när jag såg Laila dansa sin sista dans i Let´s dance nyss. Det var ju så vackert. Älskar den dansstilen.

♥ Måsbarnet


Albin busar med dockan Anna

2009-03-27 17:30:27 Underbara barn
» Kommentarer(3) «



Snusse har upptäckt min prydnadsdocka från Rubens barn. Som ni ser så har de riktigt lattjo tillsammans.


Snöyra

2009-03-27 14:59:11 Vardagsbabbel
» Kommentarer(1) «


Helkasst väder här idag. Vintern var altså inte över än...

Måsbarnet

Mycket bättre än en hund

2009-03-27 11:56:12 Vardagsbabbel
» Kommentarer(5) «


Oj, mina sista inlägg igår skapade en del nyfikenhet. Kanske gör er besvikna när jag avslöjar att det inte alls är så spännande som bröllop, tillökning eller hund. Eller, enligt mig så är det i alla fall mycket bättre än en hund = )

Och ja det blev ett JA!
I augusti åker vi utomlands. Närmare bestämt till Bulgarien. Jag, älsk och barnen. Så underbart.

Jag hade reserverat resan för cirka en vecka sedan och igår var sista dagen för anmälningsavgiften. Så kvällen gick åt till att lusläsa almenackan fram och tillbaka för att se så att just den veckan inte krockar med älsklings ordinarie jobb eller brandskårsjour, och att bestämma oss för om det är värt pengarna.

Älskar att resa. Och älskar känslan av att ha en resa att se fram emot.

Men först och främst ska vi så klart längta efter sommaren här hemma i Sverige.

♥ Puss

Dagen efter våffeldagen

2009-03-26 21:00:38 Mat & bak
» Kommentarer(3) «


Till sist så blev det våfflor även för våran del. Och de smakade faktiskt ännu bättre än vad vi hade tänkt oss. Brukar inte göra våffelsmeten själva, utan vispa ihop "Ekströmsvåfflor". Hittade dock inte något sådant paket i affären idag så istället köpte jag Kungsörnens kejsarvåfflor. De blev helt suveräna. Perfekt frasiga trots att vi la in dem i ugnen efter gräddningen så att alla skulle hålla sig varma tills vi började äta. Så aldrig mer våffelpaket från Ekströms ; )



På de första våfflorna hade vi min favoritröra:

♥ Finfördelad burktonfisk
♥ Hackad purjolök
♥ Gurka skärd i små bitar
♥ Cream fraische (gärna någon med smak på, till exempel Sweet chili eller Soltorkade tomater och fetaost.)

Vet att det låter konstigt att ha detta på våfflor, men jag lovar - det är sååå gott. Om man vill piffa till röran lite extra så är det riktigt gott med knaperstekt bacon i. Passar bra till bakad potatis också.

Efter ett par matiga våfflor blev det självklart några med sylt och glass. Själv är jag ett stort fan av Drottningsylten som är gjord på hallon och blåbär = )

Vet att några är nyfikna på vad jag syftade på i mitt förra inlägg. Har tyvärr inte bestämt oss ännu, men innan midnatt så måste vi avgöra hur vi vill ha det. Om det blir ett Ja, som det blir om jag får bestämma, så kan jag nog inte hålla mig att berätta. Hihi.

Måsbarnet


Hoppas på ett ja

2009-03-26 12:35:07 Vardagsbabbel
» Kommentarer(4) «


När Snutte kom från badhuset igår var han hängig och hade ont i halsen. Idag är han hemma från skolan. Hoppas det bara är något kortvarigt. Vill ju att han ska var frisk och pigg! Som tur är så är hans humör på topp (just nu i alla fall) trots feber. Han och N spelar kort och skrattar för fullt (kanske för att de slog ut mig?;).

Blev inga våfflor här igår men idag har jag tänkt att det ska bli av. Ska nog göra min favoritröra med tonfisk i, så att man kan äta ett par matiga våfflor innan dessertvåfflor med sylt och glass.

Har ett och annat att tänka på idag. Bland annat måste jag och älsk ta ett ganska stort beslut eftersom betänketiden går ut idag. Hoppas vi kommer fram till att det blir ett JA som svar på våra funderingar. = )

Måsbarnet

Vällinglyckan fortsätter, men huvudet spränger

2009-03-25 22:12:58 Vardagsbabbel
» Kommentarer(4) «


Vad lite det behövs för att värma ett mammahjärta. ♥ Är helt lycklig över att Albin accepterar och till och med verkar gilla välling nu. I natt drack han en hel flaska, under dagen har han druckit välling och alldeles nyss avslutade han sin onsdag med två deciliter av denna mättande dryck. Peppar, peppar ta i trä.

N och P har varit i badhuset under kvällen och jag har suttit här vid datorn och valt ut foton för framkallning. Nu kallar sängen. Mitt huvud spränger och förkylningen smyger sig sakta men säkert på...

Natti natti

Lite seg

2009-03-25 16:40:03 Vardagsbabbel
» Kommentarer(0) «


Känner mig seg i kolan idag. Tung i bihålorna. Hoppas det inte leder till någon attans förkylning.

Fick supersmaskig lunch hos Becca igår. Nachos! My favorite.
Var så kul att se hur Albin, Nova och Emil leker tillsammans nu. Märks att de lägger märke till varandra på ett helt annat sätt nu än för ett par månader sedan. Emil blir stora grabben nästa vecka då han fyller ett år!

Nu blir det pasta och köttbullar. Kanske våfflor ikväll?! = ) Är ju våffeldagen.

Kram

Morning

2009-03-24 08:34:15 Vardagsbabbel
» Kommentarer(0) «


Good morning sunshine !

Ser ut att blir en finfin dag. Albin är dock lite gnällig men jag hoppas det går över efter en förmiddagslur.
Sedan blir det lunch hos Becca. Ska bli så kul!

Nu har de nationella proven satt igång för P och de andra treorna. Första året någonsin som lågstadieelever har nationella prov. Jag tycker nog det är lite väl tidigt. Håller tummarna för att Snutte inte blir för nervös.



Dagen som gått, i bilder

2009-03-23 19:20:52 Vardagsbabbel
» Kommentarer(1) «


Några foton från min måndag:

 
Promenix till sjön


Middag: Sprödbakad torsk med kräftstjärtar, lök, smögensås och potatis


Läxor för P

Där emellan har det blivit några måltider för Albin och massa annat som hör vardagen till. Nu ska jag iväg till affären en snabbis och sedan blir det en timme framför tv:n. Ser inte alls mycket på tv:n men Familjen Annorlunda har verkligen fångat mig. Ska se det tillsammans med min goa bonusson, som också älskar det programmet.

Kärlek/ Måsbarnet





Morgonstund

2009-03-23 08:52:11 Underbara barn
» Kommentarer(4) «



     
 


Finaste snusse är nyvaken.

Första altanfrukosten

2009-03-22 21:55:28 Vardagsbabbel
» Kommentarer(1) «


Vilket toppenväder det var igår. Solsken, vårvärme. Och fågelkvitter!

Så Albins åttamåndersdag till ära torkade vi av utemöblerna och invigde altanen för i år. Fixade i ordning en rejäl frukost och samlade familjen runt altanbordet. Helt underbart.

Idag är snön tillbaka igen, men så fort våren är här på riktigt vet jag en som kommer tillbringa mer tid på altanen än inomhus. Jag ! Vet även en som kommer tillbringa många timmar på sin studsmatta i vår och sommar. Snutte ! Får väl försöka få plats med en liten pool också, så att N och Albin har något att roa sig med. Hihi.

Natti natti


Dejt med en sessa

2009-03-22 21:30:31 Vardagsbabbel
» Kommentarer(3) «




Kände att jag bara var tvungen att visa er dessa bider från Albins dejt med sessan Noomi.
Hur söt får man bli undrar jag.


Rörd till tårar

2009-03-22 21:16:18 Vardagsbabbel
» Kommentarer(2) «


När jordklotet snurrar för fort under ens fötter, när jordskorpan verkar mjukna och man tappar fotfästet. Då finns det inget bättre än uppmuntran och stöd från ens vänner.

I fredags räddade bästa Becca min kväll. Hon lyssnade och stöttade och visade att hon finns här för mig. Trots att jag bara har känt henne i några månader så valde jag att vända mig till henne. Min intuition säger mig att hon är en vän att lita på i alla väder. Hoppas vår vänskap blir lång.

Alldeles nyss besökte jag Emmas blogg och blev rörd till tårar. Tack snälla söta vännen för de vackra orden! Du anar inte vad glad jag blev när jag läste ditt söndagsinlägg. Och vilken fin grodtårta snusse fick =o) Om jag har räknat rätt så har vi snart känt varandra i sju år. Hoppas det blir minst lika många till. Du kommer alltid ha en stor plats i mitt hjärta. Vore kul om du, jag & andra Anna kan ses tillsammans nu någon dag.

Kärlek/ Måsbarnet

Snusse 8 månader

2009-03-22 14:10:13 Albin fyller månader & år
» Kommentarer(2) «




Igår blev Albin 8 månader. Älskade snussisen.


Ofrivllig bloggpaus

2009-03-22 13:00:37 Vardagsbabbel
» Kommentarer(0) «


Blev en ofrivillig bloggpaus här på cirka två dygn.

Mådde på tok för dåligt i fredags kväll för att orka blogga. Hade varit med om många otrevligheter under dagen, på grund av en viss person som ljuger om det mesta. Var fruktansvärt besviken och kunde knappt tänka på något annat.

Har som tur är även bra minnen från i fredags eftersom vi fikade med Sofia, Christer och lilla sötisen Noomi. De bor cirka en timmes bilfärd härifrån så när de kom in till stan var det kul att passa på att träffa dem. Noomi föddes en dag före Albin, så de möttes redan på BB. Och när jag och snusse sov över på avdelning 11 första natten efter förlossningen så delade vi rum med Sofia och Noomi.

Är så glad för att vi bytte nummer och håller kontakten!

Igår var datorn knasig, eller rättare sagt helt död, så då kunde jag inte blogga.

Men nu är jag tillbaka!


Vårkänslor

2009-03-20 08:07:28 Vardagsbabbel
» Kommentarer(3) «


Vårkänslor och fredag på en och samma gång.

Idag ska jag rensa upp under trappen och sedan slappa på altanen. Blir nog en tur till stan också.

Finaste fredagen till er ♥

Vällinglycka och eget rum

2009-03-19 22:54:35 Vardagsbabbel
» Kommentarer(1) «


Yippie! Nu har min fina snusse druckit välling två dagar i rad. Toppen tycker jag och älsk som har kämpat länge med att få honom att ta flaskan. Så idag har vi svävat runt på vällingmoln. Hihi.

Något annat som verkligen har lyft en sten från mina axlar är att vi äntligen har städat ur det tredje sovrummet, som har varit förråd sedan vi flyttade hit i september, och förvandlat det till Albins rum. Har inte tapetserat om än men det känns i alla fall skönt att vi har ett rum att ha hans säng och leksaker i.

Nu sover lillen i sitt rum för allra första gången. Spännande. Hoppas han sover gott i många timmar.

Under de senaste nätterna har han sovit i sin resesäng i hallen på övervåningen, precis utanför vår sovrumsdörr. Första nattningen i den sängen fungerade ju inte alls. Men sedan blev han van vid att sova i "eget rum" och har somnat gott varenda kväll. Mellan tre och fem på natten vaknar han och sover sedan mellan oss. Mysigt som bara den.

Nu är det spjälsängen han sover i, och resesängen har vi flyttat in till oss. Bra att kunna lägga över honom till resesängen om han vill vara i närheten av oss.

Detta blev allt en himla massa babbel om sängar hit och dit.

Natti natti

Albin i graffiti

2009-03-18 22:40:45 Vardagsbabbel
» Kommentarer(3) «


Har en kompis som är jäkligt haj på graffiti. Gjorde en beställning hos honom i höstas. Många som vill anlita honom så min beställning har stått i kö, men nu äntligen har han satt igång med konstverket.



; ) Skämt å sido. På bara några sekunder fixade PhotoFunia detta graffitiverk åt mig.

Måsbarnet

Tävling hos Nikita

2009-03-18 22:28:48 Vardagsbabbel
» Kommentarer(0) «



Klicka på bilden för att komma till Nikitas blogg.


Grilla

2009-03-18 12:19:42 Vardagsbabbel
» Kommentarer(2) «


Nu bär det av ut till sjön, där vi ska grilla korv och ha det gott i solskenet.

Måsbarnet

Min graviditet

2009-03-17 23:50:00 Albin i magen
» Kommentarer(4) «


Här kommer del 2 i mitt tema kring graviditet och förlossning. Fortsättning följer så småningom med bland annat en liknande frågelista kring förlossningen. Frågorna har jag fått från Sara.


Hoppa studsmatta kanske inte är någon bra idé när man är höggravid?! ; )


Graviditeten

*Vilka var dina favoritkläder? Leggings!!! Kunde ha samma storlek som innan graviditeten så jag köpte bara ett "mammaplagg" och det var ett par jeans från mama-avdelningen på H&M. Men strumpbyxor och leggings var överlägset bäst. Klädde mig oftast i tunika eller klänning.

*Vad var din/dina favoriträtter? I början av graviditeten kunde jag bara äta nyttigt. Mådde illa av allt sött och fett så under ett par veckor levde jag i princip på havregrynsgröt, morötter och äpplen. Hmm. Sedan kom totalvändningen, då jag mådde sjukt illa av att äta havregrynsgröt (kan inte ens äta det idag utan att må illa). Jag övergick till att älska smakrik mat och blev galet sugen på bakelser (tyvärr har det suget inte avtagit än).

*Vad var dina/din favoritdryck? Vatten.

*Hade du halsbränna? Ja om jag tänker tillbaka så hade jag nog det under en period, men det var ingen värre halsbränna.

*Hade du foglossning? Mina ryggproblem, på grund av min svankiga hållning, blev tyvärr värre under några månader. Hade riktigt ont ibland, men det är sådant jag har förträngt.

*Hade du sammandragningar? Ja under flera månader innan förlossningen. Hade urinvägsinfektion tre gånger under graviditeten så det var de som satte igång sammandragningarna. Var övertygad om att förlossningen skulle starta tidigare än beräknat förlossningsdatum, men istället gick jag ju över tiden en vecka.

*Mådde du illa? Ja, men aldrig extremt.

*Vilken sovställning var bäst? Sidan, men i slutet av graviditeten bökade Albin runt så mycket i magen att det var svårt att hitta en bekväm sovställning.

*När var din BF- (beräknad förlossning) dag? 13 juli 2008

*Gick du över tiden? Ja en vecka. Albin föddes den 21 juli.

*Hur mycket gick du upp i vikt? Från inskrivningsdatumet räknat gick jag upp cirka 17 kg. Hade dock minskat ett par kg i vikt i början av graviditeten så räknat från min normalvikt gick jag upp cirka 15 kg.

*Hade du mycket vätska i kroppen? Nej, kunde ha förlovningsringen på fingret under hela tiden.

*Hur var ditt psyke? Jag upplever det som att jag var extra glad och njöt mer av livet än vanligt. Fick bättre självförtroende eftersom jag trivdes bra med min kropp som gravid.

*Gnällde/klagade du? Nej faktiskt inte. Konstigt nog, eftersom jag är ganska känslig av mig annars.

*Vad trodde du det var för kön? Under lång tid trodde jag att jag bar på en flicka, men i slutet av graviditeten visste jag inte alls. Vi hade ett tjejnamn bestämt och några olika förslag på killnamn. Så fort vi såg Albin var det givet att han var just en Albin. Istället för "det blev en pojke" utbrast jag "det blev en Albin".

*Visste du vad det var för kön? Nej.

*Hur låg ditt SFmått (mått tvärs över magen på längden)? Strax under normalkurvan hela tiden. I vecka 40 var måttet 34cm, vilket enbart skiljer en cm från normalkurvans mått.

*Var du rädd för något? En viss oro för att barnet i magen skulle skadas, till exempel av något jag åt, fanns från och till under hela graviditeten. Var däremot inte alls lika förlossningsrädd som jag (innan jag var gravid) hade föreställt mig att jag skulle vara.

*Hur ville du att din förlossning skulle se ut? Jag hade och har väldigt svårt för att sätta ord på hur jag ville att min förlossning skulle vara. Det är betydligt mycket lättare nu att kunna säga hur jag vill att en eventuell nästa förlossning ska bli. Om jag ska föda barn någon mer gång önskar jag att jag hinner få epiduralbedövning, så att jag förhoppningsvis kan känna mig mer närvarande.

*Hur ser du på graviditeten idag? Har i princip bara positiva tankar kring graviditet. Älskade verkligen att bära runt på den där stora fina magen och ha alla förväntningar, funderingar och förhoppningar som väntan på ett barn innebär. Blir rörd till tårar så fort jag hör om någon som är gravid. Det är verkligen något av det vackraste jag vet och jag är evigt tacksam för att jag har fått vara med om det.

 
Sommaren 2008: Ingen bebis i vagnen ännu. Lång väntan.


Måsbarnet

Vackra marsdag

2009-03-17 16:39:44 Vardagsbabbel
» Kommentarer(3) «


 

  

  

  

Foton från min promenad idag.


Tokig

2009-03-17 00:28:55 Vardagsbabbel
» Kommentarer(4) «


Blir tokig på att jag inte får rätt mått på en av mina vita rektanglar i headern. Där av det fula hörnet som sticker ut på högersidan. Men nu måste jag sova. Får fixa vidare imorn.

Natti natti

Uppdatering tisdag: Fixat!

Polarn öppnar e-butik

2009-03-16 15:45:00 Barnkläder
» Kommentarer(1) «


POLARN O. PYRET E-HANDEL

Kul att Polarn O. Pyret äntligen finns som butik på nätet.
Har inte kikat in än, men jag hoppas de har ett bra utbud.

Måsbarnet


Nästan som semester

2009-03-16 08:58:31 Vardagsbabbel
» Kommentarer(1) «


Bästa, bästa måndag! Trött som en mungo men ack så glad och pigg i själen ; )

Nu har älsk tragglat sig igenom sitt allra första treskift, så nu väntar elva dagars ledighet. Ska bli så lovely att ha honom nära. Och kul för barnen att hinna umgås med sin pappa mer än vanligt. Blir ju nära på semester det här.

Fråga mig inte varför jag valde att använda just mungo som trötthetsobjekt.

Finfin måndag till er alla,

/Måsbarnet

Efter en promenix...

2009-03-15 17:20:05 Vardagsbabbel
» Kommentarer(0) «


... i det soliga men kalla marsvädret är det allt bra skönt att komma hem och värma sig.

Nu ska jag surfa runt bland resebolagen och kolla efter en passande charterresa. Hoppas vi hittar nån som både almenackan och sparkontot godkänner. I vilket fall som helst så går det ju i alla fall att drömma sig bort för en stund.

Söndagskärlek/ Måsbarnet

Rock star

2009-03-15 15:14:00 Barnkläder
» Kommentarer(0) «




Mamma shoppade loss på KappAhl igår, så idag är jag en rockstjärna.
P fick snygga jeans och en t-shirt som han ska få när han kommer hem sen.

Känner mig lite tröttlig nu, så strax ska mamma och pappa dra mig i vagnen ute i det fina vädret.

Albin

När lillen kom till jorden...

2009-03-15 00:44:00 Albin fyller månader & år
» Kommentarer(1) «


...det var en dag i juli. när solen sken som vackrast och sommaren var här.


Lilla knytet blir snart åtta månader. Den 21 juli känns som igår. Och ändå har det hänt så otroligt mycket sedan dess. Nu kan jag verkligen förstå tonårsföräldrar som är som frågetecken, när deras barn ska ut och festa, och som undrar var tiden tog vägen. På något märkligt sätt så verkar det som att ens egen tid stannar upp när man blir förälder.

Inte så konstigt med tanke på att man blir upp över öronen förälskad i sitt lilla knyte.

Tänkte att detta ska bli starten på ett tema kring gradviditet, förlossning och första tiden med barnet.
Har därför lagt till en ny kategori i bloggen.

Måsbarnet

Jag hjärta fredagar

2009-03-13 17:07:38 Vardagsbabbel
» Kommentarer(2) «


Wonderful friday.

Känns som jag skriver något liknande varje fredag. Men håller ni inte med om att fredagar är dem bästa?

Hela helgen lång väntar kring hörnet. Så skönt.

Efter en intensiv vecka längtar jag efter att slappa i soffan och gotta i mig massa chips. Om det ska bli verklighet behöver jag ta mig till affären, så det kanske blir en soffkväll utan chips trots allt.

Vad ska ni hitta på i helgen?


Black and white

2009-03-12 21:05:00 Barnkläder
» Kommentarer(1) «




Var inne på KappAhl och hittade lite smått och gott till mina godingar. Får se om jag tar mig en sväng till en av deras butiker nu någon dag. Det är ju 50 kr rabatt på byxor där nu, så man kanske borde passa på?! ; )

Måsbarnet


Lång dag

2009-03-11 21:25:52 Vardagsbabbel
» Kommentarer(1) «


Det har varit en lång dag.

Skulle ha varit på babycafé vid ettiden, men det var stängt på grund av sjukdom så jag och några andra mammor och bebisar fikade här hemma hos mig istället.

I övrigt har det varit en hel del läxläsning tillsammans med P, tvättning, matlagning och ja ni vet, allt sånt där nödvändigt ont. Ser absolut inte snuttes skolarbeten som något "ont" men ibland hopar sig ju allt på samma gång och när inte N är hemma och kan avlasta mig känns det lite tungt. Hur klarar man då att få ihop vardagspusslet i en tiobarnsfamilj?

Angående förra inlägget:

♥ Sedan Albin började krypa har han fått in vanan att somna mitt i en krypning under natten, vilket resulterar i att han somnar på magen. Och eftersom han verkar sova himla gott på magen så brukar jag låta honom sova vidare så ibland. Under uppsikt så klart! Och det är inte riktigt så illa som det ser ut på fotot, hans huvud är lite på sidan så han har möjlighet att andas med både näsan och munnen. = )

Hihi, nej N var väl inte helt med på att jag la ut honom sovandes på bloggen. ; )

Natti natti

Vacker syn

2009-03-11 08:51:34 Vardagsbabbel
» Kommentarer(3) «




N ska jobba eftermiddag så just nu sussar han så här gott bredvid sin yngsta son.
Smög upp till sovrummet och fotade dem alldeles nyss.
Verkligen en vacker syn för mig.



(Som ni ser finns det inte mycket plats över till mig i sängen, så det är väl lika bra att stanna uppe.)

Ingen hit med annan säng

2009-03-11 07:43:55 Underbara barn
» Kommentarer(2) «


Vi testade att natta Albin i hans resesäng igår. Till en början gick det riktigt bra, han var på gott humör och gillade att bekanta sig med den nya sängen (läs: Krypa runt i den nya sängen). Kan säga att det blev en annan cirkus när han insåg att vi ville att han skulle sova i den.

Så nu har vi ytterligare en skrikkväll i bagaget.

Efter femminutersmetoden, som blev en smula kaotisk eftersom lilla hjärtat skrek tills han spydde, och några andra nattningsförsök somnade han bredvid oss i våran säng. Och där har han sovit som en ängel hela natten. Hmm.

Plötsligt känns en semester, med resesäng och allt annat nytt som hör där till, skrämmande avlägsen. (Tro inte ett enda ord av meningen här innan, jag är allt för resesugen för att stoppas av en liten skrikande bebis.)

Måsbarnet

Spjälsängsbus

2009-03-09 22:02:36 Underbara barn
» Kommentarer(1) «


Blir nog inte mycket mer än så här för idag. Var kul att gratta Anna här i bloggen, men något mer än det har jag tyvärr inte att dela med mig av idag. Har så kallad bloggtorka för tilfället. Hoppas det inte blir långvarigt.

Just i skrivande stund försöker älsk att natta en skrikande Albin som är arg för att han inte får busa mer.
 Vår bebis skrämde slag på oss nyss, då han stod upp i spjälsängen när vi kom in och tittade till honom efter första nattningsförsöket. Sa nej med bestämd röst till honom, och han bara skrattade av förtjusning över att ha lyckats ställa sig upp och titta upp över spjälorna. Kan säga att varken jag eller N kunde hålla oss för skratt. Vände oss om och försökte kväva skrattet i våra händer, men jag är ganska säker på att lillskrutt uppfattade våra fniss. Tog nämligen inte många sekunder innan han åter igen tog tag i spjälorna och ställde sig upp. Med världens busigaste smile på läpparna.

Natti natti

Hipp hipp hurra på din födelsedag

2009-03-09 16:24:57 Vardagsbabbel
» Kommentarer(1) «


Fick inte tag på födelsedagsbarnet via telefon så här kommer en hälsning.




Är det en vanlig dag, är det en vanlig dag?
Nej det är ingen vanlig dag, för det är Annas födelsedag. Hurra hurra hurra!

(Melodi: Lotta på Bråkmakargatans födelsedagssång)

Massa kramar till min vän Anna på hennes 24 årsdag, från Albin och resten av oss i familjen.

Min bonusson & jag

2009-03-08 20:09:54 Vardagsbabbel
» Kommentarer(10) «


 

 


Känns som att dessa bilder säger mer än tusen ord. Snutte och jag är ett riktigt bra team. Precis som det sa klick mellan mig och N första gången vi sågs, fanns det kärlek mellan mig och P så fort vi träffades. Till en början var vi blyga för varandra men glimten i ögat fanns där från start. Han och hans pappa vann mitt hjärta på stört. Dröjde inte länge förrän de båda var en stor del av mitt liv. Och nu har vi känt varandra i fyra år. Hoppas vi alltid kommer stå varandra nära.

Vi har våra duster då och då, men vår kärlek kan ingen ta ifrån oss.


Vi idag, redo för att gå ut i snöyran.


Måsbarnet

Snöblask och söndagslugn

2009-03-08 18:40:39 Helg
» Kommentarer(1) «


Snöblask utan dess like utanför mitt fönster. Tog ändå en promenix mitt på dagen och har nyss inlett kvällen med ett stort skrovmål från Burger King. Ser ut att bli en fortsatt lugn söndagskväll.

Har varit ganska stressad de senaste gångerna jag har varit här inne på bloggen, men nu strax ska jag ta mig tid till att svara på några av kommentarerna. Så kika under de kommentarer som ni skrivit. Brukar oftast svara andra bloggare i deras bloggar.

Måsbarnet

Jeans och en släng av rosa

2009-03-07 15:11:00 Dagens mamma
» Kommentarer(1) «



Collaget matchar verkligen inte min bloggdesign, men är man en rosa tjej i själen så måste det ju få synas ibland ; ) Hade en ordentlig släng av rosafeber under högstadiet och en bit in på gymnasiet. Då var det ovanligt att se mig klädd i någon annan färg. Älskar fortfarande rosa men nu för tiden klär jag mig oftare i vitt, marint, brunt eller svart.

Måsbarnet

Liten knatte vill vara stor

2009-03-07 13:35:01 Underbara barn
» Kommentarer(5) «




De senaste veckorna har varit totalt crazy.
Ett par veckor innan snusse blev sju månader satte han sig upp själv
 för första gången och ett par dagar efter det började han krypa.

I förrgår kom nästa stora "kliv" i hans liv. Han ställde sig upp med hjälp av dammsugaren som han höll sig i.
Själv satt jag i köket och fick en chock när jag tittade ut i hallen och fick se min lilla bebis stå upp.
Kastade mig dit och hann ta tag i honom utan att någon olycka skedde.

Idag, sju månader och två veckor gammal, kan han stå stabilt när han håller sig i något, till exempel snuttes soffa. Helt otroligt. Vi är förstummade av förvåning.
Kul att se hans stora framsteg, som bara dyker upp när man minst anar det,
men samtidigt skrämmande att vår bebis knappt är en bebis längre.

 ♥ Måsbarnet

Underbara fredag

2009-03-06 10:58:05 Vardagsbabbel
» Kommentarer(3) «


Är på toppenhumör. Så glad att det är fredag och att jag hann med att skapa hyffsad ordning här hemma igår. Mycket lättare att njuta av helgen då. Hade tänkt åka till stugan på kusten men tyvärr så måste vi fixa nya däck till min bil samt fixa så att handbromsen fungerar bättre. Ombesiktning inom cirka två veckor nu.

Hoppas även att vi hinner ta det lugnt och bara vara. Det jag längtar allra mest efter nu är god mat. Så om en stund blir det lunch tillsammans med mamma, och ikväll ska jag och älsk äta lövbiff med bakpotatis och goda röror/såser. Mums.

Det mest spännande som händer här hos oss denna fredag är att P ska på disco för första gången. Så kul tycker jag! Skulle gärna vilja bli nio år igen för en stund och hänga med ; )

Love

Spontanbesök

2009-03-05 17:25:29 Vardagsbabbel
» Kommentarer(0) «


Började dagen med att plocka i ordning lite och sätta igång några tvättmaskiner. Hann inte med så värst mycket mer än det och några omgångar mat till snusse. Fick nämligen spontanbesök av Karin och hennes lilla Idde.

Så även idag har det blivit fika. Mycket trevligt. Och jättekul för Albin som blev helt gladtokig i Idde.

Nu är det dock bara att fortsätta med den underbara tvätten och den roliga städningen. Hmm.

Måsbarnet

Att vakna pigg - vilken känsla!

2009-03-05 09:47:52 Underbara barn
» Kommentarer(4) «


Första skrikfria natten på väldigt länge. I natt sov Albin hela natten. Så underbart.
Fighten vi tog natten dess för innan lönade sig.

Natten mellan tisdag och onsdag gav jag nämligen inte med mig. Han skrek och skrek och skrek, men jag ammade honom inte. Låter kanske elakt i era öron. Min tanke var att få ordning på hans måltider, så att han inte äter på natten och istället är ordentligt matglad på dagen. Och det funkade. I alla fall i ett dygn, får se om det fortsätter så här bra.

Igår var han ett riktigt matvrak. Åt tre fler måltider än vanligt. Eftersom han var med hem till Camilla och Kenneth, som hade ljuspartyt, höll han sig vaken till cirka tio på kvällen och precis innan läggdags vräkte han i sig en stor tallrik gröt och drack mjölk från mig. Resultatet blev en helt gnäll- och skrikfri natt. Först vid sju imorse vaknade mitt hjärta och ville bli ammad. Sedan somnade han om och sov tills alldeles nyss.

För mig innebar denna förändring något helt fantastiskt. Jag vaknade klockan sju, pigg och glad. Vilken härlig känsla!

Måsbarnet


Charmar flickorna

2009-03-05 08:50:14 Underbara barn
» Kommentarer(2) «



Efter lunchen och shoppingen i tisdags tog jag och Albin en fika med goaste Madde. Hann även träffa Maddes kompis Sandra som tittade förbi strax innan vi skulle åka hem. Och Albin charmade dem båda så klart ; ) Men allra mest flirtade han med lilla Siri, en bebis från vår förra föräldragrupp, som satt vid bordet bredvid oss.
 
Redan torsdag! Vilket betyder, fredag imorn. Gottigott.

Kram på er

Ljusparty

2009-03-04 17:02:21 Vardagsbabbel
» Kommentarer(2) «


Blev inte värst mycket bloggande igår. Hade en så trevlig dag att tiden bara susade förbi.

Gick upp i bra tid så vid tolvtiden hade vi hunnit med både frukost, lek och lunch för Albin. Sedan bar det av till stan, där jag och snusse lunchade med Becca, Nova, Fia och Emil. Emil sken som en sol och Nova tuggade på kex med sina två små risgrynständer. Albin satt mest och glodde på en gubbe som satt vid bordet bredvid.

Blev även en shoppingsväng. Fick tag i ett par perfekta jeans till mig själv! Och en mjukisdräkt till lillen. Köpte jeansen på Gina Tricot och lämnade samtidigt tillbaka jeansleggingsen som jag shoppade förra veckan, de kändes nämligen inte lika bra på som de såg ut att göra. Synd, för de är himla snygga. Är dock tio tusen gånger nöjdare med de riktiga jeansen. Brukar ju ha så svårt för att hitta sådana som sitter bra både runt benen och i midjan. Och vi ska ju inte ens prata på vad svårt det är att hitta jeans som sitter bra över rumpan. Men dessa hade allt! Gött mos, som vi säger i Värmland.

Nu är snart ännu en dag förbi. Ska på ljusparty ikväll.

Ciao så länge ♥

Trendiga gammelmormor

2009-03-03 10:02:00 Barnkläder
» Kommentarer(4) «



De här snygga kläderna fick Albin från sin gammelmormor.
Hon är riktigt bra på att köpa kläder som vi gillar, men tyvärr så är det aningen värre med valen av storlek.
Denna outfit får ligga och vänta i garderoben några månader till. Bättre det än att det är för litet i alla fall.

Idag ska jag in till stan och träffa Becca!

Måsbarnet

Snusse i snön

2009-03-02 22:07:48 Underbara barn
» Kommentarer(2) «




Idag har snusse varit i snön för första gången i sitt liv. Tidigare har han bara suttit i vagnen när vi har varit ute under vintern, men idag fick han både stå (med stöd från sin pappa) och sitta i det konstiga vita och kalla.



Måsbarnet

Snöyra

2009-03-02 17:48:51 Vardagsbabbel
» Kommentarer(1) «


Snö. Snö. Och åter snö. När ska våren göra entré?

Skulle ha varit på ljusparty nu ikväll men det blev inställt på grund av det förfärliga väglaget. Framfyttat till onsdag, så får se om det blir av då istället.

Grabbsen spelar xbox360 (usch, jag avskyr den där konsollen - fläkten låter ju som en hel fabrik) och jag har fastnat i internets underbara värld. Óm en liten stund blir det en promenix i snöyran och kanske en sväng til affären för att köpa semlor.




Tack för era grattishälsningar till Albin som hade namnsdag igår. Och tack för de andra söta kommentarerna!


Nyaste nytt hemma hos Måsbarnet: 

♥ Albins första tand är på väg upp. Sylvass!

♥ Albin har lärt sig att göra sina större utgifter på pottan.




Första namnsdagen

2009-03-01 23:05:08 Vardagsbabbel
» Kommentarer(8) «


Idag har Albin haft sin första namnsdag. Gammelmormor kom hit och grattade.

Grattis till dig snusse!



Med kärlek från mamma

Laberofeber

2009-03-01 21:21:40 Vardagsbabbel
» Kommentarer(3) «




´Tillbax hemma. Har haft en trevlig helg i Stockholm tillsammans med älskling och några av hans arbetskamrater. Var så skönt att sova på hotell i natt. Mörkt och tyst och alldeles underbart.

 

Men innan läggdags hade vi en riktigt kul kväll på Hamburger Börs, där vi åt en trerätters middag och såg Joe Labero uppträda. Showen var över förväntan, helt galet bra.



 

Vi satt vid ett av borden längst fram vid scenen, så till en början var både jag och N livrädda för att vi skulle bli uppplockade på scenen. Och som vi misstänkte rörde sig Joe runt just vårt bord flera gånger under kvällen, men som tur var blev vi inte utvalda ; ) Det var otroligt häftigt att se hans tricks på så nära håll och tre av de som satt vid samma bord som oss blev involverade i showen. Eftersom det var folk vi kände så blev upplevelsen extra stor och vi kunde inte annat än häpna över hans skicklighet.



Efter showen köpte vi en trolleribox och en Joe Laberofilm till P. Det bästa av allt, vi fick presenterna signerade av Joe och jag fick komma honom ännu lite närmre. Hihi.

Snutte blev jätteglad för grejerna, så nu har vi alla en släng av Laberofeber!

Var så härligt att träffa barnen idag. P har ju varit hos sin mamma i en vecka och Albin var här hemma med mina föräldrar över helgen. Allt hade gått bra och snusse hade sovit bättre än när vi är hemma. Däremot hade han inte varit lika glad som han blev när vi kom hem. Och så sprallig som han blev när P kom hem har han inte varit på hela veckan. Det går inte att ta miste på vem som är hans stora favorit.

Sov gott