Tröttast i stan

2009-01-31 22:59:45 Vardagsbabbel
» Kommentarer(4) «


Kan säga att det börjar kännas ganska slitsamt när man inte har sovit en hel natt på drygt ett halvår. Har inte tänkt så mycket på det tidigare, dagarna och nätterna har flutit på rätt så smärtfritt. Men nu. Nu när jag har haft influensan är jag bara så jäkla trött. Svårt att tänka. Svårt att titta. Svårt att göra helt vanliga vardagliga saker. Som nu när jag sitter här vid datorn och får skriva om vart annat ord för att det blir FEL. Och varje gång jag suddar och skriver om så känns det som att springa ett maraton (hmm, har i och för sig aldrig sprungit ett sådant... men ja ni fattar).

Kan man önska sig en hel natts sömn i present? Å, nej... jag fyller ju inte år än på cirka fyra månader. Kommer sova mig igenom födelsedagen och resten av juni månad om jag måste vänta ända tills dess.

Någon annan speciell dag att önska sig något på?

Ja, nu vet jag. Alla ♥-ns dag. Tacka vet jag den som uppfann den dagen!! Min räddare. Bara 14 dagar kvar. Yes!

God natt


Image
Bild: rubensbarn.com

Lilla hjärtat

2009-01-31 00:54:57 Vardagsbabbel
» Kommentarer(0) «



Idag har mitt lilla ♥ mått lite bättre. Han orkade ju till och med leka en liten stund. Han har dock varit hängig och väldigt gnällig större delen av dagen. Tycker så synd om honom. Hoppas han är frisk imorn.









Vår hos Me & I

2009-01-30 15:04:00 Barnkläder
» Kommentarer(1) «


Idag släpper Me & I sin vårkollektion. Temat är kalas.

Här är mina favoriter bland de färgglada barnkläderna:

 
 
 


Uschamejja

2009-01-29 22:02:19 Vardagsbabbel
» Kommentarer(2) «


Har varit en jobbig dag. Albin har också blivit sjuker. Natten till idag hade lilla hjärtat 39.9 graders feber och nästan hela dagen har gått åt till gråt. Det gör så ont i en att se när ett sånt litet pyre må dåligt. Och P har haft röda öron, vilket nästan alltid är ett tecken på att han håller på att bli sjuk...

Hoppas N klarar sig. Vad gör man annars? Om hela familjen hostar, nyser och har feberfrossa? Uschamejja.


Kommunicerar med slängkyssar

2009-01-28 22:07:10 Vardagsbabbel
» Kommentarer(0) «


Det "blidde" ingen filmkväll. N fastnade i ett X-box 360spel och jag blev kvar här på nätet. Men jag lovar: då och då kommunicerar vi med varandra, både verbalt och genom ögonkontakt och med slängkyssar ; )

Tror jag säger natti natti nu.











Friskis och svettis

2009-01-28 21:03:40 Vardagsbabbel
» Kommentarer(1) «


Hej söta läsare.

Äntligen på benen igen. Förhoppningsvis på väg att bli frisk från den här hemska influensan.
Frös och svettades om vart annat i natt.

Kanske frisk innan helgen? Hoppas!
Kollade nyss på Top Model och om en stund blir det nog till att softa i soffan framför en film.

Hoppas ni har haft en härlig onsdag.

Måsbarnet

Vaccination

2009-01-27 13:04:13 Underbara barn
» Kommentarer(0) «


Nu är min bebis på bvc med sin goa pappa. Vaccination och sexmånaderskontroll står på schemat. Uschamejja. Önskar jag kunde vara med och hålla handen när lillplutt får sina sprutor.

Fortfarande hög feber för min del så det är till och med jobbigt att blogga... Tillbaka till sängen.


High life

2009-01-26 21:55:55 Vardagsbabbel
» Kommentarer(3) «


Däckad i influensan. 39 graders feber, hosta, rinnsnuva, sprängande huvdvärk. Yes, det är mitt liv i ett nötskal just nu.

Kanske inte behöver nämna att livet har varit roligare?



Svårt att låta bli

2009-01-25 21:08:07 Underbara barn
» Kommentarer(0) «



Måste ju erkänna att det var svårt att låta bli att prata om barnen igår kväll. Flera gånger kom vi på oss själva med att sitta där på restaurangen och prata om P och A. Det var ganska många barnfamiljer ute, så då och då pratade vi om vad mysigt det vore om snutte och snusse hade varit med oss. Ringde hem några gånger och kollade läget, och som tur är så gick det riktigt bra för mina föräldrar att natta lillen. Han hade gråtit en stund och spottat ut vällingen, men sedan somnade han i vagnen.

Bilderna här över är tagna i början av den här månaden.

Måsbarnet

Mia & Klara

2009-01-25 19:59:34 Vardagsbabbel
» Kommentarer(0) «


Nu börjar Mia & Klara på SVT1. Yippie!


Vår dag

2009-01-25 15:51:23 Kärlek
» Kommentarer(3) «


Idag är det exakt fyra år sedan jag och N träffades för första gången. Vi är osäkra på när vi blev tillsammans, men däremot är vi båda säkra på att det var den 25 januari 2005 som det sa klick. Trodde inte på "kärlek vid första ögonkastet" innan dess, men nu vet jag att det kan bli verklighet. För oss blev det i alla fall det.

Mysigaste kvällen på länge. Ja, det var det verkligen igår. Efter en lite trist start på kvällen, då vi upptäckte att vårt favoritställe var fullbokat, gick vi runt hela stan (kändes i alla fall som det) och hittade till slut en mysig grekisk restaurang. Där åt vi förrätt och middag. Jag drack vin, vilket inte har hänt särskilt många gånger på sista tiden. Mm så gott det var. N höll sig till Coca Cola eftersom han var chauffören.



När vi satt där, bara vi två, blev jag både fnittrig och nykär. Drunknade i hans mörka fina ögon och påmindes om varför jag älskar just honom och hur mycket han betyder för mig. Det blev många Halleluja moments. Det var kärlek i luften.





Efter maten gick vi till Fontana Di Trevi, ett italienskt ställe, där vi åt efterrätt.




För evigt vi två.



N drack kaffe och jag varm choklad.



Tack finaste älskling för en väldigt fin & mysig kväll.

Måsbarnet


Romantisk middag (?)

2009-01-24 16:29:18 Vardagsbabbel
» Kommentarer(2) «


Städning. Tvättning. Promenad. Och klockan sex kommer mina föräldrar hit och ska vara barnvakt. Jag och älsk ska åka in till stan och äta på restaurang. Ska bli så mysigt... Och spännande, är ju första gången på drygt ett halvår som jag och N är själva utan barnen. Känner mig lite orolig eftersom Albin har svårt för att somna utan mig i närheten. Inte ens N har ju kunnat natta honom helt och hållet. Men men, det går säkert finemang. I värsta fall får väl mamma och pappa ta en rask kvällspromenad med skrutten om han blir gnällig.

Imorn är det fyra år sedan jag och N träffades för första gången och det måste ju firas. Om läget är under kontroll här hemma efter vi har ätit middag, så stannar vi nog kvar i stan och kanske festar till det. M fyller 24 år idag så det skulle vara kul att följa med ut.

Lördagspuss på er


Syskonkärlek

2009-01-23 21:39:30 Underbara barn
» Kommentarer(2) «



Fredagsmys i soffan. Underbara barn. P i nya tröjan förresten.


Mamma till barn i himlen

2009-01-23 13:51:39 Vardagsbabbel
» Kommentarer(1) «


Satt här vid datorn och skulle blogga redan vid sextiden imorse. Gick in på Sofies blogg och fann en länk till en underbart vacker blogg. En blogg som väcker så många känslor. Fastnade. Läste och läste och läste. Kände en varm tung klump inom mig. Fick svårt att andas. Klickade mig vidare till förlossningsberättelsen, som finns som kategori i den kärleksfulla bloggen. Satt på helspänn. Blev illamående. Grät. Log till och med av vissa meningar. Hon skriver ju med sådan värme. Och hon skriver ju som en förstklassig författare. ...Om sin mardröm som var och är verklighet.

Fick ta många pauser i läsningen för att bearbeta det hon skriver om. Så att försöka förstå och få en rättvis bild av hur hon har det, som verkligen har varit med om det, är ju helt orimligt. Men hennes blogg ger i alla fall en inblick. Framförallt ger den stöd till andra i samma situation. Mig ger den en rejäl dos extra energi till att ta vara på min fina underbara familj. Den påmminer mig om att det är så oerhört viktigt att vi glädjs åt våra barn och visar dem uppskattning varje dag.

Mamma Melissa skriver om sina änglabarn och sin tid efter förlossningen, då hon födde sina vackra tvillingflickor som var för tidigt födda för att kunna leva här på jorden.

Kärlek till Melissa & hennes man

Glad av nya kläder

2009-01-22 23:42:00 Barnkläder
» Kommentarer(2) «


Shopping kan verkligen få mig på toppenhumör =) Det bästa av allt med dagens köp är att jag inte behöver känna någon ångest. Fyndade nämligen det mesta till REA-pris. 

Följande följde med mig hem:

♥ En tröja till P som det var halva rea-priset på idag (ingen bild, men P ska ha den på sig imorn så då kanske det blir ett foto).

♥ Denna söta vårjacka som jag föll för pladask. Köpte den på KappAhls barnavdelning. Pris 275 kr !!


Den är långärmad men går att vika upp till trekvarts som på bilden.

♥ Mössa till Snutte. Köpt på Intersports REA.


♥ Snussefin mössa till Snusse. Älskar Polarns REA.



♥ Denna baströja till Albin.


♥ Och även en cardigan till lillen. Så snyggt till jeans! Gillar att kombinera tufft med lite "gubbigt" på honom.


Känns så kul att hänga in nya plagg i garderoberna. Extra kul idag när jag satsade på något till mig själv också. Älskar ju att shoppa till barnen, så nu för tiden blir det inte lika ofta kläder att hänga in i mina garderober. Hmm, men om N skulle fått yttra sig i detta inlägg så hade han nog inte haft samma uppfattning om vad som är ofta och sällan ; )

Glad Kärlek/
Måsbarnet

Albin 6 månader

2009-01-21 22:43:51 Albin fyller månader & år
» Kommentarer(3) «



En speciell dag

2009-01-21 08:33:24 Albin fyller månader & år
» Kommentarer(7) «


Morning, morning.

Nu är det frukostdags och idag ska jag inte lägga mig i sängen igen.

Vid tolvtiden kommer Becca och lilla söta Nova hit på lunch. Och idag är det en alldeles speciell dag, nämligen Albins sexmånadersdag. Helt galet! Min lilla groda är redan ett halvt år. Klockan 04.22 natten till idag var det exakt ett halvår sedan som jag födde vår fina underbara son.

Som jag alltid säger, tiden går för fort.


Ond (men skön) cirkel

2009-01-20 08:23:15 Vardagsbabbel
» Kommentarer(1) «


Har börjat falla tillbaka in i den där onda cirkeln nu. Ni vet den där då jag går upp svintidigt och är uppe tills P ska iväg till skolan, och sen (om cirka fem minuter) går och lägger mig igen.

Kan inte låta bli att somna om bredvid Albin som just nu ligger i min säng och sussar. Har för övrigt haft en lång natts sömn. Albin vaknade bara en gång!!

Trevlig tisdag till er alla/

Måsbarnet

Dags att fly till drömmarnas land

2009-01-19 22:39:47 Underbara barn
» Kommentarer(2) «




Så där gulligt somnade Albin på mitt ben, eller snarare mellan mina ben, då jag halvlåg i sängen och läste en bok tidigare idag. Nu sussar han sött i sin spjälsäng. Börjar även bli dags för oss päron att lägga huvudet på kudden, eller vad säger ni?

Jag säger i alla fall god natt. ♥

Titta hit vännen, titta i kameran!

2009-01-19 22:10:22 Underbara barn
» Kommentarer(0) «



Godingen min = )


Snö

2009-01-19 08:11:23 Vardagsbabbel
» Kommentarer(2) «


Har ju längtat efter vår, men det känns ändå kul att snön är här nu.
Som ett tjockt jättestort vitt duntäcke utanför mitt fönster.

Yippie!

Är det snö hos er också?


Soft söndag

2009-01-18 14:13:55 Vardagsbabbel
» Kommentarer(3) «


Söndag.

Har haft en soft förmiddag med älsk och snusse. Ska strax åka till stan och sedan vidare till flygplatsen för att hämta snutte, som har varit hos sin mamma sedan i fredags.

Albin är hostig och väldigt trött så grabbarna stannar hemma idag. Gott för dem att få tid tillsammans utan mig och P. Och samtidigt får jag och P lite extra tid tillsammans.

Har lite ont i hjärtat idag. Bär tunga tankar inombords. Tror ändå det blir en fortsatt bra dag.

Kärlek/ Måsbarnet


Tidningsomslag

2009-01-17 22:43:00 Blandat om Albin
» Kommentarer(0) «






Gör ditt eget omslag här.


Färgglad

2009-01-17 14:01:33 Underbara barn
» Kommentarer(1) «



Så här färgglad är snusse idag. Kul att klä honom i sådant med grodmotiv eftersom jag kallade honom för lilla grodan när han bodde i min mage. Som ni ser börjar grötmiddagarna göra verkan, kinderna blir goare och goare = ) Och nätterna mer och mer lugna, märks att han känner sig mättare nu.


Rea på Spökfrö

2009-01-17 13:10:00 Barnkläder
» Kommentarer(0) «


Fotbyxa

Älskar babykläderna från Spökfrö. Och nu är det REA på vissa plagg, bland annat på dessa sötbyxor.



Måsbarnet säger natti natti

2009-01-17 00:29:05 Vardagsbabbel
» Kommentarer(1) «


Filmen vi såg heter Eagle eye. Spännande som bara den, men inte särskilt trovärdig. Absolut värd att se!

Såg en liten glimt av Run away bride nyss, så nu är jag inte lika rädd längre. Så jag ska nog kunna sova gott.

Kram natti natti


Läskigt

2009-01-16 23:14:38 Helg
» Kommentarer(1) «


Ser på en spännande film. Läskigt nu när det är så mörkt ute. Vågar knappt gå på toa själv ; )

Glädjen nära till hands

2009-01-16 20:48:21 Känslor
» Kommentarer(0) «


Tack söta Carro, Jennie & Sara för er respons på mitt deppiga inlägg igår. När jag läste Carros kommentar blev jag alldeles tårögd, men på ett bra sätt. Skönt att veta att någon orkar höra på/ läsa om ens bekymmer.

Jag är dock väldigt bra på att le och skratta bort bekymmer så att andra inte behöver tyngas ner av dem. Inuti är jag en riktig känslomänniska som oroar mig för det mesta, men min glädje för livet (som jag faktiskt oftast känner) är himla härlig att alltid ha nära till hands. De sägs ju att ett skratt förlänger livet, läs det här om du missade det.

Nyss klämt i mig en pizza och nu är det läggdags för snusse. Sen ska jag ha en välbehövd myskväll tillsammans med älsk, en film och kanske lite snacks.


Nästa köp?

2009-01-16 16:19:00 Tjej/Dam
» Kommentarer(0) «



Är inte så mycket för väskor. Skor i alla möjliga olika former och färger kan ge mig enorma ha-begär och om jag väl har fått en sådan där halleluja moment så stoppas jag inte av ett högt pris, men när det kommer till väskor så är jag riktigt snål. Men ibland så sker det under och just ett sådant upplevde jag i förrgår då jag såg denna godbit:



Den finns på Lindex. Den är så snygg och skulle kunna användas som skötväska att ha på vagnen. Den kostar 249 kr, vilket är helt galet bra för en sådan stor väska. Svårt att se på bilden men den är rejäl, närmare bestämt 60x46 cm.

Dumt nog köpte jag den inte. Hmm, ja det var snåljåpen inom mig som slog till igen. Hoppas den finns kvar nästa gång jag åker till stan. Eller så shoppar jag den över nätet.

Måsbarnet


Flygande Jacob

2009-01-15 20:57:04 Känslor
» Kommentarer(7) «




Maten blev jättegod, trots att den inte ser så tilltalande ut här på bilden. N är ledig imorn så det känns som fredagskväll. Mys. Receptet hittade jag som sagt hos Sofie. Vi använde oss av sweet chili-sås istället för vanlig chilisås och rörde även ner en burk Cream fraiche sweet chili. Glömde tyvärr att handla bacon, men det blev mums ändå.

Nu sussar lillprinsen efter en dag med en hel del gnäll. Han verkar helt utmattad stackarn, tycker att han har varit extra trött hela den här veckan... Det var nog dopdagen i lördags som var lite väl intensiv för honom.

Vår nioåriga prins är på G att lägga sig nu. Älskar honom så. Men just nu är det lite si och så mellan oss. Han har haft mycket längtan efter sin mamma på sista tiden och det blir ju jobbigt för oss alla. Dels så känner man sig så hjälplös eftersom hans mamma bor drygt 30 mil härifrån, dels så känns det orättvist att hon kan bete sig i princip hur som helst (flytta så långt bort från P, skita i allt som har med hans skola att göra, åka utomlands flera gånger utan att ta med honom, lova honom guld och gröna skogar men nästan aldrig förverkliga löftena osv.) och ändå få så mycket kärlek från finaste snutte. Det är så jag inte får tänka, men det är inte så lätt alla gånger att vara den som sköter om allt det vardagliga och som visar honom äkta kärlek varje dag och ändå aldrig någonsin kunna vara den där riktiga mamman. Ja, jag vet, jag är svartsjuk. Har ju känt och tagit hand om P sedan han var fem år nu, så i mitt hjärta är han lika mycket mitt barn som Albin är. Själv ser jag det inte som att jag är enbarnsmamma. I mitt hjärta är jag tvåbarnsmamma.

Ibland önskar jag att jag kunde få vräka ur mig allt jag känner. Allra helst skulle jag vilja veta hur en människa/mamma tänker då hon lämnar sitt barn för att flytta ihop med en man som hon träffat på internet cirka ett halvår tidigare. Det är liksom helt ofattbart för mig. Slutar tyvärr aldrig att förvånas när det gäller henne.

Deppig kärlek/
Måsbarnet

Mums

2009-01-15 18:57:45 Mat & bak
» Kommentarer(1) «


Tack Emma för en trevlig eftermiddag! Fy sjutton vad kallt det var på promenaden, men ack så gott det var med lunch och till efterrätt semla och varm choklad ; )

Nu håller jag på att tillaga Flygande Jacob, som är dagens middagstips från Sofie. Det doftar så gott! Mums ska det bli.


Emma

2009-01-15 11:10:39 Vardagsbabbel
» Kommentarer(1) «


Yippie! Idag kommer Emma hit och hälsar på. Blir nog en promenad i solskenet och en fika/lunch. Myspys. Var så länge sedan vi hittade på något tillsammans så det ska bli himla kul.

Måsbarnet

A new day is born

2009-01-15 08:44:55 Vardagsbabbel
» Kommentarer(0) «


Snackade om "doft av vår" häromdagen. Det var som att knäppa med fingrarna och få sin önskan uppfylld, för bara ett par dagar senare (tror det var i förrgår) vaknade jag upp till klarblå himmel, en stor gul sol (i klass med den där leende och strålande solen man alltid ritade uppe i hörnet på alla teckningar som barn) och flera plusgrader. Fåglarna kvittrade och världen dansade. Det gick inte att ta miste, det var doft av vår i luften. Så härligt.

Men som ni vet så varar drömmar inte för evigt. Idag är det midvinterköld utanför min dörr.

Trots kyla och insikten om att Sov du lilla videung, än så är det vinter är aktuell som vaggvisa i ett par månader till,
så är en ny dag här - Ta vara på den.




Keep smiling

2009-01-14 22:16:37 Vardagsbabbel
» Kommentarer(0) «




Top 10 Reasons To Smile

1. Smiling makes us attractive.

We are drawn to people who smile. There is an attraction factor. We want to know a smiling person and figure out what is so good. Frowns, scowls and grimaces all push people away -- but a smile draws them in.


2. Smiling Changes Our Mood

Next time you are feeling down, try putting on a smile. There's a good chance you mood will change for the better. Smiling can trick the body into helping you change your mood.


3. Smiling is Contagious

When someone is smiling they lighten up the room, change the moods of others, and make things happier. A smiling person brings happiness with them. Smile lots and you will draw people to you.


4. Smiling Relieves Stress

Stress can really show up in our faces. Smiling helps to prevent us from looking tired, worn down, and overwhelmed. When you are stressed, take time to put on a smile. The stress should be reduced and you'll be better able to take action.


5. Smiling Boosts Your Immune System

Smiling helps the immune system to work better. When you smile, immune function improves possibly because you are more relaxed. Prevent the flu and colds by smiling.


6. Smiling Lowers Your Blood Pressure

When you smile, there is a measurable reduction in your blood pressure. Give it a try if you have a blood pressure monitor at home. Sit for a few minutes, take a reading. Then smile for a minute and take another reading while still smiling. Do you notice a difference?


7. Smiling Releases Endorphins, Natural Pain Killers and Serotonin

Studies have shown that smiling releases endorphins, natural pain killers, and serotonin. Together these three make us feel good. Smiling is a natural drug.


8. Smiling Lifts the Face and Makes You Look Younger

The muscles we use to smile lift the face, making a person appear younger. Don't go for a face lift, just try smiling your way through the day -- you'll look younger and feel better.


9. Smiling Makes You Seem Successful

Smiling people appear more confident, are more likely to be promoted, and more likely to be approached. Put on a smile at meetings and appointments and people will react to you differently.


10. Smiling Helps You Stay Positive

Try this test: Smile. Now try to think of something negative without losing the smile. It's hard. When we smile our body is sending the rest of us a message that "Life is Good!" Stay away from depression, stress and worry by smiling.

Källa till text: About.com

With from Måsbarnet

Nytt till lillskrutt

2009-01-14 21:57:00 Barnkläder
» Kommentarer(0) «


Startade dagen med ett BVC-besök. Nu väger lillskrutt lite drygt 7 kg och är 65,5 cm lång. Följer sin kurva så fint så, men hör väl inte till de stora grabbarnas team riktigt än.

Eftermiddagen har vi spenderat i stan, där vi hälsade på mitt gamla extrajobb och hämtade ett paket från Liberoklubben. Snusse hade sovit himla dåligt på förmiddagen så jag passade även på att ta en promenad över till Haga och när prinsen sov kunde jag inte motstå att gå in på Pricken.

Där fyndade jag dessa tuffa långkalsonger till Albin. Ord. pris ca 199 kr, nu 100 kr!
Designer:  Plastisock


På väg tillbaka till bilen "blidde" det även en tröja från Polarn och Pyret. Ord. pris 175 kr, nu 120 kr!

= )

Fixat och trixat med bloggdesignen

2009-01-14 10:02:07 Vardagsbabbel
» Kommentarer(0) «


Igår blev det inte mycket skrivet här. Satt dock inte desto mindre vid datorn. Fixade vidare med bloggdesignen igår kväll. Om ni scrollar upp och ned kommer ni märka att jag har fixerat bakgrunden. Har även lagt till text under profilbilden och infogat ett fotocollage längst ner i "side", tanken är att jag ska bygga vidare på det så att det inte är så tomt bredvid inläggen längre ner.

Idag har vi mycket att stå i,

♥ Amore!

Tuesday morning

2009-01-13 07:55:17 Vardagsbabbel
» Kommentarer(0) «


Städade i stort sett klart hela huset igår. Så idag ska jag tillåta mig själv att bara njuta av dagen och umgås med snusse och så klart snutte, när han kommer hem från skolan.

Carpe diem - Fånga dagen!

Måsbarnet

Handle with care

2009-01-12 21:58:00 Tjej/Dam
» Kommentarer(0) «






Se så snygg tröja till alla er med magen i vädret = ) Textenär "Handle with care FRAGILE Thank you".
Hittade den på Barnlycka.se.




Till oss som inte har någon på jäsning just nu, men som redan har fått ett mirakel i sin famn finns detta smycke.


Söka-jobb-dags

2009-01-12 15:14:32 Vardagsbabbel
» Kommentarer(2) «


Tog examen i juni 2008 och födde min lille snusse i juli. Hux flux så är det redan januari år 2009 och det börjar bli dags att tänka på det där med att söka jobb. Vill så himla gärna jobba med något som har koppling till min utbildning i information/kommunikation. Har alltid brunnit för att skriva och arbeta kreativt. Min dröm är så klart att arbeta som redaktör eller skribent, antingen för en tidning eller för en webbplats eller kanske allra helst för både och.

Genom utbildningen och tack vare toppenbra praktikplaster har mitt intresse för layout, foto och trycksaksproduktion utvecklats. Så, som det ser ut idag är jag minst lika öppen för ett jobb som innebär mycket tid i dataprogrammen photoshop och Indesign. Det är ju sååå kul!

Längtar efter att komma ut i arbetslivet, men samtidigt är jag mån om att ta vara på den här underbara tiden med Albin. Den kommer ju aldrig mer igen.

N är sugen på att vara pappaledig eftersom han aldrig var det med P, och jag tycker det är superviktigt att han ska vara det. Det ultimata vore ju så klart att vi båda kunde vara hemma tillsammans, men det är ju det där med att tjäna pengar också. Förhoppningsvis kan N vara ledig hela sommaren så då blir det mycket härlig familjetid.

Nu ska jag köra några varv med dammsugaren medan lillen krälar runt här på golvet i sin egna lilla värld. Just nu försöker han äta upp dammsugarslangen så det är bäst jag sätter punkt här.


Det doftar vår

2009-01-11 22:23:00 Tjej/Dam
» Kommentarer(0) «


Nu har vi dansat ut julen. Eller i alla fall städat bort den. Skönt som bara den.
Nu lyser stjärnorna med sin frånvaro, på ett positivt sätt. 
Alla ytor ser så mycket öppnare ut nu. Äntligen kan man andas igen.

Nu vill jag andas vårluft, skippa jackan och springa ut i avslappnade ljusa tunna kläder.




Skönt linne att ha till shorts eller jeans.


Dessa jeans hittar du på La Redoute för ynka 279 kr





















Ljuvlig klänning i puderrosa



Själv älskar jag kjolar och skulle gärna vilja ha denna.


Och hemskt gärna skinnkjolen här över.


Med längtan till våren

Mer om Albins dop

2009-01-11 16:29:00 Albins dop
» Kommentarer(0) «



Vårt lilla hjärta var så lugn & snäll i kyrkan. Det gick även bra när han fick vatten på huvudet. Och när det var sång så jollrade han fint. Han skrattar inte så ofta, utan ägnar sig mer åt att iakta människorna runt omkring sig. Igår var det även populärt att suga på sidenbandet som satt i klänningen. Det var smaskens tyckte både Albin och hans kompis Rasmus, som döptes samtidigt.

Klänningen Albin hade på sig är den som jag döptes i och som min farmor har gjort.

Efter själva dopcermonin hade vi kalas för Albin i en lokal några kilometer från kyrkan. Det var pirrigt att åka dit och träffa alla. Hade ju bjudit några som jag inte träffat på länge, bland annat min morfar och hans sambo som jag tyvärr aldrig har haft någon nära relation till. Kalaset blev mysigt och helt klart lyckat, hoppas även att gästerna tyckte det.

Vi bjöd på Smörgåstårta (som mina underbara N hade gjort), muffins (som jag hade lyckats fixa i ordning) och bullar ("hembakade" från Findus), te, kaffe och dricka. Tror att de flesta gick hem mätta och belåtna.

Gårdagens stjärna somnade på vägen från kyrkan och vaknade sedan mitt under fikastunden. Höll sig sedan vaken till långt in på kvällen och verkade somna gott efter sin stora dag. Idag är han dock lite extra klängig och inte riktigt sig själv. Många intryck att bearbeta i det lilla (stora i proportion till resten av kroppen;) bebishuvudet.


Perfekt slöväder

2009-01-11 09:58:01 Vardagsbabbel
» Kommentarer(0) «


Gråtrist ute men det passar mig & familjen perfekt idag. Ingen ångest över att vi stannar inne och slöar hela förmiddagen. Och i eftermiddag ska vi försöka ta tag i städningen här hemma.

Söndagskärlek ♥

Högsta önskan: Sova hela dagen

2009-01-10 23:32:23 Vardagsbabbel
» Kommentarer(0) «


Skulle ha behövt sova för länge sen... Förstår inte varför jag aldrig lägger mig i tid längre. Har blivit sena kvällar varenda dag sedan helgen innan julafton. Usch. Varken huvudet eller kroppen orkar med detta.

Men på något sätt så är det så gott med dessa varva-ner-timmar efter lillen har somnat. Känns ju skönt att ha egentid också.

Men nu behöver jag verkligen verkligen sova. Högsta önskan just nu: Sova hela morgondagen.

God natt


Underbara Mia

2009-01-10 23:21:30 Vardagsbabbel
» Kommentarer(0) «


Fastnade vid datorn. Inte särskilt ovanligt. Läser Mia Skäringers blogg. Så underbar människa! Älskar hennes sätt att skriva. Så mycket känslor. Så äkta.


Albins dopdag

2009-01-10 21:43:00 Albins dop
» Kommentarer(1) «


Detta skrev jag sent igår kväll, men blev så trött att jag inte orkade hitta på en rubrik och publicera det:

"Min hjärna fungerar inte så bra just nu. Mina ögon går i kors av trötthet och jag är sååå nervös inför dopet imorn. Så löjligt av mig, men jag blir alltid så här inför sådant som jag tycker är viktigt och som jag så gärna vill ska bli lyckat.

♥ Natti"

Dopet blev toppenbra! Många av våra nära och kära var samlade och kalaset efteråt var så himla mysigt. Jag är med andra ord väldigt nöjd med dagen som jag alltid kommer minnas. Ska skriva om det i Albins bok så att han kan läsa om det när han blir stor. Hoppas verkligen att min pappa var flitig med kameran för jag & N har inte tagit ett enda foto på hela dagen.

Hoppas att ni också har haft en finfin lördag!

Kramar från Måsbarnet


Sunny day

2009-01-09 10:42:13 Vardagsbabbel
» Kommentarer(2) «


En solig fredag utanför mitt fönster. Några få vita fläckar kvar på gräsmattorna, men kyligt i luften.
Ikväll blir det förberedelser inför dopet. Nu - tidig lunch i soffan framför tv:n.

Måsbarnet

Go´natt

2009-01-08 23:54:28 Vardagsbabbel
» Kommentarer(0) «


Dags att sova kanske?

Mm det vore inte dumt.

Ses imorn

Ni värmer mitt hjärta

2009-01-08 23:51:59 Känslor
» Kommentarer(0) «


Trött som in i bomben (vilket konstigt uttryck förresten;), rödsprängda ögon, huvudvärk och ont i nacken efter servettvikande och massa hängande av tvätt. Men så loggar man in här och blir genast på bättre humör när man möts av så fina kommentarer. Det värmer i hjärtat.

Tack för att ni besöker min blogg,

Mycket ♥kärlek♥ till er från mig.

Läggdags

2009-01-08 19:43:40 Vardagsbabbel
» Kommentarer(2) «


Nu är det gonatt och adjö för Albin.

Själv ska jag försöka mig på att vika servetter som vi ska ha på dopet på lördag. N är och handlar ingredienser till smörgåstårtorna. Börjar bli nervös. Är inte van vid sådana där tillställningar. Kommer inte bli något märkvärdigt alls, blir bara lite fikastund efter dopet. Hoppas det blir lyckat ändå!

Måsbarnet

Kul att äta namnam

2009-01-07 15:50:25 Underbara barn
» Kommentarer(6) «


Igår kväll var det lattjo lajban vid köksbordet när A skulle äta gröt.



Ett riktigt yrväder

- Okej, nu är vi lite seriösa då. Inget mer trams nu.

- Stäng av kameran nu mamsen, så att vi får lite matro.


Bilder från vår dag i Leklandet

2009-01-06 23:36:08 Vardagsbabbel
» Kommentarer(0) «



Som barn på nytt

2009-01-06 21:20:04 Vardagsbabbel
» Kommentarer(0) «


Har varit i ett stort lekland idag och busat runt. Hur kul som helst! Blev helt lyrisk när jag kom in där och såg jätteklätterställningen. Studsmattor, bollhav, rutschkanor, klätternät, tunnlar och massa annat skoj.
 
=) Som barn på nytt!

Bilder kommer om en stund.

Love!

Tuffing

2009-01-06 12:56:37 Underbara barn
» Kommentarer(2) «





Det går verkligen undan här hemma nu när Albin snurrar runt och försöker krypa. Allt är så kul att testa nu så att han inte ens har tid för att äta. Inte förrens det är mörkt och stilla och mamsen (jag) vill sova tycker lillen att det är matdags. Idag har tuffingen sina fina manchesterbyxor, köpta på Zara, på sig.














Babykläder

2009-01-05 23:05:00 Barnkläder
» Kommentarer(2) «



Söta & tuffa babykläder från H&M

Den första outfiten ser så mysig ut, perfekt att ha på lillen som lager 1 nu på vintern. Huvtröjan är snygg, men inte särskilt praktisk. Köpte många huvtröjor till Albin under hans första två månader, men tyvärr så har de inte blivit använda särskilt många gånger. Blir så knöligt med huvan när en jacka ska på över, har även upptäckt att sömmen i huvan på de flesta tröjor lämnar efter sig märken på huvudet när snusse ligger på rygg. Men som sagt, himla snyggt och kanske mer aktuellt senare i vår då en huvtröja kan användas som jacka.

Den rosa pyjamasen lovar jag att skona Albin från, men den är tänkt som ett tips till er som har döttrar.
Himla fin tycker jag!

Underbart mysigt mjukisset från H&M.





Tufft babyset från KappAhl som jag har kikat på många gånger men inte köpt ännu.


 
Färgglatt från KappAhl.


Köper ofta barnkläder, både till Albin & P, på Kappahl nu för tiden. Tycker att de har mycket fint till bra priser.

Med ♥ från Måsbarnet


Helg IGEN

2009-01-05 19:09:44 Helg
» Kommentarer(2) «


Idag har jag & snutte åkt skridskor på isen som finns utanför hans skola. Snusse var med i barnvagnen och skrattade gott när vi sladdade med honom. Det var kul så länge solen var framme men sedan blev det galet kallt.

Nu är grabbarnas farmor och farfar här. Har nyss haft fika, det blev glass och belgisk choklad.

Måndag idag, men eftersom det är röd dag imorn känns det som helg igen. Blir ju helt knas i huvudet av alla ledighetsdagar.

Kärlek/ Måsbarnet

Full fart efter tuppluren

2009-01-05 12:04:35 Underbara barn
» Kommentarer(0) «



Efter denna tupplur är Albin i full fart med att försöka ta sig framåt på vardagsrumsgolvet.
Han tar sig fram genom att lufta upp rumpan i vädret och skjuta ifrån med benen.
För ett par veckor sedan kunde han bara backa eftersom han hade mest styrka i armarna,
men nu har han blivit starkare i benen...


...kanske tack vare hoppgungan!

♥ Måsbarnet

Natti natti

2009-01-04 23:07:06 Vardagsbabbel
» Kommentarer(0) «



Bernini

2009-01-04 21:44:09 Vardagsbabbel
» Kommentarer(0) «


Spelar Bernini mystery med N & P. Himla kul...  Jag och N tänker så det knakar och försöker med värsta strategierna. P bara lägger, hmm och vinner!

♥ Love


Pizzadag

2009-01-04 17:46:22 Vardagsbabbel
» Kommentarer(0) «


Insåg nyss att detta är en riktigt bra pizzadag.

Tog en lång promenad förut. Soligt och snöigt och alldeles underbart. Kallt men helt klart värt det. Gick ner till sjön tillsammans med älsk och hittade vår drömtomt med ett vackert stort hus och allt man kan önska runt omkring - stora gröna områden, lagom med skog och framförallt strandtomt med gudomlig utsikt över vår fina skärgård. Å, snacka om dröm. Tänker mig massa barn som kan springa i den där fina trädgården och bada vid de där släta klipporna, stora midsommarfester och en brygga att ha båten vid. Bara att ge se ut på Vänern när man vill. Att tänka på det där jobbiga, som att klippa den stora gräsmattan och städa i det enorma huset, skippar vi tycker jag - för det är ju trots allt bara en dröm...

För övrigt har jag tvättat och fejat lite här hemma. Och nu är P hemma igen! Gott att ha honom nära.

Nu är det söndagskväll och i kylen finns inte värst mycket att hänga i granen, så varför inte pizzatime?! =)


Skam den som ger sig!

2009-01-03 21:33:58 Vardagsbabbel
» Kommentarer(2) «


Yippie, jag fixade det! Den nya bloggdesignen är på plats. Ingen proffsdesign men jag är ändå nöjd över mitt verk - trodde ju att jag inte alls kunde det där med html.koder och stilmallar. Men när jag började läsa den där "grekiskan" så upptäckte jag att jag faktiskt har lagrat en hel del kunskap, från kursen i produktionskunskap på universitetet.

Har dock mött många hinder på vägen. Har ju som ni ser tidigare i bloggen även bett om hjälp, men ingen hörde av sig så det var bara att fortsätta testa och experimentera. Envis som jag är gav jag mig inte - så skam den som ger sig ; )

Och idéerna hopar sig för fullt i min lilla (men energiska) hjärna så jag kommer med största sannolikhet fortsätta bygga om och "måla" här på min sida. Mitt nästa mål är att få in foton i delen som kallas side.

Hoppas ni hänger med på denna spännande resa,

Måsbarnet (Hehe, jepp - tanken är helt klart även att göra en egendesignad signatur)

Header fixad - men ej rätt mått

2009-01-03 17:58:32 Vardagsbabbel
» Kommentarer(2) «


Yes, nu har jag klurat ut hur jag ska få in min header! Men som ni ser har den fel mått och kommer därför med i flera delar.

Ska fixa detta snart! =)

Så kul!

Någon som är haj på stilmallar och html.koder?

2009-01-03 16:59:08 Vardagsbabbel
» Kommentarer(0) «


Har suttit vid datorn sent varje kväll den här veckan. Måste försöka komma i säng tidigt idag. Igår designade jag en header till bloggen, men lyckades inte få in den i stilmallen (har laddat upp den på nätet men är osäker på var man ska lägga in urladressen). Någon som är haj på sådant?

Om jag kan lyckas få in headern i bloggen så kommer jag byta ut färgerna på sidan så att det blir något helt nytt. Hoppas!

Måsbarnet


Mysig tävling

2009-01-02 14:49:10 Vardagsbabbel
» Kommentarer(3) «



Jättefint bäddset som Sofie lottar ut. Ta chansen!


Fredagen som känns som måndag

2009-01-02 13:50:51 Vardagsbabbel
» Kommentarer(3) «


Efter alla högtidsdagar känns allt uppochner. Idag jobbar älsk så på sätt och vis känns det som måndag... men tro det eller ej, det är fredag och ännu en helg knackar på dörren.

Satt uppe igår kväll och grejade med bloggens stilmallar och koder, där av förändringen på sidan. Kändes så trist att ha mallen från blogg.se. Kommer nog fortsätta greja med layouten så bloggens utseende kommer att vara under uppdatering ett tag fram över. Inser antagligen tilll sist att jag inte fixar att få den så som jag vill ha den och anlitar någon expert istället ; )

Måsbarnet


Måsbarnets nyårsafton

2009-01-01 14:53:28 Högtider
» Kommentarer(3) «




Hade en trevlig kväll här hemma tillsammans med ett gäng kompisar som jag känt sedan barnsben. Albin var vaken fram till tiotiden och sov sedan i flera timmar i streck trots hög musik och många fyrverkerier.

Nu får vi hoppas på ett riktigt bra år 2009!

Måsbarnet