Over and out

2009-12-31 00:22:05 Högtider
» Kommentarer(0) «


Natti natti, nu har jag förberett morgondagen så att jag ska kunna njuta av årets sista timmar. Ska dock starta med att köra igång två tvättmaskiner sju imorn bitti. Typiskt mig!

Puss puss


Måsbarnets 2009

2009-12-30 21:00:13 Högtider
» Kommentarer(3) «


Spännande med nyårsafton imorn.

Snön är så vacker och det är så kul att vara ute och busa med grabbarna i snön, MEN nu skulle det inte sitta fel med vår. Fick massa vårkänslor när jag bläddrade i HM vårkatalog förut. Sköna pastellfärger och tunna kläder.

Man tröttnar rätt fort på alla överdragsbyxor, tjocka tröjor, vinterjackor, vantar och mössor.

Nu kommer en summering av mitt gångna år.

I januari hade Snusse kunnat sitta upp själv i ungefär en halv månad.
Han tillbringade mycket av sin vakna tid just sittandes, ofta på ett täcke på golvet. Så sööööt!

Det var även i januari som vi hade...


...Albins dop. Det var en underbar dag och de flesta som vi älskar var med och firade.I februari var jag & älsk i Stockholm på en Joe Labero-show.
OBS! Jag är inte så kort som detta foto talar för.
Joe satt på en barstol på ett upphöjt golv.


I mars träffade Albin sin tjej Noomi över en god lunch...


...Han passade även på att gratta Anna här i bloggen.


I april var Albins favvosysselsättning att gunga...


...Hela familjen var ute mycket denna månad och njöt av vårvädret.


Maj bjöd på rena rama sommarvärmen! Så ljuvligt :) Albins klättringsintresse blev högaktuellt.


I juni fick vår altan ny färg.


Midsommar toppades med vackert väder och dans i parken.


Juli var så himla lovely! Det bästa var nog dagarna på min favoritö i Bohuslän,
då Anna, Jessie & Johan hälsade på.


Livet kan vara betydligt sämre än vad det var då ;)
Och räddningen för att underhålla Albin långa dagar på stranden
var många bad och MÅNGA Nektariner.


På dykveckan i Smögen blev det också ett och annat dopp i det blå.
Mm Bohuslän by summer är verkligen livet för mig.Månaden augusti var också fantastisk. Sommar vid Vänern är ju inte helt dumt det heller.


Augusti innebar även en resa till ett varmare land...


...BuLgArIeN, där vi hade en toppenvecka ♥


Septemberbarnet P glad över sin tioårstårta.Oktober förgylldes av utflykter...


...besök från Noomi med familj...


...och kärleksövernattning på Selma SPA.

November var mest bara regnig och jag kan inte ens hitta några bilder från den mörka månaden.
Tur att den bara svisssscccchade förbi detta år.


December gjorde entré i regnrusk...


...Jag försökte pigga upp oss med många levande ljus och en och annan snittblomma...
...Barnen hade sin första paketkalender. Snälla påminn mig nästa år om att jag ska vara ute i god tid med att fixa paketen ;) Tror förresten vi kör någon slags variant på den med paket enbart de fyra söndagarna före jul...


...Barnens december kryddades också av My Dough-lera och pepparkaksbak...


...den vuxna hälften av familjen drog på en weekend till Örebro med goa grannar...

Och sista helgen innan jul tog vi med barnen till Göteborg.


Den 21 december hade vi lilla julafton här hemma med P som spelade kypare kvällen till ära.


Albin fick en pulka i julklapp som redan har använts flitigt.

Oj, oj, oj, inget dåligt år om man ser på det så här. Inte konstigt att det har gått fort! Jag som älskar att resa är glad över att vi har hunnit med och haft råd med en utlandsresa samt många småresor här i Sverige.

Det bästa på hela året är nog att Albin är så rolig nu (bortsett från hans utbrott kvällstid och arga attityd när vi inte förstår vad han menar eller när han inte får som han vill) och lär sig så mycket nytt varje dag som går. Just nu händer det mest på den språkliga fronten. Idag har han sagt bebis och lukta för första gången.

Puss på er & ett riktigt gott nytt år
Alternativ till femminutersmetoden sökes!

2009-12-29 23:42:19 Underbara barn
» Kommentarer(3) «


Albin har sovit en hel kväll utan skrik och gråt. Wiiihoooo!!! Första lugna kvällen evigheter känns det som. Jag överdriver inte om jag säger att han har vaknat minst tre gånger varje kväll under hela hösten och vintern fram tills idag.

Och vad är hemligheten bakom kvällens stora lycka? Jooooo BARNVAGNEN! Jag har verkligen haft ångest för vad som är rätt och fel i denna föräldravärld när det gäller just vårt dilemma, att han inte sover bra i sin säng. Jag har ständigt haft en pickande röst över mig som har upprepat meningar som "lägger ni honom i vagnen gör ni er själva en stor otjänst" och "det är först när han kan somna i sin egen säng som han är ett tryggt barn".

Men idag sket jag fullständigt i den där förbannade rösten.
För nu har jag kommit till en punkt då jag inser att Albin verkligen inte trivs med att somna i sin spjälsäng och att han vaknar flera gånger varje kväll hur länge jag än sitter vid hans säng och håller honom i handen eller ligger intryckt med mitt ansikte mot spjälorna för att han ska kunna hålla mig i munnen (som han har haft som trygghetsgrej sedan han var spädbarn).

Nästa steg blir att ta bort spjälorna på ena sidan av sängen (ja vi har en sådan fiffig säng köpt på IKEA som är byggd för att även kunna vara en vanlig säng). Kanske kan han känna sig tryggare då? Misstänker att han tycker det känns för instängt i spjälsängen.

Men just nu är jag bara så himla glad för att han har sovit gott hela kvällen i sitt eget rum (hans favoritställe för att sova är annars min och hans pappas dubbelsäng, där han har "hamnat" varje natt sedan vi rubbade på rutinerna i somras). Strunt samma om han sover i vagnen, bara han trivs och kan börja känna sig tryggare i sitt eget rum så tycker jag att alla inblandade parter vinner på det (Jag, älsk, P och Albin.)

Håller ni med eller tycker ni att jag är helt knäpp som inte tar fighten och låter honom skrika tills han spyr ner hela sin säng igen?

Jag tar tacksamt emot förslag på alternativ till femminutersmetoden. Lite humanare metod sökes!


-17 grader

2009-12-29 10:30:45 Vardagsbabbel
» Kommentarer(0) «


Svinkallt ute men soligt och himla vackert.

Idag kommer P hem så resten av sitt jullov ska han vara med oss. Ska bli så kul att vara lediga ihop hela familjen i en dryg vecka. På nyår kommer några av familjens vänner hit och det tycker P är toppen. Han älskar när vi bjuder hem folk och har det lite festligt. Mest hoppas han nog på att Johan och de andra i grabbskaran ska spela Xbox eller Wii med honom.

Om vi har tur så kommer även Nova med familj. Albin och hon har inte träffats på länge nu så det vore mysigt om de kunde leka på nyår.

Nu ska jag betala räkningar och skriva ett och annat jobbmail.
Skänk en slant

2009-12-28 14:25:35 Vardagsbabbel
» Kommentarer(3) «


Jag, Becca och Jenny kom på en briljant ideé på juldagen. Vi bestämde att vi skulle lägga 100kr var som vi sedan ska skänka till Unicef. Sen bestämde vi också att vi ska fråga folk som vi känner om de ville göra likadant och se hur mkt pengar vi kan få ihop. Så nu vill jag skriva till alla som läser bloggen att skänka en slant (valfritt belopp).

Lite gör mycket!

Och för att öka pressen lite mer vet jag ju ungefär vilka som läser ;o)

Det går bra att skicka, lämna kontant eller föra över via bank. Så kom igen nu! Skippa godispåsen eller vad ni nu lägger onödigt mycket pengar på och hjälp andra som behöver vår hjälp! Om du vill delta i vår insamling maila mig annaannieo@hotmail.com. Ingen summa är för liten.

Poliovaccin 
28 doser poliovaccin för 40kr

Gröt
10kg gröt för 50kr

Vätskeersättning
134 påsar vätskeersättning för 90kr


Idag - igår

2009-12-28 13:47:40 Vardagsbabbel
» Kommentarer(0) «This is me today - myskläder!This was me yesterday - redo för middag på stan med tjejerna!


Emma njuter av desserten


Sötisar ♥


Frukostdags

2009-12-27 10:57:39 Vardagsbabbel
» Kommentarer(2) «


Har tittat på Pippi Långstrump tillsammans med Albin nu på morgonen.

- Pippiii Pippii! sa han när jag frågade om vi skulle se på Pippi.

Nu blir det frukost.

Senare idag ska vi gå till en pulkabacke tillsammans med Fia, Mikael och deras två barn. Och ikväll ska jag in till stan och äta på restaurang med Anna och Emma , ska bli så skoj att träffas igen!


Nybäddat - Mmm!

2009-12-27 00:37:43 Vardagsbabbel
» Kommentarer(1) «
Nu ska jag äntligen slänga mig i säng och sova gott. Nybäddat med nya sängkläder i sängen, det kan inte bli bättre.Natti natti
 

Känsloburken

2009-12-27 00:22:27 Känslor
» Kommentarer(1) «


Borde sova. Men vill liksom inte gå miste om julens sista stund. Varför ska allt bra vara så kort tid? Känner så mycket kärlek och vill bara kunna stoppa ner alla dessa härliga känslor i en burk och spara för evigt. Tack alla ni som förgyller mitt liv.

Tänker också på de jag haft i mitt liv men förlorat.

♥ Farfar, om anden i flaskan någon gång besöker mig är den viktigaste önskningen jag har att få träffa dig i livet igen! Det finns ingen som nånsin kommer kunna förstå vilket starkt band vi hade till varandra och jag hoppas så att du kan höra mina tankar och känna min stora saknad efter dig. Jag älskar dig så och kommer alltid alltid alltid att föra din vackra personlighet vidare genom att berätta om dig och din fina inställning till livet. Jag önskar så innerligt att N, P och Albin hade fått träffa dig. Du hade älskat dem och de hade älskat dig.

♥ Gustaf, jag vet att vi hade våra duster men jag vet också att du brydde dig väldigt mycket om mig och att du kämpade hårt för att vinna mitt hjärta. Du ställde upp på mig mer än vad min riktiga morfar någonsin har gjort. Men din sjukdom satte många käppar i hjulet mellan dig och mig. Du blev så svår... så bitter... jag var ett barn och det var så svårt att ta in. För mormors skull önskar jag att du fanns med oss här idag.

♥ Farmor, oj vad jag saknar dig. Saknar dig mer än jag hade kunnat föreställa mig att jag skulle göra. Ditt nummer står kvar i min telelista i mobilen... Jag förmår mig inte radera det. Vill inte radera det. Vill inte att din död ska bli så verklig. Det händer fortfarande ett par gånger varje vecka att jag är på väg å ska ringa dig. Du vet, berätta något som har hänt eller bara fråga hur du har det. Vill ha tillbaka dig nu. Vill säga förlåt för att du behövde känna dig ensam, vill hålla dig i min famn och ge dig den kärlek du behövde.

♥ Stig, underbara glädjespridare - min barndom skulle ha varit molnig utan dig. Tänker ofta på vilken fin människa du var och vilket gott hjärta du hade. Jag tänker på den villkorslösa kärlek du gav mig och på de gånger då du hoppade fram bakom äppelträdet och skrämde mig på skoj. Jag tänker på stenen du gav mig och vad mycket den sa om det band du och jag hade till varandra.

♥ Lena, jag önskar att mina minnen av dig kunde vara starkare än vad de är. Men oavsett hur lite jag egentligen minns av dig så vet jag att jag älskade dig och att du alltid finns kvar i mitt hjärta. Din död kom så plötsligt. Minns dödsbeskedet som det vore igår. Tröstlös gråt dränkte mig. Det fick bara inte vara sant.

♥ Agneta, kände dig inte särskilt väl men saknaden efter dig (min bästa kompis moster) har ändå kommit och gått.

♥ Sofie, du var bara ett barn och min sorg efter dig är fylld med tankar kring vad orättvist livet är... Du var så stark och samtidigt så skör. Så glad, alltid ett stort leende och ett hjärtligt skratt.

♥ Morgan, det var vidrigt att mista granne efter granne på det där viset. ...ruvade det någon sorts förbannelse över vårt kvarter? Jag minns dig som den där noggranna mannen som alltid såg till så att häcken kring huset var perfekt klippt. Men jag minns dig också som Jessicas pappa som var rätt skojig och väldigt snäll.

♥ Solveig, ytterligare en kär granne som miste sitt liv på tok för tidigt.


Massa snö & galenskaper

2009-12-26 23:46:43 Vardagsbabbel
» Kommentarer(0) «
Dagens promenad kantades av galenskaper i den höga och underbara snön. Igår tjatade jag om att göra snöänglar hela kvällen så idag bylsade jag på mig alla vinterkläder och gjorde verklighet av min barnsliga längtan. Åååå vad det var skönt!! Jag älskar att leva ut barnet inom mig och göra sådana här härliga tokigheter.

Platsen som jag gjorde min snöängel på är en drömtomt som jag fantiserar om att kunna bo på någon gång i framtiden. Lite lantligt med skog, öppna vidder och sjöutsikt men ändå nära till det mesta.


Juldagen i bilder

2009-12-26 23:23:54 Högtider
» Kommentarer(1) «
Innan vi åkte till Becca & Åke på fest så åt vi lutfisk hemma hos mina föräldrar. Lämnade sedan vårt gossebarn hos dem och fick skjuts av pappa in till stan. Albin var på gott humör hela gårdagen och var jätteglad över att åka till mommo, som han kallar båda mina föräldrar för eftersom han inte kan säga morfar eller moffa än.

För övrigt är Albin helt tokig i traktorer och andra fordon nu. Taaaakkttooo!! säger han stup i kvarten. Hihi. Han är också överförtjust i helikoptrar och flygplan. Många roliga ljud som kommer från hans lilla mun när han leker med sina helikoptrar och allt vad det är. Det är så fascinerande att höra hur han lär sig nya ljud och nya ord. För att inte prata om allt han förstår. Jösses. Han förstår verkligen i princip allt vi säger ju och vad vi menar med det vi säger. Men liksom de flesta barn är han bra på att slå dövörat till när det vi säger inte passar honom ;)Hemma hos Becca & Åke fick vi oss en trevlig överraskning efter några glas vin och burkar öl. Det visade sig att Åke är superbra på att spela gitarr och sjunga. Oj, oj, oj säger jag bara. Himla fin röst!


Jag (inte helt nykter), Becca & Jenny.


Grabbarna i väntan på taxi. Vad Åke håller handen över kanske vi inte ska grubbla för mycket på?!


In i dimman!


Julklappar

2009-12-26 21:19:08 Högtider
» Kommentarer(1) «


Trots att jag inte önskat mig något till varken mig eller barnen, mer än en pulka till Albin, så fick vi massa fint. Här är några av de julklappar vi fick.

 
Albin fick fina och praktiska Polarn O. Pyret-kläder från mormor och morfar. Och ett par Vincent-ulltofflor.


Här är några av leksakerna som Albin fick från oss och släkten.


Nattlinne & underkläder från älsk ♥. Snygga leggings från mamma.


Gosiga mysbyxor och tofflor från älsk.


Finfin tröja från mina föräldrar.Albin fick även pulkan som vi hade önskat till honom och pengar från min mormor. Förutom de fina kläderna från älsk gav han mig även en årsprenumeration på min favorittidning mama.
Göteborg del 2.

2009-12-26 19:01:22 Resor
» Kommentarer(0) «Vackra maneter på Universeum


Albin tittar på hajar och andra stora fiskar


In the djungle. Albin stortrivdes i regnskogen där exotiska fåglar och andra djur vistas fritt.
Stora röda fåglar med lång näbb kom och gick runt våra fötter. Aporna hoppade fritt bland träden.


Bus i korridoren på hotellet.


På tågresan hem spelade P på sitt nya munspel. Tur att vi satt i en kupé :)


Dagen efter juldan

2009-12-26 12:54:38 Högtider
» Kommentarer(0) «


Annandan. Idag mår man som man förtjänar. Var på fest hos goa vänner igår, hur trevligt som helst. Sedan blev det ett par timmar på krogen. Dansade rumpan av mig. Och tog en eller annan drink för mycket.

Snart blir det till att pulsa ut i all snö som har lagt sig som en tjockt täcke här utanför. Ska gå till mina föräldrar och hämta pyremyre - längtar!

Måsbarnets julafton

2009-12-25 16:18:37 Vardagsbabbel
» Kommentarer(1) «
Jag hade en supergo julafton. Fram till cirka fyra på eftermiddagen var jag, älsk och Albin hemma och bara njöt av lugn och ro. På kvällen var vi hemma hos min mormor och hade en väldigt trevlig kväll tillsammans. En av de bästa jularna jag varit med om, kanske till och med den bästa. Saknade dock snutte som är hos sin mamma nu över jul. Men vi pratade med honom i telen flera gånger igår :)


Tre generationer. Fr vänster min mamma, min mormor och lilla jag.


Albin blev görglad när tomten kom. Kanske såg han tillochmed mamma kyssa tomten? ;)

Hoppas ni också är nöjda med gårdagen och att ni får en fortsatt härlig jul.

God Jul

2009-12-24 16:05:23 Högtider
» Kommentarer(0) «


Redo för att åka till gammelmormor och fira jul. Mys.


I morgon kommer tomten?!

2009-12-24 01:55:36 Högtider
» Kommentarer(1) «


Blidde visst en lång uppesittarkväll :) Dax att nanna kudden.

God jul till er alla


Göteborg del 1.

2009-12-23 15:38:34 Resor
» Kommentarer(0) «Carro hälsade på oss på hotellet. ♥


Barnen pysslade medan vi väntade på mat.


Vacker isbana vid Avenyn.


Underbar körsång.


Kärlekstema i Göteborg denna vinter.


På lördagen var vi på Universeum.


Decembernatt (Halleluja)

2009-12-23 15:10:51 Känslor
» Kommentarer(0) «Snötokarna

2009-12-23 00:14:43 Vardagsbabbel
» Kommentarer(2) «Liten krock


Albin med sin nya mössa på huvudet - mössan som P har gjort till honom i syslöjden!


Man ska passa på att vara ute när solen skiner. Det har mormor sagt.


Det blir aldrig som man tänkt sig

2009-12-23 00:01:27 Vardagsbabbel
» Kommentarer(0) «


Har knappt hunnit se halva filmen än. Albin var inte alls på humör för att sova den här kvällen. Vaknade som på beställning när jag & älsk hade slagit oss ner i soffan för att se på den sjätte Johan Falk-filmen. Suck. Där efter har vi fått turas om med att försöka få honom att somna om. Har även fått byta sängkläder två gånger för att vår lilla stöniga son har skrikit så att han har spytt rakt ut i kaskader.

Orka se klart filmen nu.

Varma mackor som start på jullovet

2009-12-22 21:06:42 Vardagsbabbel
» Kommentarer(0) «


Wiihoo nu har jag & barna jullov!

Idag har jag jobbat eftermiddagen men innan dess var vi ute och busade i snön. Albin fick en pulka när vi firade jul tillsammans med P igår, så det blev en stunds pulkaåkning i en liten backe utanför dagis.

Helgen i Göteborg var bra och vårt lilla julfirande igår var väldigt mysigt. P blev jätteglad för allt han fick och Albin fick som sagt också en och annan för-julklapp.

Nu blir det varma mackor och den sjätte Johan Falk-filmen. (Ska tänka lite extra på dig och din port Carro;)

Tittar på julgranen

2009-12-18 12:46:30 Underbara barn
» Kommentarer(4) «Ibland drar jag min lilla korgstol till altandörren,
ställer mig på den och tittar ut på världen.


Oj, idag var det något nytt där utanför.Vad är det för fint mamma?

Albin (17 månader om tre dagar)


Uppesittarkvällsfeeling

2009-12-18 00:37:06 Vardagsbabbel
» Kommentarer(0) «


Shit vad det är "kvällen-före-julaftonskänsla" på den här torsdagskvällennatten.

Värsta uppesittarkvällsfeeling helt enkelt. Ni vet, granen är klädd, barnen sover gott i sina sänger, lugn julmusik i bakgrunden (just nu något liknande i en läskig film min sambo ser på), snön ligger vit där ute, köttbullarna är stekta, julskinkan är mer än halväten redan och man bara väntar. Väntar på något väldigt välbekant men ändå främmande.

Pirr i magen har jag.

Det ska bli sååå skönt att vara ledig tillsammans med familjen i cirka två veckor. Ska i och för sig jobba den 22:e. Men men. Alla andra dagar fram till den 11 januari ska jag inte boka upp mig på nååågot annat än fritid.

Älskar nuet.

Snö. Julbord. Granen är klädd. Julstämning.

2009-12-17 23:44:27 Vardagsbabbel
» Kommentarer(1) «
Har varit på julbord med jobbet. Det var ett fantastiskt julbord med allt gott man kan tänka sig och lite till. Bordet med godis och andra sötsaker var galet välfyllt. Behöver jag säga att jag är mätt?

När jag kom hem möttes jag av ljuset från en nyklädd gran. N hade fixat ny ljusslinga och P hade klätt granen. Underbara godingar! Nu står den ute på vår altan och lyser upp tillvaron här i kvarteret. Känns bäst att ha den där ute när man har en klättertokig son och en katt som hoppar upp på allt. Flyttar nog in den när vi ska fira jul.

Tyvärr har våra pysslingar varit sjuka hela den här veckan och är fortfarande inte helt krya. Åååå vad jag vill att de ska vakna upp friska och pigga i morgon så att vi kan komma iväg på vår traditionsenliga resa! Vad gör man annars liksom? Den här helgen är helig för mig. Är som tur är ganska säker på att de är så pass piggelina att vi kan sätta oss på det bokade tåget i morgon eftermiddag och sedan ha en mysig helg tillsammans. Vi kan ju faktiskt tillbringa både lördag och söndag inne på hotellet om de inte är tillräckligt krya för att vara ute och gå runt på Lisberg. Men om de är som de har varit idag, pigga och glada men aningen hostiga, ska det nog inte vara några problem.

På måndag ska vi fira lilljulafton eftersom P ska vara hos sin mamma den här julen. Mycket att hinna med innan dess.

Puss på er

17 december - speciell dag

2009-12-17 09:54:50 Kärlek
» Kommentarer(2) «

Redan 17 december. Sju dagar kvar till julafton.På dagen fyra år sedan jag och älsk förlovade oss i Göteborg. Sedan dess har vi haft som tradition att åka till Götet och bo på samma hotell och göra i princip det samma som vi gjorde då. Bada i bubbelpool och vara på Jul på Liseberg. Mys. I morgon åker vi dit med barnen, liksom vi gjorde även förra året.Kärlek


Örebrohelgen

2009-12-16 21:55:42 Resor
» Kommentarer(2) «
Vi hade en kul start på helgen i Örebro. Det var jag, älsk & våra goa grannar Fia & Mikael. Winnerbäck-konsert, shopping & god mat.

Tyvärr slutade helgen i sorg.

Vila i frid kära Gordon. Du kommer alltid ha en plats i våra hjärtan. ♥


Winnerbäck

2009-12-12 09:30:31 Helg
» Kommentarer(4) «


Nu bär det av till Örebro där jag, älsk och ett par grannar ska på Winnerbäck-konserten ikväll. Bo på hotell och ha det trevligt, inte fel!

Puss & kram

Julklappstips

2009-12-11 09:20:49 Vardagsbabbel
» Kommentarer(4) «


Mugg

Igår beställde jag muggar till nära och kära. Valde varianten längst till höger som har två bilder. Till mina föräldrar blir det en med både P och Albin på. Och texten: "Barbarn är livets bästa gåva".

Muggarna går att beställa på Ifolor men tyvärr är leverans innan jul inte helt säker om man beställer nu. Jag håller dock tummarna!

Önskningar

2009-12-10 15:09:00 Tjej/Dam
» Kommentarer(0) «


Dessa mysiga hoods får tomten mer än gärna komma med ;)Den här är heller inte dum.

Skitinlägg

2009-12-08 21:32:22 Vardagsbabbel
» Kommentarer(1) «


Just nu hatar jag blogg.se. Har fixat tre collage i photoshop, mm lagt ner en lite längre stund på detta, OCH VAD HÄNDER? De går inte att lägga upp här på bloggen. Jag blir tokig. Detta hände en annan dag för inte så länge sedan med en annan bild. Ändå har sparat som jpg. som alltid och håller god marginal till maxstorlek.


Skulle bjuda på ett bra inlägg.

Istället blev det ett skitinlägg.

God natt


Helgen som gått

2009-12-07 10:10:55 Vardagsbabbel
» Kommentarer(1) «


Måndag igen då. Måndag, fredag. Måndag, fredag. Måndag. fredag. Så har jag uppfattat den här hösten. Nu har jag äntligen haft en helg då jag har levt i nuet.

I fredags var det Idolkväll här hemma. Jag och familjen hade en mysig och lugn kväll. I lördags var det fullt ös. Slängde i oss frukost och åkte till stan. Köpte nya högtalare till datorn, en sjal till P och en kvällsoutfit till mig. Sedan tillbaka hem till byn där P hade dansuppvisning. Han var fantastisk! Det är häftigt hur man kan bli så överraskad. Han har inte tränat på sin dans en endaste gång här hemma utan har bara haft träning en gång i veckan. Och sedan kliver han upp på scenen och briljerar! Oj vad stolt man blir då. Jag har så klart förevigat detta med filmkameran!

På kvällen kom Dan och Anna hit. Vi käkade lasagne och drack gott. Sedan hade jag och Anna en kul kväll i stan. Den nya nattklubben var inte så bra som jag hade tänkt mig, men det var himla kul att återvända till de gamla Arena-lokalerna där vi spenderade många tonårskvällar. Bästa minnet därifrån är studentnatten!

Igår var en riktig slappardag. Gjorde i och för sig ringjobb i några timmar men för övrigt hade vi det bara lugnt och gött. Avslutade helgen med fjärde Johan Falk-filmen.


Jag ser det snöar...

2009-12-04 22:23:15 Vardagsbabbel
» Kommentarer(1) «


jag ser det snöar, det var väl roligt hurra! Nu blir det vinter, nu blir det vinter som vi har önskat hurra!

Tack Johannah, som mig gav en kod som fungerade perfekt. Ni andra som vill ha vackert snöfall i er blogg, kolla in koden som Johannah har lämnat i sin kommentar på mitt förra inlägg.

Nu väntar jag med spänning på hur kvällens Idol avslutas. Jag håller på Tove!

Shit vad bra kvällens Skavlanshow var förresten, han är bara för bäst! Absolut en förebild inom journalistbranschen.

Lördagspuss

Patetisk

2009-12-03 23:47:27 Vardagsbabbel
» Kommentarer(1) «


Har försökt fixa snöfall på bloggen i typ två timmar nu. Hur patetisk får man bli egentligen? (Kommer säkert försöka vidare imorn kväll)

Om någon kan en kod som FUNKAR och som inte får hela jäkla bloggdesignen att flytta sig neråt tar jag tacksamt emot den.

Musik som snurrar min jord tillbaka

2009-12-03 22:01:36 Vardagsbabbel
» Kommentarer(1) «


I Jennys blogg hittade jag den här underbara versionen av Kent-låten Pärlor. Musik framkallar så många minnen. Den här låten kastar mig tillbaka till min tonårstid då jag umgicks mycket med mina killkompisar och fick den här (Kent-versionen) via msn av M som än idag står mig nära.
Sagor för barnen som är som du
(om en tunnel vid ljusets slut)
Jag är din vän och vi lär oss av varann
(det är ett av skälen)
Ge dom ett finger och värm min hand
(i ett iskallt IKEA-land)
Du är min vän och vi lär oss av varann
(bara ett av skälen, ett av skälen,
ett av skälen, ett av skälen)

Refr.
Så snurra min jord igen
Radion spelar vår sång
Stockholm ligger öde och världen håller andan
(vilken färg har själen)
Snurra min jord igen
För allt vi drömde en gång
Allt som du gör blir till pärlor på min panna
(vilken färg har själen älskling)

Ge oss en chans vi är äldre nu
(vi ser ljuset vid tunnelns slut)
Ge oss en chans vi kan lära av varann
(det är ett av skälen)
Sagor för barn som är vuxna nu
(TV:n står på som bakgrundsljud)
Jag är din vän och vi lär oss av varann
(bara ett av skälen, ett av skälen)

Så snurra min jord igen
Radion spelar vår sång
Stockholm ligger öde och världen håller andan
(vilken färg har själen)
Snurra min jord igen
För allt vi drömde en gång
Allt som du gör blir till pärlor på min panna
(vilken färg har själen)
(vilken färg har själen)
(vilken färg har själen)

Så snurra min jord igen
Radion spelar vår sång
Stockholm ligger öde och världen håller andan
(vilken färg har själen)
Snurra min jord igen
För allt vi drömde en gång
Å allt som du gör blir till pärlor på min panna
(vilken färg har själen älskling)
(vilken färg har själen)
(vilken färg har själen)
(vilken färg har själen)
(vilken färg har själen)

Saturday närmar sig

2009-12-03 21:31:37 Kärlek
» Kommentarer(0) «
På lördag blir det party med min rödhåriga vän. Tänk att vi har känt varandra i 24 år nu stumpan. Jisses!Hoppas vi står ut med varandra minst 24 till ;)

När vi var ovänner under en period för ett par år sedan (enda gången vi har varit osams en längre tid) drömde jag fruktansvärt jobbiga drömmar och var ofta jätteledsen i sömnen. Usch vad jag saknade henne då.

♥ Love you


Pyremyre

2009-12-03 15:36:05 Underbara barn
» Kommentarer(0) «En sådan här liten skrutt var pyremyre* när han var tre månader.
*Mitt senaste smeknamn på Albin


Haha, gick ni på den lätta?

2009-12-02 22:57:58 Vardagsbabbel
» Kommentarer(1) «


Nästan så att jag trodde på mig själv när jag sa att jag skulle i säng före 22.

Nu satsar jag på 23, bara tre min kvar. Skynda!


Dagen efter sprutan

2009-12-02 21:31:29 Vardagsbabbel
» Kommentarer(0) «


Igår tog jag vaccinet mot Den nya influensan (i folkmun Svininfluensan). Jag som är rädd för sprutor blev positivt överraskad av att det knappt kändes. Idag kom dock smällen. Helt mör i hela kroppen och ont som bara den i armen. Och nu på kvällen har jag känt mig så trött och har fått en molande värk i ryggslutet. Blev tack och lov mycket bättre efter att jag tog en Ipren.

Idag startade jag dagen med att ta med Albin till bvc för vägning och mätning. Lillplutten. Fina propotioner men lite liten kanske. Vikt: 9,580 kg Längd: 77 cm Huvudomfång: 46 cm. Jag har ju heller aldrig varit någon jätte precis och N är inte speciellt lång.

Efter bvc-besöket var vi på öppna förskolan en stund. Mysigt att vara där. Det var så länge sen sist.

Under eftermiddagen har snussisen varit på dagis och jag jobbat hemifrån. Nu under kvällen har vi varit på utvecklingssamtal för P i skolan, jag har även gjort lite ringjobb.

Imorn blir det en ledig dag tillsammans med barnen. P är ledig eftersom skolan har studiedag och därför tog jag även ledigt för Albin så att vi kan umgås. Ska göra några småärenden, bland annat en sväng till min bästa killkompis arbetsplats. En stunds jobbande på kvällen blir det också.

Nu ska jag komma i säng innan tio. Lyx!

Cooling

2009-12-01 22:11:47 Vardagsbabbel
» Kommentarer(1) «


 


Albin passar rätt bra i storebrors nya mössa,
tror banne mig jag ska köpa en lika dan till honom.
(I bakgrunden ser ni vår tokfula trapp och vår tokfula skrikblå färg i trappuppgången. Trappen ska bli vit och väggen klädd med någon fin tapet någon gång i framtiden. Har haft färgburken till trappen sedan i början av sommaren. Nu är det bara att hitta tid och ORK.)


Rösta fram bästa dagisfotot!

2009-12-01 21:29:08 Underbara barn
» Kommentarer(6) «
Wiihooo Albins dagisfoton är här! Nu är det bara att välja. Supersvårt!! Tycker han blev så himla fin på dem båda. Den översta bilden är mer han på något sätt. Medan den understa är så fin för att han tittar rakt in i kameran och ler. Jag gillar avståndet som är på den översta bäst. På det fotot får hans kroppsform mer rättvisa. Samtidigt är det positivt att han fyller upp mer av det andra fotot.

Måste ta hjälp av er här. Så snälla lämna en kommentar med en röst på vilket foto just du tycker att jag ska välja.

Puss