Dagistokig

2009-08-31 21:18:35 Vardagsbabbel
» Kommentarer(2) «


Denna måndag har varit en lagomt go dag.

Jag och Albin startade dagen med att ligga kvar i sängen en lång stund och gosa. Han var inte så sprallig som han brukar vara när han vaknar, utan ville kramas och pussas. Sånna stunder måste man ta vara på!

Förmiddagen tillrbingade vi på dagis. Åå vad jag gillar barnen där, de är bara för goa. Eftersom vi åkte utomlands en vecka blev det avbrott i inskolningen och därför är jag med ett par dagar till nu. Än så länge går det toppenbra men man vet ju aldrig hur det blir första dagen han ska vara kvar utan mig och N.

Med tanke på att det är så svårt att få jobb som informatör här i närområdet och att jag alltid har haft en längtan efter att jobba med barn så går jag nu i lite ångertankar kring att jag inte har utbildat mig till förskolelärare. Idag sa en av Albins "fröknar" till mig att "En sånn som dig skulle vi allt vilja ha här hos oss". En av de andra i personalen som jobbar på en annan avdelning frågade mig vad jag hade gjort när Albin sov ute i vagnen i drygt en timme. Jag svarade som det var, att jag hade byggt lego med barnen som var vakna.

"Oj, oj, oj Albin, din mamma är allt bra tokig hon. Jag tror bestämt hon har en släng av sysselsättningsproblem"
gav hon som kommentar till det. Hihi.

Vid fyratiden tog jag, N och Albin siesta. Välbehövligt och så jädra gött.

Undre kvällen har vi varit i affären, hela familjen. Till kvällsmat blev det gröt och mackor med kyckling.


Min lilla bonnpöjk

2009-08-30 21:38:04 Vardagsbabbel
» Kommentarer(1) «



De tre Annorna på väg till BMB

Kom hem vid halvtretiden i natt efter en kul kväll.
Käkade hamburgertallrik hemmma hos AG innan jag gick hem och la mig.

Idag har jag, N och barna tagit med svärmor till Lillerudsdagarna. Albin var helt till sig när han såg alla djur, han blev även ett fan av traktorer och skördetröskor. Framtida bonnpöjk??
Inte riktigt vad jag hade tänkt mig ;) men om det gör honom lyckligt så visst.

  
Klicka för större bild






Kaninen fick både klapp och puss av Albin.






Utgång

2009-08-29 17:16:41 Helg
» Kommentarer(0) «


Igår kväll hade vi nachomiddag här hemma hos oss med våra goa grannar Fia och Mikael, och deras barn Hanna och Leo. ♥

Idag har vi varit hos mina föräldrar och plockat en hel kasse med plommon från deras överfulla plommonträd. Det har blivit så tungt att det har gått av på mitten. Albin tyckte det var kul att träffa mormor och morfar igen. Han busade runt i trädgården och på deras altan och lekte med en gunghäst som jag hade när jag var mini.

Nu ska jag göra en snabbstädning och senare ikväll blir det utgång med AG.

Vad gör ni den här helgen?

Veckan i Sunny beach

2009-08-27 23:18:48 Resor
» Kommentarer(6) «


Jag har haft det så obeskrivligt underbart i Sunny beach. Tur med vädret hela veckan, massa sol och bad och många mysiga kvällar med god mat och färgsprakande drinkar.

Hotellet vi bodde på var toppen på alla sätt och vis. Bekvämare semester får man leta efter. På våra tidigare resor har vi valt enkla hotell en bit från havet men den här gången testade vi på att bo precis vid stranden omgivna av allt man behöver. För att minska kostnaden valde vi en enrumslägenhet utan havsutsikt. Till vår stora förvåning blev vi ändå placerade i en stor och rymlig tvårumslägenhet och inte nog med det, vi fick tillgång till en galet stor frukostbuffé varje morgon.

Det var skönt att bo så nära havet och kunna ligga på solstolar inom hotellets poolområde och samtidigt ha några få meter ner till stranden. När Albin blev hungrig var det smidigt att sticka upp med honom till lägenheten och värma mat, och när vi andra var hungriga var det bara att gå ner till strandpromenaden och välja och vraka bland de olika matställena.


Albin var inte blyg för någon. Han tultade runt bland främmande människor på poolområdet. Ibland hade han tur och hittade några roliga leksaker.

En vanlig dag för oss i Sunny beach började med att vi åt frukost i hotellets matsal och sedan gick upp till lägenheten och gjorde oss i ordning för en dag i solen. Solskyddsfaktor 50 på lillkillen och två ombyten solskyddskläder plus några olika solkepsar. Cyklop med till N och P som älskar att fridyka och ett par olika bikinis till mig. Redo för dagen!

Vi njöt verkligen av ledigheten den här gången och gjorde inga långa utflykter utan höll oss inom några kilometers avstånd. P ägnade mer tid under ytan än över och Albin tyckte det var kul att tulta runt bland solstolarna. Jag och N turades om att umgås med barna och på så vis fick vi en hel del tid till avkoppling var och en. Jag hann till och med läsa ut en hel bok under veckan. Första boken jag har tagit mig tid till att läsa sedan Albin föddes. Det var så härligt att äntligen komma in i en bok igen och känna känslan av att inte vilja sluta läsa.



Kvällsfavoriten var Veny´s beach, en underbar bar belägen på stranden.

De flesta eftermiddagar tillbringade vi nere på stranden. Vi badade i havet och tog tillvara på de ljumna eftermiddagstimmarna. Vi byggde sandslott och umgicks hela familjen. 27,5 grader var vattentemperaturet i havet så framåt kvällarna kändes det varmare i vattnet än i luften. Man kunde ligga i hur länge som helst utan att frysa det minsta.


Massa stora kuddar att busa runt på.

Framåt sextiden gick vi oftast till lägenheten. Duschade, vilade och fixade till oss inför kvällen. På andra sidan strandpromenaden ligger vår favoritbar Veny´s beach. Så himla mysigt ställe. Uteserveringen ligger på stranden och är inredd med låga soffor med massa stora goa kuddar i och mitt bland alltihop finns det en stor kuddhög där man kan chilla med en drink i handen eller busa runt som våra barn gjorde.



Och bra musik att dansa till!

Båda barnen lyste upp under resan och visade sina allra gladaste sidor. Albin har rytmen i kroppen och dansar mer än gärna när han hör musik. Hans vanliga vardagliga min är ganska allvarlig och utforskande, men oftast när han omges av musik skiner han upp och visar sitt busiga leende. Under veckan i Bulgarien var det musik på dagarna långa och hela kvällarna med för den delen.

Bilder säger mer än tusen ord så här under får ni se hur vi hade det.


Underbart läge. Och massa mysiga soffor och kuddar!


Brorsorna bus trivdes bra.




Jag & barna. Som ni ser har P svårt för att låta bli att spexa när kameran kommer fram ; )


Albin fann en liten tjej. Spännande att busa runt alldeles ensamma på de stora kuddarna!


Min bebis njuter av semestern. Det blev mycket springande.


Snutte var i vattnet så gott som hela dagarna. För ovanlighetens skull har han här huvudet över ytan.


Albin frossar glass. Enda glassen på hela veckan faktiskt.


Ja, ibland blir även Duracellbebisar trötta. Och då kan de somna i de mest knepigaste ställningar man kan tänka sig.


Siesta på hotellrummet.


Sedan var det full fart igen. Vår lilla goding charmade de flesta som kom i hans väg.


Många goda drinkar blev det.


Och många fina stunder med dem jag älskar allra mest.


Sista kvällen i Sunny beach.


Sista doppet.

Läggdags

2009-08-27 19:57:39 Vardagsbabbel
» Kommentarer(0) «


Jobbigt att se svärfar så sliten som han är nu. Han såg så trött och gammal ut när vi var och hälsade på honom. Han har nyligen gjort en bråckoperation och har efter den fått en kraftig sårinfektion.

Älsklings mamma som är handikappad är inlagd på avlastningshem nu när hennes man är sjuk, så vi var även och hälsade på henne en stund i eftermiddags. Hann inte med leksaksaffärerna, det får vi ta i helgen i stället.

Nu är vi i alla fall hemma och strax är det läggdags för barna.

Vi fyra i Bulgarien

2009-08-27 13:43:18 Vardagsbabbel
» Kommentarer(3) «



Laddar över bilder

2009-08-27 13:11:42 Vardagsbabbel
» Kommentarer(0) «


Nu laddar jag in våra semesterfoton i datorn ; ) 423 stycken!

Ska strax iväg till min sambos föräldrar för att mata deras katter som är ensamma hemma idag. Sedan ska vi hälsa på svärfar på sjukhuset och ta en sväng till några leksaksaffärer. P fyller tio år på tisdag.



Vi hade i alla fall tur med vädret...

2009-08-26 22:56:57 Vardagsbabbel
» Kommentarer(1) «


Igen!

Den filmen har jag och min grabbar slöat framför nu under kvällen. Det blev en hel del skratt och jag tycker absolut den är värd att se.

Imorn är det skola för P och dagis för lilla pyret.

Natti natti

Sen hemresa

2009-08-26 12:09:27 Resor
» Kommentarer(3) «


Sitter med en pigg Albin i mitt knä. Själv är jag pigg i själen, har haft en så skön vecka, men trött för övrigt eftersom planet landade 02.10 på Arlanda i natt och vi hade en fyratimmars bilresa hem efter landningen.

Flygresan hem gick toppenbra! Snusse somnade när planet lyfte och sov sedan hela vägen till Stockholm. Han märkte inte ens av landningen. P var supertrött men envisades med att se båda de två filmerna som visades på flygplanet. Sedan sov han som en stock från Arlanda parkering hem till vår brevlåda.

Vi käkade på Arlanda innan vi startade bilresan och fixade även till det fantastiskt roliga att köra fel rätt så många mil, så vi var hemma först vid tjugo över åtta imorse. Det var så klart ljust ute och grannarna var i full gång med vardagen. Vi slängde oss i säng så fort vi bara kunde och barnen somnade om.

Nu väntar snart ett sovpass till för mig när min älsk vaknar. Sedan är jag nog i form igen ; )

Ska bli kul att få berätta för er om veckan som gått.
Helt ljuvligt har det varit och alla har varit friska och glada.

Packat & klart

2009-08-17 22:30:48 Vardagsbabbel
» Kommentarer(4) «


Mmmm. I feel good.

Hoppas ni också är på toppenhumör och att ni alla får en fin och kärleksfull vecka var ni än befinner er.

Pussar & kramar !!!

Big Day för min bonus!

2009-08-17 07:53:22 Underbara barn
» Kommentarer(2) «



P laddar med en banan.

Idag börjar min bonusson P mellanstadiet. Åren flyger verkligen förbi. Minns så väl när han var en liten femåring som ropade mamma efter mig och var inne i en period då bara jag fick hjälpa honom med olika saker.

Nu är han snart lika lång som mig och vi kan redan använda samma storlek på tröjor. Dröjer heller inte länge förrens han är uppe i min skostorlek 36 och rätt som det är har vi en tonåring här hemma.

Lycka till idag i skolan finaste vännen min! ♥


Igår skyndade jag mig fram med kameran när jag såg detta gulliga!
En go syskonpuss!

Tillbakablick

2009-08-16 23:41:32 Underbara barn
» Kommentarer(0) «



För exakt ett år sedan såg min snuss ut så här. Tänk vad liten han har varit.


Resfeber

2009-08-15 23:42:23 Resor
» Kommentarer(6) «




Jag älskar att ha resfeber! Pirrigt och förväntansfullt och helt underbart.

Allt det braiga ligger framför en och längtan är i sitt esse. Mmm. La dolce vita.

Idag har jag städat och tvättat i sex timmar. Efter detta intensiva men nödvändiga arbete kom Becca, Åke och deras goa barn hit på en fika. Mys! P och H hade kul ihop som vanligt (de har bara träffats tre gånger men de verkar ha samma intressen och komma bra överens.).

Nu sitter jag och älsk ute på altanen och hör regnet smattra mot taket. Det känns höstigt i luften så det känns som kommande vecka kommer passa finfint för en resa till varmare breddgrader. Men man vet ju aldrig. Imorn kanske det är sommar här igen?! ; )

 
Vilken spännande sak - den måste undersökas!

Fräsigt, den har hjul!


Också kan man klättra på den...


 
...och ramla ner från den. Upp igen!


Min hjärna har semester

2009-08-14 22:01:27 Resor
» Kommentarer(0) «


Har loggat in här flera gånger men har varit på ett sånt där tomt humör. Ni vet, när fingrarna inte får fram några ord på tangentbordet. Har skrivit en mening eller två. Raderat. Och loggat ut.

Har absolut inte varit ledsen eller uttråkad, utan det är bara skrivlusten som har varit väck.

Känner inte att jag har något speciellt att berätta idag heller. Tror att min hjärna redan har tagit semester. Det är ju bara några få dagar kvar nu. På tisdag kväll är jag, älsk och barna på hotellet i Bulgarien.


Snussiga barn

2009-08-12 14:57:17 Vardagsbabbel
» Kommentarer(0) «


Vaccinationen gick bra! Sprutorna kändes ju knappt. Skulle egentligen bara ta en spruta men blev rekommenderad (lurad på pengar?) att även ta sista sprutan mot Polio som man tydligen bör ta i vuxen ålder.

När det kom på tal att jag skulle ta två sprutor blev jag helt vimmelkantig och gråtfärdig, men när jag väl hade upplevt den första vaccinationen tyckte jag att det vara lika bra att passa på att få en spruta till i armen. Haha. Tänk vad onödigt det är att oroa sig i förväg. Men sån är jag. Har alltid varit och kommer säkert alltid att vara.

Tredje dagen på dagis har även den gått galant. Idag var det utelek på schemat!

Guu vad de är snussiga alla barnen. Jag kan bara inte låta bli att få mammakänslor för dem alla!

Vill du gungeligunga Viggo? Det är klart jag gungar på. Wow vad högt du vågar gunga, det skulle aaaaldrig jag våga.

Några minuter senare.

Oj, oj, oj lilla Wilma, akta så du inte trillar ner därifrån. Jösses vad du är söt, en riktig liten sessa.

Osv. ; )

Nu är det städdax och ikväll ska jag och älsk käka kräftor och gå och lyssna på en stand up komiker tillsammans med grannarna.

Måsbarnet

Kladdkaka med mosade hallon

2009-08-11 20:49:00 Vardagsbabbel
» Kommentarer(0) «


Idag har vi klarat av andra dagen på dagis för Albin. Det är tre andra barn som skolas in samtidigt och de är alla några månader äldre än min lilla skrutt, men de verkar himla goa så det här ska nog gå bra även i fortsättningen. Hittills har det nämligen bara varit glada miner för Albin på dagis och det underlättar ju en hel del så här i början när en annan är lite smånervös för att lämna sin guldklimp.

Imorgon ska vi vaccinera oss mot Hepatit A så att resan till Bulgarien ska bli extra säker. Jag hatar sprutor så det är inte med glädjepirr i magen som jag tänker på morgondagen. Sist jag tog en spruta svimmade jag i läkarens armar. Något sånt ska inte hända imorn! Intalar mig själv.

Nu ska denna något regniga men vackra dag avrundas med kladdkaka som älsk har gjort till mig. Och mosade hallon kommer också finnas på min tallrik! Namnam som Albin skulle ha sagt.

Måsbarnet

Augustikväll

2009-08-11 18:51:00 Vardagsbabbel
» Kommentarer(2) «





me&i-favoriter

2009-08-10 19:37:00 Barnkläder
» Kommentarer(3) «


Är inte alls särskilt impad av höstkollektionen från me&i, men ett par vill-ha-till-Albin-plagg har jag allt hittat =)

 
Plyschtröja med påsydd pussgroda Så jäkla söt!


Plyschoverall med hjärta på rumpan Mys!

Måsbarnet

Köttbullar

2009-08-10 15:29:33 Vardagsbabbel
» Kommentarer(2) «


Jepp, idag blir det köttbullar till lunch här hemma hos mig.
Ikväll satsar vi lite större, då blir det bakpotatis och lövbiff till middag.

Idag har vi förresten börjat skola in Albin på dagis. Det gick toppenbra!

Puss

The summer goes on

2009-08-09 13:31:16 Vardagsbabbel
» Kommentarer(2) «


Augusti verkar ta mej tusan vara den nya semestermånaden i Sverige. Finns det något härligare än varma långa augustikvällar tillsammans med dem man älskar? Nej just det.

Även början av september brukar vara ljuvlig.

Tyvärr är jag blekare än någon tidigare sommar men jag hoppas få ändring på det i Bulgarien.

Det är inte bara sommaren som goes on. Min kärlek till livet, min familj och mina vänner är oändlig.



♥ Kärlek till er alla!

1 år och DJ

2009-08-09 13:05:08 Vardagsbabbel
» Kommentarer(1) «


Igår var jag halvseg efter grillkvällen som slutade vid tretiden natten mellan fredag och lördag. Kände mig långt från laddad för kräftskiva. Men framåt eftermiddagen, efter en huvudvärkstablett och några doser nässpray, var jag helad.

Mina föräldrar som skulle varit barnvakt lämnade tyvärr återbud. Pappa som nästan aldrig är sjuk hade fått en rejäl släng av förkylning. Så våra planer för kvällen ändrades lite smått. Jag blev chaufför och höll mig därför till alkoholfritt hela kvällen lång. Men det gjorde faktiskt inte ett dugg att ha med lillen för han var den snällaste pojk man kan tänka sig.

Första somnade han i bilen på väg till B & Å och vaknade sedan pigg och go. Sedan knatade han runt i trädgården och käkade vinbär och lekte i sin egna lilla värld utan minsta gnäll.

När vi skulle hugga in på kräftorna tänkte jag att det var dags för Albin att sova.

Så fel man kan ha.

Albin var hyperpigg och protesterade högljutt när jag la honom i vagnen. Det var bara att ta upp honom och vips så var han lugn som en filbunke igen.

Framåt tiotiden diggade han till musiken och lekte DJ. Han skruvade upp och ner volymen och tog några dansmoves då och då.

Vi åkte hem ganska tidigt ändå och det var himmelskt att somna innan tolv.

Tack för en mysig kräftskiva B & Å!

Måsbarnet

Veckan som gått

2009-08-08 17:08:17 Vardagsbabbel
» Kommentarer(2) «


Har inte suttit alls många minuter vid datorn den här veckan. Det har varit full rulle.





Det har varit fint väder hela veckan så vår pyttelilla trädgård har varit välanvänd. Titt som tätt har vi fått besök av en igelkott som bor under grannarnas altan. Albin och hans storebror har konstaterat att igelkotten gillar äpple och vattenmelon.


Snusse i sin snygga piké som han har fått från Jessie & Johan

Det har varit sköna soliga dagar men tyvärr så har jag inte frisknat till från öroninflammationen helt. Har fortfarande ont i halsen från och till och känner mig sliten. Jag är en soldyrkare men nu när jag är förkyld känner jag inte alls för att sola. 



En av kvällarna när N kom hem från jobbet vid tiotiden hade vi Flygande Jacob som sen middag.

Igår hade vi grillkväll tillsammans med några av de närmaste vännerna och ikväll ska vi på kräftskiva hos B & Å.

Trevlig lördagskväll!


Uterummet

2009-08-08 13:53:44 Vardagsbabbel
» Kommentarer(2) «


 
Den fina blombuketten fick jag av Madde & Marcus.



Nu känner vi oss äntligen hyfsat nöjda med vårt uterum.
I början av sommaren målade vi om väggen och träreglarna i taket.
Nästa steg är att köpa en ny soffa, kuddar att ha i soffan och några låga sittkuddar.
Jag vill även ha vita lamellgardiner på insidan av glasdörrarna.
Och en vit ryamatta att ha under soffan och bordet.

Before


Så här såg det ut innan vi målade om.


Hur mycket vet du om graviditeten?

2009-08-05 22:35:17 Vardagsbabbel
» Kommentarer(7) «




Bild:
alltombarn.se

Gjorde ett test alldeles nyss som heter "Vad kan du om graviditeten?"


Fick detta som resultat:

"Ditt resultat: 9 av 10.

Du har stenkoll. Det finns ingen som kan slå dig på fingrarna när det gäller att ha gravidkoll."

Testa hur mycket du vet här.

Måsbarnet

En sommardag

2009-08-05 21:32:22 Vardagsbabbel
» Kommentarer(1) «


Skulle ha jobbat idag men kunde tyvärr inte. Kom på att N fortfarande har jour i brandkåren och då blir det lite trixit om jag befinner mig mer än tio mil härifrån och han får en uttryckning. Albin kan ju inte vara här hemma ensam.

I stället tog jag med mig Albin in till jobbet i förmiddags och lämnade över en bunt papper och min tidrapport. Sedan tog vi en sväng till Barnens Hus där jag köpte ett solskyddstält och en Sak´n Seat till Albin, bra-att-ha-grejer på utlandsresan!

Under eftermiddagen har vi nutit av värmen ute i vår trädgård. Badat i poolen, hoppat studsmatta och sovit på studsmattan. Ja, jag slumrade till en stund medan Albin sov i sin vagn. Studsmattan är perfekt att sola på. Det var förresten första gången på hela sommaren som jag tog mig tid till att sola i lugn och ro i mer än en kvart.

Lääängtar så till Bulgarien nu. Ska bli så skönt att slippa städa, tvätta, tjata, laga mat och sköta båda barnen helt själv. Det bästa av allt kommer vara att vi kan umgås hela familjen utan massa jobbiga måsten.

Måsbarnet



Värmebölja

2009-08-05 16:27:48 Vardagsbabbel
» Kommentarer(0) «


Me like!

Lille Snusse

2009-08-04 22:53:05 Vardagsbabbel
» Kommentarer(0) «


Förra veckan var vi på 1-årskontroll för Albin på BVC.

Allting började väldigt bra när han själv gick in i rummet och stolt visade doktorn vad duktig han är på att knata runt. Sedan visade han prov på sin framåtanda och nyfikenhet. Satte sig ner och började genast greja med leksakerna på golvet. Doktorn berömde honom för att vara tidig med att ha ett sånt genuint intresse för att sätta ringar på en träpinne och andra kluriga lekar.

Sedan gick bra-kurvan för BVC-besöket plötsligt väldigt skarpt neråt. Albin hade tagit sig ytterligare en liten promenix där inne och gick precis mot dörren när BVC-sköterskan öppnade den från andra sidan. Dörren for rätt i pannan på Snusse som trillade rakt bakåt med en väldig duns och började tokskrika. Gunilla som hade öppnat dörren såg helt förskräckt ut och sprang genast och hämtade en stor iskudde till lillens panna som hade en snabbt växande bula.

Efter en liten stunds tröst från mig och N lyckades vi i alla fall väga och mäta honom. Och sedan var det dags för vaccinationssprutorna. Inte så populärt när man redan är ledsen och har ont. Inte helt oväntat blev det tokskrik igen och stora krokodiltårar, men det gick ändå ganska bra med tanke på hela situationen.

När min lille snuss föddes vägde han 3330 gram och var 51 cm lång. Vid 1-årskontrollen vägde han 8800 gram och var 73 cm lång. En krabat som ligger några snäpp under "normalkurvan" men som följer sin egen kurva fint.

Summa sumarum av kontrollen är att vår son är en liten men pigg och alert 1-åring med tidig motorisk utveckling.

Måsbarnet

Mörrn mörrn

2009-08-04 09:09:38 Vardagsbabbel
» Kommentarer(2) «


Trodde allt att min lilla groda skulle sova lite längre idag, då han höll sig vaken till halvtolvsnåret.
 
Tänk så fel man kan ha ibland! Inget att klaga över egentligen eftersom han oftast, liksom även idag, sussar till halv nio. Men jag hade tippat på tiotiden idag. Hade faktiskt tänkt smyga upp innan honom och fixa några olika måste-göras-saker.

Nu får jag försöka fixa medan grodan är i full gång.

Hoppas på en fin tisdag för er alla!



Måsbarnet


Sommarkalas

2009-08-03 22:21:33 Vardagsbabbel
» Kommentarer(4) «



Igår hade vi ett andra kalas för Snusse.
Mina kompisar kom hit och firade honom.Vi tog en fika och sedan hoppade grabbarna i poolen.
Sedan övergick barnkalaset till en vanlig go sommarkväll tillsammans med vänner!
Som ni ser på bilden nere till vänster blev det ett par öl och sedan hämtade vi mat från pizzerian.

Hoppas att det blir fler sådana sommarkvällar i år.
Gärna med fint väder, samma gäng som igår och varmvatten i poolen =) Det vore nice.
Självklart får andra också komma! Kanske Becca, Åke, andra Anna, Olivia, Emma, Klas, Fia, Mikael och Dan?!
Då blir det i alla fall "trägårn" full. Hihi.

Jag älskar er i alla oändlighet.


Bajschock och svårt-att-sova-jobbigt

2009-08-03 21:43:42 Underbara barn
» Kommentarer(0) «


Snacka om bajschock idag när Albin efter många om och men gjorde nr 2. Han hade skruvat runt som en borr mellan mig och N hela natten och under förmiddagen var han en riktig gnällspik. Supertrött men kunde inte somna.

Sedan kom bomben. Ja, bajsbomben alltså...

Tur att det finns dusch att spola av nybajsade barn med!

Dagen har fortsatt i gnällspikens tecken. Och nu 21.40 sitter mitt barn här på golvet intill mig och gnyr. Han har sovit cirka en timme i sin säng men när han vaknade och upptäckte att jag inte var där i hans rum var min fritid slut.

Strax kommer älsk hem från jobbet. Puuuh.

Måsbarnet

Semestern - del 6.

2009-08-01 23:51:08 Vardagsbabbel
» Kommentarer(3) «


Min semester har blivit en utdragen följetång här i bloggen. Hade nästan själv glömt bort att det fanns mer att berätta. Kanke inte är någon som är intresserad längre?! I vilket fall som helst så var det i alla fall så att jag och familjen spenderade vår sista semestervecka i Smögen tillsammans med andra sportdykare och deras familjer. Vi var en salig blandning av värmlänningar, göteborgare, barn, ungdomar och vuxna som bodde tillsammans på ett vandrarhem vid havet.

Brygga att förtöja båtarna vid alldeles några få meter från huset och goa varma släta klippor strax utanför dörren. Helt förträffligt läge med andra ord! Vädret var lite si sådär men de flesta dagarna var helt okej.


P, A & jag på väg till badbryggan.

Första dagen vi kom dit var det badväder så då tog vi en liten promenix till badbryggan. Det var ganska kallt i havet men det gick absolut att bada. Och Albin ville så klart i så fort det bara gick.


Friskt dopp i det salta.

På kvällen gick vi ut och åt tillsammans med mina föräldrar och deras bästa kompisar R och G, som har två barn som jag alltid lekte med på västkusten under somrarna när vi var små. De var också med under dykveckan i år, och på resturangen, så det blev många kära återseenden.

 
Barndomsvänner = alltid vänner


Sötisarna M & A.

A, som är ett par år yngre än mig, har blivit så förstummande stor och som ni ser på bilden en riktigt fin kille. Han och hans flickvän har hängt ihop i många år nu och de är så söta ihop.


Det är så kul att vara uppe sent på kvällen!

Albin tog sig en liten lur medan vi andra väntade på maten. Vi trodde helt fel när vi tänkte nu sover han för natten. När maten serverades dröjde det inte länge förrän lillen vaknade och var på ett strålande humör. Kul när det funkar så bra att ha med sig småbarn ut bland mycket folk och med mycket tjo och tjim runt omkring.

Tidigare på dagen hade Albin fått de fina kläderna med Tiger på från R och G med familj.


A gullar med A.

Även min goa vän A var med under veckan. Hon är en av Albins favoriter och de har alltid en så härlig kommunikation med varandra! I höstas klippte A lugg och när Albin var mindre än ett halvår tyckte han att det var så kul när A svängde med luggen fram och tillbaka, så nu brukar det oftast bli någon sådan här kommentar när vi träffar henne:
- Albin titta!, där kommer luggen.


Syskonkärlek.

En anna underbar person som förgyllde vår sista semestervecka var Olivia som betyder så mycket för mig. Vi träffades för första gången när hon var nio år. Hennes storebror låg på sjukhus med livshotande skador efter en trafikolycka. Olivia var med sin gudfar Ola på dykveckan för att kunna skingra tankarna och ha någon som kunde ta hand om henne medan hennes föräldrar ägnade den mesta tiden åt oro och sjukhusbesök. Där och då på Valö för tio år sedan blev vi systrar. Det har i alla fall blivit så att vi kallar varandra för sis och även om vi inte är biologiska syskon så är hon min lillasyster i hjärtat.

Nu för tiden är hon dock både längre och grövre än mig. Muskulös men smal. Hockeytjej med en kropp som får alla killar att falla pladask. Det är min syrra det! =)

I mitten av dykveckan hade vi grillkväll och en av dagarna var jag med ute på ett dyk. Hade inte dykt sedan innan graviditeten så det kändes lite ovant. Har inte samma sug för att dyka längre men jag tror mest det beror på att jag är trött på allt krångel runt omkring. Framförallt är det så tungt med vikter och tuber. Och instängt med torrdräkt. Ser fram emot att göra något riktigt bekvämt "coctaildyk" i något tropiskt land någon gång.

Måsbarnet

Förberedelser inför resan

2009-08-01 22:22:45 Vardagsbabbel
» Kommentarer(2) «




Nu är det bara ett par veckor kvar tills planet lyfter. Albin har redan börjat förbereda sig.


Summertime!

2009-08-01 22:03:46 Vardagsbabbel
» Kommentarer(2) «



På en klippa i norra Vänern. I bakgrunden, vid horisonten på fotot, kan man skymta den nya vindkraftsparken.

Äntligen lite mer sommar i luften. Mamma och pappa hade Albin hos sig i natt så det blev sovmorgon för mig och P. Älsk började jobba sex i morse så för honom blev det bara några få timmars sömn. När jag hade varit vaken en stund och ätit frucke cyklade jag och P till sjön. Hade en skön förmiddag i solen. Fick till och med lite färg! Hellre röd än vit ; )


 
Solen glittrade i vattnet.


P visade upp sin våtdräkt.

Medan jag solade och sms:ade (var sms-ivrig eftersom min mobil har varit låst i några dagar, då jag hade slagit fel pin-kod) så badade P med sin våtdräkt på sig. Han fick den från sin pappa häromdagen och har redan badat med den flera gånger, mest hemma i poolen. Den passar perfekt för honom som älskar att vara i vattnet och oftast är mer under ytan än över. P har verkligen talang för att bli en bra och säker dykare - han är redan skicklig på att dyka ner till botten och vara under ytan länge. Toppenbra att vara en säker fridykare innan man börjar sportdyka med lufttuber.


Finaste Snutte.