Torsdag morgon

2009-04-09 08:13:18 Vardagsbabbel
» Kommentarer(3) «


Påsken är här. Likaså regnet.

Idag är det sista dagen innan lovet för skolbarnen häromkring. Vore ju trevligt om det i alla fall kan titta fram några solstrålar på påskafton, då de ska gå påsk-kärringar och påskgubbar. Men dessvärre är det ju inte sällan som regnet väljer att vara följeslagare vid sådana här högtider.

Minns en påsk då jag var i femårsåldern. Vädret hade varit ostabilt hela dagen men med kvicka ben hann jag och mina kompisar dela ut nästan alla våra påskbrev innan störtskuren kom. Vi befann oss ett halvt kvarter hemifrån men eftersom himlen öppnade sig var det svårt att ta sig fram på kvastarna. Vi stannade under ett verandatak och kunde inte se mycket annat än en grå sörja som smattrade mot marken farmför oss.

Men strax kunde vi urskilja ett par strålkastare komma närmare. Bilen stannade vid husets brevlåda och ut kom pappa springandes.

- In med er i bilen barn.

Han öppnade bagageluckan. Det blev en minnesvärd liten tur upp till vår gata. Aldrig hade vi väl fnissat så. Det var ju sååå spännande att få åka i bagageluckan. Kanske inte speciellt säkert om man tänker på det så här i efterhand.
Men definitivt värt det.

Pappa. Räddaren i nöden. Finns alltid vid ens sida. Ställer alltid upp. Hittar mig även de allra regnigaste dagar.

I eftermiddag ska vi skjutsa Snutte till tåget. Han ska vara hos sin mamma i några dagar. N ska jobba över påskhelgen. Själv ska jag ta med med Snusse till stugan i Bohuslän. Åker dit tillsammans med mina föräldrar imorn. Och i början av veckan kommer även N och P dit. Ska bli så härligt att spendera Snuttes påsklov där.


Bild: Vastsverige.com

Fiska, ta det lugnt, greja med stugan och trädgården, var ute och gå. Andas frisk luft med stänk av saltvatten. Sitta på klipporna och se ut över havet. Vara nära dem man älskar. Leva helt enkelt.

  Måsbarnet

Kommentarer
Postat av: Jennie

Å så mysigt det verkar! Ha det bra! Kram

2009-04-09 @ 10:23:50
URL: http://melkersmamma.blogspot.com
Postat av: Karin

Oh, då kommer du ju vara nära mig! Ledtråd: Min hemstad börjar på U och slutar med ddevalla :)

2009-04-09 @ 16:01:06
Postat av: Karin

Ni kommer nog få en underbar helg, dom spår ju otroligt fint väder! Själv har jag förmånen att bo på västkusten året runt, om än inte gööörnära vattnet så i alla fall på cykelavstånd. Om du såg körslaget så hejade jag på Team Erik som kommer från min hemstad. Ha en underbar påsk!

2009-04-09 @ 16:09:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback