Mitt år 2008

2008-12-31 14:52:44 Vardagsbabbel
» Kommentarer(0) «




Vilket häftigt år jag har varit med om! Finns nog inget tidigare år i mitt liv som slår detta. Att vara gravid var en fantastisk upplevelse som jag är oerhört tacksam för. Det går inte att beskriva hur det känns att ha ett växande liv inuti sin egen kropp. När jag fick reda på att jag var gravid i slutet av år 2007 kändes det först läskigt, men ju längre in i graviditeten jag kom kändes det mer och mer naturligt. Jag som tidigare hade varit rädd för smärtan när man föder barn, blev helt lugn inför förlossningen... Ja i alla fall fram till de sista veckorna. Var aldrig panikslagen, men det är klart att en viss oro fanns inom mig.

                                            



Förlossningen visade sig bli det värsta och det BÄSTA jag varit med om. Nära-döden-upplevelser och blackouter kunde inte stoppa mig. Inte en enda gång under förlossningen kände jag att jag ville dö, men däremot kände jag rädlsa för att döden var nära. Min enda kontakt med världen just då var barnmorskans och min älsklings röster som jag kunde höra som svaga brus långt bort från platsen jag befann mig på i mitt rus och i mitt eget fokus. Tillsammans med deras röster och beröring klarade jag av att föda mitt alldeles otroligt vackra barn. En adrenalinkick utan dess like! Ett lyckorus som jag sent ska glömma!



Sedan har året rullat på och varit grymt spännande och kul. Varje dag har varit innehållsrik, lärorik och inneburit något helt nytt. Det är en underbar gåva att få vara mamma. Och som ni vet är jag även väldigt fäst vid min bonusson P, som faktiskt känns som mitt första barn. Älskar er Snutte & Snusse!



Året har även inneburit sorg. Om några dagar är det ett år sedan farmor somnade in. Känns så trist att hon inte hann träffa Albin. Har inte riktigt förstått att hon är död. Varje vecka händer det att jag är på väg till telefonen för att ringa henne... berätta vad jag och Albin gör, och fråga henne hur hon har det i sitt hus i Bohuslän. Och varje gång gör det så ont när jag kommer på att ingen kommer svara om jag slår hennes nummer. Av hela mitt hjärta hoppas jag att det finns något liv efter detta, och att farmor är där nu tillsammans med farfar.

Gott nytt år till er alla,

Kärlek ♥ från Måsbarnet

Barnkläder säljes: McKinley vinterjacka strl.130 & PO.P vindtät fleecejacka strl.122

2008-12-30 22:57:00 Barnkläder
» Kommentarer(0) «



P har vuxit som bara den sedan förra vintern. I januari köpte vi denna snygga McKinley-jacka som har toppenkvalitet. Han hann inte använda den alls många gånger. Vi köpte den i storlek 130 och trodde att P skulle kunna ha den även den här vintern, men icke sa nicke - nu behöver han ha minst 134- 140 i storlek. Köper till och med 146- 152 om jag köper något till honom nu. Så med sorg i mitt hjärta säljer jag nu denna vinterjacka som är både vindtät och vattenavvisande. Den har avtagbar huva och är mycket väl anpassad för lek utomhus i både regnigt , blåsigt och snöigt väder. Den ser ut som ny.

Uppdatering: Har även ett par Everest täckbyxor i svart, som passar bra till jackan.
Vid intresse, maila mig så gör vi upp ett bra pris för jackan och byxorna.





Å jösses vad jag älskar den här underbara vindstopper-fleecetröjan från Polarn O.Pyret. Vi köpte den för ett par år sedan, men trots att P har använt den flitigt så är den som i nyskick (det enda som är slitet på den är den lilla reflexen som hänger i dragkedjan). Otroligt bra kvalitet och så himla praktisk! Perfekt året om: Som jacka på våren, som fleecetröja på sommarkvällarna och som skydd mot vind då man åker båt, som mellanlager både höst och vinter. Den är i storlek 122, men är som de flesta PO.P-kläder stor i storleken. P har har haft den fram till 9 års ålder.


N & P på Korfu

Maila mig på [email protected] om du är intresserad av någon av dessa plagg.

OBS! Plaggen kommer från rök- och djurfritt hem.

Måsbarnet


Piggelin

2008-12-30 12:09:20 Underbara barn
» Kommentarer(1) «


Nu är sovmorgnarnas tid förbi. Albin har hittat nya sovtider som innebär att han somnar mellan sju och åtta på kvällen, och sedan är en riktig piggelin vid åttatiden på morgonen. Toppentider om det inte vore så att han vaknar typ sju gånger varje natt och vill bli ammad. När han är piggelin på morgonen känner jag mig överkörd av en ångvält. Slut i hela kroppen. Törstig och helt utan energi. Mitt lilla hjärta bokstavligen suger ur mig kraften.

Ger honom smakportioner av gröt på kvällarna, så förhoppningsvis äter han snart så pass mycket att han kan hålla sig mätt längre tid på nätterna.

Nyårsafton imorn. Ingen större ångest än så länge i alla fall. Men som vanligt kan jag bara inte låta bli att tänka på alla år som flaxat förbi. Kommer nog aldrig känna mig riktigt vuxen. Fortfarande mammas och pappas lilla flicka.

Måsbarnet


Nachogratäng

2008-12-28 17:16:20 Mat & bak
» Kommentarer(1) «


Nachogratäng

Jepp, idag blir det nachogratäng. Bilden kommer från Santamaria.

Så här gör jag & älsk vår nachogratäng:

- Blandar Philadelphiaost och cream fraiche och breder ut i botten av en form
- Steker köttfärs och blandar i tacomix
- Häller tacoköttfärsen över Philadelphia- och cream fraicheblandningen
- Toppar med nachochips (helst med ostsmak: tror de heter "Tortilla-chips") och riven ost.
- Gratinerar i ugnen tills osten smält och gratängen fått fin färg
- Serverar med grönsaker (viktigt med lök och tomater) samt guacamole och salsasås.



Smaklig måltid

Fredag hela veckan?!

2008-12-27 22:59:41 Helg
» Kommentarer(0) «


Håller ni inte med mig om att hela den här veckan har känts som helg? Och för oss så fortsätter denna långhelg nästan en hel vecka till. Nyårsafton på onsdag och nyårsdagen på torsdag, och eftersom N är ledig måndag och tisdag är det bara fredag som blir jobbdag. Helt knasigt men underbart.

Dagarna susar dock förbi och nu känns det himla trist att julen redan är förbi.

Blir inte så mycket bloggande för mig nu om dagarna, men efter ledigheten tillsammans med familjen tar jag nya tag.

Puss på er så länge.

Måsbarnet

Min jul

2008-12-26 01:13:39 Högtider
» Kommentarer(0) «




Måsbarnet

Julpaus

2008-12-25 22:27:33 Vardagsbabbel
» Kommentarer(0) «


Hade en bra julafton igår men tiden gick ju alldeles för snabbt. Nästan bättre idag på juldagen. Lugnare och skönare. Och maten smakar till och med bättre.

Ska försöka uppdatera bloggen mer imorn, med bilder från vår jul.

Hoppas ni har en bra jul!

/Måsbarnet

Strax...

2008-12-23 23:58:25 Högtider
» Kommentarer(0) «


...slår klockan midnatt och julen är här.


Dagen före den stora dagen

2008-12-23 20:37:48 Högtider
» Kommentarer(0) «


Idag har vi städat, gjort köttbullar, haft besök av Anna G och slagit in julklappar. Ska se på film och göra julgodis.

God jul!

♥ Måsbarnet


Grankramare

2008-12-22 13:01:30 Vardagsbabbel
» Kommentarer(2) «



P är stolt över vår gran

I torsdags klädde vi granen. Igår kväll slog jag in de flesta julklapparna. Idag har älsk griljerat årets första julskinka (brukar bli minst två för oss). Snart jul!

Måsbarnet

Igår blev vår snusse 5 månader stor

2008-12-22 10:38:39 Albin fyller månader & år
» Kommentarer(2) «



Snusse startade sin 5-månadersdag med att ligga och titta på mig och greja med mitt  hår tills jag vaknade. När jag tittade upp gav han mig världens vackraste leende. Senare på dagen gjorde han dessa konster som ni ser här över.

Break dance nästa?


Måsbarnet

God morgon världen

2008-12-20 11:07:05 Vardagsbabbel
» Kommentarer(0) «


Idag är vi oslagbara. Det här blir en tipptopp lördag. Det känner jag i hela kroppen. Natten har däremot varit hård. Lillskrutt har lagt sig till med ovanan att vakna massor av gånger varje natt, och för att han ska kunna somna om verkar det vara ett måste för honom att jag ammar honom. Så egentligen är jag väldigt trött. Tur att humöret är glatt.

Strax blir det grötfrukost. Risgrynsgröt med socker och kanel, en klick smör i mitten och helst av allt grädde runt omkring. Kanske inte det nyttigaste som finns, men himla gott må ni tro. Värt att tillägga kanske är att jag äter detta året om (inte varje dag, men i alla fall några gånger i månaden), så dagens val av frukost beror alltså inte på att julen är på ingång.

Funderar på att åka till Örebro flygplats och överraska mina föräldrar som kommer hem från Gran Canaria idag. Skulle vara kul att kolla i butiker där också.

Måsbarnet

Sen kväll...

2008-12-20 00:37:47 Vardagsbabbel
» Kommentarer(0) «


...med Måsbarnet. =)

Ser på en film med älsk. Har haft en trevlig dag med julshopping och fredagsmys med familjen. Vid halvniotiden blev snutte hämtad av sin mamma, så nu är det bara jag, älsk & Albin kvar här hemma över helgen. P var så go när han skulle åka, pussade Albin minst tio gånger. Så fint att syskonkärleken är stark redan nu. Kul nu när Albin har börjat inse att P är en viktig person i hans liv. Märks att storebrorsan kommer bli hans största favorit! Igår skrattade Albin så att han nästan kiknade när P spexade och skojade med honom.

Snart dags att titta närmare på kudden,

Måsbarnet

Doplanering

2008-12-19 10:52:05 Underbara barn
» Kommentarer(3) «


Gick upp tidigt som vanligt och har inte sovit en blund sedan dess. Brukar ju nästan alltid somna om när P har gått till skolan, men idag höll jag mig vaken. Hade nämligen en träff inbokad med prästen som ska döpa Albin. Så vid niotiden var vi vid kyrkan och pratade igenom hur dopet ska gå till. Fick även önska en psalm... Svårt eftersom jag är dåligt insatt i vilka psalmer som finns. Ska fundera över jul, men antagligen blir det en som har koppling till vintern/julen/trettonhelgen.

Har ni några föslag på psalmer för dopet?

/ Måsbarnet


Bilder från vår helg i Göteborg

2008-12-18 19:36:08 Resor
» Kommentarer(0) «




Måsbarnet

Julpanik?

2008-12-18 14:27:36 Känslor
» Kommentarer(1) «


18 december. Bara några få dagar kvar till en av årets höjdpunkter. En höjdpunkt som skapar många blandade känslor. Glädje, sorg, längtan, saknad, kärlek, ångest, förväntan, besvikelse. Ja, julen kan verkligen påverka oss. Vad vi än känner så är julen speciell. Och jag hoppas att den är speciell på ett positivt sätt för de allra flesta.

Trots att lyckan finns. Trots att man omges av människor man älskar. Trots att man har mat på bordet och pengar att handla julklappar för, är det inte särskilt svårt att känna en viss panik inför den där stora dagen. Den stora dagen som oftast susar förbi snabbare än årets alla andra dagar.

I år föreslår jag att vi slappnar av. Lever här och nu. Och låter alla känslor skölja över oss. Kanske kan vi till och med tillåta de lite mer sorgliga tankarna att besöka oss för en stund. Saknaden av dem som vi inte längre har i livet. Saknaden av de år som har blivit dåtid. Saknaden som de som inte har det lika bra som oss känner. Men bara för en kort kort stund. Sedan accepterar vi läget och låter kärleken ta över. Den varma sköna känslan av samhörighet. Minns gårdagen, se fram emot morgondagen och det viktigaste av allt - Lev här och nu!

Glöm paniken.

Måsbarnet

Vår kärlek

2008-12-17 23:17:21 Känslor
» Kommentarer(0) «




Måsbarnet

Förlovningsdag

2008-12-17 22:26:44 Vardagsbabbel
» Kommentarer(1) «


♥ Idag är det tre år sedan jag & älsk förlovade oss.

Uppohoppa

2008-12-17 08:00:55 Vardagsbabbel
» Kommentarer(1) «


Hela min kropp skriker "jag vill sova". Har dock så många "att-göra-saker", så jag får bara inte gå och lägga mig igen.
BVC och lunch hos Becca finns med på listan.

Måsbarnet

Svårt att slita sig

2008-12-16 22:30:24 Vardagsbabbel
» Kommentarer(0) «


Så svårt att slita sig från internet. Har läst mina favoritbloggar (se länkar längre ner till höger på sidan).
Nu är det snart dags att sussa.

Sweet dreams

Pyjamasparty

2008-12-16 19:48:00 Kille/Herr
» Kommentarer(2) «




Så här i juletider är det mysigt att mysa runt i mjuka pyjamasplagg. En fin pyjamas är även en bra julklapp tycker jag.


Dessa byxor skulle passa mig ; )


Här är två alternativ för grabbar som är i samma ålder som P


Snygga mjukisbrallor för både pojkar och män

Allt från KappAhl

♥ Måsbarnet

Jordbävning!

2008-12-16 08:32:05 Vardagsbabbel
» Kommentarer(0) «


Jösses vad otäckt, det har varit jordbävning i Skåne.

Läs mer här.

/Måsbarnet


Laddar med energi

2008-12-16 08:01:07 Vardagsbabbel
» Kommentarer(0) «



Bild från förra årets julafton

God morgon,

Julen närmar sig med stormsteg. Snart knackar tomten på dörren.
Inte värst vidare pigg vid den här tiden på dygnet.
Blir nog som vanligt, att jag somnar om efter att P har gått till skolan.

Så här veckan innan julafton laddar jag med energi - tänder levande ljus & äter godis =)

På onsdag är det lunch hos Becca, på torsdag skridskoåkning med snuttes skola och på fredag julavslutning.

Idag kanske jag & Albin ska träffa N på lunch.

♥ Måsbarnet


Måndagskväll

2008-12-15 22:24:06 Underbara barn
» Kommentarer(0) «


Änglagossen ligger uppe i sin spjälsäng och smågnyr... Hoppas han somnar snart. Igår när jag kom upp till sovrummet och tittade till honom en sista gång innan jag själv skulle nanna, smälte verkligen mitt hjärta - snussisen hade dragit i påslakanet och snurrat ihop det ena hörnet till en snuttefilt som han snuttade på i sömnen. Så sött.

Nu ska jag läsa nya numret av mama.

♥ Måsbarnet


Borta bra, så himla bra!

2008-12-15 18:58:47 Resor
» Kommentarer(0) «


Hemma bäst... men rätt så trist också. Skulle gärna ha stannat några dygn till i Göteborg.

Har haft en underbart härlig och skön weekend! Bodde på hotell Scandic Crown och tillbringade långa stunder i bubbelpoolen uppe i relaxavdelningen på översta våningen, med utsikt över Göteborg där Lisbergstornet lyser vackert i vintermörkret. På fredagen tog vi en runda på stan och softade sedan på hotellet, såg på Idolfinalen (Åå vad bra Kevin är!) och tog en drink nere i baren (jepp, båda barnen var med och de stortrivdes. Obs! Jag och P drack alkoholfritt, och Albin låg i sin vagn och sprattlade glatt).

Lördag morgon njöt vi av den stora frukostbuffén innan vi gick ut på stan. Efter shopping begav vi oss till Liseberg. Fin belysning i alla träd och massor med folk, som liksom vi ville ha en trevlig stund på julmarknaden. Och det var trevligt, trots det galna antalet besökare. Vi åt Suovas (pitabröd fyllt med renkött, sallad, lingonsylt och dressing), åkte karusell, besökte Tomteland och käkade Churros (spanska friterade bakverk som smakar våfflor) toppade med kanelsocker, sylt och grädde. Det blev även mycket kramande och pussande (älskade P blir ju så in i bomben go när vi reser i väg och hittar på skojigheter tillsammans).

Lördag kväll: Restaurang och strax innan läggdags tog vi oss ett varmt bubbelbad.

Söndag: Big breakfast, shopping, lunch & fika tillsammans med Carro, Marcus och Madde, bubbelbad och tågresa hem.

Måsbarnet

Snöyra & julfest

2008-12-11 15:46:44 Vardagsbabbel
» Kommentarer(0) «


Världens snöyra ute. Tog mig knappt fram förut när jag var ute på en promenix med A i vagnen. Får se om vi lyckas ta oss till julfesten på skolan sen. Älskar att höra barnen sjunga och P sjunger så fint. Alltid svårt att hålla tårarna tillbaka, glädjetårarna alltså =)

Nu måste jag börja packa så att vi kan komma i väg på vår resa under helgen!

Måsbarnet

Julstök

2008-12-10 23:17:50 Vardagsbabbel
» Kommentarer(0) «


Idag har vi bakat pepparkakor...


P busar med brorsan. A siktar in sig på mjölet.


- Man blir snäll av pepparkakor. Och väääldigt söt!


- När man bakar ska man göra det ordentligt, med hela kroppen!

Kärlek från mig & familjen

Grattis alla ANNOR ;)

2008-12-09 12:06:27 Vardagsbabbel
» Kommentarer(2) «


Måste ju passa på att säga grattis på namnsdagen till alla som heter Anna. Känner ju en och annan sådan. =)



Anna eller Anne är ett kvinnonamn, med största sannolikhet med ursprung från den grekiska formen av hebreiska Hanna, och med betydelsen 'nåd' eller 'den benådade'.


Anna är bergsbrukets beskyddarinna.


Anna är ett av de vanligaste kvinnonamnen i Sverige och har haft flera popularitetstoppar under 1900-talet. Senast namnet var i topp var 1972, då det låg på andra plats i topplistan. Under 2000-talet har trenden varit avtagande. Den 31 december 2005 fanns det totalt 311 196 personer i Sverige med namnet, varav 121 549 med det som
tilltalsnamn/förstanamn. År 2003 fick 3 075 flickor namnet, varav 395 fick det som tilltalsnamn/förstanamn.

Namnsdagen är 9 december.

Källa: Wikipedia


Fel dygnsrytm, men rätt skönt ändå.

2008-12-09 12:04:42 Vardagsbabbel
» Kommentarer(0) «


Har kommit in i en tokig dygnsrytm som innebär att jag lägger mig sent på kvällen (cirka halv tolv), är vaken flera gånger på natten för att mata snusse, är uppe mellan 07.00 och 08.00 för att få iväg P till skolan, halvsover fram till tio eller elva, äter frukost vid lunchtid och kommer sedan igång med dagen först vid den här tiden.

Skönt men dumt. Blir ju till och med tröttare av att somna om efter åtta på morgonen.

Ska försöka vända rätt det där... Efter jul =)

Tisdagskärlek

Ta vara på kärleken - ta ingen för given

2008-12-08 21:09:03 Känslor
» Kommentarer(2) «


Denna måndag har varit lugn och skön. N har haft veckovila efter många timmars övertid under de senaste veckorna, så när P var i skolan och A sov middag var det bara vi två för hela slanten.

Är så lätt att glömma bort varandra, eller rättare sagt att ta varandra för givet, när man har så underbara barn. Men i mitt hjärta kommer han alltid ha den största platsen ♥


Min fina fina älsk.

Love/ Måsbarnet

En lysande favorit

2008-12-08 16:37:39 Underbara barn
» Kommentarer(0) «



Albin 4 månader:
- Ååå vad fin stjärna vi har!




Look at me, I can reach the stars!

Kärlek

Tröttis

2008-12-08 13:20:21 Underbara barn
» Kommentarer(2) «



När man är förkyld och hängig är det inte så lätt att hålla sig vaken... Inte ens i matstolen!

♥ =)




Paddan till julmarknaden på Liseberg

2008-12-07 19:57:18 Resor
» Kommentarer(1) «





Bild: http://www.stromma.se/sv/Sightseeing/Goteborg/Turer-till-sjoss/julpaddan/

Var inne och kollade runt på Lisebergs webbplats och hittade detta mysiga jultips: att åka Paddan från Kungsportsbron till Lisebergs julmarknad. En kall men trevlig tur kan jag tänka mig. Får se om vi tar oss dit på det sättet när vi är i Göteborg nästa helg.

Kärlek

Tacolördag

2008-12-06 16:10:37 Helg
» Kommentarer(0) «


Taco med banan, curry och kokos

Illamåendet gick över igår eftermiddag efter att jag hade ätit en ordentlig lunch. Måste sluta slarva med maten. Det blev ugnsgratienrad fisk till lunch och på kvällen åt vi tacos (som räckte till lunch idag). Mums!

Idag har jag, P och två av hans kompisar varit på bio. Var bjudna på smygpremiär av filmen Bolt. Riktigt bra! Efter filmen skjutsade jag P till ett barnkalas och efter kalaset åker han till sin mormor.

Planer för kvällen: Mys!
Skulle vara kul att gå på restaurang men A är lite småsjuker så det blir nog hemmakväll framför tv:n.

♥/ Måsbarnet

Fredagskänslorna som bortblåsta

2008-12-05 12:42:45 Vardagsbabbel
» Kommentarer(0) «


Fredagskänslor igår. Nu idag, när det verkligen är fredag, är jag bara helt slut - inte det minst sugen på varken helg eller nåt annat. Aningen illamående... Bara det inte är någon otäck m*gsj*ka på ingång. Allt annat kan jag överleva, men inte det!

Snälla någon få stopp på virvelvindskarusellen i huvudet och hissen i min mage!


Så in i bomben trött

2008-12-05 09:06:19 Vardagsbabbel
» Kommentarer(0) «


Sååå trött, så trött. Så in i bomben trött.

Ska ta en snabb sväng ut till tvättstugan och hänga nytvättat på tork. Sedan blir de bums i säng igen! Håller tummarna för att A sover ett par timmar till.

♥/ Måsbarnet

Fredagskänslor på en torsdag

2008-12-04 20:50:23 Helg
» Kommentarer(0) «


Jag har myspys-stämning i hela kroppen! Känns som fredag redan nu. Hyffsat i ordningstädat i huset, levande ljus på borden, lugna mysiga barn, snö på marken, en vecka kvar till julfest och lite drygt en vecka till vår traditionsenliga resa, älsk nyss hemkommen från jobbet och inga direkta måsten.

"Bara" kärlek!


Tidningen inne för tryckning

2008-12-04 09:18:24 Vardagsbabbel
» Kommentarer(0) «


♥ God morgon

Torsdag morgon. Snö utanför fönstret. P gick till skolan för en timme sedan. Jag matade Albin nyss och nu sover han gott igen. Tidningen skickad till tryckeriet! Nästan lika förkyld idag som igår. Tror jag ska sova en stund till.

Torsdagskärlek/ Måsbarnet


Söt, glad, trött... Upp å stå!

2008-12-03 22:43:21 Underbara barn
» Kommentarer(0) «



                                              
Titta mamma, så söt jag är!             Och se så glad jag kan vara!
 


Ett par minuter senare:                    Efter cirka tio minuters sussande:
                                        
                                                              Nu ska pappa lära mig att gå!


Svårt att hänga med i svängarna här hemma ibland  ; )

Love/ Måsbarnet

Förkylningen från helvetet + Lottie Knutsson i mjukisdress

2008-12-03 07:55:50 Vardagsbabbel
» Kommentarer(1) «


Poff sa det i förrgår kväll, så blev jag sjuk. Förkyld som in i h*lvete. Och typiskt nog var jag ännu mer förkyld igår när jag skulle på Lottie Knutsson- föreläsningen om kriskommunikation. Jag vägrade ju missa den som tur är, Lottie var superbra!

Innan hade jag föreställt mig henne i kritstrecksrandig kostym och elegant fixat hår, och tänkt mig hennes utseende så som hon såg ut i tidningar och tv under året som tsunamin förstörde delar av Sydostasien. Men in på scen kommer en osminkad, helt ostylad Lottie Knutsson i en hängig mjukisdress och säger att flyget hit hade blivit försenat.

Misstänker att det där med mjukisdressen var ett retoriskt knep! Kul var det i alla fall och trots mjukisdressen var hon grymt proffsig. Tack för kloka ord som ALLA företag behöver tänka på!

/Måsbarnet

Ibland...

2008-12-02 12:11:09 Känslor
» Kommentarer(0) «


...bråkar jag och P som att vi vore syskon. Tur att vi blir vänner så fort igen! Älskar honom så och kan inte sluta bry mig om honom och lägga mig i hans bekymmer. Hoppas han förstår.


Tripp, trapp, trull. Foto från cirka två år sedan. Se så liten snutte ser ut, så himla go!

Kärlek