Veckan i Sunny beach

2009-08-27 23:18:48 Resor
» Kommentarer(6) «


Jag har haft det så obeskrivligt underbart i Sunny beach. Tur med vädret hela veckan, massa sol och bad och många mysiga kvällar med god mat och färgsprakande drinkar.

Hotellet vi bodde på var toppen på alla sätt och vis. Bekvämare semester får man leta efter. På våra tidigare resor har vi valt enkla hotell en bit från havet men den här gången testade vi på att bo precis vid stranden omgivna av allt man behöver. För att minska kostnaden valde vi en enrumslägenhet utan havsutsikt. Till vår stora förvåning blev vi ändå placerade i en stor och rymlig tvårumslägenhet och inte nog med det, vi fick tillgång till en galet stor frukostbuffé varje morgon.

Det var skönt att bo så nära havet och kunna ligga på solstolar inom hotellets poolområde och samtidigt ha några få meter ner till stranden. När Albin blev hungrig var det smidigt att sticka upp med honom till lägenheten och värma mat, och när vi andra var hungriga var det bara att gå ner till strandpromenaden och välja och vraka bland de olika matställena.


Albin var inte blyg för någon. Han tultade runt bland främmande människor på poolområdet. Ibland hade han tur och hittade några roliga leksaker.

En vanlig dag för oss i Sunny beach började med att vi åt frukost i hotellets matsal och sedan gick upp till lägenheten och gjorde oss i ordning för en dag i solen. Solskyddsfaktor 50 på lillkillen och två ombyten solskyddskläder plus några olika solkepsar. Cyklop med till N och P som älskar att fridyka och ett par olika bikinis till mig. Redo för dagen!

Vi njöt verkligen av ledigheten den här gången och gjorde inga långa utflykter utan höll oss inom några kilometers avstånd. P ägnade mer tid under ytan än över och Albin tyckte det var kul att tulta runt bland solstolarna. Jag och N turades om att umgås med barna och på så vis fick vi en hel del tid till avkoppling var och en. Jag hann till och med läsa ut en hel bok under veckan. Första boken jag har tagit mig tid till att läsa sedan Albin föddes. Det var så härligt att äntligen komma in i en bok igen och känna känslan av att inte vilja sluta läsa.



Kvällsfavoriten var Veny´s beach, en underbar bar belägen på stranden.

De flesta eftermiddagar tillbringade vi nere på stranden. Vi badade i havet och tog tillvara på de ljumna eftermiddagstimmarna. Vi byggde sandslott och umgicks hela familjen. 27,5 grader var vattentemperaturet i havet så framåt kvällarna kändes det varmare i vattnet än i luften. Man kunde ligga i hur länge som helst utan att frysa det minsta.


Massa stora kuddar att busa runt på.

Framåt sextiden gick vi oftast till lägenheten. Duschade, vilade och fixade till oss inför kvällen. På andra sidan strandpromenaden ligger vår favoritbar Veny´s beach. Så himla mysigt ställe. Uteserveringen ligger på stranden och är inredd med låga soffor med massa stora goa kuddar i och mitt bland alltihop finns det en stor kuddhög där man kan chilla med en drink i handen eller busa runt som våra barn gjorde.



Och bra musik att dansa till!

Båda barnen lyste upp under resan och visade sina allra gladaste sidor. Albin har rytmen i kroppen och dansar mer än gärna när han hör musik. Hans vanliga vardagliga min är ganska allvarlig och utforskande, men oftast när han omges av musik skiner han upp och visar sitt busiga leende. Under veckan i Bulgarien var det musik på dagarna långa och hela kvällarna med för den delen.

Bilder säger mer än tusen ord så här under får ni se hur vi hade det.


Underbart läge. Och massa mysiga soffor och kuddar!


Brorsorna bus trivdes bra.




Jag & barna. Som ni ser har P svårt för att låta bli att spexa när kameran kommer fram ; )


Albin fann en liten tjej. Spännande att busa runt alldeles ensamma på de stora kuddarna!


Min bebis njuter av semestern. Det blev mycket springande.


Snutte var i vattnet så gott som hela dagarna. För ovanlighetens skull har han här huvudet över ytan.


Albin frossar glass. Enda glassen på hela veckan faktiskt.


Ja, ibland blir även Duracellbebisar trötta. Och då kan de somna i de mest knepigaste ställningar man kan tänka sig.


Siesta på hotellrummet.


Sedan var det full fart igen. Vår lilla goding charmade de flesta som kom i hans väg.


Många goda drinkar blev det.


Och många fina stunder med dem jag älskar allra mest.


Sista kvällen i Sunny beach.


Sista doppet.

Kommentarer
Postat av: Lina

Härliga bilder! Det ser ut som ni har haft det underbart på er semester. Å så stor lille Albin blivit, sicken söt bebis du har! :)

Massa kramar

2009-08-28 @ 10:19:54
URL: http://vildljus.blogg.se/
Postat av: Anna

Bilderna ser helt underbara ut! =) Speciellt de där strandsofforna/kuddarna! Hoppas ni är laddade med massa energi inför hösten nu! Kramar från andra Anna!

2009-08-28 @ 10:48:53
Postat av: nger

Härligt att ni haft det bra!

2009-08-28 @ 17:13:19
URL: http://blogg.aftonbladet.se/halloj
Postat av: Jennie

Vilken mysig resa ni verkar ha haft!! Jag måste hålla med tidigare skribenter - Albin har blivit stora killen :) Hoppas allt är bra med er! Kram

2009-08-28 @ 19:34:22
URL: http://melkersmamma.blogspot.com
Postat av: Becca

Gud vilken härlig semester ni verkar ha haft:-). Hoppas vi snart kan ses för en fika så jag får höra lite mer om äventyret.

Kram från oss

2009-08-28 @ 22:36:49
Postat av: Petra

oj vad det förändrats mkt i bulgarien sedan jag var ner sist hihi härliga bilder:)

2009-08-31 @ 23:10:04
URL: http://mammansprinsessor.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback