Julpanik?

2008-12-18 14:27:36 Känslor
» Kommentarer(1) «


18 december. Bara några få dagar kvar till en av årets höjdpunkter. En höjdpunkt som skapar många blandade känslor. Glädje, sorg, längtan, saknad, kärlek, ångest, förväntan, besvikelse. Ja, julen kan verkligen påverka oss. Vad vi än känner så är julen speciell. Och jag hoppas att den är speciell på ett positivt sätt för de allra flesta.

Trots att lyckan finns. Trots att man omges av människor man älskar. Trots att man har mat på bordet och pengar att handla julklappar för, är det inte särskilt svårt att känna en viss panik inför den där stora dagen. Den stora dagen som oftast susar förbi snabbare än årets alla andra dagar.

I år föreslår jag att vi slappnar av. Lever här och nu. Och låter alla känslor skölja över oss. Kanske kan vi till och med tillåta de lite mer sorgliga tankarna att besöka oss för en stund. Saknaden av dem som vi inte längre har i livet. Saknaden av de år som har blivit dåtid. Saknaden som de som inte har det lika bra som oss känner. Men bara för en kort kort stund. Sedan accepterar vi läget och låter kärleken ta över. Den varma sköna känslan av samhörighet. Minns gårdagen, se fram emot morgondagen och det viktigaste av allt - Lev här och nu!

Glöm paniken.

Måsbarnet

Kommentarer
Postat av: Lina

Vad fint skrivet!

2009-01-07 @ 16:10:41
URL: http://www.appelpappeldesign.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback